Mikä on auttanut eniten tupakoinnin lopettamisen prosessissa?

Nyt olisi tarkoitus kartoittaa mitkä keinot ovat auttaneet ihmisiä olemaan polttamatta. Asiasta voi käydä avointa keskustelua ja muitakin vaihtoehtoja voi luonnollisesti ehdottaa. Viikon galluppi, olkaa hyvä!
«13

Viestejä yhteensä

 • pöllipölli Kontiolahti
  editoi tammikuu 2009
  Aivan ehdottomasti Stumpin vertaistuki on se mikä minut on saanut pysymään päätöksessäni!
 • editoi tammikuu 2009
  Ilman champixia en tähän olisi pystynyt,ja stumppia lueskelen vieläkin.
 • tutetututetu Helsinki
  editoi tammikuu 2009
  Pitäisi voida nimetä useampia. Ilman Champixia ei aloituksesta ja sen myötä päätöksestä olisi tullut mitään, ilman stumppia ei sitten taas jatkosta olisi tullut mitään.

  Nyt on tullut jo eka vuosi täyteen :wink:
 • KatjaKatja Helsinki
  editoi tammikuu 2009
  Lieneekö tosiaan meidän ylläpito sellaisista ihmisistä koottu, jotka eivät ole koskaan tupakoineet :roll: :roll:

  Tämä(kin) kysely on hyvä, mutta pari oikeasti olennaista vaihtoehtoa ovat: oma lopullinen päätös, sekä sairaus. Eli taas piti valita näistä vaihtoehdoista se eniten ja lienee aika selvää että kun olemme Stumpin sivuilla niin se saa roppakaupalla ääniä :D

  Emmie valita ei siinä mitää, mulla stumppi oli se ratkaiseva palikka joka oli aikaisemmilla kerroilla puuttunut :D
 • Peter PanPeter Pan Suur-Savon sydänmaa
  editoi tammikuu 2009
  Hmf, sairastumiset tupakointitauteihin toiminevat enempivähempi lopettamiseen laukaisevana tekijänä, pakkona, mutta harva tietentahtoen niistä apua tai tukea saavat nikkisvaivoihin tai uskon alettua horjua omaan onnistumiseen. Oma päätöksetkään harvoin on niin vahvoja, että aikamoiselta psyykkaukselta kuulosta, jos sellaisella saa tsempattua lohtuneen oman päätöksen pönkittämistä. Jollekin toki voi toimia, jokuhan saattaa varsin vaan unohtaa tupakoimasta :)

  Pääasia kuitenkin on, että lopettaminen onnistuu tavalla tai toisella.

  Itse olen viekkuja tavallisesti parhaiten hoidellut imeskelytabuilla, mutta tällä kertaa luomuna ja stumppiin tukeutuen, ihan vaan siksi, että tuli vaan sellainen fiilis, että savuttomana kevään odotuksessa on jotain suurempaa hohtoa kuin kessuttelussa.
 • editoi tammikuu 2009
  Luomuna lopettelin, koin tärkeäksi muiden kokemukset . :D
 • MEQMEQ Etelä Suomi
  editoi tammikuu 2009
  Aikas jännä toi läheisten tuki.... Äänestyksessä....

  Eli ei tarvitse minunkaan ihmetellä kun ukko ei paljoo kannusta...
  Taitaapi niin olla muillakin...

  Mutta nää sivut on kyllä huiput TÄÄLTÄ SITÄ TUKEA SAA.... :D
 • Peter PanPeter Pan Suur-Savon sydänmaa
  editoi tammikuu 2009
  Niin, kyllähän terveempiin elämänarvoihin luulisi läheisten kannustavan, mutta kilpailuyhteiskunta ulottuu perheisiin ja suku lie siinäkin pahin, mutta toisaalta jokainen tietty tietää, kuinka helppoa läheiselle tukijalle on sortumisellaan olla kostavinaan mielenpahoituksen riitatilanteissa etc, joista osa on tietenkin alitajuisesti ja tarkoituksenhakuisesti tupakanpuutteessa itse provosoitujakin. Itselleen tupakoiva eniten hallaa kuitenkin tekee.

  Loppujen lopuksi jokainen on tietenkin vastuussa omista valinnoistaan, oli ne hyviä tai huonoja, omin henkisin voimin olisi kyettävä päätöstensä takana seisomaan, mutta onhan vertaistuki ja korvauslääkkeet oiva tae onnistumisen alkumetreillä. Vieroitusoireista päästyään tietenkin suurin voitettava aihe on tapatottumuksen aiheuttaman peikon unohtaminen, kyllä dementikoilla lystiä pittää :)
 • kitikattikitikatti tampere
  editoi tammikuu 2009
  Peter Pan kirjoitti:
  Vieroitusoireista päästyään tietenkin suurin voitettava aihe on tapatottumuksen aiheuttaman peikon unohtaminen, kyllä dementikoilla lystiä pittää :)


  nii'i...pittää muistaa että on lopettanu..vai unohtaa, että on koskaan polttanukkaa..ja muistaa, ettei alotakkaa.... :lol:

  ja otsikkoon vastatessani...en suunnitellut varsinaisesti lopettavani..yllätin itseni ja muut...varsinaista tukea ei juurikaan herunut kotoa....korvikkeita en hommannu...joten kyllä se täältä löytynyt MAHTAVA PORUKKA on varmasti osaltaan pitäny ruodussa.....eihän sitä kehtais nassuaan näyttää täällä eikä tapaamisissa, jos rööki palais.....vaikka kyllähän täällä lipsahtaneet vedetään äkkiä takasi ladulle :D
 • editoi tammikuu 2009
  Minäkään en varsinaisesti suunnitellut lopettavani,mutta Zyban teki hommasta todella helpon.Sitten vielä sattumalta löysin nämä sivut ja sain lisäpotkua yrittää lopettamista ihan tosissaan.Minäkin on yllättänyt itseni ja lähipiirini.
 • editoi tammikuu 2009
  Katja kirjoitti:
  Lieneekö tosiaan meidän ylläpito sellaisista ihmisistä koottu, jotka eivät ole koskaan tupakoineet :roll: :roll:

  Tämä(kin) kysely on hyvä, mutta pari oikeasti olennaista vaihtoehtoa ovat: oma lopullinen päätös, sekä sairaus. Eli taas piti valita näistä vaihtoehdoista se eniten ja lienee aika selvää että kun olemme Stumpin sivuilla niin se saa roppakaupalla ääniä :D

  Emmie valita ei siinä mitää, mulla stumppi oli se ratkaiseva palikka joka oli aikaisemmilla kerroilla puuttunut :D

  Ylläpidon kokoonpanoon kuuluu ihmisiä jotka ovat polttaneet ja sittemmin lopettaneet, sekä ihmisiä jotka eivät ole koskaan tupakoineet. Työryhmä on foorumilla moderoimassa sekä tuottamassa sisältöä ammattilaisina eikä vertaistukijoina. Täten henkilökohtainen tupakointihistoria ei ole oleellinen toimintaan vaikuttava tekijä. Kyselyistä pyritään tekemään mahdollisimman objektiivisia sekä keskustelua herättäviä, mutta luonnollisesti kaikkia näkökulmia ei millään pysty huomioimaan. Kuten kuvauksessa lukee, lisää vaihtoehtoja saa ehdottaa, ei ole pakko valita jo olevista. Ylläpito luonnollisesti toivoisi tämän tapahtuvan hyvässä hengessä ja rakentavasti.

  Hienoa että kyselyt herättävät keskustelua, uusia kyselyaiheita saa ehdottaa sähköpostilla stumppi.tyoryhma@heli.fi

  Ystävällisesti
  -Ylläpito
 • editoi tammikuu 2009
  Itselleni tuli sellainen "ahaa-elämys" lopetuksen suhteen. Olin suunnitellut lopettavani vasta joskus muutamien vuosien päästä, kun lapset olisivat ajankohtainen asia. Joulukuussa kuitenkin asia vain jotenkin läväytettiin eteeni ja tajusin, että nyt olisi oikea aika lopettaa. Läheisteni ja varsinkin avopuolisoni tuki ovat olleet korvaamattomia. Muutama kaverini ovat olleet asenteella "no noinkohan on" tässä mukana, mutta olen pystynyt heillekin näyttämään, että oikealla asenteella homma onnistuu! :) Myös tietty täältä stumppifoorumilta olen saanut runsaasti tietoa ja tukea. Champix-kuuri on parhaillaan menossa, joten tottakai se on omalta osaltaan tehnyt asiat "helpoksi".
 • editoi tammikuu 2009
  Olen kokeillut vuosien varrella tieten kaikkia korvaus tuotteita, mutta niillä en ole saanut kuin vähennettyä hetkellisesti polttamista.
  Työterveyslääkäri "suositteli" lopettamaan, pyysin Champix reseptin (zyban oli jo kokeiltu) ja varasin imeskely tabletteja lisäksi.

  Meni neljä päivää yli päätetyn lopetuspäivän, eli periaatteella vielä yksi!
  Tässä vaiheessa tuli raha kuvioihin(onneksi lääke on näin kallis) tuplahintaista tupakointia olin harrastanut jo muutaman viikon.

  Siinä vaiheessa löysin Stumpin, joka sai vaakakupin kallistumaan lopettamisen kannalle.
  Eli Stumppi sai aikaan lopettamispäätöksen :!:
 • hentiirahentiira Helsinki
  editoi tammikuu 2009
  Oma lopullinen päätös -> Champix + Stumppi. Näillä mennään :)
 • editoi tammikuu 2009
  Ilman nikotiinipurkkaa ja Stumppia en olisi onnistunut, kiitos Stumppilaiset!
 • Tamahe_2Tamahe_2 Etelä-Suomi
  editoi tammikuu 2009
  Stumppi, The päätös ja nikotiinipurkka. Ja tässä järjestyksessä. :D
 • pilvipoutapilvipouta Pirkanmaa
  editoi tammikuu 2009
  The Oivallus ja stumppi! :D
 • editoi tammikuu 2009
  On vaikeaa sanoa kumpi on tärkeämpi oma päätös vai stumppilaiset. Ilman omaa päätöstä ei lopettamisesta tule mitään, mutta kun päätös horjuu, nousee Stumppilaisten tsemppaus arvoon arvaamattomaan. Joten kiitoksia kaikille stumppilaisille olemassa olostanne :D
 • Titinalle45Titinalle45 Pohjanmaa
  editoi tammikuu 2009
  Oma päätös tärkein, stumppilaisten tuki ja nikotiinivalmisteet heti perässä.
  Hieno tukiryhmä tämä täällä on! :P
 • editoi helmikuu 2009
  hmm.. vaikea sanoa.

  Oma päätös tärkein, mutta liikunta auttanut ehkä eniten.

  Alkupäivinä korvaushoito merkittävässä roolissa ja nyttemmin Stumppi.
 • editoi helmikuu 2009
  Oma päätös isän sairasvuoteella. Stumpin konkarit pitivät minut savuttomalla tiellä pahimmat ajat.
 • manimani Keski-Suomi
  editoi helmikuu 2009
  I. Oma päätös
  2. Stumpin sivut
  3. Allen Carr: Stumppaa tähän

  Tässä järjestyksessä siksi, että kirjasta en olisi tiennyt, jos en olis sivustoilla käyny. Muuten kirja oli SE, joka teki asiasta helpon!!!!
 • Rida58Rida58 Rauma
  editoi helmikuu 2009
  Työterveyshoitaja antoi Champix-esitteen. Luin sen ,sitten työterveyslääkäri kirjoitti reseptin,niitä sitten popsin kuurin loppuun. Olin liittynyt Liferewards ohjelmaan jossa seurattiin tupakoimattomuuttani ja annettiin erittäin kannustavia ohjeita miten pystyn olemaan tupakoimatta, myös siskoni oli tukihenkilöni ja kannusti jatkamaan jos vähänkin olin sortua taas nikotiiniin :? Siellä ohjemassa mainittiin stumppi jossa voi keskustella samassa tilanteessa olevien kanssa, niin täältäkin on saanut paljon semppiä :lol: Sunnuntaina tulee 4 kk tupakoimattomana aika hyvin kun ajattelee, että poltin yli 30 vuotta!
 • PuhdaskeuhkoPuhdaskeuhko Helsinki
  editoi helmikuu 2009
  Mietiskelin, oliko se stumppilaisten vertaistuki vai lopullinen oma päätös. Molemmat olivat tärkeitä, mutta ilman stumppia se olisi ollut vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

  Lopetukseni oli ensimmäinen ja viimeinen (hmm.. ei pitäisi koskaan nielaista ennen kuin tipahtaa, mutta näin haluan ainakin luulotella nyt tänään).

  Meidän lopettaneiden on hyvä "roikkua" täällä keskustelupalstoilla antamassa uskoa uusille lopettajille. Oma usko tähän juttuun on uudistettava joka päivä.

  image

 • editoi helmikuu 2009

  Myyräkuume ja kun alkuun pääsi niin Tupakka.ORG -foorumi piti savuttomana
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi helmikuu 2009
  Yksi kunnon keuhkokuume ja toinen lievempi sekä yksi pieleen mennyt lopetus. Lopetuspäätös oli helppo, pysyminen oli ongelma, johon sain todella hyvän avun Tupakka.Org:n foorumilta. Ihan niinkuin sinäkin Reklaw.

  Stumppi sen jälkeen on pidelly savut pois elämästäni. Toisten tukeminen auttoi myös itseäni pysymään savutta.

  Terveisiä tutuille :lol:
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • OldisOldis Etelä-karjala
  editoi helmikuu 2009
  Ex temporee lopettaa, heti champixit perään, nyt 3 viikkoa ilman tupakia, edellisen kerran ilman tupakkia vuonna 1973
 • editoi helmikuu 2009
  Yhteinen päätös puolison kanssa. Stumppilaisten tuki. Mikä tuntuu olevan harvinaista, niin työpaikalla kannustetaan ja hurrataan. Tuota helle sitten pettymys! No way.
 • editoi kesäkuu 2009
  Oma, lopullinen, vakaa ja vahva päätös. Se pitää.
 • editoi heinäkuu 2009
  Vastasin oma lopullinen päätös. Kyllä se itsestä lähtevä motivaatio tupakoinnin lopettamiseen on kuitenkin ainakin omalla kohdallani se kaikista tärkein tekijä.

  Tietenkin myös nikotiinikorvaustuotteet auttavat sekä jotkut korvaavat toiminnot, kuten kävely, liikunta ja kaikenlainen tekeminen, mutta kuten sanoin, jos motivaatio puuttuu, eipä tässä paljoo nikotiinipurkasta apua ole. Itse tässä neljättä tupakatonta päivää vietellessä toivon saavani myös täältä Stumpista apua, tukea ja tsemppiä! :)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.