Tammikuussa 2017 lopettaneet

2456759

Viestejä yhteensä

 • Kiitos ja onnittelut Olivinia 5kk! :smiley: 

  Lopetin 02.01.2017.
 • Kiitos Lena87! :smiley: 

  5.8.2016 katkaisin 28 vuoden tupakointiputken :) Pysyva elamantapamuutos numero 1.
  8.8.2017 alkoi ylipainon karistaminen ja painonhallinta. Pysyva elamantapamuutos numero 2.
 • Snow Forest täällä. 3.1.2017  viimeiset tupakit poikki ja roskiin. Aika pitkään olen jo ollut halukas lopettamaan, mutta en ollut kuitenkaan valmis. 37 vuotta meni sitä tapaa harjoitellessa, niin että tuskin ihan helppoa tulee olemaan ilman tai mistä sitä tietää. Mutta ottaa pattiin kun en lopettanut aiemmin. Yritin kyllä välillä. Nyt ei tartte yrittää, koska en aio "yrittää" - aion vaan olla polttamatta aamun kerrallaan. Pitkään polttaneet tietää aika paljon mitä mulla mielessä..enemmän kuin tupakan tuska, piinaa kaikenlaiset ahdistukset esim. siitä että pitääkö mun vielä lähtee tupakalle joskus - kun en halua! Mua jännittää nyt jo alkuinnostuksen jälkeinen aika. Yllättävän vaikeeta kirjoittaa omasta tupakoimisesta! Tai yleensäkään käsitellä koko juttua. No, nythän sitä voi vähän sitten käsitellä...päässä, ei käsissä.
 • Vuodenvaihde on hyvä alku uudelle elämäntavalle. Mulla on nyt puoli vuotta savuttomuutta. Elämäni aikana olen lopettanut kymmeniä kertoja tupakoinnin. Yrittämisten motivaatiotaso ollut vaihtelevaa. Mietin, että millaisesta neuvosta teille nyt lopettaneille voisi olla hyötyä. Yksi asia on hyvä pitää helposti saatavilla koko ajan, eli se alkuajatus, että miksi. Jossain vaiheessa kun savuttomuus alkaa tuntua ihan typerältä ittensä kiduttamiselta (tällaisia ajatuksia voi tulla) niin kannattaa jollain tavalla muistuttaa, että mitä halusin kun tein lopettamispäätöksen. Ehkä savuttomuus on edelleenkin arvokkaampi asia kuin se mitä tupakointi juuri sillä hetkellä tarjoaisi. Toinen neuvo voisi olla, ettei kannata säikähtää tupakanhimoa. Se kuuluu asiaan ja menee ohi tai ainakin vaimenee hetken päästä. Toki tuleehan se takaisin, mutta joka kerta kun sen ohi jaksaa odottaa, suunnata huomionsa johonkin muuhun, alkaa uskoa itteensä ja siihen, että savuttomuus on mahdollista.

  Ja jos sitten retkahtaa niin se savuton aika on hyvä pitää mielessä todisteena, että se on mahdollista.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Tervetuloa Stumppiin SnowForest! Hyviä neuvoja tony tuossa sinulle kertoikin. 
  Lue tätä keskustelufoorumia ja kirjoittele itse matkastasi savuttomuuteen. Se kannattaa. Mitä tiukemmin foorumilla  pyörii, sitä varmemmin savuttomuus pysyy.
  Pystyt kyllä tähän. Täällä on monia, jotka ovat polttaneet vuosikymmeniä, joten vertaistukea varmaan saat. 
  Oletko miettinur apukeinoja alkutaipaleelle vai lopetatko luomuna?
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Tasapuolinen tervetulotoivotus kaikille tammikuun tumppaajille, siitä se matka alkaa! :+1: 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • 3 päivää ja 15h alkaa näyttämään puhelimen laskuri, 4.savuton päivä. :) Ulkona -30 & talon lämmitystä,ei onneksi tarvitse jäätyä ulkona tupakalla.Hyvä tuo Miksi-pohdinta. Itsellä monia syitä lopettaa,lapsille esimerkkinä etten polta,rahaa säästyy,terveys mietitytti ja pelotti tupakasta johtuvat sairaudet; etenkin syöpiä aloin pelkäämään. Ulkonäkö on tärkeä ja valkoiset hampaat alkoivat kellastumaan,ne aion valkaista ja hoitaa pitemmän savuttomuuden jälkeen.Flunssan vuoksi nenä tukossa mutta taidan silti haistaa ja maistaa jo tarkemmin. Ihanaa kun ei ole tarvinnut ajaa tupakan ostoon yli 12km. Vapaa tunne ja aion voittaa tämän riippuvuuden,välillä kyllä tupakka pyörii mielessä mutta laskurin katsominenkin auttanut,en vaan voi antaa periksi ja aloittaa alusta. :smiley: Psyykkaan itseäni myös "En tarvii tupakkaa,en yhtään mihinkään".

  Lopetin 02.01.2017.
 • Juu, miksi? Jossain vaiheessa tupakointi alkoi kyllästyttämään ja se kiva fiilis, mikä siitä joskus muinoin tuli - tuli enää harvemmin ja harvemmin. Tupakalla ramppaaminen (ulkona) kotona ollessa tympi. Jätinkin jo usein sen väliin!  Eli mulla sauhuttelu on vähentynyt ja vähentynyt viimeisten parin vuoden aikana, viimeaikoina jätin usein ostamatta tupakkaa vaikka tiesin, että sitten olen ilman seuraavana aamuna. No, totuuden nimessä, viimeistään aamupäivällä sitten kipaisin ostoksille. Mutta miksi:  tupakka pilaa raikkaan ilman ja estää minua kohottamasta kuntoani ja tupakointi on orjuuttava ja väsyttävä sekä kyllästyttävä tapa. Tupakointi on noloa. 
 • Melisa kysyi, että onko apuvälineitä vai luomuna, niin on apuvälineenä purkka 2 mg. Nokotiinipeikko siellä, mutta ei haittaa minua tässä vaiheessa tippaakaan. Tuttu tuote vanhastaan. Purkan jauhaminenkin on noloa , mutta ei niin noloa. 
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Totta, itsekin jyystin niksapurkkaa. Jopa sitä 4 mg, joka oli siihen aikaan niin kovaa, että hampaista murtui paikkoja. 
  Noloa joo,  mut mieluummin silloin sitä kuin tupakkaa.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.