Milloin helpottaa?

Pientä kysymystä konkareille ja kaikille niille jotka voivat jo sanoa päässeensä eroon. On se sitten pari kuukautta tai pari vuotta kun on lopettanut.

Ihan yleisesti niin milloin teillä alkoi ns. tämä homma helpottaa?

Missä kohtaa alkoi tulla niitä hetkiä kun huomasi ettei ole enää ajatellut tupakkaa päivään tai pariin?

Missä kohtaa tuli se että tupakka on jo unohtunut arjesta? Jos siihen on päässyt.

Onko jo tullut se aika että koko ajatus siitä että olisi tupakka huulessa tuntuu vieraalle?

Mulla kolmas viikko menossa ja on jännä että ajatus siitä että olisi se tupakka huulessa niin tuntuu jo kaukaiselle ja hieman vieraalle. Mutta edelleen sitä päivittäin jossain kohtaa tekee mieli. Välillä ajattelee kaiholla ja joka ikinen päivä sitä ajattelee vaikka olisi sellainen parempi päivä menossa.
«1

Viestejä yhteensä

 • Minulla helpotti 3 kuukauden kohdalla. Se on kylläkin sellainen veteen piirretty viiva. Minulla on terveyteen liittyvä loppuiän kestävä muistutus joka päivä.
 • Minulla taisi 4kk olla sellainen yhdenlainen etappi, jotenkin sitten tunsin olevani voiton puolella jollain lailla. Koko ajan tupakka vähemmän tai ainakin eri tavalla mielessä. Ja nytkin käy päivittäin mielessä, muttei lähellekään samalla tavalla kuin silloin alkumetreillä. Ajatus muuttuu.

  Itsellä juuri auttoikin ja auttaa vieläkin itse asiassa se ajattelu, menen aikamatkaa taaksepäin. Miltä tuntui muuan päivän savuttomuuden jälkeen versus sillä hetkellä. Ja nyt mietin miltä tuntui esim. Puolen vuoden kohdalla. Jossain kohtaa sitten mietin, miltä se tuntuikaan kun oli ollut "vasta vuoden polttamatta." :smiley: 
  Se voimistaa itselle sitä, että aina vain parempaan ja helpompaan mennään!
  Yksilöllistä varmasti tosiaan miten kenelläkin menee. :)

  5.8.2016 katkaisin 28 vuoden tupakointiputken :) Pysyva elamantapamuutos numero 1.
  8.8.2017 alkoi ylipainon karistaminen ja painonhallinta. Pysyva elamantapamuutos numero 2.
 • Minulla taisi olla myös tuo lähellä puota vuotta oleva aika kriittinen, koska oli kaikenlasia sairauksia. Ohi siitä pääsin enkä lopettamiseni jälkeen ole yhtään sauhua vetänyt. Joskus häivähtää kaukana tupakka, mutta se häipyy usvaan. Enköhän tästä loppuun saakka ilman sauhuja mene. 
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Kyllä tuo sun savuton aikasi melkoisen vakuuttava on. Mitäpä sitä enää polttamaan, tyystin savuton ihminen. :)
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Tota Olivian mainittsemaa aikamatkailua oon hieman ittekin harrastanu. Mietiskelly niitä ekoja päiviä ja lukenu omia kirjotuksia. Kirjottelin ensimmäisessä tekstissäni ekana iltana että hieman pelottaa että mitä on tulossa kun ei ole aiemmin yrittänyt lopettaa ja olen verrannut sitä nykyhetkeen että onko ne pelot ollut aiheellisia. Ja ajatellut että ei siihen alkuun palatakaan kannata.
 • Mä huomasin tossa 3 kk kohdalla ettei se rööki käynyt mielessä useisiin päiviin. Nytkin ehkä n. parin viikon välein tulee jostakin semmoinen et nyt ois röökin paikka..... Se tulee ja se menee, siihen ei liity himoa mutta on ilmeisesti nuo tavat, milloin poltettu, niin vahvasti vielä selkärangassa.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Olet niin oikeassa tuossa Päättäväinenkö. Tilanteet, paikat ja tunnetilat laukovat noita muistumia. 
  Ajan myötä niiden houkuttavuus ja ilmaantumistiheys vähenee, onneksi.
  Näitä vastaan voi käydä vain omilla ajatuksilla. Muistuttaa mileen, että miksi tässä nyt ollaan savutta.
  Tässä auttaa myös se, että ali perin sopii itsensä kanssa 0-linjasta. Ravintolailta tai huonotuulinen kumppani tms. eivät ole syy polttaa. Tilanteesta tai tunnetilasta pitäisi päästä pois, ainakin henkisesti.
  No, tämä nyt on vanhan toistoa, mut joskus hyvä palauttaa mieliin.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Nyt ollut viisi kk polttamatta ja kyllä mulla tupakka käy mielessä lähes päivittäin, no ainakin nyt silloin kun kadulla joku polttaa. Isoin ero on kai mulla se, että ajatus ei enää yleensä saa aikaan tupakanhimoa. Varsinaisia himotuksia tulee nyt ehkä kerran viikossa tai kahdessa. Mutta olen varautunut siihen, että tämä voi muuttua ja tulla vieläkin kausia, jolloin sitä tekis enemmän mieli.
 • Mulla meni vuosi, kunnes "unohtu"
  image
 • rnfr Helsinki
  Heippa kaikki :) täällä tuskailen ensimmäistä viikkoa poltamatta. Oletteko muut käyttäneet jotain avuksi lopetuksessa? Itse en ole käyttänyt mitään. Mulla on aivan hirveät röökin himot melkein joka hetki, milloinkohan tämä helpottaa...
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.