Itsensä palkitseminen...?

Oletteko palkinneet itseänne jollakin tavalla, kun olette saaneet jonkun määräajan täyteen savuttomuutta. Toisin sanoen, käyttäneet säästyneen summan tai osan siitä johonkin sellaiseen mitä ei ehkä olisi tullut hankittua aiemmin, vähemmällä laadulla tai jotenkin muuten vähemmän rahaa kuluttavana?

Onko sitä rahaa ylipäätään jäänyt säästöön, kun itsellä tuntuu menevän samalla tavalla rahat kankkulan kaivoon kuten ennenkin.
Pitäisi ehkä ottaa tavaksi, että siirtäisi sivuun vaikka kolmanneksen siitä rahasta jonka muuten olisi tuprutellut savuksi. Periaatteessa siis pari euroa päivässä.

TheJonssi
«1

Viestejä yhteensä

  • RosalindaRosalinda Pohjois-Sawo
    editoi joulukuu 2012
    Heipsan jonssi :D Ehdottomasti pitää palkita itseään tästä huippusuorituksesta. Itse laitan joka päivä 5 euroo pankkiin koska poltin n 20 savuketta päivässä. Lopetin tupakoinnin 131 päivää sitten joten säästössä on ihan mukava summa :thumbup: :thumbup:
  • Ansku1Ansku1 Oulu
    editoi tammikuu 2013
    Minä aion laittaa viikossa 20€ lasipurkkiin, joka on näkyvällä paikalla.. :)
    Ajattelin että jos näen ne rahat koko ajan, niin nekin osaltaan auttavat tällä matkalla.

    Tosin säästössä on vasta 1 seteli, koska lopetin viime viikolla.

    Sitä, mihin rahat käytän, en vielä tiedä. Mutta sen tiedän että itseeni ja luultavasti johonki "turhaan" mitä oon "aina halunnu" :D
  • editoi tammikuu 2013
    Kyllä saa ja pitääkin palkita :lol: !! Kun mulla tuli puoli vuotta täyteen ostin uuden iPhonen itselleni. Vuosi täyttyy huhtikuussa, pitää keksiä siihen mennessä jotain kivaa. Ja rahaa on säästynyt. Juuri pari päivää sitten laskin että niillä rahoilla millä ennen ostin kuukaiden röökin, maksan nyt kolmen suuren koiran ruuat...
  • JonasproJonaspro Oulu
    editoi tammikuu 2013
    Kiitos vinkistä, tuossa on hyvä keino motivoida itseä onnistumaan tässä lopetuksessa. :D Mulla ois haaveita mitä haluttas ostaa nii taidampa laittaa ny rahaa syrjään sen mitä ois palanu. Tosin klo 14.00 tullessa oon ollu tasan kaks vuorokautta ilman tupakkaa nii saa nähä onnistunko tässä lopetuksessa mut toivon sitä kyllä suuresti. :)
  • editoi tammikuu 2013
    Mä ole laittanut (enkä aio laittaakaan) tupakkirahoja sen kummemmin säästöön, mutta muutama "palkinto" mulla on jo mielessä.. Ainakin uusi hajuvesi ja ökykalliit treenihousut on listalla sitten tulevaisuudessa :D . Jotain tuollaista hömppää ja luksusta, mitä en normaalisti ostaisi.
  • editoi tammikuu 2013
    Säästöön en tupakkarahoja ainakaan näin alkuun pistä vaan rupean maksamaan velkoja pois isommilla kuukausierillä ja se tuo jo melkoista mielihyvää kun saa nuo parit pienemmät lainat maksettua pois.
  • JozmaJozma Helsinki
    editoi tammikuu 2013
    Minä olen ostanut kaikkea pientä kivaa ja vähän laadukkaampaa kosmetiikkaa mitä aiemmin (eilen kävin ostoksilla). Vaikka ei tässä savuttomia päiviä takana niin montaa ole vielä. :) Mulla kun ei tuo säästäminen onnistu ja haluan heti jotain konkreettista. Mutta jokainen toki tyylillään.
  • virkkuvirkku Kauhajoki
    editoi tammikuu 2013
    Minä olen aika-ajoin muutenvain heitelly rahaa purkkiin. Markka aikana sain 200 markkaa sillain kerättyä. Laitoin kaikki pikkukilut lompakosta tieltä pois. Ja nyt ajattelin, että voisin avata säästötilin ja siirtää sinne suoraan rahaa viikoittain. Itellä se ei kummonen summa ole, ku polttelin käytänössä askin viikossa.. Mutta on tossa mun quit laskurissa kumminki jo 100 euroa. Kun olis neki kaikki säästössä niin 16kk kuluttua olis se parisataa ja sillä nyt matkustais jo vaikka espanjaan :) Sinne mieleni halajaa.

    Ja ne henkilöt täällä jotka säästää jo melki viikossa ton määrän rahaa, niin suosittelisin lämpimästi jotain ulkomaanmatkaa tai jotain muuta yhtä komeeta. Itselleni se matka toimii hienosti, ku en yleensä mihinkään pääse ku ei ole rahaa. Kolmes maas olen käyny, mutta ei ole tarvinnu ite kustantaa matkoja. Ja pian saan laittaa kaljarahatki johonki tilille jemmaan, ku olen aikeissa olla jonkuaikaa juomatta, ensalkuun tammikuu kumminki :)
  • editoi tammikuu 2013
    Itse en ole vielä palkinnut itseäni mitenkään konkreettisesti. Palkinnot odottavat jossain tulevaisuudessa, siirrän nimittäin rahat jotka olisin käyttänyt siihen rööki askiin säästötilille. Kyllä sitä sinne kertyy ihan kohtalaisesti :mrgreen: Nimittäin kun meni se maxi aski mallua päivässä... 2 viikossa säästötilillä jo yli 100€ Vielä en ole päättänyt miten itseäni palkitsen säästyneillä rahoilla. Etelän lämpöön suuntaan ainakin huhtikuussa mut katsoo nyt kajoanko noihin "tupakka" rahoihin. Matkan olisin jokatapauksessa tehnyt vaikka olisinkin vielä polttanut.
  • editoi maaliskuu 2015
    Palkintona on ollut uusi kevättakki ja uusi kampaus.
  • Tässä myös potero mikä olis kiva herättää henkiin! :smile: Mulle tää toimii yhtenä tosi isona motivaattorina. Tossa just tonne ”omaan lopettaneiden” ryhmään kirjoitinkin kolme eri ”virstanpylvästä”, jolloin oon laskenut että tietty rahamäärä on säästetty ja ostan sitten asioita joista oon ennen vaan haaveillu. :smile: pian alkaa ensimmäinen 300€ olla purkissa (ois tosiaan enemmänkin jos olisin mennyt täysin ilman niksatuotteita), vuoden lopussa on sitten ensimmäisen ostoksen aika. :love: saatan kuullostaa tosi turhamaiselta, mutta tosiasiassa ostan itselle tosi harvoin mitään ”ei pakollista”. Asiat mitä nyt oon suunnitellu tupakkasäästöillä ostavani, kestää sitten loppuelämän ja muistutuksena/symboleina siitä miten vapauduin tupakka-ansasta Allen Carrin sanoin. :smiley:

    Huomenna kuukausi plakkarissa! :heart:
  • editoi heinäkuu 2020
    Hauska vanha ketju. Joo, palkitsin itseäni alussa maksamalla luottokortin tyhjäksi ja ostamalla lisäosia jo olemassa oleviin koruihin. Puolen vuoden kunniaksi vaihdoin auton, olisin vaihtanut sen joka tapauksessa. Myöhemmin hommasin alennusmyynneistä kaikenlaista, tonnin rannekello huimalla alennuksella ja nyt viimeksi moninkertaisen Vanamo - käädyn sekin alennuksella. Sarjan ranneketju minulla oli ennestään. Koiranpentu on vielä suunnitelmissa mutta emoilla on tänä vuonna lapsettomuusongelmia. Edellytän myös että sukutaulusta löytyy muutamat tietyt nimet ja hyviä terveystietoja niin aikansa se ottaa. Halvemmaksi olisi tullut tupakoida :D
  • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
    Voi hitsi, kun mä aloitin lopettamisen, ei ollut ees laskuria olemassa. Tämä on tuoreempi versio. Mun rahat katosivat joko ulkomaan matkoihin ja auton hankintaan, näihin paljolti upposi aikoinaan. Ja sit normaaliin elämään vaan.
    40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

  • Tos viime kuussa ostin uuden puhelimen
  • Laitan joka toinen päivä säästötilille 8 euroa. Käteistä en juuri käytä, niin vaikea kerätä rahulia lasipurkkiin. Tilille tai lompakkoon ne tupakkarahat ei jää, kyllä ne pitää säästöön laittaa, jos haluaa nähdä ja käyttää säästyneet rovot.
    Yksi tuttu sanoi, että ihan sama mihin ne säästyneet rahat sitten laittaa - se on kaikissa tapauksissa parempi hankinta kuin ne palavat parrunpätkät. Korut, kellot sisustustuotteet tm näkyvä/käytettävä tuote mieluummin - pelkään kuitenkin että säästöni menee johonkin ajoneuvoveroon tai luottokorttilaskuun.
    Viime vuoden tupakkilakoista säästyneillä rahoilla ostin ison kasan kotimaisia pörssiosakkeita. Se oli tosi kannattava ja kannustava hankinta!

  • Mä olen laittanut säästyneet rahat säästöpossutilille. En ole raatsinut niihin vielä kajota, vaan olen ostanut palkinnon omilla rahoilla. :) Puolivuotislahjakseni ostin pianon. Vuosilahjani piti olla etelänmatka mutta korona perui sen...
  • Itsekkin olen rahaa laittanut säästöön nyt sit tilaisin vähä myöhässä 3kk kunniaksi Bluetooth kaiuttimen ja kohta onkin jo 4kk täynnä
  • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
    editoi heinäkuu 2020
    Hienoa Salakka. Onko uuden palkitsemisen paikka 4 kk eli 1/3 vuodesta.
    40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

  • Jaa a saapa nähdä keksintö jotain
  • Laitan säästyneet rahat sijoituksiin, ensin sijoitustilille ja aika ajoin ostan osakkeita. Korkoa korolle ilmiön myötä pääsen lähemmäksi tavoitettani, joka on taloudellinen riippumattomuus. Unelma on, että työnteko ei olisi pakollista vaan, koska haluaa tehdä. Kenties perustan taas jossain vaiheessa taas uuden yrityksen ja teen mitä haluan, kun ei tämä palkollisena oleminen ja organisaatiomaailma oikein innosta. Olen siis lähetulkoon aina ollut freelancer ja sitten olin yrittäjänä ja nyt palkollisena kohta kolmatta vuotta. Tieto lisää tuskaa sanotaan, isoille palleille tuntuu pääsevän suhteilla ei osaamisen ansiosta. Alempana olevat repii sitten tukkaa, kun päätöksiä tekevät #"¤"# idiootit ( :D räyhä päällä)

  • Kaikki ei täällä ole tuossa taloudellisessa asemassa, vaan joutuvat venyttämään joka ainoa kuukausi.

  • En minäkään ole kultalusikka suussa syntynyt, apuja ei juuri kotoa lähtiessä pystytty antamaan ja alkuun mokasinkin raha-asiat huolella. Tyhmää velkaa oli (huonekalut, kännykät, hupi jne) useamman vuoden bruttotulojen verran ja pennejä laskin, kun maksoin moninkertaisesti alkuperäisiä velkoja pois. Tein monta vuotta kahta työtä. Jotenkin sitä pienistä puroista säästäen ja henkistä pääomaa kasvattaen on tilanne kääntynyt hiljalleen toisenlaiseksi kovan tiedon janon, ahkeruuden ja kuluseurannan avulla. Tupakka ei aiemmin hallinnut elämääni näin paljon kuin nykyään, koska prioriteetit olivat tuolloin, että ruokaa pöytään, katto pään päällä ja, jos jää varaa niin sitten vasta muut. Sitä jos ostaa velalla tavaraa, niin maksaa moninkertaisesti sen korkojen myötä pois. En osamaksuilla ole ostanut mitään sitten nuoruuden hölmöilyn, vaan säästänyt ja pärjännyt ilman ja jos on ollut pakkohankinta, niin käytettynä/tutkinut tarkasti hinta/laatusuhteet. On kuitenkin aivan järjetöntä, että tupakka sokaisee niin täydellisesti rahankäytön, vaikka muuten olisi todella tarkka.

  • No nythän se osakesäästäminen voi alkaa - sulla on jo 8,50€ plakkarissa!
  • editoi heinäkuu 2020

    :D :D kyllä sillä ehkä jonkun sentti osakkeen saisi ja loput menisi välityskuluihin, mutta kuukaudessa se on jo 264 e, jolla jo saa ostettua osakkeita tai rahasto-osuuksia tai ETF:iä. Vuodessa 3168 euroa ja, jos laskee esim. 5 % vuotuisella tuotto -odotuksella, niin summa kasvaa kummasti ajan kanssa. Oma vuotuinen tuotto oli viime vuonna 20 % ja tänä vuonna näyttää menevän korkeammalle. Mutta tähän siis tarkennuksena, että olen useamman vuoden lajia harrastanut, opiskellut, lukenut, käynyt kuuntelemassa luentoja ja päässyt gurujen kanssa ajatuksia vaihtamaan.

    Suosittelen lukemaan kirjallisuutta ja käymään esim. sjoittamisen peruskursseja. Pankkien tavoitteena on lähinnä myydä omia tuotteitaan, joten riippumattomia tahoja kannataa myös kuunnella. On hyvin todennäköistä, että jos sokkona ostelee fiiliksellä, niin silloin tulos on todennäköisesti miinusmerkkinen.

  • Ajattelin valkaista hampaat palkinnoksi syksyllä. Ei pääsis enää rööki ainakaan tummentamaan.
    18.5.20 vedin viimeisen tupakan.
  • Mä olen säästäny joka centin ja sijoitan etffiin joka kk.
  • editoi elokuu 2020
    Marianne sun tarina kuulostaa paljon samalta kuin omani. Osakkeista sen verran, että päädyin etffiin pienien kulujen takia ja kun etffiin menee joka kk ni korkoa korolle toteutuu ehkä paremmin. Suoriin osakeostoihin täytyisi kerätä iso potti ennen kuin kannattaa, niin ettei kulut syö tuottoa,tää on siis vain oma mielipiteeni. Jumppasin suoraan osakkeilla n. 4 vuotta ja en pikkurahoilla samaan sorru ikinä, (tuoto myydessä 35%)
  • ETF:t ovat loistava valinta, jos sijoitussummat ovat kuukausittain tasaisia ja pienehköjä ja ei ole aikaa/intoa syvällisemmin perehtyä sijoituskohteisiin.

  • ASP- tilille ajattelin itse siirtää perusveloituksen lisäksi tulevat tupakkasäästöt. :smile: Siitä käsiraha syntyy nopeasti!

    Toki palkitseminen ja kannustimet on tärkeitä, ehkä se sit olis jotain kauan kuolaamia sisustustuotteita vaikka parin kuukauden välein ”palkinnoksi”. :smiley:
  • Mulla on pakko olla jotain konkreettista, eli laitan kirjekuoreen joka maanantai viikon säästetyn tupakkarahan eli 50 euroa. Siellä alkaa olla jo kiva raha joulua varten. :smile:

    16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.