tupakoinnin lopettaminen ja mielenterveys

2456726

Viestejä yhteensä

 • Veera ValiVali Helsinki
  editoi toukokuu 2008
  Joo, näinhän se on. Jonkun on oltava johtaja ja näytettävä esimerkkiä.
 • harakka_2 Ulvila
  editoi toukokuu 2008
  No näinhän mä sen tällä kertaa jotenkin ajattelin hoitaa...
  Nyt jos vielä tämän toisen savuttoman viikon yrittäis ainakin välttää noita tupruttelijoita ja sitten tekis sellaisen näyttävän esiintulon: kuin raikas kesätuuli jostain tuolta kukkaniityltä! :mrgreen:

  Mutta nyt vielä tosiaan tämän viikon notkun täällä stumpin kulmilla aina kun tuo tytär antaa hetken vapaata (tessin määräämä kahvitauko kotiäideille jolloin luetaan kirjaa ja harjataan ponia ja unohdetaan kahvi kuppiin jäähtymään. en ole kaunistunut en, vaikka kahvini kylmänä juonkin, mutta jos sitten tän savuttomuuden myötä kaunistuis?) :lol:
 • editoi toukokuu 2008
  [quote=harakka (tessin määräämä kahvitauko kotiäideille jolloin luetaan kirjaa ja harjataan ponia ja unohdetaan kahvi kuppiin jäähtymään. en ole kaunistunut en, vaikka kahvini kylmänä juonkin, mutta jos sitten tän savuttomuuden myötä kaunistuis?) :lol: [/quote]

  Savuttomuus ihka oikeesti kaunistaakin. Ihosta tulee aivan eri näkönen, kun saa happea. Multa hävisi mustat silmän aluset ja muutoinkin iho sai väriä :-). Tosin nyt naama on kukkinut aika kauheesti, eikä se ole yhtään kaunista. Pahemmaksi tuntuu vaan menevän, mutta se ei johdu tupakoimattomuudesta, vaan ihan hormooneista. Ehkä ne näpytkin näkyisi paremmin jos vielä polttaisi, kun naama olisi harmaan valkoinen :mrgreen:
 • Nyytti Länsiranta
  editoi toukokuu 2008
  Hyvä harakka poikasineen.... Savuton elämä ON POIKAA!!!! :mrgreen: :D :D
 • editoi toukokuu 2008
  Moi,

  Tiedän myös kokemuksesta kuinka vaikeea lopettaminen voi olla, varsinkin jos taustalla on valmiiksi vähän vähemmän vakaa pää, niinkuin itselläni. Minä ehdin polttaa 13 vuotta ja lopetin 15.1 ilman mitään korvaushoitoja. Täytyy tunnustaa että toista kertaa en siihen leikkiin kylmänä kalkkunana lähde :!:

  Ensimmäinen viikko meni itsellänikin yllättävän helposti, mutta sitten alkoi tulla kaikenlaista ikävää; ahdistusta, huonomuistisuutta, masennusta, yksinäisyydentunnetta ym. Haukotutti ja huokailutti pari viikkoa jatkuvasti ja yhden viikon ajan oli aika voimakasta huimausta, joka sitten onneksi loppui.

  Yöllä tuli heräiltyä ja illalla ei saanut unta. Heräsin usein öisin mitä ahdistavempiiin ajatuksiin ja meinasi tulla kunnon paniikki, mutta onneksi sain itseni rauhoitettua hengittämällä syvään ja keskittymällä vaan siihen hengittämiseen. Pelottavinta oli välillä kun unohti, että on lopettanut tupakoinnin ja luuli oikeasti olevansa tulossa hulluksi.

  Nyttemmin on helpottanut ja paljon, vaikka en vieläkään tunne itseäni aivan "omaksi itsekseni". Muisti on kuitenkin parantunut, ahdistus vähentynyt ja muutenkin parempaan suuntaan ollaan menossa.

  Minulla on ollut kaikenlaista harmia itseluottamuksen/tunnon kanssa ja aika masentunutkin sitä on välillä ollut (siis jo tupakoidessa). Tupakoinnin lopettaminen ilman mitään korvaushoitoja sai ilmeisesti aivokemian aika sekaisin, ja kaikki nuo ahdistavat asiat tuntui paljon entistä ahdistavemmilta. Mutta on varmasti ihan tervettä kohdata ne asiat face-to-face. Ja vaikka kaiken sen kärsimyksen keskellä ei aina muista olla ylpeä lopettamisestaan, niin jossain vaiheessa se kyllä palkitsee. Aivan mieletön juttu, en olisi ikinä uskonut että pystyn tähän.

  En halua pelotella, mutta itselläni oli muutama kuukausi kyllä aikamoista vuoristorataa. Suosittelen vierottautumaan jonkun purkan tms. avulla jos on vaikeaa. Kuten sanoin, toista kertaa en lähtisi mielenterveyttäni ihan näin kovalle koetukselle laittamaan (nimim. kerran jos toisenkin ollut lähdössä vastaanotolle). Toinen asia mitä ehdottomasti suosittelen, on liikunta. Itse alussa kävin 4-5 kertaa viikossa lenkillä. Se kyllä rentouttaa ja rauhoittaa tosi hyvin ja saa mielenkin iloiseksi. Vaikutus on tosin lyhytaikainen.

  Viimeiseksi vielä, että vaikka en pahemmin täällä kirjoittele, niin niinä pahimpina ahdistuksen hetkinä on ollut kiva lukea täältä muiden kärsimyksistä (mikäli niitä asiakirjoituksia tuolta seasta löytää ;)). Niistä on saanut vähän lohdutusta ja uskoa siihen, ettei ihan lopullisesti ole tulossa hulluksi :)

  Tsemppiä!
 • Nyytti Länsiranta
  editoi toukokuu 2008
  Pariin viimeiseen lauseeseen viitaten, totean asiakirjoitusten löytyvän muualta kuin "KONKARIT" osastolta ja minun ikioman nimimerkkini alta. :mrgreen: :mrgreen:

  Tsemppiä sulle!!! Pärjäät upeesti!!!! :lol: :lol:
 • Veera ValiVali Helsinki
  editoi toukokuu 2008
  tjaa kirjoitti:
  Täytyy tunnustaa että toista kertaa en siihen leikkiin kylmänä kalkkunana lähde :!:
  ...
  Viimeiseksi vielä, että vaikka en pahemmin täällä kirjoittele, niin niinä pahimpina ahdistuksen hetkinä on ollut kiva lukea täältä muiden kärsimyksistä (mikäli niitä asiakirjoituksia tuolta seasta löytää ;)). Niistä on saanut vähän lohdutusta ja uskoa siihen, ettei ihan lopullisesti ole tulossa hulluksi :)
  Ensinnäkin. Onneksi sun ei tarvitse toista kertaa tähän ryhtyä, kun olet jos savuton. Onnea siitä!
  Ja toisekseen, himskatin vuoristorataa tämä tosiaan on ja täällä sen oppii että kuuluu asiaan.
  Hulluus tulee sitten joskus jos on tullakseen, ja hulluhan saa olla muttei tyhmä :wink: . Jotenka pidetäänpä huolta että toiste ei tarvitse lopettaa. :D
 • Nyytti Länsiranta
  editoi toukokuu 2008
  Oot sä Veera MAHTAVA jälkeläinen..... :shock:
 • Läppä Pk-seutu
  editoi toukokuu 2008
  Tsemppiä vaan! Minulla oli alussa alakuloisuutta, aivan tolkutonta väsymystä ja saamattomuutta muun muassa. Myös ärtyneisyyttä ja huonotuulisuutta, räjähdin pienestä asiasta ihan liian isosti.

  Nyt vuosipäivää viettäessäni olen todella onnellinen savuttomuudestani. En mistään hinnasta vaihtaisi takaisin kärytteleväksi itsekseni. Kaupassa säälin ihmisiä, joiden on pakko polttaa ja ostaa tupakkaa.

  Tupakointi ei ratkaise mitään ongelmia. Tupakan voittaminen myös kohottaa itsetuntoa ja tuo loppujen lopuksi hyvän mielen, uskokaa pois!
  Sortuminen masentaisi, tupakka tuo vain tosi tosi pieneksi hetkeksi muka hyvän mielen, mutta kyse on vain sen itsensä synnyttämien viekkareiden lievityksestä.

  Uskokaa, savuttomuus on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa!
 • raider helsinki
  editoi toukokuu 2008
  Ei välttämättä noin oireet johtunu kylmästä kalkkunasta. Itse lopetin champixilla, mutta tunnistin kuitenkin kaikki noin kaameet fiilikset.
  Aikaa myöten ne loivenee ja lievenee. Minulla viimeisenä vasta lähti haukottelu ja hengenahdistus. Ja siihen meni melkeen 4 kk. :evil:
  Mutta positiiviset asiat pinoon: Röökistä säästyneillä rahoilla meen tänään kampaajalle ja ens viikolla kosmetologille. 8) 8)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.