Puhdasta tupakkaa?

Hei,

Stumpin verkkosvuille on tullut uusi "Ilmiöt"-osio. Ensimmäiseksi osiossa pohditaan tupakan lisäaineita.

Tupakkaan lisätyillä aineilla pyritään mm. vahvistamaan tupakkariippuvuuden syntyä. Koko artikkeli on luettavissa Stumpin verkkosivuilla. Tekstiin pääsee etusivun kautta kohdasta Ilmiöt: Puhdasta tupakkaa?

Olisi kiva kuulla millaisia ajatuksia aihe teissä herättää.

Viestejä yhteensä

  • vkovko
    editoi syyskuu 2013
    Lisäaineita varmaankin savukkeissa on. Mutta vaikka ei olisikaan, ei se kuitenkaan paljoakaan paranna haitallisuutta, mikä saattaa pitemmän päälle aihuttaa näitä ongelmia mitä minullakin on. Se tietysti on aika omalaatuista jos niitä lisätään koukutuksen lisäämiseksi. Voisiko vierotusoireet osittain johtua niistä, vaikka käyttäisi korvaustuotteita? Korvaustuotteissa on tietysti vähemmän nikotiinia, mutta mene ja tiedä.
  • editoi syyskuu 2013
    Lisäaineettomuus tupakassa ei tosiaankaan vähennä sen vaarallisuutta. Onkin hyvin kyseenalaista, että joissain maissa lisäaineetonta tupakkaa markkinoidaan luomalla siitä "vihreämpi" ja vaarattomampi mielikuva. Tämähän on täysin harhaanjohtavaa, sillä vaaratonta tupakkaa ei ole olemassakaan.

    Lisäaineiden tarkoituksena on tehdä savukkeista houkuttelevampia häivyttämällä joitakin tupakanpolton ei-toivottuja vaikutuksia sekä aiheuttaa vahvempaa riippuvuutta. Ei siis ihme, että tupakasta on niin vaikea päätä eroon. Onneksi se kuitenkin on mahdollista. Ehkä se jopa helpottaa monien taitelua, kun ajattelee miten viheliäinen tupakkateollisuus on ja kuinka mahtavaa on päästä heidän verkoistaan irti.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.