Zyban vai Champix?

Onko mimmosia eroja? Kuurin pituus, hinta, oireet ym...
«1

Viestejä yhteensä

 • JasuJasu Pirkanmaa
  editoi toukokuu 2007
  Zyban maksaa 158€/ 100 tabua. Eka viikko syödään 1 päivässä, sitten siirrytään kahteen. Kuurin joutuu ostamaan kerralla joten sen varmasti syö loppuun asti. Zybanin kanssa voi käyttää esim. purkkaa/laastaria koska Zyban ei vaikuta aivoissa samoin kun nikotiini. Champix taas vaikuttaa nikotiinin tavoin joten korvaushoito on hyödytöntä. Näin selvitti mulle lääkäri joka vetää tupakanvieroituskursseja.
  Mulla on reilu kaksi viikkoa Zyban'a jäljellä ja mulle se on sopinut. Käytän 7mg laastarit loppuun koska ne on hankittu..nikotiinipurkkaa syön ihan satunnaisesti. Tänään ei ole mennyt yhtään.
  Mulla ei ole ollut niitä Zyban'n kuuluisia oireita (unihäiriöitä) mutta tupakka ei myöskään kuvota. Ei vain tee mieli polttaa ja hyvä näin.
  Nyt on neljä viikkoa takana :lol: :lol:.
 • editoi toukokuu 2007
  Zybanin ohjeissa kielletään nikotiini-korvaavien käyttö samanaikaisesti ellei lääkäri ole erikseen niitä potilaalle määrännyt. Täytyy käydä säännöllisesti verenpaine-kontrollissa, jos käyttää laastareita, purkkaa jne. yhtäaikaa Zybanin kanssa. Molemmat valmisteet vaikuttaa verenpaineeseen kohottavasti...... Että ihan omatoimisesti en lähtis molempia käyttämään.. ettei tule ylläreitä. Jasu, asia on eri jos lopetat tupakoinnin lääkärin valvonnassa. Mulla Zyban vei polttamisen halun ja vieroitusoireet kokonaan, olisi ollut omitusita syödä siinä sit nikotiinipurkkaa... jokainen tyylillään.
 • JasuJasu Pirkanmaa
  editoi toukokuu 2007
  Heh..kauheeta holhoomista :wink:. Eikös se ole yksi hailee miten eroon pääsee kunhan pääsee.
  Luomulopettaminen voi olla ns. kunniakkaampaa mutta lopputulos on sama.. tupakasta eroon pääsy.
  Kukin taplaa tyylillään ja tavallaan.
  Enkä keskustele tästä enempää..mut on ennenkin haukuttu tämän asian takia :lol:.
 • editoi toukokuu 2007
  Minulla on toiminut hyvin tuo champix, hyvä puoli siinä on se että sen voi ostaa 2 viikon pakkauksissa reilu 50e paketti, ja lopettaa kayttämisen kun tuntuu ettei enää tarvitse, ja sen kanssa ei kyllä tarvitse enää käyttää mitään nikotiinivalmisteita.
 • VeskuVesku Itä-Uusimaa
  editoi toukokuu 2007
  Jasu kirjoitti:
  Zyban maksaa 158€/ 100 tabua. Eka viikko syödään 1 päivässä, sitten siirrytään kahteen. Kuurin joutuu ostamaan kerralla joten sen varmasti syö loppuun asti.

  Nooh, itse lopetin aikoinaan nikotiinipurukumi jauhamisen syömällä zybania vain 3 viikon ajan. Sen jälkeen alkoi päässä viiraamaan niin pahasti, että oli pakko lopettaa zybanin käyttö.

  Kuitenkin noiden jäljelle jääneiden tabujen avulla lopetin tupakoinninkin pariin kertaan vielä tuon jälkeen :wink:.

  Kuukausi sitten tajusin lopulta lopettaa tupakoinnin ihan oikeasti 8)
 • editoi toukokuu 2007
  Zyban on hieman sama juttu kuin joku mielialalääke, Champix taas on hieman eri tyyppinen korvaava, ei vaikuta mielialaan samalla tavalla.
 • JasuJasu Pirkanmaa
  editoi toukokuu 2007
  Kaikkihan on varmaan kuulleet että Viagra on alunperin kehitetty verenpaineen hoitoon..ihan samoin kun Zyban mielialalääkkeeksi :D .
  Sitten on se uusi valmiste,olikohan se Acomplia..se on kehitetty..ja markkinoidaan laihdutuslääkkeenä. Vaikutusmekanismi on Zyban'iin verrattava. Julmetun kallista troppia..mulla on siihen resepti mutta onneksi tajusin kysyä sen hintaa..Kuukauden annos n.100€ (josta mä saisin puolet takaisin). En ihan raaskinut..
 • editoi toukokuu 2007
  Virpi kirjoitti:
  Zyban on hieman sama juttu kuin joku mielialalääke, Champix taas on hieman eri tyyppinen korvaava, ei vaikuta mielialaan samalla tavalla.
  Mutta molemmat toimii samalla tavalla, tukkii aivojen reseptorit...
 • editoi toukokuu 2007
  Ja lisäystä vielä, eivätkä kumpikaan ole korvaavia, koska kummassakaan ei ole nikotiinia
 • editoi toukokuu 2007
  Äkkiseltään katottuna ei ihan vaaraton tämäkään...

  CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteinen tabletti
  CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteinen tabletti
  Varenikliini

  Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen.
  - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.
  - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.
  - Tämä lääke on määrätty vain sinulle eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heidän oireensa olisivat samat kuin sinun.
  - Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä selosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärillesi tai apteekkiin.

  Tässä selosteessa esitetään:
  1. Mitä CHAMPIX on ja mihin sitä käytetään
  2. Ennen kuin käytät CHAMPIXia
  3. Miten CHAMPIXia käytetään
  4. Mahdolliset haittavaikutukset
  5. CHAMPIXin säilyttäminen
  6. Muuta tietoa


  1. MITÄ CHAMPIX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

  CHAMPIX on nikotiinia sisältämätön lääkevalmiste, joka auttaa sinua lopettamaan tupakoinnin.

  CHAMPIX voi auttaa lievittämään tupakoinnin lopettamisen yhteydessä ilmeneviä tupakanhimoa ja vieroitusoireita.

  Tupakointia hoidon aikana ei suositella. Jos kuitenkin tupakoit hoidon aikana, CHAMPIX vähentää myös tupakoinnin tuottamaa mielihyväntunnetta.


  2. ENNEN KUIN KÄYTÄT CHAMPIXIA

  Älä käytä CHAMPIXia
  - jos olet allerginen (yliherkkä) varenikliinitartraatille tai CHAMPIXin jollekin muulle aineelle.

  Ole erityisen varovainen CHAMPIXin suhteen:
  Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö
  Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt.

  Tupakoinnin lopettamisen vaikutukset
  Käytitpä CHAMPIX-hoitoa tai et, tupakoinnin lopettaminen saa elimistössäsi aikaan muutoksia, jotka voivat muuttaa tapaa, jolla muut lääkkeet vaikuttavat sinuun. Siksi joissakin tapauksissa lääkeannosta on muutettava (esim. teofylliini hengitysvaikeuksiin, varfariini veren hyytymisen estoon tai insuliini diabeteksen hoitoon). Jos olet epävarma asiasta, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

  Tupakoinnin lopettamiseen on joillakin henkilöillä liitetty suurentunut riski kokea masentuneisuuden ja ahdistuneisuuden kaltaisia tunteita.

  Kun lopetat CHAMPIX-hoidon, sinulla voi ilmetä ohimenevää lisääntynyttä ärtyneisyyttä, tupakointihalua, masennusta ja/tai unihäiriöitä. Lääkärisi saattaa lopettaa CHAMPIX-hoitosi pienentämällä annostasi vähitellen.

  CHAMPIXin vaikutus muihin lääkkeisiin
  CHAMPIXin ei oleteta muuttavan muiden lääkkeiden vaikutuksia.

  Muiden lääkkeiden vaikutus CHAMPIXiin
  CHAMPIXin vaikuttava aine, varenikliinitartraatti, poistuu elimistöstä siten, ettei muiden lääkkeiden odoteta muuttavan CHAMPIXin vaikutusta.

  CHAMPIXin käyttö yhdessä muiden tupakoinnin lopettamiseen käytettävien hoitojen kanssa
  CHAMPIXin turvallisutta ja etuja yhteiskäytössä muiden tupakoinnin lopettamiseen käytettävien lääkkeiden kanssa ei ole tutkittu. Siksi CHAMPIXia ei suositella käytettäväksi yhdessä muiden tupakoinnin lopettamiseen käytettävien hoitojen kanssa.

  CHAMPIXia ei suositella käytettäväksi lapsille eikä alle 18-vuotiaille nuorille.

  CHAMPIXin käyttö ruuan ja juoman kanssa
  Voit ottaa CHAMPIX-annoksesi joko ruoan kanssa tai ilman ruokaa.

  Raskaus
  Älä käytä CHAMPIXia, jos olet raskaana.

  Keskustele lääkärisi kanssa, jos suunnittelet raskautta. Jos haluat aloittaa CHAMPIX-hoidon, hoito on ajoitettava niin, että se on päättynyt ennen raskauden alkamista.

  Imetys
  Asiaa ei ole tutkittu, mutta CHAMPIX saattaa kulkeutua äidinmaitoon. Kysy lääkäriltäsi tai apteekista neuvoa ennen CHAMPIXin käyttöä.

  Ajaminen ja koneiden käyttö
  CHAMPIX voi aiheuttaa huimausta ja uneliaisuutta. Älä aja autoa, käytä monimutkaisia laitteita tai ryhdy mihinkään mahdollisesti vaaraa aiheuttavaan toimintaan, ennen kuin tiedät, miten tämä lääkitys vaikuttaa kykyysi suoriutua tällaisista tehtävistä.


  3. MITEN CHAMPIXIA KÄYTETÄÄN

  Tupakoinnin lopettaminen onnistuu parhaiten, silloin kun olet motivoitunut lopettamaan. Lääkäriltäsi ja apteekista voit saada neuvoja, tukea ja vinkkejä lisätiedon lähteistä, joiden avulla voit varmistaa onnistumisen tupakoinnin lopettamisessa.

  Ota CHAMPIXia juuri sen verran kuin lääkärisi on määrännyt. Tarkista lääkäriltäsi tai apteekistasi, mikäli olet epävarma.

  Ennen kuin aloitat CHAMPIX-hoitosi, sinun on päätettävä, minä päivänä toisella hoitoviikolla (päivät 8–14) lopetat tupakoinnin. Kirjoita päivämäärä lääkepakkauksen päälle muistin tueksi.

  Niele CHAMPIX-tabletit kokonaisina veden kera.

  Seuraavassa taulukossa on ilmoitettu aikuisten tavanomainen annostus, jota sinun tulisi noudattaa ensimmäisestä hoitopäivästä alkaen:

  Viikko 1/Annos
  Päivät 1-3: Ota päivinä 1–3 yksi valkoinen CHAMPIX 0,5 mg tabletti kerran vuorokaudessa.
  Päivät 4-7: Ota päivinä 4–7 yksi valkoinen CHAMPIX 0,5 mg tabletti kahdesti vuorokaudessa: toinen tabletti aamulla ja toinen illalla samaan aikaan joka päivä.

  Viikko 2/Annos
  Päivät 8–14: Ota päivinä 8–14 yksi vaaleansininen CHAMPIX 1 mg tabletti kahdesti vuorokaudessa: toinen tabletti aamulla ja toinen illalla samaan aikaan joka päivä.

  Viikot 3-12/Annos
  Päivästä 15 hoidon loppuun asti: Ota päivästä 15 alkaen hoidon loppuun asti yksi vaaleansininen CHAMPIX 1 mg tabletti kahdesti vuorokaudessa: toinen tabletti aamulla ja toinen illalla samaan aikaan joka päivä.

  Jos sinulla ilmenee hankalia haittavaikutuksia, lääkärisi voi pienentää annostasi tilapäisesti tai pysyvästi annokseen 0,5 mg kahdesti vuorokaudessa.

  Jos olet lopettanut tupakoinnin 12 viikon hoidon loppuun mennessä, lääkärisi saattaa suositella, että käytät kalvopäällysteisiä CHAMPIX 1 mg tabletteja kahdesti vuorokaudessa vielä toiset 12 viikkoa.
  Tupakoinnin uudelleen aloittamisen riski on suurimmillaan heti lääkehoidon loputtua. Lääkärisi voi harkita CHAMPIX-hoitosi lopettamista pientämällä annostasi vähitellen.

  Jos sinulla on munuaisvaivoja, keskustele lääkärisi kanssa, ennen kuin käytät CHAMPIXia. Annostasi on ehkä pienennettävä.

  Jos otat enemmän CHAMPIXia kuin sinun pitäisi
  Jos otat vahingossa enemmän CHAMPIXia kuin mitä lääkärisi on määrännyt, hakeudu heti lääkäriin tai lähimmän sairaalan päivystykseen. Ota tablettipakkaus mukaasi.

  Jos unohdat ottaa CHAMPIXia
  Älä ota kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtamasi tabletin. On tärkeää, että otat CHAMPIX-annoksen säännöllisesti samaan aikaan joka päivä. Jos unohdat ottaa annoksesi, ota se heti kun muistat asian. Jos on jo melkein aika ottaa seuraava annos, älä ota unohtamaasi tablettia.

  Jos lopetat CHAMPIXin käytön
  Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu, että tupakoinnin lopettamisen onnistumismahdollisuus paranee, kun lääkeannos otetaan aina oikeaan aikaan ja hoitoa jatketaan niin pitkään kuin edellä on suositeltu. Siksi on tärkeää, että jatkat CHAMPIXin käyttöä aiemmassa taulukossa annettujen ohjeiden mukaisesti, jollei lääkäri kehota sinua lopettamaan hoitoa.

  Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.


  4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET

  Käytitpä tupakasta vieroitushoitoa tai et, tupakoinnin lopettaminen voi aiheuttaa erilaisia oireita. Tällaisia oireita ovat esimerkiksi mielialan vaihtelut (masennus, ärtyneisyys, turhautuneisuus tai ahdistuneisuus), unettomuus, keskittymisvaikeudet, sydämensykkeen hidastuminen ja ruokahalun lisääntyminen tai painonnousu.

  Kuten kaikki lääkkeet, myös CHAMPIX voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

  Erittäin yleiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä useammalla kuin yhdellä henkilöllä kymmenestä:
  - päänsärky, unihäiriö, poikkeavat unet
  - pahoinvointi.

  Yleiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä useammalla kuin yhdellä henkilöllä sadasta:
  - ruokahalun lisääntyminen, makuhäiriöt, suun kuivuminen
  - uneliaisuus, väsymys, huimaus
  - oksentelu, ummetus, ripuli, turvonnut olo, mahavaivat, ruoansulatushäiriöt, ilmavaivat.

  Melko harvinaiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä useammalla kuin yhdellä henkilöllä tuhannesta:
  - rintaontelon tulehdus, epämiellyttävä tunne tai kipu rintakehän alueella, poskionteloiden tulehdus
  - kuume, palelu, heikotuksentunne, sairaudentunne, virusinfektio, hengenahdistus, yskä, käheys, kurkkukipu ja nieluärsytys, poskionteloiden tukkoisuus, vuotava nenä, kuorsaaminen
  - ruokahaluttomuus, janontunne, painonnousu
  - paniikintunne, ajattelun vaikeudet, mielialan vaihtelut
  - vapina, koordinaatiovaikeus, puhevaikeus, tuntoaistin heikkeneminen, lisääntynyt lihasjännitys, levottomuus
  - sydämen rytmihäiriöt, verenpaineen nousu, sydämensykkeen tiheneminen
  - näköhäiriöt, silmänvalkuaisten värjäytyminen, silmäkipu, mustuaisten laajeneminen, likinäköisyys, valonarkuus, silmien vetistys
  - korvien soiminen
  - verioksennus, mahalaukun ärsytys, närästys, vatsakipu, poikkeavat ulosteet, veriuloste, röyhtäily, suun limakalvohaavaumat (aftat), kipu ikenissä, katteinen kieli
  - ihottuma, kysta (hyvänlaatuinen rakkulakasvain), sieni-infektio, ihon punoitus, kutina, akne, lisääntynyt hikoilu
  - kipu rintalastassa ja kylkiluissa, nivelten jäykkyys, lihasnykäykset
  - sokerivirtsaisuus, virtsamäärän lisääntyminen ja tihentynyt virtsaaminen
  - runsaat kuukautiset, emätinvuoto, sukupuolivietin tai -kyvyn muutokset

  Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä selosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärillesi tai apteekkiin.


  5. CHAMPIXIN SÄILYTTÄMINEN

  Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

  Älä käytä CHAMPIXIA pakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää.

  Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

  Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä kysy apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa.


  6. MUUTA TIETOA

  Mitä CHAMPIX sisältää

  - Vaikuttava aine on 0,5 mg tai 1 mg varenikliinia.
  - Muut aineet ovat:

  Tabletin ydin - CHAMPIX 0,5 mg ja 1 mg kalvopäällysteiset tabletit
  - Mikrokiteinen selluloosa
  - Kalsiumvetyfosfaattidihydraatti, vedetön
  - Kroskarmelloosinatrium
  - Piidioksidi, kolloidinen, vedetön
  - Magnesiumstearaatti

  Tabletin kalvopäällyste - CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteinen tabletti
  - Hypromelloosi
  - Titaanidioksidi (E171)
  - Makrogolit
  - Triasetiini

  Tabletin kalvopäällyste - CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteinen tabletti
  - Hypromelloosi
  - Titaanidioksidi (E171)
  - Makrogolit
  - Indigokarmiinialumiinilakka (E132)
  - Triasetiini

  Kalvopäällysteisten CHAMPIX 0,5 mg ja 1 mg tablettien kuvaukset ja pakkauskoot

  - CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteinen tabletti on valkoinen, kapselimainen tabletti, jossa on merkinnät ’Pfizer’ ja’CHX 0.5’.

  - CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteinen tabletti on vaaleansininen, kapselimainen tabletti, jossa on merkinnät ’Pfizer’ ja’CHX 1.0’.

  CHAMPIXista on saatavana jäljempänä mainitut pakkauskoot.

  Kaikki pakkauskoot eivät välttämättä ole markkinoilla.

  - Hoidon aloituspakkaus, jossa on 2 läpipainoliuskaa: 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 11 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia, ja 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
  - Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
  - Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 28 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
  - Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
  - Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 28 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
  - Hoidon aloituspakkaus, jossa on 2 läpipainoliuskaa: 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 11 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia, ja 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia pahvikotelossa.
  - Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia pahvikotelossa.
  - Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 4 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kussakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia pahvikotelossa.
  - Sinetöity sinertävänvalkoinen HDPE-tablettipurkki, jossa on lapsiturvallinen kierrekorkki, pahvikotelossa: 56 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia.
  - Sinetöity sinertävänvalkoinen HDPE-tablettipurkki, jossa on lapsiturvallinen kierrekorkki, pahvikotelossa: 56 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia.


  Myyntiluvan haltija
  Pfizer Limited
  Sandwich
  Kent
  CT13 9NJ
  Iso-Britannia

  Valmistaja
  Heinrich Mack Nachf. GmbH & Co. KG
  Heinrich-Mack-Str. 35
  D-89257 Illertissen
  Saksa

  Lisätietoja tästä lääkevalmisteesta antaa myyntiluvan haltijan paikallinen edustaja.

  Suomi/Finland
  Pfizer Oy
  Tietokuja 4/Datagränden 4
  FIN-00330 Helsinki/Helsingfors
  Puh/Tel: + 358 (0)9 430 040

  Tämä seloste on hyväksytty viimeksi 12/2006

  Lisätietoa tästä lääkevalmisteesta on saatavilla Euroopan lääkeviraston (EMEA) kotisivuilta. • JasuJasu Pirkanmaa
  editoi toukokuu 2007
  Jeps..mikään kemiallinen yhdistelmä eibtaida olla ihan vailla sivuvaikutuksia.
  Mulla on esim.psorin hoidossa kuuriluonteisesti sellainen rasva jotai ei saa käyttää munuaisvioista kärsivät eivätkä sellaiset joilla on korkea verensokeri. (Tai siis verensokeria tulee tarkkailla).
  Kun ekaa kertaa käytin sitä niin oli ihan pakko katsoa oliko se varmasti ulkoisesti käytettävä :wink: .
 • editoi toukokuu 2007
  Eikä ole äkkiseltään vaaraton tämäkään....
  PAKKAUSSELOSTE
  Zyban® 150 mg depottabletit
  Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen.
  - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.
  - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.
  - Tämä lääke on määrätty Sinulle henkilökohtaisesti eikä sitä tule antaa muiden käyttöön.
  Tässä selosteessa esitetään:
  1. Mitä Zyban on ja mihin sitä käytetään.
  2. Ennen kuin otat Zybania.
  3. Miten Zybania otetaan.
  4. Mahdolliset haittavaikutukset.
  5 Zybanin säilyttäminen.
  6. Muuta tietoa
  Koostumus
  Vaikuttava aine: bupropionihydrokloridi, jota on yhdessä tabletissa 150 mg.
  Muut aineet: mikrokiteinen selluloosa, hypromelloosi, kysteiinihydrokloridimonohydraatti,
  magnesiumstearaatti, makrogoli 400, titaanidioksidi (E171), karnaubavaha, musta rautaoksidi
  (väriaine E172).
  Myyntiluvan haltija
  GlaxoSmithKline Oy
  PL 24
  02231 Espoo
  puh: 010 30 30 30
  Valmistaja
  Glaxo Wellcome S.A., Aranda de Duero (Burgos), Espanja tai
  Glaxo Wellcome Operations UK Ltd, Ware, Herts, Iso-Britannia
  1. MITÄ ZYBAN ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN
  Valmistemuoto ja pakkaukset: Zyban 150 mg depottabletit on pakattu läpipainopakkauksiin.
  Pakkaus sisältää 100 depottablettia.
  Lääkeaineryhmä: Ei tiedetä varmasti, millä vaikutusmekanismilla Zyban auttaa lopettamaan
  tupakoinnin. Zyban vähentää halua tupakoida ja helpottaa vieroitusoireita, ilmeisesti vaikuttamalla
  tiettyihin aivojen kemiallisiin välittäjäaineisiin.
  Käyttöaihe: Avuksi tupakoinnin lopettamisessa yhdessä motivoivien tukitoimien kanssa
  nikotiiniriippuvaisilla potilailla.
  2. ENNEN KUIN OTAT ZYBANIA
  Älä ota Zybania
  - jos tiedät olevasi yliherkkä (allerginen) bupropionille tai Zybanin jollekin muulle aineelle
  - jos käytät jotain muuta bupropionia sisältävää valmistetta
  2
  - jos sinulla on tai on ollut epileptisiä kohtauksia tai muita kouristuksia (kutsutaan myös krampeiksi)
  - jos sinulla on aivokasvain
  - jos sinulla on tai on ollut syömishäiriöitä (esim. bulimia tai anoreksia)
  - jos olet käyttänyt runsaasti alkoholia ja olet juuri lopettanut/lopettamassa sen käytön
  - jos olet vastikään lopettanut piristeiden tai unilääkkeiden käytön tai jos aiot lopettaa niiden käytön
  Zyban-hoidon aikana
  - jos sinulla on maksakirroosi (vakava maksasairaus)
  - jos sinulla on ollut kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressiivisyys)
  - jos olet saanut MAO-estäjiksi kutsuttua lääkettä (esim. moklobemidi tai selegiliini) depression tai
  muun sairauden hoitoon viimeisten 14 vuorokauden aikana
  - jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta lähiaikoina
  - jos imetät
  Ole erityisen varovainen Zybanin suhteen (neuvottele lääkärisi kanssa ennen hoidon
  aloittamista):
  - jos sinulla on munuaisten tai maksan toiminnanvajausta
  - jos käytät jatkuvasti paljon alkoholia
  - jos sinulla on diabetes, johon saat insuliini- tai tablettilääkitystä
  - jos sinulla on ollut jokin psykiatrinen sairaus (mukaan lukien hoitoa vaativa depressio, psykoosi tai
  mania)
  - jos sinulla on ollut päähän kohdistunut vamma
  - jos sinulla on korkea verenpaine
  - jos olet alle 18- tai yli 65-vuotias.
  Raskaus. Älä käytä Zybania raskauden aikana.
  Imettäminen. Älä käytä Zybania imetyksen aikana.
  Ajaminen ja koneiden käyttö. Zyban voi joillakin heikentää reaktiokykyä, mikä on otettava
  huomioon tilanteissa, joissa vaaditaan tarkkaavaisuutta, esim. autonajossa tai koneiden käytössä.
  Muiden lääkkeiden ottaminen. Ilmoita lääkärillesi, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt
  muita lääkkeitä, myös reseptivapaita lääkkeitä tai rohdosvalmisteita. Tämä on tärkeää sen vuoksi, että
  joidenkin lääkkeiden samanaikainen käyttäminen Zybanin kanssa voi vahvistaa tai heikentää
  lääkkeen tehoa ja joissakin tapauksissa tämä voi aiheuttaa haittavaikutuksia.
  MAO-estäjiä (esim. moklobemidi ja selegiliini) ei tule käyttää yhtä aikaa Zybanin kanssa tai 14 vrk:n
  sisällä Zyban hoidon aloittamisesta tai lopettamisesta.
  Seuraavat lääkkeet voivat lisätä vaaraa saada kouristuksia haittavaikutuksena: depressiolääkkeet
  (esim. fluoksetiini, sitalopraami, paroksetiini ja amitriptyliini), muihin syihin käytetyt psykiatriset
  lääkkeet (esim. klotsapiini, risperidoni, tioridatsiini ja olantsapiini), malarialääkkeet, väsyttävät
  antihistamiinit, teofylliini (jota käytetään astman hoidossa), steroideja sisältävät tabletit tai pistokset
  (kuten prednisoloni), kipulääke tramadoli, kinoloniryhmän antibiootit (esim. siprofloksasiini),
  laihdutuslääkkeet ja stimulantit.
  Muiden haittavaikutusten mahdollisuus voi lisääntyä, jos käytät samanaikaisesti Parkinsonin tautiin
  käytettäviä lääkkeitä, epilepsialääkkeitä (esim. karbamatsepiini, valproaatti, fenytoiini),
  syklofosfamidia tai ifosfamidia, beetasalpaajia (esim. metoprololi) tai rytmihäiriölääkkeitä
  (propafenoni tai flekainiidi), takriinia (Alzheimerin taudin hoitoon käytetty dementialääke).
  3
  Älä käytä nikotiinivalmisteita samanaikaisesti Zybanin kanssa ellei lääkäri ole erikseen määrännyt
  niin. Jos lääkäri määrää näitä samanaikaisesti, verenpainettasi seurataan säännöllisesti koska
  molempien yhtaikainen käyttö voi kohottaa verenpainetta.
  3. MITEN ZYBANIA OTETAAN
  Zyban-hoito aloitetaan, kun vielä poltat. Sinä ja lääkärisi sovitte yhdessä päivän, jona tupakointi
  on tarkoitus lopettaa. Tämä päivä sovitaan tavallisesti toiselle hoitoviikolle, jolloin lääkkeen
  pitoisuus veressä on saavuttanut riittävän tason.
  Noudata aina lääkärin ohjeita. Tavallinen annos on 1 tabletti päivässä kuuden päivän ajan, sen
  jälkeen 1 tabletti kahdesti päivässä. Annosten välin on oltava vähintään 8 tuntia.
  Potilaille, jotka ovat yli 65-vuotiaita tai joilla on munuaisten tai maksan toimintahäiriö, lääkäri voi
  määrätä annoksen koko hoitoajaksi yhdeksi tabletiksi päivässä.
  Tabletit niellään kokonaisina, niitä ei saa jakaa, murskata tai pureskella.
  Tavallinen hoitoaika on 7 – 9 viikkoa. Jos et ole onnistunut lopettamaan tupakointia seitsemän
  viikon kuluessa, lääkärisi pyytää sinua lopettamaan Zyban-hoidon. Lääkärisi voi ehdottaa hoidon
  lopettamista vähitellen annosta pienentäen.
  Nukkumisvaikeudet: katso kohdasta 4, ”Muut haittavaikutukset”.
  Alkoholin käyttö tulee minimoida tai sitä tulee välttää kokonaan Zyban-hoidon aikana, koska
  alkoholin käytöstä voi seurata haitallisia yhteisvaikutuksia.
  Jos otat enemmän Zybania kuin sinun pitäisi, kouristusten vaara voi lisääntyä. Yliannos voi myös
  aiheuttaa muita vakavia vaikutuksia. Ota siksi aina yhteys lääkäriin tai sairaalaan. Voit myös ottaa
  yhteyttä Myrkytystietokeskukseen (puh 09 471977).
  Jos unohdat ottaa Zybanin. Ota seuraava tabletti tavalliseen tapaan. Älä ota kaksinkertaista annosta
  korvataksesi unohtamasi kerta-annoksen.
  4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET
  Kuten kaikilla lääkkeillä, Zybanilla voi olla haittavaikutuksia.
  Kouristukset
  Kouristuksia on raportoitu noin yhdellä 1000 hoidetusta. Niiden vaara on suurempi, jos Zybania
  otetaan liikaa, jos sitä otetaan samanaikaisesti tiettyjen muiden lääkkeiden kanssa, tai jos potilaalla on
  erityinen kouristuksille altistava tekijä. Keskustele lääkärisi kanssa, jos pelkäät kouristusten
  mahdollisuutta. Jos pyörryt tai saat kouristuksen, kerro asiasta heti lääkärillesi ja lopeta heti Zybanin
  ottaminen.
  Yliherkkyys
  Lopeta hoito heti, jos saat ihottumaa, hengitysvaikeuksia, silmäluomien, huulien tai kielen turvotusta,
  lihas- tai nivelsärkyä tai jos sinua pyörryttää. Nämä voivat olla merkki yliherkkyydestä.
  Yliherkkyysoireet voivat jatkua pitkään ja lääkäri voi määrätä niiden hoitoon lääkkeitä. Syö/käytä
  nämä lääkkeet lääkärin määräämän kuurin loppuun.
  Tupakoinnin lopettamiseen liittyvät oireet
  4
  Tupakoinnin lopettamiseen liittyy usein vieroitusoireita. Näitä esiintyy myös Zyban-hoidon aikana.
  Oireita voivat olla nukkumisvaikeudet, vapina tai hikoilu, ärtyneisyys tai depressio (johon voi joskus
  liittyä itsemurha-ajatukset). Jos koet huolestuttavia mielialamuutoksia, keskustele asiasta lääkärisi
  kanssa.
  Muut haittavaikutukset
  Erittäin yleinen haittavaikutus on nukkumisvaikeudet. Jos koet näitä, pyri ottamaan Zyban hyvissä
  ajoin ennen nukkumaanmenoa. Jos annoksesi on kaksi tablettia vuorokaudessa, ota ensimmäinen
  aikaisin aamulla ja toinen myöhään iltapäivällä niin, että annosten väliin jää kahdeksan tuntia.
  Muita yleisiä haittavaikutuksia: päänsärky, kuume, kutina, hikoilu, ihottumat, yliherkkyysreaktiot.
  Vapina, huimaus, levottomuus. Masentuneisuus tai ärtyneisyys, keskittymishäiriöt. Suun kuivuminen,
  mahakipu tai muut mahavaivat, makuhäiriöt.
  Melko harvinaisia: rintakivut, sekavuus. Kiihtynyt pulssi. Verenpaineen muutokset, punastuminen,
  pyörtyily. Ruokahalun menetys.
  Harvinaisia: Korvien soiminen, näköhäiriöt. Ärtyneisyys, vihamielisyys, outouden tunne
  (depersonalisaatio), hallusinaatiot. Ihon tai silmänvalkuaisten keltaisuus, joka saattaa johtua
  maksaentsyymiarvojen noususta, maksatulehdus. Veren sokeriarvojen muutokset. Psoriasiksen
  paheneminen. Kouristukset, kontrolloimattomat liikkeet tai nykiminen, lihasjäykkyys, kävely- tai
  koordinaatiohäiriöt. Vakavat allergiset reaktiot; ihottuma johon liittyy nivel- ja lihaskipua.
  Keskustele haittavaikutuksista lääkärisi tai apteekkihenkilökunnan kanssa.
  Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa, kerro niistä
  lääkärillesi tai apteekkiin.
  5. ZYBANIN SÄILYTTÄMINEN
  Ei lasten ulottuville.
  Säilytä alle 25 oC:ssa, alkuperäisessä pakkauksessa, suojassa suoralta auringonvalolta.
  Älä käytä pakkauksessa olevan viimeisen käyttöpäivän jälkeen.
  Palauta käyttämättä jäänyt lääke apteekkiin hävitettäväksi.
  6. MUUTA TIETOA
  Keskustele lääkärisi kanssa muista tupakoinnin lopettamisen tukitoimenpiteistä, esim. tukiryhmistä,
  tukipuhelimista jne.
  7.3.2005
  ©GlaxoSmithKline Oy 2005

 • editoi toukokuu 2007
  Juu, nyt voimmekin sitten aloittaa väittelyn kumpiko aine on tehokkaampi :mrgreen: :mrgreen: tai että kumpiko on parempi lopettaja: luomu vai apukeinoja käyttävä :mrgreen:
  Kaikki aineet voivat aiheuttaa ei toivottuja reaktioita ihmisessä ja niitähän mä en edes viitsi listata...
 • editoi toukokuu 2007
  Kiitos teille valistamisesta! Laitanpa lääkäriajan tilaukseen ja pähkäillään sit siellä tohtorin kanssa että kumpaako kokeilis...
 • editoi toukokuu 2007
  Juu, ihan viisas päätös keskustella ammatti-ihmisen kanssa noiden lääkkeiden erosta ja sopivuudesta sinulle :lol:, toivotaan, että apuja löytyy. :lol: :lol:
 • editoi toukokuu 2007
  Voi sisus Pikis su :mrgreen:
  Miten sait nuo siirrettyä tonne :?: :shock:
  Kaikissa lääkkeissä lukee hiivatinmoinen litania,mitä saattaa sattua :shock:
  Esim.tramadol pohjaisten lääkkeiden kanssa nämä tupakan vieroituslääkkeet eivät käy. :roll:
 • editoi toukokuu 2007
  Siirsin ne tänne, kun oon niin laiska, että en viitsinyt kirjoittaa :mrgreen: :lol: :mrgreen:
  Melkoisia mömmöjä molemmat, mutta niinhän ne on loppujenlopuksi kaikki lääkkeet.....
 • KatjaKatja Helsinki
  editoi toukokuu 2007
  Itse yritin reilu vuosi sitten Zybanilla ja hyvin se toimikin, ei ollu vierotusoireita, mutta elämä oli kuin zombiella eli jatkuva pöhnä päällä. Kun loppu zybanit, iski hirmu nikkikset ja sorruin polttamaan samantein , tuntu että on kuin unesta herännyt. Kannattanee siis lääkärin kanssa keskustella, että riittääkö teille vain se yksi kuuri vai pitäisikö sitä jatkaa kunnes tapa on oikeasti poissa eikä vain piilossa lääkehumalan alla.
 • editoi toukokuu 2007
  Minulla häiriintyi yöunet, mutta helpotti kun otin toisen tabun mahdollisimman aikaisin ennen maatemenoa...kuitenkin 8 tunnin välillä...mutta kyllä se kannatti, nyt savuttomana reilut 7 kuukautta....
 • JasuJasu Pirkanmaa
  editoi toukokuu 2007
  Kyllä tupakasta eroon haluaville pitäisi järjestää kursseja vaikka terveyskeskuksissa. Paikalle lääkäri joka ihan oikeasti tietää asiasta ja osaa neuvoa sekä niitä jotka ovat luomulopettajia että niitä, jotka käyttävät korvaushoitoa.
  Mä oon ikuisesti kiitollinen työnantajalleni tästä mahdollisuudesta (maksavat kurssin sekä korvaushoidosta puolet kolmen ekan kuukauden aikana). Kaikkein isoin asia on kuitenkin se tuki mitä olen saanut lekurilta ja hoitsulta. Mulle on syntynyt ihan uusia mielikuvia asioista jotka ennen vannoin todeksi.
  Mä en usko että ilman korvaushoitoa olisin päässyt eroon. Halu on kova mutta riippuvuus voimakkaampi :twisted: .
 • editoi toukokuu 2007
  olen käyttänyt zypania 5 vkoa ja joudun lopettamaan sen jatkuvan ahdistuksen vuoksi.Siis ahdistushan lisää tupakointi halua!
  Ollu tosi vaikeaa,tupakka mielessä koko ajan.
  Huomenna en enää ota sitä vaan jatkan luomuna.
  Lääkäri sanoi että olen jo voittaja ja sehän lisää tsemppausta edelleen! :lol: :lol:
 • editoi toukokuu 2007
  8) Chambix on ainakin toiminut loistavasti! Hiukan huonoa oloa ja ne kamalat painajaiset... mutta niitä tulee kuulemma lopattamisesta (avuilla tai ilman). Astma lääkkeen tuoteselosteessa lukee "saattaa aiheuttaa hengen ahdistusta" :shock: . Tämän jälkeen olen todennut, että ne on tehty Amerikkalaisia varten... :?:
 • editoi toukokuu 2007
  Jasu kirjoitti:
  Kyllä tupakasta eroon haluaville pitäisi järjestää kursseja vaikka terveyskeskuksissa. Paikalle lääkäri joka ihan oikeasti tietää asiasta ja osaa neuvoa sekä niitä jotka ovat luomulopettajia että niitä, jotka käyttävät korvaushoitoa.
 • editoi toukokuu 2007
  en ihan osaa vielä käyttää tätä lainaus juttua...
  mut kuitenkin, siis asiaan :wink:
  Itse käyn oman kuntani "tupakkavierottaja-tädin" luona, mikä on täysin ilmainen. Hän on ihan "tavallinen" sairaanhoitaja, mutta erikoistunut tupakasta vierottamiseen. Minun käsitykseni mukaan (ei siis ole varmaa tietoa) kuntien olisi tarjottava tällainen palvelu, niille jotka ovat motivoituneet lopettamaan ja tarvitsevat siihen tukea. Voihan olla, että tällainen super-täti 8) löytyy vain isoista kaupungeista.. Tiedä häntä, mutta asiaa kannattaa kysyä!
 • JasuJasu Pirkanmaa
  editoi toukokuu 2007
  amanda..meillä tosiaan työnantaja järjestää näitä kursseja ostamalla palvelun yhdeltä klinikalta. Olen naapurikaupungissa töissä ja ei silleen tuu seurattua olisiko omassa kunnassa tarjolla.
  Luulen että jos menee omalekurin jutuille niin sieltä ohjataan johonkin?
 • MaikkiMaikki Pohjois-Pohjanmaa
  editoi toukokuu 2007
  Varmaan molemmat ovat hyvät tarpeessa. Itse olen ollut Champixin avulla tupakoimatta kohta 7 viikkoa. Tässä lääkkeessä on varmaan yksi hyvä (tai huono puoli), se, että sen myötä ei ole (ainakaan minulla) alun alkaenkaan tullut harhakuvaa siitä miten tuskaista on lopettaa!!! Vaikka lääkkeen myötä jäivät ehkä pahimmat vieroitusoireet pois, säilyi jäljellä piinaava henkinen lopettamisen tuska. En ole Zybania kokeillut, mutta käsitykseni on, että tuolla lääkkeellä osa tuosta henkisestäkin puolesta on mahdollista sulkea pois?
 • editoi toukokuu 2007
  Champixin avulla olen ollut nyt 7 viikkoa ilman tupakan tupakkaa. Alkaa olla jo sellaisiakin päiviä, että en muista tupakkaa olevan olemassakaan. En ikinä olisi uskonut mahdolliseksi lopettaa 40 vuoden sauhuttelua näin helposti. Arvatkaa vaan, montako yritystä on ollut tätä ennen!
  Onnea kaikille lopettaneille!
 • editoi toukokuu 2007
  mistäpäin pohjanmaata Maikki on,ite oon Oulun kupeesta :lol:
 • MaikkiMaikki Pohjois-Pohjanmaa
  editoi toukokuu 2007
  kitikoo kirjoitti:
  Champixin avulla olen ollut nyt 7 viikkoa ilman tupakan tupakkaa. Alkaa olla jo sellaisiakin päiviä, että en muista tupakkaa olevan olemassakaan. En ikinä olisi uskonut mahdolliseksi lopettaa 40 vuoden sauhuttelua näin helposti. Arvatkaa vaan, montako yritystä on ollut tätä ennen! Onnea kaikille lopettaneille!

  Hieno homma kitikoo!!
  Minulla myös nyt 7 viikkoa miltei täynnä. Järkyttävää on että viimeisen viikon aikana tupakantuskat on ollut ehkä pahimmillaan koko 7 viikon aikana :evil: (aina kai se tuntuu siltä :lol: ) !! No taas mennään kuin alkupäivinä - tunti tunnilta :?
  Täytyy myöntää, että välillä kyllä kaikkee muuta kuin helppoo, mutta eteenpäin mennään :D

  Ja hoitsu vm-68:lle: olen oulusta. Mistä suunnasta sinä?
 • malttimaltti keski-suomi
  editoi toukokuu 2007
  Champix!!
  Toimii, 5 pv käytön jälkeen lopetin. Ei enää maistunut tupakka tupakalta. Sen jälkeen annokset reseptin mukaan 1mg aamuin ja illoin 3 kk:n ajan. Mutta vähensin annosta lievän pahoinvoinnin takia jo 2 kk:n jälkeen 1/2 tab. eli 0,5 mg aamulla ja se on riittänyt. :)
  Pittäis saaha myös 0,5 mg tabletteja ettei tarvitsisi käyttää veistä.

  Nyt olisi mukava tietää jos lopetan kokonaan niin iskeekö kuinkakin kovat vieroitusoireet 10 vkon jälkeen.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.