HUHTIKUU 2017 lopettajat :)

2456739

Viestejä yhteensä

 • Tervetuloa Stumppiin heikko! B)
  Hyvä päätös tehtynä ja viimeinen tupakka poltettu. Ne isoimmat askeleet otettu, nyt babysteps eteenpäin. Päivä kerrallaan. Hienoa! :)

  5.8.2016 katkaisin 28 vuoden tupakointiputken :) Pysyva elamantapamuutos numero 1.
  8.8.2017 alkoi ylipainon karistaminen ja painonhallinta. Pysyva elamantapamuutos numero 2.
 • Tsemppiä teille kaikille lopetuspäätöksen tehneille  :).

 • Hei heikko! Niin kiva kun tulit, että tässä ketjussa on nyt muitakin. Ensimmäinen hyvä juttu, jonka huomasin, oli se, että ei tarvinnut hävetä omaa tunkkaista hajuaan aamulla työpaikalla. Tsemppiä huomiseen. Mä olen hengaillut täällä palstalla aika paljon. Ajatukset pyörii tässä alussa tupakan ympärillä kuitenkin, joten täällä siitä voi jauhaa sopivalla näkökulmalla.

  Onko sulla jotain apuvälineitä käytössä tai varalla? Mulla on kauhea kasa mynthonia ja sisuja, sekä 2mg nikotiinitabuja. Otin tänään ekan sellaisen kun vanne alkoi illalla kiristää päätä. Muuten uskomattoman vähän tekee tupakkaa mieli, en voi käsittää, mistä se johtuu. Normaalisti jos en oo puoleen päivään saanut tupakkaa niin hypin jo seinille ja nyt meni jo toinen kokonainen päivä ilman. Outoa, mutta en todellakaan valita!
 • Noppapeli, juu, kuukaus tulee pian täyteen. Ihan uskomatonta. :) Rahaa olen tosiaan 40e per viikko laittanut säästöön, eli 160e on jo säästössä! Tupakoita jäänyt polttamatta melkein 500, huhhuh. 

  Alku oli mulla tosi vaikee. Oli unettomuutta, mieliala oli myrskyisä, surullinen, ahdistunut. Maha oli kuin ilmapallo, turvotusta ja tuskaista oloa, iho puski täyteen finnejä vaikka aina ollut hyvä iho. Hirvein oire oli kuitenkin "pehmee pää", en tiedä johtuiko väsymyksestä vai mistä, mutta ajatus ei kulkenu, kävin hitaalla enkä saanut aloitettua oikein mitään.

  Olen sanonutkin että niin hirveät oli ekat 2viikkoa etten vaan VOI enää röökiin retkahtaa, en kestäis tätä uusiks. :smiley: 

  Mut hei aatella että kuukauden kohdalla on jo kuitenki tosi tosi tosi paljon helpompaa. Vaikka vaikeella hetkellä kiristelee kovastikin niin helpottaa tietää että ihan nurkan takana on jo se helpompi hetki. :)

  Tsemppiä huisisti, sinä onnistut!  <3

  Heikko, tsempit sinnekin! Hyvällä polulla ollaan!
 • Hei ja kiitos kannustuksesta <3  kaikille. Noppapelille vastaus, minulla on imeskelytabletteja kyllä jemmassa, mutta tänään "eka päivänä" en vielä ottanut kun suu maistuu yök, ehkä se tästä suttaantuu, tsemppailut sinulle !
 • NiuNau, olet siis tosiaan laittanut jemmaan tuon rahan. Se on hyvä idea. Multa ei nyt jää säästöön, kun mulla on sellainen, että aamutupakan tilalla syön tupakka-askin hintaisen herkkuaamupalan kahvilassa.

  Mä todella ihmettelen tätä helppoutta. Tupakkaa ei kovin paljon tee mieli. Ikinä ennen ei ole ollut näin helppoa. Otan sen niin, että tällä hetkellä olen onnekas, mutta odotan kuitenkin että nikkikset voi iskeä päälle tietenkin. Mutta jostain syystä nyt on jo useampi päivä mennyt näin hyvin. Olen pystynyt nauttimaan kaikista hyvistä puolista mitä tähän liittyy. Raikas olemus on ehkä päällimmäisin, mutta toinen tärkeä on myös se, että voin olla kotona vapaasti lasten kanssa, eikä tarvi miettiä, voinko nyt halata ja kauanko tupakasta on :( ja minkä verukkeen keksisi että pääsisin tupakalle. Totta kai jos nyt suoraan sanon, niin onhan mieli myös levoton ja sen verran tekee mieli, että toki huvittaisi tuo veruke keksiä ja lähteä polttamaan, mutta kun nyt en polta, niin olen pystynyt nauttimaan myös siitä.

  Heikolle ekaan päivään tsemppiä! Kun selätät tämän päivän himot, niin illan päätteeksi voit todella onnitella itseäsi!
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Noppapeli, tupakan hajua ei voi piilottaa, ellei käy totaalisesti suihkussa, pesee tukan ja vaihtaa kaikki vaatteet. Hengityksestäkään ei poistu pastilleilla tms. Tietty haju ei ole niin vaffa vähän ajan päästä kuin suoraan tupakalta tulleena. Itse ruiskuttelin hajuvesiä. Mahtoi olla aromi tämä tupakan ja hajuveden sinfonia
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Melisa kirjoitti:
  Noppapeli, tupakan hajua ei voi piilottaa, ellei käy totaalisesti suihkussa, pesee tukan ja vaihtaa kaikki vaatteet. Hengityksestäkään ei poistu pastilleilla tms. Tietty haju ei ole niin vaffa vähän ajan päästä kuin suoraan tupakalta tulleena. Itse ruiskuttelin hajuvesiä. Mahtoi olla aromi tämä tupakan ja hajuveden sinfonia
  Niinpä. Itse keksin itselleni tällaisen yhden tunnin aikarajan. Että tunnissa haju olisi haihtunut ja lapset eivät tajuaisi mitään. No varmaan tajusivat. Tytärkin on kysynyt tässä mun viimeisen tupakointijakson (n neljä vuotta) aikana useampaan kertaan, olenko polttanut ja vihjaillut, että se tai tämä vaate haisee tupakalle. Hävettää, mutta olen valehdellut päin naamaa, että en polta :( En ole tästä kovin ylpeä. Nyt on ollut mielessä, että haluaisin ottaa asian puheeksi, sanoa, että olen polttanut ja anteeksi kun valehtelin, ja selittää, miksi, ja miten vaikea asia tuo on kaikin puolin. Voisi olla myös hyvä noin ihan tupakkavalistuksen kannalta. Mutta tuntuu, että en halua ehkä ottaa sitä puheeksi ihan vielä, vaan ehkä parin viikon päästä, kun olen vahvempi. Pelkään, että lopettamisen tuominen julki lapsille lisäisi omia paineita onnistua, ja tällä hetkellä suurin motivaatio tulee nimenomaan siitä, että ITSENI TAKIA haluan lopettaa. Jos toisin tähän lisäksi paineet onnistua lasteni kanssa, se alkaisi ehkä tuntua enemmän suorittamiselta kuin halulta.
 • Noppapeli, toi herkkuaamupala on hyvä, tosi hyvä idea! Röökin sijaan sulla on muuta odotettavaa ja niin paljon parempaa! :)


 • editoi huhtikuu 5
  Hei! Viides päivä alkoi ja olo on entisenmoinen, eli ihmeellisen hyvä. Ei kovin hermostunut, ei isoja mielitekoja. Mynthon toimii parhaiten, pari nikotiinitablettia olen imeskellyt. Edelleen vaan ihmettelen tätä tähänastista helppoutta. On kyllä ollut muutenkin aika sopiva viikko tähän, kun töissä on ollut leppoisaa, eikä muutenkaan mitään erityisiä kiireitä. Olen yrittänyt edelleen repiä kaiken ilon irti mitä vaan keksin siitä, että en polta. Eilen olin jumpassa, ja olin huomaavinani, että henki olisi kulkenut paremmin, eikä hengästyessä olis tuntunut niin pahalta, mutta voi olla, että se oli lähinnä kuvittelua, en tiedä, palautuuko hengityselimet yhtään näin nopeasti. Mutta yhtä kaikki tuntui paremmalta ja minä laitan kaiken positiivisen tällä hetkellä tupakoimattomuuden piikkiin :D Oli myös kiva mennä eilen yhteen kokoukseen, kun ei tarvinnut ajatella, miltä haisen vierustoverin nenään.

  Heikko, miten sulla on mennyt? Ja jos joku muu tätä lukee ja harkitsee lopetusta, niin kirjoitelkaa myös! :)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.