Stumpataanko stumppi?

Stumppi-palvelua on annettu ja kehitetty jo kahdeksan vuoden ajan ja sitä oli tarkoitus parantaa erityisesti uusia menetelmiä hyödyntäen. Nyt tämä valtakunnallinen keskeisten kansanterveys-, sosiaali- ja muiden järjestöjen kehitys- ja yhteistyö uhkaa valua hiekkaan. Stumppi-neuvontapuhelin on ainoa valtakunnallinen, maksuton tupakoinnin lopettamisen neuvontapuhelin. Nuorille Stumpin matalan kynnyksen vastavuoroinen puhelin- ja verkkoneuvonta ovat luontainen tapa ottaa ensi askel kohti elämäntapamuutosta.

Tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan stumpin etusivulta www.stumppi.fi

Tällä palstalla voi keskustella Stumpin rahoituksen epävarmuuteen liittyvistä seikoista.Ensi vuoden rahoituspäätöksestä ilmoitetaan Joulukuun 20. pvä. Stumppi.fi sivuston käyttäjiä informoidaan rahoituspäätöksestä keskustelualueella sekä www.stumppi.fi sivuston etusivulla.

«1

Viestejä yhteensä

 • editoi marraskuu 2010
  kyllä oikein karvat nousee pystyyn!!! minne voi lähettää mielipiteensä tai kerätäänkö nimilista Stumpin puolesta. Uskon että meitä on aika paljon joille tämä on ollut tosi tärkeä tuki lopettamisen aikana - ja on vieläkin. Suomestako savuton??? ei ainakaan tuollaisilla päätöksillä!
 • editoi marraskuu 2010
  Kannattaneeko edes yrittää. Vaikuttaa häiriköinniltä :evil:
 • editoi marraskuu 2010
  Aikoinaan tupakka.org lakkautettiin kun oli tämä stumppi olemassa.. vähän vastahakoisina suurin osa ed mainitun avulla lopettaneista kuitenkin tiensä tänne löysi..itse en kuulunut valitettavasti näihin, mutta nyt kun pääjoukon perässä rämmin takaisin savuttomaksi, saan luulla että tämäkin palvelu on tullut tiensä päähän?

  Keneltä tämä on pois? Eikö joistain aktiiveista voisi tehdä admineita jotka seuraisivat keskustelun tasoa vai ovatko kaikki liian subjektiivisesti asiaa katsovia? Miten olisi yksi palkattu admin ja konkareista koottu apuadminjoukkio? Pitääkö tässä perustaa omaa yhdistys että websivu saadaan säilytettyä?
 • VaakkuVaakku Keski-Uusimaa
  editoi marraskuu 2010
  Aapuva! Heti kun kuulin uutisesta, tuli suorastaan paha mieli. Niin monelle on tämä foorumi ollut suurena apuna ja itsellenikin henkireikä aina tarvittaessa, vaikkakin lopetin ensin ja vasta sitten tulin tänne jutustelemaan.

  Mikä siinä on, että kaikki hyvä pitää ottaa ihmisiltä pois?
 • editoi marraskuu 2010
  Hengitysliitto Heli ry muodostaa konsernin, johon kuuluvat
  emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöt Kovak Oy, Mikemet Oy, Suomen Sisäilmakeskus
  Oy, Warkop Oy ja Kiinteistö Oy Oltermannintie 8
  sekä kuusi asuntolainoitettuja vuokrataloyhtiöitä eri paikkakunnilla:
  Kiinteistö Oy Kuopion Ilmarisentie 11 Kuopiossa, Kiinteistö
  Oy Siikaniemenkatu 8 Kuopiossa, Kiinteistö Oy Myllypadontie 3
  Helsingissä, Kiinteistö Oy Oulunkoski Oulussa, Kiinteistö Oy Lapinsilmu
  Rovaniemellä, Kiinteistö Oy Puijonkartano Kuopiossa
  ja sekä osakkuusyritykset Kiinteistö Oy Pernonpuisto Turussa
  että Kiinteistö Oy Tuusulan Silmu Tuusulassa.
  Kiinteistö Oy Oltermannintie 8 omistaa tilat, jossa liiton
  keskustoimisto sijaitsee. Liiton omistusosuus yhtiöstä on 53,5
  % Suomen Sydänliiton omistaessa loppuosan. Yhtiö on keskinäinen
  kiinteistöosakeyhtiö, jonka hoitokulut on katettu vastikkeilla.
  Yhtiöllä ei ole velkaa.

  :roll: :roll: ..aivan köyhästä yhdistyksestä ei tosiaankaan ole kyse.
  omituista sympatian hakua
 • editoi marraskuu 2010
  Olen joka vuosi useammankin kerran lahjoittanut Hengitysliitto Helille rahaa. Nytkin on tuossa tilillepanokortti odottamassa. Polttaessani tein lahjoitukset, koska oli vähän huono omatunto, savuttomana tein sen siksi, että sillä autettaisiin muita. Olen itse kokenut tämän Stumpin juuri sellaiseksi avunannoksi, jonka hyväksi mielelläni lahjoitan - peli on sit selvä. Jos Stumppi suljetaan, jätän kyllä pienet roposeni hyväntekeväisyydestä pois.
 • Wallu kuopio
  editoi marraskuu 2010
  Eikös tällaiset domainit ole kaupan ja otettavissa hallintaan mikäli se menee vanhaksi tms, siitä luovutaan.
  Luulenpa että yhteistyökumppaneita tällaiselle olisi ? Tai ainakin luulisin saatavan aikaiseksi.

  Toisaalta, mikäli jollekin ei ole tarvetta, sitä ei sitten tarvita ? :roll:
 • Wallu kuopio
  editoi marraskuu 2010
  Tuosta yhtiöstä vielä. Joskus vanhastaanhan se oli Keuhkovammaliitto, KEVAMA:kin. Toimineeko vielä vajaakuntoisten työllistäjänä, en tiedä.
  Luulenpa että tämä ajan henki on iskenyt näihinkin ns. palveluihin. Pitää keskittyä omaan osaamisalueeseen eikä varsinkaan työllistämiseen tahi terveyden edistämiseen, sehän on yhteiskunnan tehtävää ? Jne.

  ps. lääkkeillä voi hoitaa tarvitessa monenlaisia ongelmia, joitakin jopa lopullisestikin. :)
 • editoi joulukuu 2010
  Stumppi-puhelin ja –verkkopalvelu ovat olleet lakisääteistä julkista palvelua. Niitä ovat rahoittaneet Sosiaali- ja terveysministeriö ja Raha-automaattiyhdistys, jotka ovat järjestäneet palvelun Hengitysliiton kautta. Stumppi-numero on ollut Tupakkalain asetuksessa (2002), mutta uudessa tupakkalaissa tätä ei enää ole. Ohjaus tupakka-askeissa muuttuu tulevan kevään aikana Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tupakkainfo-sivuille. Palvelu ei kuulu Hengitysliiton rahoitettavaksi eikä tähän ole taloudellisia edellytyksiäkään.

  Järjestöjohtaja Mervi Puolanne
 • editoi joulukuu 2010
  Eli siis pahalta näyttää. No mutta jos oikein viestin ymmärsin niin jäljet johtavat THL:ään keväällä. Toivottavasti sieltä löytyy resursseita jatkaa Stumpin toimintaa.
  Luulisi, että yhteiskunnalla olisi varaa ylläpitää tämänkaltaista kansanterveyttä edistävää toimintaa. Onhan Suomi muutenkin ennakkoluulottomasti rajoittanut tupakointia erilaisin määräyksin.
  Mikäli yhteiskunnalla ei ole "varaa" tuottaa tämäntyyppistä tukipalvelua niin ehkä joku lääkefirma voisi lähteä tällaista toimintaa sponsoroimaan.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.