Mitä mieltä olet hallituksen uusista tavoitteista koskien tupakkatuotteita?

THL:n pääjohtaja Pekka Puska: Lainsäädäntö tukemaan Suomen savuttomuutta vuoteen 2040 mennessä

Aiemmilla valtakunnallisilla Tupakka ja terveys -päivillä on puhuttu tavoitteesta, jonka mukaan Suomi tulisi saadaan kokonaan savuttomaksi ja tupakan myynti loppumaan vuoteen 2040 mennessä.

Siihen meillä on hyvät mahdollisuudet. Mutta se ei toteudu juhlapuheilla vaan johdonmukaisella työllä, jonka pohjalta tupakointi jatkuvasti vähenee niin, että vuoteen 2040 mennessä voidaan lainsäädännöllä todella saavuttaa tavoite. Näillä sanoilla pääjohtaja Pekka Puska avasi kolmannen valtakunnallisen Tupakka- ja terveyspäivän Espoon Dipolissa.

Päivän teemalla "Aikuisen vastuu" käytiin keskustelua yhteisön roolista ja aikuisen vastuusta turvallisen ja savuttoman elinympäristön rakentamisessa. Paikalle kokoontuneet nuorten ja terveyden edistämisen parissa toimivat eri alojen ammattilaiset olivat huolissaan vanhemmuuden ja aikuisuuden vastuunoton katoamisesta.


Nuoret toivovat vanhempien puuttumista tupakointiinsa. Enemmistö nuorista haluaisi, etteivät vanhemmat sallisi sitä. Lapsi tarvitsee vanhemmiltaan vastuunottoa, suojelua, huolenpitoa, hoivaa ja turvallisia rajoja - myös tupakoinnin suhteen.

Koko uutinen löytyy Täältä

Viestejä yhteensä

 • Peter PanPeter Pan Suur-Savon sydänmaa
  editoi tammikuu 2009
  Ajatuksen esittäjällä oiva tavoite, kannatetaan, sillä moinen julma tavoite ehdottomasti helpottaisi lopettaneen aivoituksia raittiuden suuntaan, mikäli ainoa asia, mitä kaupoista saisi, olisivat nikotiinin korvaavat vieroituslääkkeet.

  Suomesta tulisi savuton alle vuodessa, mikäli niin tahdottaisiin, harva kessuja rupeis itte ulosteessaan idättämään, etenkään taajama-alueilla. Tupakoinnista tulisi huumeiden lailla eliitin ongelma, eli terveydellään pelleilisivät vain ne, joilla olisi varaa ulkomailta sitä trokata, tavallinen kansa kun on niin lainkuuliaista muutenkin, että tuskin edes mustan pörssin kauppa toimisi pitkään kannattavasti, kun koko kansa alkaisi terveystalkoisiin tottumuksiaan tarkentaen niin tupakan, alkoholin, huumeiden kuin liikunnallisten harrastusten suhteen. Ongelmitta savuttomuuteen siirtyminen ei kuitenkaan kaikkien osalta tule onnistumaan, myös olosuhteiden uhrien jäkihoitoon olisi varauduttava.

 • editoi tammikuu 2009
  kouluesimerkki surkeasti tehdystä gallupista.

  Savuton Suomi 2040 on tietenkin ehdottoman hyvä tavoite, ei kai kenellekkään ole tähän mitään nokankoputtamista.

  kysyttiin siis: Onko tavoite hyvä?

  miten voin vastata yksinkertaisesti "On"?

  nyt jouduin vastaamaan kysymykseen jonka vastausvaihtoehdot on muotoiltu tyyliin: Onko pohjoiskorean diktatuuri hyvä asia, vai pitäisikö mielummin katkaista oikea kätenne?

  Olisiko vastausvaihtoehtojen perusteella oikeampi kysymys: "pitäisikö nikotiinituotteiden saantia rajoittaa jollain seuraavaksi kuvatulla tavalla. valitse yksi, joka kuvaa parhaiten kantaasi"

  Itseasiassa vastausvaihtoehdoilla ei ole mitään tekemistä missio-2040:n kanssa.

  edit: Niinkuin edellä kerroin, tavoite on loistava. Vastasin kuitenkin "Ei missään nimessä..."  Kiitos ja anteeksi, välillä harmittaa olla aina oikeassa. :twisted:
 • eerobeerob Espoo
  editoi tammikuu 2009
  Kieltämättä muakin ihmetytti gallup- kyselyn vaihtoehdot.
 • editoi tammikuu 2009
  Ymmärtääkseni ylläpito tarjosi tässä asiallisen keskustelun mahdollisuutta. Taas meni jo alkumetreillä veetutteluiksi. Pyydän anteeksi meidän stumppilaisten puolesta.
 • KatjaKatja Helsinki
  editoi tammikuu 2009
  Vastaanpas kysymykseen: Mitä mieltä olet hallituksen uusista tavoitteista koskien tupakkatuotteita?

  Uudet tavoitteet ovat mielestäni hyvät, niiden tarkoitushan on edistää Suomen kansan hyvinvointia ja terveyttä. Näin se pitää mennäkin. Joku voisi sanoa, että eihän viinaakaan kielletä, mutta viinahan onkin nautintoaine eikä pelkästään riippuvuutta aiheuttava huume. En näe niissä mitään yhteyttä. Alkoholia voi nauttia kohtuullisesti ja saada siitä rentoutusta ilman syntyvää riippuvuutta, kun taas tupakan kanssa tätä ei voi mun näkemyksen mukaan tehdä.

  Hieno aloite ja toivon sydämestäni, että se saavutettaisiin jo 20 vuotta aikaisemmin :D
 • editoi tammikuu 2009
  Ylläpito on jättänyt merkitsemättä, että asiattomia viestejä on poistettu. Asiayhteydestä irroitettuna repliikkini vaikuttaa kummalliselta. No, haitannooko tuo mittää. Hyvää illan jatkoa jokaiselle!
 • Peter PanPeter Pan Suur-Savon sydänmaa
  editoi tammikuu 2009
  Tokkopa haittaa mitään, mutta haluaisitko valottaa kantaasi, oletko sitten mitä mieltä itse kysytystä teemasta uusine savuttomuustavoitteineen.

  Illanjatkoa ja samoin tsempit sinne. :lol:
 • editoi maaliskuu 2009
  .
 • editoi tammikuu 2009
  Samaa mieltä Meramin kanssa, tavoite on hyvä, mutta hieman epäillyttää tuo täysin kielletty -vaihtoehto. Jos minulle olisi tultu sanomaan esim. 3vuotta sitten että tupakointi muuttuu nyt täysin kielletyksi, niin olisinkohan kiltisti vaan lopettanut? Epäilen. Ainakin apukonsteja ja tiedotusta pitää tulla hurjasti lisää..mielenkiinnolla jäämme siis odottamaan!!
 • manimani Keski-Suomi
  editoi heinäkuu 2009
  Pois kaikki vermeet saatavilta!
  Ei niistä ole kenellekään mitään hyötyä!
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.