Tupakointia lopettamassa

Päätin lopettaa tupakoinnin 14.4 lauantaina, joskin sitten sorruin 16.4 ja 18.4 vielä pari tupakkaa iltaisin polttamaan. Eli nyt ollut savuttomana tuosta 18.4 keskiviikosta asti, huomenna viikko täyteen :)

Olen polttanut vain noin vuoden, noin askin päivässä suurimman osan ajasta, ja vierotusoireet ja tupakoinnin lopettaminen on tuntunut paljon rankemmalta kuin kuvittelin. En oikeastaan pystynyt nukkumaan viikkoon, muutaman tunnin yössä ja parina yönä vain maannut jonkinlaisessa koomassa.

Nyt viime yönä vihdoin sain nukuttua kunnolla, ja muutenkin tänään sitten ollut parempi olo kun ei tunnu se jatkuva väsymys.
Muina oireina ollut hikoilua, levottomuutta, ärtyisyyttä.. ahdistusta.
Ja muutamia pienempiä oireita, päätä ei onneksi ole juurikaan särkenyt.
Ja niin, en käyttänyt mitään nikotiini- tai muutakaan hoitoa lopettamisen yhteydessä.

Nyt vasta iski tupakkahimo kunnolla, outoa. Mutta pitää vain pitää päätöksestä kiinni. Ja kun muistan että tupakointi oli enää vain ainostaan tapa, ei mikään erityinen nautinto tai rentoutumiskeino, niin päätin lopettaa. Tuntui turhalta maksaa pelkästä tavasta ja vielä vahingoittaa terveyttäkin.

Mutta tosiaan vasta nyt lopettaessa ymmärtää, kuinka vahva aine nikotiini oikein on. Uskon silti, että pääsin huomattavasti helpommalla tästä kuin ihmiset, jotka ovat polttaneet esim. kymmeniä vuosia.

Pitää nyt vaan toivoa, ettei siihen sorru uudestaan. :)
Onnea kaikille muillekin, ketkä ovat lopettaneet, tai lopettamassa.
Uskokaa vain siihen, että vieroitusoireet menevät kyllä ohi, vääntäkää vaikka väkisin se aika. Sen jälkeen olo on paljon parempi kuin on tupakoidessa ollut :)

Hyvää keväänjatkoa :)

Viestejä yhteensä

 • editoi huhtikuu 2007
  Mulla sama: eka yritys meni harakoille ja nyt takana tupakattomia päiviä kahdeksan. Ja nyt aivan sama ongelma kuin sulla. Eka viikko meni oikeastaan aika kivuttomasti, mutta nyt eilen ja tänään on tehnyt tupakkaa mieli aikas tosi paljon. Vähänkin jos ajatus herpaantuu niin tulee valtava mielihalu polttaa. Toisaalta kovin rasittavaa olla koko ajan skarppina.
  Niin ja nuo muutkin oireet kuulostavat tutuilta. Paitsi uni on kyllä maistunut tosi makoisasti :P
  Tsemppiä sinnepäin!
 • editoi huhtikuu 2007
  Tsemppiä Stone ja Kaisa. Ja kaik muutkin. Miä ite mukaanlukien.

  Tänään vimeks jollekin sanoin, että on tää tupakoimattomuus kyllä ihan syvältä... GRRR :evil: mutta heti perään lohdutin itteäni, että eihän mun tarvii ku olla polttamatta vaan se yks !
 • editoi huhtikuu 2007
  Nyt on kyllä niin lähellä repsahdus, tuntuu ettei psyyke vaan kestä olla nyt polttamatta. Stressiä pukkaa ja ahdistaa, tuntuis melkein hyvältä idealta nyt jatkaa polttamista jonkun aikaa, että tulis normaali olo eikä pää hajoais, ja sit lopettaa vähän myöhemmin. Mut sit siinä on taas sama homma edessä, ei se helpommaks muutu.
  Ei tosiaan olis ikinä pitänyt aloittaa :(
  Niin vahva aine, ettei sitä edes ymmärrä miten voi olla laillista.
  Tuskinpa se hirveän pitkään enää tulee olemaankaan, ei sen puoleen.
 • VeskuVesku Itä-Uusimaa
  editoi huhtikuu 2007
  No hei, nyt vähän ryhtiä napero siellä :!: Tuo tämänhetkinen olosi ei kuule ole taatusti verrattavissa mm. tämän 20v kunnolla tupakoineen sedän olotilalle samassa vaiheessa. :wink:

  Äkkiä tuo ohi menee ja pääset he-le-ve-tin paljon helpommalla, kun lopetat nyt. Joskus joudut kuitenkin lopettamaan ja sitten se on helvettiä. Tai, no. Eihän sitä pakko ole lopettaa jos ei haittaa, että joudutaan verenkierto-ongelmien takia raajoja amputoimaan :shock:. Tai ettei jaksa 3 rappusta enempää kavuta ilman lisähappea :shock:. Onhan se toisaalta ihan sexyä painaa menemään rullatuolissa happipullo selässä. "Kuivan maan Cousteau" :mrgreen:

  Uskopa nyt setää ja pure maitohammasta muutaman päivän ajan muutaman kerran päivässä ja olet voittaja 8)
 • PeeJPeeJ Turku
  editoi huhtikuu 2007
  Itellä kanssa viikko takana nyt ja oikeastaan tekis mieli muuta tehdäkkään kuin nukkua :) No ihan hyvät fiilikset eikä sitä tupakkia tee oikeastaan mieli enää vaikka 6v tulikin polteltuva. Lopettaminen on kaikille erilaista mutta lopputulos on sama.. parempi elämänlaatu. :)
  Tsemppiä vaan eteenpäinmenemiseen!
 • editoi huhtikuu 2007
  Vesku on aivan oikeilla jäljillä! (Mutta se onki kova jätkä, on ollu viikon kauemmin polttamatta) Ryhtiä! Joskus sen tupakoinnin joutuu todellakin lopettamaan. Viimeistään sitten kun arkun kansi läpsähtää kiinni! Ihan hyvinhän nuokin pärjää ilman tupakkia, jotka ei ole koskaan polttaneet. Miksei mekin jotka sentään on vedetty vuosikausia posket lommolla?
 • editoi huhtikuu 2007
  Stone, uskon että nyt kun pääset tän päivän yli niin pahin on taas ohi. Ajattele niin että ainakin huomiseen katsot jos muuten tuntuu liian ylivoimaiselta.
  Sinä selviät kun me muutkin, minäkin polttanut suurimman osan ikääni, liki 30 vuotta ja tänään 100. savuton päivä :)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.