Maaliskuu 2015 lopettaneet

joo elikkä sitä sitte tuli taas lopetettua. :D Monesti on yritetty aikaisemmin vuosien varrella. noin 10 vuotta tupakoinut. Aluksi 3 vuotta muutama tupakka meni päivässä keskimäärin 5 ja loput 7 vuotta ahkerasti vedellyt noin askin päivässä. pisin tupakoimaton jakso oli noin vuosi sitten olin 6 viikoa tupakoimatta ja muut kerrat onkin sitte tyssännyt vajaa viikon mittaisiin yrityksiin. tossa viikko sitte ajattelin rutkasti vähentää ja poltin vain 10 seuraavana päivänä meni 7 mutta halusin kumminkin nopeasti savuttomaksi niin parina viimesenä päivänä en polttanut ku yhe per päivä ja nyt oltu jo 4 päivää ilman savuja. mieli kyllä tekee savua silloin tällöin mutta yli on päästy himoista kun on alkanut tekeen jotain. nyt kumminkin on sellainen olo että oikeasti onnistun lopettamisessa. :) en halua enää nähdä itseäni tulevaisdessa nortti huulessa ja köhimässä koko aikaa. tätä on o monesti suuniteltu ja nyt täytyy yrittää oikeen tosissaan vaikka tietää että hankalat hetket on edessäpäin. :( mutta yritetään kumminkin eiköhän se tuota tulosta kun uskoo itseensä. :) tsemppiä muillekkin lopettaneille ja sitä harkitseville. :thumbup:
«13456770

Viestejä yhteensä

 • editoi maaliskuu 2015
  Liityn mukaan Maaliskuun lopettajiin. Aski/ päivä tahdilla on tullut poltettua parikymmentä vuotta. Nämä ensimmäiset päivät olen yrittänyt tietoisesti vältellä paikkoja, joissa olisin voinut joutua kiusaukseen.
 • vkovko
  editoi maaliskuu 2015
  Tervetuloa mukaan.
 • editoi maaliskuu 2015
  Tervetuloa mukaan minunkin puolestani. Tehdään yhdessä matkaa kohti savutonta elämää. Minunkaan savuton matkani ei vielä kovin pitkä oo. Mutta motivaatio on nyt niin kova, että uskon onnistuvani. Teille paljon tsemppiä!
  T
 • editoi maaliskuu 2015
  Aloittaessani suunnittelun tupakanpolton lopettamiseksi, pitkään harkitsin lääkekuurin hakemista avuksi. Lopettamisen aloitusajankohta tuli itsellekin hieman yllättäen ja siitä syystä en siis hakenutkaan Champix -kuuria. Omalla kohdalla on ajatuksena ollut,, että nikotiiniriippuvuudesta haluan eroon mahdollisimman pian ja siitä syystä en myöskään käytä nikotiinikorvaustuotteita. Tällä hetkellä siis mennään luomulla ja tärkeimpänä konstina itsellä ollut näinä ensimmäisinä päivinä, ettei altistu missään tilanteessa tupakoinnille. Olen vältellyt ensimmäisinä päivinä mm. kavereita, joiden tiedän polttavan, kaupasta olen hakenut valmiiksi viikon ruokaostokset (ettei tarvitse vahingossakaan ostaa tupakkia).

  Ensimmäiset kaksi vuorokautta olivat kyllä todella hirveitä. En pystynyt oikein keskittymään mihinkään ja ajatus katkeili kokoajan - tupakan ollessa kokoajan mielessä. Nikotiinipiru yritti kokoajan mielessäni sanoa syitä, miksi yhden tupakan voisi käydä polttamassa. Itselläni se kuuluisa kolmas päivä olikin sitten jo helpompi ja nyt mennään tunti tunnilta ja päivä päivältä kohti parempaa tulevaisuutta :)
 • editoi maaliskuu 2015
  Moikka, Tsemppiä tännekin kaikille! Ekan viikon jälkeen helpottaa! Se tuntui olevan fyysistä taistoa. Sen jälkeen itsellä alkoi ns mielenhallinta ja ajatusten muuttaminen tupakasta, ettei sitä oikeasti tarvitse mihinkään vaan riippuvuus luo tunteen tarvitsemisesta. vtutus taisteluksi röökiä vastaan!! tsemppii!
  image
 • editoi maaliskuu 2015
  Kokeneemmilta lopettajilta tahtoisin tiedustella: Jossakin vaiheessa varmaan joutuu kavereiden kanssa alkoholin kanssa tekemisiin, miten varmistaa ettei silloin vahingoissakaan sekaantuisi nikotiinipitoisiin valmisteisiin?
 • vkovko
  editoi maaliskuu 2015
  Kannattaa tehdä etukäteen päätös, että lähtee heti pois, jos tilanne menee vaikeaksi.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi maaliskuu 2015
  Just noin kun vko kirjoitti. Huomasin itsekin aikoinani, että just lopettaneena ei ollut risteilyillä tai muissa bailuissa niin hauskaa kuin ennen. Tai kyse oli omasta suhtautumisestani tietenkin, kun en voinut/halunnut polttanut alkon kanssa.
  Piti pitää itselleen puhuttelua, että ei ehkä aina ennenkään ollut hauskaa. Myös poistuminen juhlista, jos alkoi epäillä, et kohta voi mennä siihen vaiheeseen, et hällä väliä. :roll:
  Kavereille voi yrittää joko selittää asiaa tai sitten ei. Ehkä vois laukaista valkoisen valheenkin :oops:
  Lopettaminen on sinun prosessisi, eikä muut ehkä sitä ymmärrä. Voivat alkaa puhua sinua ympäri tms.
  Lopettajana joutuu olemaan lujana monessa tilanteessa. Lopuksi tulet kuitenkin olemaan se voittaja :lol:
  Tsemppiä :thumbup:
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • editoi maaliskuu 2015
  Kiitos vko ja Melisa hyvistä neuvoista, noinhan se varmasti menee. Itse ajattelin vielä lisäksi, että pyrin välttämään useamman viikon alkoholia. Lisäksi ajattelin, että pyrin ensimmäisillä kerroilla nauttimaan mahdollisimman pieniä määriä alkoholia ja lisäksi mietoja juomia, eli pyrin välttämään vahvaa humalatilaa.

  Parin viimeisen päivän aikana on ilmestynyt kuiva yskä seuraksi ja kurkku on ollut aristava, mutta ilmeisesti tämäkin kuuluu joukkoon, jossa vieraannutaan myrkyllisestä kemikaalista.

  Milloin olette yleensä huomanneet tupakoinnin lopettamisen jälkeen huomanneet hajuaistinne parantuneen?
 • vkovko
  editoi maaliskuu 2015
  Joillakin se on parantunut todella paljon, minulla ei juuri ollenkaan.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.