Eka kerta! (ikinä)

Nyt sitten ensimmäistä kertaa tämän 15-16 vuoden savuttelun jälkeen on tullut se idea, että lopetan. Muutaman kerran on asiaa tullut ajateltua, mutta ajattelun tasolle on jäänyt. Koskaan en ole ollut suuri keskusteluforumeiden kuluttaja tai tuntenut tarvetta kirjoittaa mitään blogin tapaista, mutta nyt kun tämän sivuston löysin niin tuli mieleen, ettei välttämättä huono idea. Kaveripiiristä kun ei muita polttajia löydy niin yritä sitten heidän kanssaan aiheesta jutella ;)

Se kuuluisa viimeinen tupakki on vedetty n. ,3,5h sitten. Eli ei vielä ihmeitä voi sanoa, mutta hieman jopa pelolla odottelee niitä fiiliksiä joita tässä vielä tulee. Koskaan kun en ole aikaisemmin yrittänyt lopettaa, niin ei oikein tiedä mitä on edessä.

Ensimmäiset fiilikset on aika jännät vaikka on sitä esim. kaukolennoillakin ollut sen 10h polttamatta ilman mitään ongelmia. Siinä toki on se ero, että ei ole sitä mahdollisuutta. Nyt huomaan jopa tässä kun lopultakin sain rekisteröityä itseni tänne ja tutkittua hieman forumia, niin salamana tuli mieleen, että käynpä tupakilla ja alan sitten kirjoittamaan =D Hämmentävää miten sitä jostain asiasta on tullut niin vahva tapa.

Toinen asia mikä hieman jännittää on se arjesta "selviäminen" ilman niitä tupakan mittaisia taukoja. Liikun asiakkaiden luona työni puolesta ja väkisinkin mieleen tulee, että onko sitä niillä keikoilla ihan "kuutamolla" tai jotenkin hermostunut tms. Toki ainahan voi sanoa, että on juuri lopettanut tupakan polton jos ei järki kulje ;) Se vaan on jotenkin niin suuri nautinto miten onnistuneen käynnin jälkeen kurvaa huoltoaseman pihalle ja pistää palamaan. No sen nyt jokainen joka on polttanut tietää. Nyt valitsin apuvälineeksi tuon suusuihkeen ja pari kertaa olen sitä tässä suihkinut. Suuremmin ei vielä tupakkaa mieli tee, mutta vähintään 10 kertaa on käynyt mielessä, että menenpä tuohon parvekkeelle.

Nyt on kuitenkin aika lähteä kauppaan hakemaan jotain hyvää viemään ajatusta pois tupakasta. Tiedän, että monet lihoavat kun lopettavat ja onneksi olen siinä pisteessä, että alkutilanne ei ole huono. Jos kymppi tulee lisää niin tulkoot jos vuoden 2018 alussa voin sanoa etten polta kun joku kysyy.
«13

Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi elokuu 10
  Sä olitkin jo täällä ihan oikeasti lopettamassa. Hienoa!
  Käsillä tekemisen puute vaivaa kans monia. Toiset kutoo, toiset lukee ja kirjoittaa stumppiin. Moni käyttää röökitauot töissä poikkeamalla tänne, jos on sellainen työ, et sen voi tehdä. Nykyään lukeminen hoituu älykännykälläkin, miksei kirjoittaminenkin.
  Joka tapauksessa: runsaasti tervetuloa! Pysy kanavalla.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Kiitos kiitos.

  Juu laitoin tämän tänne päätöksen tehneet osioon koska jotenkin en mielestäni voi vielä sanoa lopettaneeni. Latasin puhelimeenkin smoke free sovelluksen joka nyt näyttäisi melkein 19 savutonta tuntia, 5,54€ säästettyä rahaa ja melkein 5 tuntia palautunutta elinikää :) 

  Aamu oli yllättävänkin helppo. Tai ei missään nimessä helppo mutta ei niin vaikea mitä kuvittelin. Jotenkin on vaan edelleen sellainen olo ettei ole herännyt kunnolla. Hieman sumussa niin kuin ei olisi juonut aamukahvia. Nicorettea sumutin pari settiä suuhun heti kun heräsin joten ehkä sekin helpotti hieman.

  Ensimmäinen savuton asiakaskäyntikin suoritettu ja kieltämättä oli vähän samanlainen fiilis kuin uran ensimmäisillä käynneillä. Hieman rauhaton siis. No tein itselleni helpon päivän tähän ensimmäiseksi päiväksi. Se osottautui kieltämättä vaikeaksi kun lähti pois niin ensimmäinen ajatus oli pysähtyä ensimmäiseen sopivaan paikkaan ja palkita itsensä sillä tupakalla. No eipä auttanut kuin suihkia nicorettea suuhun ja jatkaa matkaa. 

  Tässä alkaa varmaan lähestyä se hetki että on pisin aika ilman yhtään henkäisyä. Mielellään otan neuvoja ja vinkkejä vastaan siitä milloinka ne pahimmat hetket tulee ja miten niistä selvitään. 
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi elokuu 11
  Mulla on aika pitkä savuton aika jo takana, joten uskon et myöhemmin lopettaneet muistavat paremmin. 
  Kuitenkin olemme niin erilaisia ja samalla samanlaisia, et jollekin joku sopii jollekin paremmin kuin muille.
  Nämä muista kuitenkin: juo vettä, napostele esim hedelmiä tai porkkanoita. Koita liikkua ulkona ja haistele luontoa.
  Ajatusten kanssa askartelu on kans hyvästä. Koita muuttaa asenne: en saa polttaa, muotoon: onneksi mun ei enää tarvitse polttaa tai olen vapaa tupakasta.
  Voi olla, ettei näistä ihan heti apua ole.
  Pysy kanavalla.


  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Toi oli ihan hyvä pointti että muuttaa asenteen siihen että onneksi ei enää tarvii. Pari kertaa jopa tänään oli sellainen tilanne jossa ajattelin että onhan tämäkin helpompaa kun ei tarvitse miettiä missä kohtaa voi poltella. 

  Jotenkin tuntuu että tämä kotona olo on hieman hankalampaa kuin liikkeellä ulkona. Varmaan sitä on täyttänyt niitä tylsiä hetkiä tupakilla.

  No so far so good...aika inhimillisesti mennyt ja nyt alkaa olla ensimmäinen kokonainen päivä takana. Laskuri näyttää yhtä vuorokautta ja 7 tuntia ilman ja n. 30 polttamatonta tupakkaa. Suusuihke pitää ainakin toistaiseksi aika mukavasti pahimmat nikat loitolla. Joskin sellainen hieman hölmö olo ollut...pieniä keskittymisvaikeuksia niinkuin olisi jättänyt aamukahvit juomatta. Huomenna uusi savuton päivä ja ennätys savuttomuudessa on jo tainnut mennä rikki.
 • Smoke Free sovelluksesta saatua tietoa:

  Polttamatta: 1d 20h 47min
  Säästetty raha: 13,30 €

  Kyllä tämä tästä  :)
  Tuntuu että tämä kotona olo saa tupakin pyörimään mielessä taukoamatta. Jotain piti keksiä niin kylppäri ja keittiö kiiltelee nyt aivan viimeisen päälle  :D ei sekään huono asia.

  Ulos on lähdettävä nauttimaan lämmöstä ennenkuin iskee se luvattu myräkkä ☺

  Suusuihketta kyllä kuluu mutta olen asennoitunut niin että menkööt...se on kuitenkin vähemmän ja hitaammin nikotiinia kuin tupakasta ja ilman niitä tuhansia muita myrkkyjä.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Älä sure todellakaan niksasuihketta. Sä käytät sitä niin kauan kun suta tuntuu, että tarvitset. Vaikka usein pelotellaan, ja joitakin esimerkkejäkin on, että niksakorvikkeihin jää kiinni, niin itse en täällä Stumpissa ole vielä yhteenkään törmännyt. Vuosi voi olla ehkä maksimiaika, jonka joku on jotain kielenalustablettia käyttänyt.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Ja näin se on lähtenyt kolmas täysin tupakaton päivä liikkeelle. Menee suhteellisen mukavasti mutta nyt on tässä aamupäivän aika pyörryttänyt aika tavalla. Ajattelin jo asentohuimausta mutta ei oikein siihenkään viittaa. Olisko sitten jotain verenpaineen paluuta normaalille tupakoimattomalle tasolle tai jotain. Sykettäkin jo täällä mittailin ja tasainen 72 :) 

  Yllättävän vähän on varsinaisesti tupakkaa mieli tehnyt. Inhalaattorin hommasin suihkeen kaveriksi niin on vähän vaihtelua. Tapa on toistaiseksi ollut se pahin. Eilenkin olisi tehny mieli mennä parvekkeelle katselemaan salamoita ja pössytellä siinä samalla.

  Ensi viikolla onkin jo tilipäivä niin pitää varmaan käydä nostamassa pari sataa ulos ja laittaa ne näkyville lisämotivaatioksi :)
 • No tumppaa. Minä tumppasin vasta 60 vuotta mietittyäni. Nyt olen vanha ukko, mutta päätöstäni en enää mieti. Olen tumpannut ja se siitä.
 • Hienoa Tumppaanko! :) Verenpaineesta johtuu huimaus hyvin todennäköisesti, ohi menevää.

  5.8.2016 katkaisin 28 vuoden tupakointiputken :) Pysyva elamantapamuutos numero 1.
  8.8.2017 alkoi ylipainon karistaminen ja painonhallinta. Pysyva elamantapamuutos numero 2.
 • Jostain luin että kolmas päivä on pahin niin oliskohan sitten. Ensin melkoista huimausta ja se kun alkoi iltapäivästä helpottaa niin vatsa aivan sekasin...tätäkö tämä lopettaminen on :D 

  No mahdollisen vehnäherkkyyden tai ibs:n kanssa on kesä vatvottu ja saatukin pidettyä kurissa joitain satunnaisia kertoja lukuunottamatta joten voi johtua siitäkin. Mutta perhana jos ne on vieroitusoireita niin ei niitä viitsi toista kertaa kärsiä joten parempi onnistua tässä lopettamisessa. 
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.