Omakohtaiset tupakan aiheuttamat terveyshaitat

24

Viestejä yhteensä

 • editoi lokakuu 2015
  Vaikka vain kuukauden ollut polttamatta niin eron huomaa niin selvästi. Kaikki liikkuminen paljon helpompaa, ruoka maistuu joltain, ja nenä haistaa :) ja mikä tärkeintä; henki kulkee paremmin.
 • vkovko
  editoi lokakuu 2015
  Minulla ei hengitys suju yhtään paremmin, olisin tyytyväinen jos pysyisi edes tässä mallissa. Ulkona oleminen tulee sään kylmenemisen seurauksena vaikeammaksi.
 • editoi marraskuu 2015
  Mulla on jo vuosia ollut kielessä vaaleita länttejä ja poskissa myös sellaiset purrun näköiset kohdat. Kun olin aiemmin tupakoimatta puolitoista vuotta, ne paranivat ja kun taas aloitin, tulivat pian takaisin. Lääkärit niitä ovat ihmetelleet ja nyt vasta vähän aikaa sitten keksin, että nehän ovat selkeästi liiallisen hiivan aiheuttamia. Mulla kun ei niitä yleisimpiä hiivaan liitettyjä oireita ole koskaan ollut, ni en osannut tuollaista edes epäillä. Sitä sen sijaan osasin epäillä, että tuollaiset muutokset kielessä saattavat ajastaan muuttua pahanlaatuisiksi...ja niin todella voi käydä! Nyt olen ollut viikon savuttomana ja kieli on jo nyt huomattavasti paremman näköinen! :) Tuo oli mulle ehdottomasti suurin syy lopettamiseen.
  image
 • hippaheihippahei Varsinaisesti-Suomi
  editoi marraskuu 2015
  Tämä aihepiiri on kieltämättä mielenkiintoinen. Olen ollut hyvin vannoutunut tupakoija, ja väittänyt tiukasti vastaan, ettei oireeni johdu tupakasta.... niinpä niin.

  - Käsittämätön määrä eri "allergoita", mitkä ilmenevät iholla ja hengitysteissä. Hoito: allergialääkkeitä erimuodoissa läpi vuoden. Nyt 4 kk tupakoimatta, olen viimeksi tarvinnut allergialääkettä heinäkuun lopulla.

  - Jatkuva väsymys, hirveät päänsäryt, huimaus. Mäet saivat hengästymään, eikä juokseminen enää onnistunut. Nyt jälkikäteen nolottaa, kävin noiden vuoksi lääkärissä, tosin lopetin tuon lääkärikäynnin jälkeen tupakoinnin. Vikaa minusta ei tuollakaan kertaa löytynyt.

  Ja eihän yllä mainitut oireet missään nimessä voineet johtua tupakasta. Että ihminen osaa olla tyhmä ja jääräpäinen.

  -Vieläkin tosin väsyttää, silmänaluset ovat edelleen mustat, mutta päänsäryt ja näköhäiriöt vähentyneet, juoksu kulkee jo paremmin. Keuhkot ovat selvästi paremmat. Toivoa lienee vielä on, en ainakaan lopettanut hetkeäkään liian aikaisin.
 • editoi joulukuu 2015
  Ei sitä edes tajua mitkä kaikki asiat johtui tupakasta ennenkun sen lopetti! Jonkun verran oli juuuri näitä että hengitysoireita..

  Olin kolme vuotta vuorotyössä ja yövuorojen jälkeen tuntui kyllä siltä että rinnassa juili inhottavasti - katosi muuten kokonaan nyt kun ollut työttömänä ja savuttomana. :D Monenlainen kolotus ja vaiva on lähtenyt.. En oo verenpainetta mitannut mutta se oli jossain välissä vähän koholla (työ oli kyllä muutenkin stressaavaa työilmapiirin takia).

  Ja hyi helvata sitä hajua. Pyysin anteeksi kaikilta kavereilta jotka ei polttanut että anteeksi että ne on joutunu haistelemaan. Aika itsekästä touhua loppuviimeks..
  image
 • Hedelmättömyys todennäköisesti on tää pahin...  :( 

  Ja sellaista idioottimaisuutta tuli tehtyä myös että poltin poskiontelotulehduksen ja keuhkoputkentulehduksen aikanakin, pitää olla kiitollinen ettei tullut mitään kroonista. Ja joskus ihan flunssattomanakin oli pelkkää yskää joka jatkui viikkoja ja meni välillä niin pahaksi että ärsytti jotain tuolla kurkun seudulla (ruokatorvea?) kun yskiminen muuttui oksentamiseksi. Ja verenpaine on kuulemma korkea.

  Niin ja tuo poskiontelotulehdus alkoi riivamaan älyttömästi viime talvena, en myöskään kehdannut aina sanoa yskän syyksi tupakkaa.

  Muuten ei onneksi ole mitään, isä on pelotellut teini-iästä asti että mulla olisi heikommat keuhkot kuin muilla koska hällä on myös ja se on kuulemma periytyvää mut ilmeisesti nää on vahvaa tekoa, nyt ois parasta lopettaa niidenkin kiusaaminen. :)


 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Et ole ainoa Elysion, joka on tehnyt noin. On poltettu keuhkokuumeen aikanakin, vaikka kipeää teki. Keuhkoputkentulehduksia oli vähän väliä. Lekuri aina varoitteli, ellet nyt lopeta polttamista, se lopettaa sinut. Sit ne loppuivat ja alkoivat poskiontelot oireilemaan, monta kertaa vuodessa.
  Mutta, kun lopetin polttamisen, eivät uusineet enää mitkään näistä. Se on ollut ihme! Mutta varmaan pätee muihinkin lopettajiin.
  Joten hyvällä teillä olet, matkalla parempaan oloon ja terveyteen.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Sairaudet saattavat tulla ilman mitään varoituksia. Minulla oli ensimmäinen sydänoire infarkti. Keuhkoahtauma kehittyi salakavalasti pelkillä hengästymisoireilla, joihin rööki oli ainoa "lääke". Keuhkokuume iski kun olin ollut 2 vuotta polttamatta, sitä ennen ei ollut mitään vakavampaa flunssaa, paitsi ns, aasialainen joskus -50 luvulla.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Aika yllätyksellistä todella vko! Et heti rankemman jälkeen. Jossain kait on se piste, jossa kamelin selkä katkeaa tai malja menee yli. 
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Mä oon tollasista fyysisistä vaivoista huomannut sen että henkeä ahdistaa, ei jaksa oikein liikkua, alkava astma, keuhkokivut, äänen käheys, kurkkukipu. Ulkonäöllisiin seikkoihin kiinnitän huomiota myös, eli ihon ja hampaiden kuntoon tupakointi selvästi vaikuttaa. Nyt kun on menty yli 30 vuoden niin ystäväpiirissä huomaa kyllä naamasta useimmat jotka polttavat: iho on elottoman ja värittömän näköinen, hampaat värjäytyneet ja huonokuntoiset. Aika pinnallistahan se on, mutta etenkin tuo suun huono kunto pistää monilla silmään. Myös itselläni olen samoja muutoksia huomannut.
  Tupakoitsijat myös haisevat. Laukut, vaatteet, hiukset, hengitys ja iho haisee ja välillä tulee sellainen olo että tupakoitsija on jotenkin likaisempi kuin muut. Inhottavaa kun joku tulee huoneeseen suoraan tupakalta ja se haju on todella voimakas. Bussissakin on kamala istua sellaisen vasta polttaneen, hieman kosteissa vaatteissa olevan ihmisen vieressä. Jännä sinänsä, koska välillä palava tupakka kuitenkin tuoksuu hyvältä mutta ei enää ihmisestä haistessa.
  Ja yksi merkittävä haitta minkä on huomannut vasta lopettamisen jälkeen on se, kuinka paljon tupakointi kontrolloi elämää. Aina tulee mietittyä milloin voi polttaa, ja onko tupakkaa riittävästi, ja onko lentokentällä tupakkakoppia, ehtiikö välissä käydä tupakalla vai jne. Sitten kun siitä pääsee irti niin vasta tajuaa kuinka paljon tupakka on ainakin itsellä hallinnut ajatuksia ja hallitsee edelleen.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.