POSITIIVISET VAIKUTUKSET

1535455565759»

Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Olipas hieno teksti Mylläkkä!
  Kyllä voi käydä niin, että kuukausien kuluttua ei enää niin muistakaan, mitä kaikkea hyvää savuttomuus elämään tuo. Nyt on hyvät puolet ylöskirjattuna.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.
 • Juksu66Juksu66 Helsinki yms.
  Itselläni ehkä tärkein hyvä puoli savuttomuudessa on se, että tuntee asiat jälleen normaalisti, siis myös positiiviset asiat.

  Havahduin siihen, että kohdallani tupakka on vaikuttanut pikku hiljaa siten, että en enää innostunut mistään erityisemmin, aiemmista lempiasioistanikaan. En tuntenut kummempaa iloa saavutuksista tai onnistumisista...eivätkä esimerkiksi sänkyhommatkaan oikein tuntuneet sytyttävän. Tähän ei (ihme kyllä) liittynyt mitään erektio-ongelmia, mutta ei vaan seksi kiinnostanut. Oli vain tosi tasaisen tylsä olo. Tupakoinnin lopetuksen jälkeen - käsittämätön ero, muutaman päivän aikana. Aikamoinen herääminen! Siis vaikka hermostuttaa ja kiukuttaa täysin naurettavatkin asiat välillä, niin erityisesti olen huomannut, että positiiviset tunteet/tuntemukset ovat palanneet takaisin! Ilmeisesti tupakka tasasi minulta nämäKIN välttämättömät asiat pois. Puoliskoni ehti jo ihmettelemään hänkin, että mullahan on hymy herkemmässä kuin miesmuistiin. 

  Oletteko muutkin havainneet (kiukuttelun ja kärvistelyn lomassa) tätä ilmiötä?


 • No joo, olen kyllä huomannut että olen jotenkin rauhallisempi ja kärsivällisempi kuin röökatessa. Jotenkin tartti aina olla kärttynen et sitte oli hyvä syy vetästä ne hermosavut .... Kyllä mulla on kaikenkaikkiaan nyt semmonen olo että en kyllä vaihda röökiin tätä upeata olotilaani!
 • Piti oikein tulla tänne iloitsemaan siitä, miten helpoksi elämä on käynyt. Korostuu nyt, kun edessä on pieni laivaristeily, mutta onhan se helppous ihan arjessakin.

  Jos nyt olisi ennen, olisin jo hermoilemassa, mistähän kohtaa laivaa saamme hytin, kuinka pitkä matka sieltä on polttamaan. Saako polttaa jossakin sisätiloissa vai joutuuko ulkokannelle. Jos joutuu, onko yöllä pukeuduttava pilkkihaalariin jotta voi mennä ulos viimaan. Kuinka kauan ruokailu kestää, onko sännättävä jonnekin polttamaan jo ennen jälkiruokaa. Jaksanko kävellä niitä loputtomia käytäviä aina tunnin välein tupakkapaikalle. No, te tiedätte.

  ja kyllä se on niin ihanaa ihan kotosallakin kääriytyä vilttiin kirjan kanssa, kun ulkona rätkii räntää ja taloyhtiön vielä polttavat nikotinistit värjöttelevät takapihalla. Puhumattakaan siitä, kuinka teatterin tai konsertin väliajalla voi mukavasti nauttia virvokkeista ja muun seurueen kanssa juttelemisesta sen sijaan, että yrittää ehtiä ulos imemään savut ennen väliajan päättymistä. Eikä kyläpaikoissakaan tarvitse posket punehtuen kysyä, josko heidän parvekkeellaan voisi käydä polttamassa. 

  Helppoa ja mukavaa on tämä savuttomana olo! Ja ne risteilyrahat, nehän on taas tienattu kuten bannerista näkyy! Tsempit kaikille, oikealla tiellä ollaan, tiellä vapauteen!
 • Onpas mukava kuulla kuulumisiasi Mummi64! Ja ihan totta turiset, kuinka helppoa se onkaan nykyään kun ei tarvitse mahdollisista tupakkapaikoista/mahdollisuuksista stressata laisinkaan. Oikein nautinnollista risteilyä sinulle!

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.