Lopeta ja voita 2014

Lopeta ja voita-kilpailu käynnistyy 1.6.2014. Kilpailun säännöissä osallistuja sitoituu olemaan käyttämättä tupakkatuotteita 6:n kuukauden ajan.

Kysymykseni koskee kilpailun sääntöjä, jotka löytyvät tästä

Milloin sähkötupakasta on tullut tupakkatuote, sillä se ei sisällä lainkaan tupakkaa? Jos vetoatte siihen, että se sisältää nikotiinia, niin silloin nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat myös tupakkatuotteita.

Viimeisimmässä sääntöpykälässä kielletään tupakkajäljitelmien käyttö kilpailun aikana. Suomen tupakkalain määritelmän mukaan tupakkajäljitelmät ovat tupakan näköisiä, joten toisen ja kolmannen sukupolven sähkösavukkeiden käyttö on kilpailusääntöjen mukaan sallittua.
«1

Viestejä yhteensä

 • editoi toukokuu 2014
  Lopeta ja voita -kilpailun aikana ei saa käyttää sähkösavukkeita(riippumatta siitä, sisältävätkö ne nikotiinia tai ei), eikä muitakaan tupakkajäljitelmiä.
 • editoi toukokuu 2014
  Tein itselleni tupakkajäljitelmän lennokkirimasta, jonka hioin pyöreäksi, tein reiän keskelle, ja maalasin savukkeen näköiseksi. Tämä kulkee mukanani, ja panen sen huuleeni aina kun alkaa tehdä mieli hengittää tupakansavua, ja olen näin onnistunut pysyttelemään savuttomana.

  Voinko osallistua kilpailuun, vaikka käytänkin tätä tupakkajäljitelmääni pitämään minut erossa tupakoinnista?
 • editoi toukokuu 2014
  Voi ei.. Onko tuo ylläpidon kanta nyt virallinen, koska sehän tarkoittaa ainakin omalla kohdallani, että en voi kilpailuun sittenkään osallistua. Käytössäni siis Nicoretten inhalaattori ja se jos jokin on tupakkajäljiltelmä, koska sitä pidetään sormien välissä samalla tavalla kuin oikeaakin tupakkaa ja on kevyt tupakanmuotoinen pötkylä.

  http: //www.nicorette.fi/tuotteet/inhalaattori#miten-sit-kytetn

  Tästähän oli sellainen mainosvideon pätkäkin, missä inhalaattoria käytetään tismalleen tupakan näköisesti ja se innosti itseäkin kokeilemaan, josko toimisi korvikkeena.
 • vkovko
  editoi toukokuu 2014
  Eiköhän ensimmäiselle viestille Stumppiin löytyisi joku muu otsikko kuin tämä, vaikka miten lopetus on sujunut.
 • editoi toukokuu 2014
  En tiedä viittaatko minun ensimmäiseen viestiini, mutta en voi kertoa miten lopetus on sujunut, koska en ole vielä lopettanut. Ja tälle foorumille päädyin mutkien kautta tuon otsikon mukaisen kilpailun myötä. Josta siis toivoin itselleni sopivaa kannustinta lopettamiseen. Mutta sääntöjen epäjohdonmukaisuuden ja piilokettuilevan viestisi perusteella taidan unohtaa koko foorumin.
 • vkovko
  editoi toukokuu 2014
  Tervetuloa mukaan lopettamaan sauhuttelu. Täällä ei kaikki viestit aina ole "naamakirjahymistelyjä", kriittistäkin kommenttia tulee. Itselle ei-niin-sopivat jutut karaisevat kestämään palstan ulkopuolista elämää röökittä.
 • editoi toukokuu 2014
  No miten se siis oli tämän puisen tupakkajäljitelmäni kanssa? Saanko käyttää tupakkajäljitelmääni ja osallistua kilpailuun?
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi toukokuu 2014
  Miten olis, jos lopettaisit ilman kilpailua? Sekin on mahdollista ja jos pystyt olemaan savutta, voitat taatusti "palkinnon".
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Peter Pan 2014Peter Pan 2014 Huotari. Kihlovirran provinssi
  editoi toukokuu 2014
  Muassa ollaan.

  Eiköhän niistä jäljitelmistä ennätä toukokuun aikana luopua. En ymmärrä, mitä hyötyä sauhuttelutottumusta on yllä pitää lapsellisilla jäljitelmillä on nikotiinia tai ei, omaa oloaanhan riippuvuutensa muistuttamisesta vain vaikeuttaa. Nikkistuotteet ovat ihan jees, mutta ei niitäkään jouluun asti kannata käyttää, paitsi mieluummin niihin sortua kuin kenkutustupakkaan.

  Tsemppiä kaikille kilpailuun osallistuville, ei stressata turhia, etenkään kesällä.
 • vkovko
  editoi toukokuu 2014
  Kovaa ja rehtiä skabaa kilpailioille toivotan, puukapuloitten kera ja ilman. Itse olin viime vuonna niin sekaisin, että ajatukset eivät laukaisseet kilpailuviettiä.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.