Muutokset elimistössä?

13»

Viestejä yhteensä

 • Aloitekyvyttömyys on yksi kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista ;)
  Reippaasti vaan labraan, sinne tarttis mennä heti aamusta niin aikaisin kun mahdollista, mutta ennen kymmentä viimeistään. Joidenkin ohjeiden mukaan klo 14 mennessä mutta se on puppua.
  TSH on korkeimmillaan heti aamusta.
  Voi olla 12 tuntia syömättä tai ei, jos on niin TSH vähän korkeampia...näin väittävät, en kyllä usko että on merkitystä.

  Itse siirsin lääkkeenoton iltaan ja alkaa olo piristyä, on jo aikakin kun yli 5kk:tta lääkkeen aloituksesta.
  Oikeastaan vasta nyt alkaa tämä savuttomuuskin tuntua hyvältä. Ei sillä että olisi tehnyt mieli, vaan on olo ollut muuten niin pa*ka selän ja kilpparin takia ettei ole juuri nauttinut.

  Sijoitin sit seuraavan kolmen vuoden tupakkarahat jo etukäteen kun vaihdoin uuteen autoon  :)
  kk-erä on saman verran mitä röökiin meni rahaa, toki oli vaihdokki ja vähän käteistä mut osa oli otettava lainaa.
  Ei tunnu niin pahalta kun ajattelee että ne on säästyneitä rahoja B)
  ~160 000 savuketta ja lopetus 31.01.2016 --> ilman nikotiinia 01.03.2016
 • Itsellä paino noussut vain muutaman kilon, kunhan jaksaa vain tarkkailla mitä suuhunsa pistää.
 • editoi toukokuu 13
  Onnea puolesta vuodesta Jarski :)

  Mun saldo on -11kg vuoden aikana, joka tosin lähti viimeisen neljän kuukauden aikana fodmapilla josta siis sain avun myös vatsan turvotuksiin ja hengenahdistuksiin.

  Lääkitystä hierotaan vielä kilpparin vajaatoimintaan kohdilleen, mut eiköhän sekin vielä asetu...tai sitten ei, mitä on muiden kokemuksia lukenut, mutta oli miten oli, näillä eväillä mennään :)

  Selkä alkaa olla parempi ja ensi viikolla siis astun takaisin töihin vuoden tauon jälkeen, sen sitten näkee kestääkö se raskaan työn vai ei, toivon ja uskon että kestää.
  Tässä on nyt vuosi kuntoiltu ja jumpattu eli fyysisesti paremmassa kunnossa pitäisi olla selkeästi.

  Ei kaduta yhtään että lopetin miltei vuosi sitten tupakoinnin ja olen tyytyväinen että tein sen heti vuorotteluvapaan alkuun enkä kitkutellut sitä kuten alun perin oli tarkoitus että "joskus vuorottelun aikana".
  En ole lainkaan varma olisiko se onnistunut töissä ollessa ja olisiko sairauskaan tullut ilmi ilman tupakoinnin lopetusta. Hyvä että tuli koska ei se tupakointi kilpirauhasta paranna, se vaan pitää sairautta piilossa ja jos se sieltä esiin tupsahtaa voi tilanne ollakin jo aika huono, siis kilpirauhasen kannalta kun autoimmuuni vasta-aineet on sitä nakertanut jo ties kuinka pitkään.

  Lopettelen osaltani tähän ketjuun kirjoittelun ja toivon kaikille tsemppiä savuttomuuteen ja sitä myöden laadukkaampiin elonpäiviin, toivottavasti joku saa hyötyä omista kokemuksistani ja osaa kenties lääkäriltä pyytää kilpirauhasen testejä jos oireita on, kunhan on hetken ollut tupakoimatta.

  *muoks 05/2017 *
  Kilpirauhasen osalta lääkitys on suunnilleen kohdillaan ja olokin kohtalainen, tosin väsymystä on edelleen, mutta se taitaa kuulua tähän sairauteen enemmän tai vähemmän.
  Jo viime kuussa sain painon tavoitteeseen eli 85kg joten pudotusta oli noin 16,5kg ja sekin oikeastaan lokakuun jälkeen kun siirryin FODMAP ruokavalioon eli ajassa 7kk:tta.
  Nyt se on vähän heilunut ees sun taas kun tähän vajaatoimintaan kuuluu myös ylimääräisen nesteen kertyminen kroppaan, sitä saattaa tulla 5-6kg viikossa! Onneksi sen saa myös nopeasti pois kunhan pysyy täysin erossa sokerista, viljoista ja välttelee suolaa.

  Painonpudotus on siis mahdollista tupakoinninlopetuksesta huolimatta ja vaikka olisi kilpirauhasen vajaatoiminta :smile:

  Tupakkaa ei tee enää mieli, nyt kohta 16kk:tta polttamatta.

  ~160 000 savuketta ja lopetus 31.01.2016 --> ilman nikotiinia 01.03.2016
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.