Happy days

Terve vaan kaikille,

Olen seuraillut keskusteluja muutaman päivän ja nyt uskaltaudun ääneen täälläkin :)

Oman tupakointini aloitin yläasteella ja aikuisiällä tupakkaa mennyt askin päivätahdilla. Viihteellä huomattavasti enemmän. Ikää on nyt mittarissa 33 eli tupakointivuosia noin 16-18v ? :shock:

Muutama vuosi sitten olin polttamatta noin 4 kk champixin syönnillä ja tahdonvoimalla. Muistan kyllä, että vieroitusoireet oli tosi kamalat. Laskin minuutteja ja tunteja koko tuon ajan ja päällimmäisenä oli mielessä se että ei saa polttaa. Sikareista se homma sitten lähti...kaikki varmaan arvaa lopun.

Muutama viikko sitten vaimon kanssa sovittiin, että lauantaina 1.2.2014 lopetetaan tupakointi. Olin perjantain baarissa ja yöllä ostin vikan askin joka maksoi muuten 8 euroa :D. Kotiin tultiin yöllä ja avasin askin ja poltin viimeisen ja loput heitin roskiin. Nyt alkoin kuudes päivä savuttomana ja hyvin on toistaiseksi mennyt. Käytän nikotiinilaastaria (21mg/24h) ja päivittäin oon muutaman 1mg imeskelytabun ottanut.

Nyt ei ole itellä mitään vieroitussuunnitelmaa olemassa. Täytyy tarkemmin perehtyä asiaan. Onko totta, että vieroitusoireita voi asteittain vähentää? Ilmeisesti se on laastarien tarkoitus :roll: Korvaavista kuitenkin haluan eroon myöskin. Nyt on ollut itsellä aika varma tunne, että tämä onnistuu ja motivaatio kohdalla. Erona edelliseen lopettamiseen on se, että silloin ajattelin koko ajan etten voi polttaa..nyt päällimmäisenä mielessä ettei tarvitse. Mielessähän se on nytkin koko ajan tupakka tai lähinnä tämä vahva nikotiiniriippuvuus.

Kyllä tupakoinnin lopettaminen on usein käynyt mielessä mutta aina sen on onnistunut siirtään ajatuksissa että kyllä mä myöhemmin lopetan..ja on se aika "juntti" tapa. Tupakointi on ollut iso osa elämää. Kaikki on pyörinyt tupakan ehdoilla. Nyt tuli jotenkin mitta täyteen..ettei jaksa enään sitä.

Muuten en aikonut elämää muuttaa. Aion juoda kahvia aamuisin ja käydä samalla tavalla viihteellä kuin tähänkin asti. Täytyy tänne aika ajoin jäsennellä ajatuksia jos se auttaa tässä taistelussa :-)
«13

Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi helmikuu 2014
  Tervetuloa Stumppiin Fonzie! Hyvä asenne auttaa paljon. En saa polttaa-asenne voipi nostaa uhmaa itseäänkin kohtaan ja sitten voi helposti esim. viihteellä helposti retkahtaa, kun tuo ääni päässä hiljenee :roll:
  Useat ovat työlääntyneitä tupakointiin ja sen aiheuttamaan orjuuteen. Se on hyvä vaihe lopettaa ennen kuin isoja terveyshaittoja ilmaantuu.
  Mutta ole jatkossa viihteella tarkkana. Se on usein liukkain tie sortumiseen. Tämä kehoitus vain siksi, että täältä saa usein lukea juuri näistä.
  Tsemppiä lopetukseesi ja pysy kanavalla. :thumbup:


  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • marvesmarves Etelä-Karjala
  editoi helmikuu 2014
  Fonzie, tervetuloa joukkoon, jolla on yhteinen päämäärä. Parasta kannustusta saat täältä, lisäksi löydät varmasti apua moniin tilanteisiin, mitä eteen tulee, näin on käynyt minullekin. Yksin en tätä 2,5 kk olisi selvinnyt, oon siitä varma, yksin on turha taistella :wink: Minusta on hyvä, että käytät lopettamisessa nikotiinikorvikkeita, kun tunnet olevasi kovin riippuvainen. Mikään kiire ei lie päästä korvikkeista eroon, askel ja päivä kerrallaan. Tulee vahvempi olo aikanaan toivottavasti sinullekin, ja sitten on aika jättää myös korvikkeet. Ne ovat kuitenkin tupakkaan nähden paljon, paljon vaarattomampia :!:
 • leinikkileinikki Jämsä
  editoi helmikuu 2014
  Hei, hieno homma! Eikun tsemppiä vaan. :)
 • vkovko
  editoi helmikuu 2014
  Tervetuloa mukaan.
 • jumaskjumask Salo
  editoi helmikuu 2014
  Hieno päätös, tervetuloa mukaan linjoille!

  Itse käytin myös nuita 24h laastareita (Nicotinell) merkkisiä ja tein siitä 9 viikon ohjelman: Vaihe 1, 2, 3 pysyivät kolmeviikkoisina ja heitin korvaavat tuotteetkin kohta kuukausi sitten pois. Kun vaiheesta siirtyy toiseen, sitä tuntee eräänlaisen "notkahduksen". Se ei ole ylitsepääsemätöntä, se kestää vain hetken. Siihen tiputukseen taas tottuu kunnes sitä tiputetaan taas ja lopulta jätetään kokonaan pois. Kyllä itse koin nuo laastarit todella suurena apuna ja tuo asteittain tiputtaminen auttoi ihan suunnattomasti. En todellakaan olisi voinut katkaista koko touhua kerralla. :)

 • FonzieFonzie Helsinki
  editoi helmikuu 2014
  Viikko ilman tupakkaa takana. Täytyy sanoa, että opettelua tämä savuttomuus on. Eilinen oli poikkeuksellisen stressaava päivä ja ennen tupakka olisi palanut ketjussa. Olin 12 tuntia liikenteessä ennen kuin pääsin kotiin. Tupakan tuska oli aivan valtava. En viitsinyt kaupasta ostaa saunakaljoja ja kiduttaa itseä enempää.

  Herään yleensä viikonloppuisin muutamaa tuntia aiemmin kun rouva. Aamut on kulunut ennen seesteisesri kahvia juoden ja tupakkaa poltellen. Nyt täytyy keksiä jokin muu rituaali :) Tänään on hyvä päivä! Mulla on poron paisti pakkasessa. Alan siitä kohta vuolemaan käristyslihaa ja teen meille "juhla" aterian viikon savuttomuuden kunniaksi. Juoksemassa täytyy käydä ja katsoa olisko keuhkojen kunnossa mitään muutoksia tullut viikossa. Tänään alkaa myös olympialaiset! niitä täytyy alkaa seuraamaan.

 • vkovko
  editoi helmikuu 2014
  Onnittelut 1. viikosta. Minulla on nukkuminen huonoa, tänäkin aamuna heräsisin jo neljän aikaan ja lipittelin kahvia, nyt ei tarvitse onneksi tupakkaa kiskoa.
 • editoi helmikuu 2014
  Onnittelut viikon savuttomuudesta Fonzie ja vaimollesi myös.
 • FonzieFonzie Helsinki
  editoi helmikuu 2014
  Tämä lopetuksen alkuvaihe tuntuikin liian hyvältä ollakseen totta. Nyt on ollut monta päivää aivan järjetön tupakan tuska päällä. Siihen ei auta mitkään laastarit tai pastillit. Keskittyminen/ aloitekyky nollassa ja mieli maassa. Maha turvonnut eikä toimi, oksettaa ym. Työkaveri poltti tupakan lounaan jälkeen ja sen tuoksu oli aivan taivaallinen. En sitä sontaa keuhkoihin halua edes imeä mutta silti päässä vain kummittelee että polta nyt vain niin helpottaa.. :twisted:
 • PateliiniPateliini Lappi
  editoi helmikuu 2014
  Hei vaan!

  Minulla hieman samat tuntemukset. Ensimmäiset päivät tuntuivat helpoilta, mutta nyt tuntuu että mitä kauemmaksi mennään, niin sitä enemmän alkaa tupakantuska heräillä. Mutta ei hätää!! :D Juoppa reilu lasillinen vettä kun oikein tekee mieli ja lähde vapaa-ajalla reippailemaan ulos tai missä se on mieluista. Tulee todella hyvä olo jo siitäkin, kuinka hyvä on hengittää! Tuo vedenjuonti ja liikunnan lisääminen auttaa myös noihin vatsan oireisiin ja saat sitä endorfiinia kestona, etkä vain about 3 min ajan mitä tupakka on sitä antanut.

  Tsemppiä aivan mahottomasti, kyllä me tämä löyhkäkääryle selätetään!
 • FonzieFonzie Helsinki
  editoi helmikuu 2014
  Kiitos Pateliini tsempistä! Sinne ne nikkikset kuntosalille jäi..
 • PateliiniPateliini Lappi
  editoi helmikuu 2014
  Mahtavaa :D
 • FonzieFonzie Helsinki
  editoi helmikuu 2014
  Edelleen savuttomana mennään päivä kerrallaan. Vähän on oma savuton identiteetti hakusessa. Viikonloppuna tuli istuttua iltaa ja käytyä baarissakin. Kova ikävä oli polttaa ja "kateellisena" katsoin kun muut ramppas röökillä. Ei pihissyt keuhkot seuraavan aamuna niinkuin yleensä on ollut tapana.

  Mielialat vaihtelee aika nopeasti. Välillä oon tosi ylpeä ja iloinen etten polta. Tuntee itsensäkin jotenki paremmaksi ihmiseksi. Sormissa ja varpaissa kiertää veri. Hampaat on on vaalentunut, keskittyminen ja yleiskunto parantunut. Maku ja hajuaisti palannut. Mutta sitten taas hetkellisesti ajattelee, että ois niin mukava palata siihen savuiseen omaan vanhaan identiteettiin. En kyllä nyt löydä yhtään hyvää perustelua siihen.

  Kauheeta säätämistä laastareiden kanssa. Tekis mieli heittää ne jo pois mutta mennään nyt suositusten mukaan. En jaksa eikä kiinnosta yhtään maksimoida kurjuutta ja alkaa taisteleen ilman korvikkeita. Nopeemmin varmaan pääsisi riippuvuudesta irti mutta kaikki energia siihen sitte menisikin.

  Vaimolla ei minkäänlaista nikotiiniriippuvuutta koskaan kehittynyt vaikka askin polttanut 10 vuotta. Tuosta vain sormia napsauttamalla pysty lopettaan eikä mitään vieroitusoireita.
 • ktvktv
  editoi helmikuu 2014
  Meilläkin puoliso lopetti jo vuosi sitten tosta vaan..ite pelleilen nikotiinituotteiden kanssa ja en voi tällähetkellä edes kuvitella niitä lopetettavaksi. Mieliala menee eestaas, ei tosin tällähetkellä niin pahasti kuin ekoina päivinä. Raivarit on jääneet pois. Alkupäivinä olin niin sekopää, että hermot meni sekunnissa ja olis tehnyt mieli heittää tavarat käsistä ja potkia seiniä. Monesti jouduin menemään toiseen huoneeseen ja paiskomaan oven kiinni kun tuntui oikeasti, että tulen hulluksi ja pelotti itseäkin se vihan määrä mitä tunsin. Olen kuitenkin normaalisti ihan leppoisa kaveri. Tsemppiä.
 • PateliiniPateliini Lappi
  editoi helmikuu 2014
  Ei se auta kuin jaksaa..

  Minunkin isäni ja äitini lopettivat kummatkin tuosta vain. Isäni uskoinkin tuohon pystyvän, koska hän tupakoi satunnaisesti eikä muistaakseni edes päivittäin. Äitini tupakoi päivässä n.2 askia, joten hänen kohdallaan lopettaminen oli kuin ihme.

  Mutta jotkut siihen pystyvät, itse olen kokeillut ja eihän se onnistunut, kaikki oli liian vaikeaa. Nikotiinilaastarin kanssa fyysiset oireet pysyvät poissa tai ainakin siedettävinä, mutta juuri psyykehän se on mikä rakoilee aika ajoin. Itse en ole aivan raivareihin asti päässyt, mutta toivottomalta tämä elämä välistä vaikuttaa ja sitten taas tulee hyvä hetki. Elämistä tällaisessa nikotiinivuoristoradassa :D

  Mutta kyllä se helpottaa, se on vain fakta. Nyt jo kaiken sen paskan olon alla tuntee kuitenkin itsensä paremmaksi ihmiseksi ja tietää, että tämä on oikea ratkaisu :-)

  Hurjasti voimaa ja jaksamista!
 • FonzieFonzie Helsinki
  editoi helmikuu 2014
  Huomenna tulee kuukausi täyteen savuttomuutta. 14mg laastarit hankittu, huomenna ne käyttöön ja päivä kerrallaan eteenpäin. Lisänä edelleen 1 mg:n nikotiinitabut käytössä. Kävin viikolla työterveyslääkärillä ja spirometrin mukaan keuhkojen ikä on 31 v. Oli kyllä todella yllättävä tulos ja positiivisesti! :)

  Rouva on alkanut viihdepolttajaksi. Itse en sitä tietä lähde kokeilemaan. Yllättävän levollisin ja päämäärätietoisin askelin mennyt ensimmäinen kuukausi. Päivittäin oon täältä tarinoita lukenut. Hyvä paikka ja varmasti monta ihmistä auttanut savuttomaksi.
 • editoi maaliskuu 2014
  Paljon ONNEA FONZIE jo kuukauden savuttomuudesta. Mukava kuulla että sait lääkäriltäkin hyviä uutisia. Taidat kuulua meihin onnekkaisiin , jotka ei ole saaneet vielä mitään vakavia sairauksia riesaksemme.
 • vkovko
  editoi maaliskuu 2014
  Onnittelut 1. kuukaudesta Fonzie.
 • editoi maaliskuu 2014
  Onnittelu yhdestä kuukaudesta :-)

  Koetetaan perässä rämpiä.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi maaliskuu 2014
  Fonzielle onnitteluni ekan kuukauden savuttomuudesta.
  Et ole täälläkään ainoa, joka on kokenut tuskia helpohkon alun jälkeen. Mutta aika on se tekijä, omien aivojen ohella, joka tätä tuskaa lieventää.
  Mutta sulla on kyllä asenne ja ajatukset varmasti jo kohdallaan, joten uskoisin sun tiesi tuosta nopeasti siliävän.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • ykxoivaykxoiva Pohjois-savo
  editoi maaliskuu 2014
  Onnea Fonzie ensimmäisestä kuukaudesta :D
 • PateliiniPateliini Lappi
  editoi maaliskuu 2014
  Paljon onnea Fonzielle kuukaudesta!! Kyllä se kamppailu kannattavaa on :wink:
 • FonzieFonzie Helsinki
  editoi maaliskuu 2014
  Kahden kuukauden rajapyykki lähenee ja savuttomana mennään. Yli tuhat tupakkaa jäänyt polttamatta..aikamoinen läjä! Ekan kuukauden jälkeen kun vaihdoin laastarin 14 mg:n tuli olotilaan aikamoinen notkahdus mutta se on tasoittunut tässä kuukauden aikana.

  Nyt pitää laittaa taas miedompaa laastaria. Piti ostaa 3 vaiheen eli 7mg laastari mutta eilen apteekista tarttui vahingossa vaihe 1 eli vahvin matkaan. Yritin sitä käydä vaihtamassa tänään mutta apteekkari kertoi, että laki kieltää vaihtamasta :D Just just! En jäänyt kiusaamaan sen enempää. Täytyy ostaa huomenna laastarit muualta. Aivan järjetöntä rahastusta noi korvikkeet tai lähinnä laastarit, ei voi muuta sanoa. Laillinen ryöstö. Vielä kuukausi niin sitten ei tarvitse niitä enään käyttää.

  Hammasta purren mennyt tämä aika mutta muuten fiilis on tosi hyvä ja freesi.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi maaliskuu 2014
  Todella 2 kuukauden rajapyykki lähestyy hurjaa vauhtia. Siitä onnittelut jo etukäteen.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • marvesmarves Etelä-Karjala
  editoi maaliskuu 2014
  Fonzie, aikanaan kun itse käytin laastareita, sain vinkin, että sen voisi myös puolittaa. Siis jos tuntee pärjäävänsä miedommalla määrällä nikotiinia. Eräs hoitoalan ammattilainen teki niin omalla kohdallaan, itsekin kokeilin. Tää siksi, ettei tarvitsisi heittää mäkeen niitä vahingossa ostamiasi :roll:
 • vkovko
  editoi maaliskuu 2014
  Joo, leikkelin niitä myöskin, ei minulla muita ollutkaan kuin 21:ä.
 • FonzieFonzie Helsinki
  editoi huhtikuu 2014
  3 kk savuttomuutta kohta täynnä. Huomenna heitän laastarit mäkeen. Tämä kuukausi ollut huomattavasti helpoin. Baarireissuja, Tallinnan reissu ym. oli tässä kuussa mutta en missään vaiheessa edes vakavasti ajatellut polttaa..mieli teki kylläkin. Pari kaveria jotka polttanut mun kanssa samoja määriä lopettanut vuosi pari sitten niin mukava ollut aiheesta jutella. Aika se on vain mikä tähän auttaa. Vaimo polttaa taas mutta ei ole kyllä mua häirinnyt. Nyt on jo kadonnut alun ensihuuma/ uhma ja tämä on jo arkipäiväistä. Varuillaan saa silti olla..jos pirulle antaa pikkusormen niin sillon mennään.

  En ole täällä muitten juttuja kommentoinut enkä kannustellut liiemmin. Seuraillut välillä mitä muut kirjoittelee ihan sen takia, että tajuan että muut käy kanssa samoja tuntemuksia. Mahtavaa ollut muutamana aamuna herätä kun on aivan normaaliolo..ei yhtään tupakantuska.

  Päivä kerrallaan eteenpäin niin ne muuttuu kuukausiksi. Varuillaan saa olla. Yksi kaveri sanoi joka on lopettanut, että sitten kun olet päässyt kokonaan vuoden päästä irti voit aina silloin tällöin kännissä polttaa. Enpä tiedä uskaltaisko edes kokeilla..asenne ja päätös ne tärkeimmät tässä projektissa on.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi huhtikuu 2014
  Onnitteluni Fonzie!
  Enpä menisi uskomaan kaveriasi. Vuoden jälkeenkään, jos koskaan, en ainakaan minä menisi ja polttaisi - kännissä tahi ei!
  Ja mitäs menis polttamaankaan, tupakoimaton ihminen :shock:
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi huhtikuu 2014
  Onnittelut kolmesta kuukaudesta! En lähtisi (enkä toivon mukaan lähde) kokeilemaan tuota 'viihdepolttamista' silloin tällöin. Hyvin harva, jos juuri kukaan siihen pystyy. Puhun omasta ja lähipiirin kokemuksista. Mielestäni ei edes kannata elätellä toiveita moisesta, se vaan ruokkii psyykkistä riippuvuutta ja jollain tapaa ihannoi tupakointia. Parempi on 'aivopestä' itsensä eli muuttaa ajattelu tyystin tupakoinnin vastaiseksi.
 • vkovko
  editoi toukokuu 2014
  Fonzielle onnittelut 3 kuukaudesta.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.