Liikuntaa lisää ja ruokavalion tarkkailua.

Lueskelin täällä muiden lihomisesta ja paniikissa aloitan nyt tämän sivuprojektin samalla. Painoa tosiaan on tullut jo kilo lisää ja uusia kiloja en kaipaa yhtään kun ennestäänkin on jo vähän ylipainoa. Kävin kävelylenkillä tänään, kesto n. 2h ja sellaista sunnuntai-kävelyä tuli harrastettua, kuvasin samalla maisemia, tein kuitenkin jotain, en ole koskaan ollut himoliikkuja. Vähennän myös leivänsyöntiä kun sitä tulee mussutettua liikaakin, vaihdan sen hedelmiin ja salaattiin, porkkanaan jne. Tarkoituksena olisi pudottaa ensin 5 kiloa ja sitten vielä toiset 5 niin olisin ihannepainossani. Eli minusta tulee uusi ihana minä. Ei tekosyitä tälläkertaa.

Viestejä yhteensä

 • sistersister Helsinki
  editoi tammikuu 2015
  Tänään en oikein jaksanut mitään, onneksi ei ole herkkuja kotona. Päätin etten käytä enää hissiä ellei ole painavia kasseja mukana (4. kerros). Tein salaattia: tonnikala, raejuusto, hernemaissipaprika, tuorepaprika ja se salaatti. Leipää tuli taas mussutettua. Aamulla paistoin kananmunia, ne pitää hyvin nälkää monta tuntia. Huomenna menen kävelylenkille taas ja teen vatsalihasjumppaa. Yleensä jaksan laihdutusprojektia 2 viikkoa ja se tyssähtää siihen. Alkoholi on "pannassa" projektin aikana, koska se on syyllinen repsahduksiini. Ärsytti kun kaverini sanoi että 10 kiloa tulee varmasti painoa lisää, toinen sanoi ettei kannata kahta samaan aikaan. Haluaisin mielummin kuunnella kannustusta tollaisen arvostelun sijaan. Parempaan suuntaan pienin askelin.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi tammikuu 2015
  Pienin askelin voi hyvinkin onnistua. Dieetit ovat kyllä ehkä liian vaativia, mut terveelliseen syömiseen kannattaa satsata varmasti. Sellaiseen, jota pitää yllä normaalistikin.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi tammikuu 2015
  Miulla on noussu tän prosessin aikana paino noin 6 kg. Mutta nyt vuoden alussa päätin alottaa kokonaan uuden ruokavalion, jolla ajattelin mahdollisimman hyvin pysyä,no, loppuelämäni. :) Aloitin siis kokonaan viljattoman ruokavalion, kun on vähän myös tuota yliherkkyyttä gluteenille (ei siis suoranaista keliakiaa). Tarkkana saa olla mutta onpahan tekemistä ja tutkimista :D
  Liikunta on jotenkin miulle kirous, yksin ei tule oikein mitään tehtyä ja kavereita ei pahemmin kyseisessä kaupungissa ole.. No,jos sitä vähitellen saisi tämänkin sohvaperunan jotenkin liikkeelle :)

  Muttamutta, toivon kyllä että tällä systeemillä saisin painoni taas normaaleihin lukemiin mitä se oli ennen lopetusta. :)

  Tsemppiä siulle lopetukseen ja diettiin oikein paljon :)
 • sistersister Helsinki
  editoi tammikuu 2015
  Kiitokset tsempeistä! Se kilo on nyt lähtenyt mikä tuli lisää, jee, mut tää pötsi on ihan törkeen turvonnu ja näytän siltä kun kohta synnyttäisin elefantin. Meinasin oksentaa kun sovituskopissa näin itseni kunnolla joka suunnalta. Tänään broileriwokkia ja illalla marjasmoothiehässäkkää maustamattommasta jugurtista ja maidosta. Kävi mielessä, että tämä päänsärky mistä oon kärsiny voisi johtua siitä ettei kuonat tule kunnolla ulos. Sain myös tehtyä 30 min vatsa/selkä treeniä ja kävelyä vähän. Yhtään ei tee mieli alkoholia, tupakka on mielessä vieläkin.
 • marvesmarves Etelä-Karjala
  editoi tammikuu 2015
  Sovituskopissa jouduin minäkin käymään, kui se on niin armoton peileineen :cry: Vaan uskottava oli, kun vasta 6. sovittamani takki suostui sulkeutumaan. Ja sen myös otin, vähän iloa traumaattiseen tapahtumaan toi pinkki väri. En tiedä mitä tarkalleen tapahtui, mutta jotain kuitenkin, valaistusta, epätoivon poistumista :roll: Siitä päivästä alkaen (ei tosin monta päivää) olen hillinnyt himoni, jotka olivat saaneet minut valtaansa ja tuoneet vuoden sisällä 10 kg entisen siinä ja siinä -painon lisäksi. Toivon, että tää jatkuu, siis pystyn vielä hallitsemaan itseäni, myös tupakan suhteen :!: Tämäkin on kummallista, nyt kun loppui Champix ja muutkin korvikkeet, ei tupakka käy mielessä kuten vielä kuurien aikaan :roll: Jokaiselle voimia uuteen vuoteen kaikkeen mihin tarvitaan, erityisesti savuttomuuteen :) (Monta kertaa muokkasin ja lähetin, mutta hymiöt ei tulleet tekstiin)
 • editoi tammikuu 2015
  Mulle on tullut lisää entisen 8 kg:n lisäksi4,5 kg:tä :joten tarttis tehdä jotain. Nyt terveellisempi ruokavalio. Ja liikuntaa,vaikka onkin kipeä toisen jalan reisilihas ja toinen nilkka murtunut ja kaks kertaa leikattu.
  Mutta sinniä kehiin. :wink:
 • aurooraauroora Lahti
  editoi tammikuu 2015
  Samassa veneessä sun kanssa Sister, eli yhtä tuore lopetus. Oisko tää muutaman kilon lisäys ja pömppis kuitenkaan varsinaista lihomista. Luulen, että enemmänkin joku aineenvaihduntajuttu. Viljattomalle siirryin jo heinäkuusta, joten senkään ei pitäisi olla vaikuttamassa nykytilaan. Gluteenittomalla dietillä lähti keskivartaloturvotus ja nyt tuntuu kuin olisin saanut sen takaisin :cry:

  Mutta ei anneta periksi. Kyllä se kroppakin varmasti palkitsee ajan kanssa tuon myrkyn lopettamisen, kunhan tottuu ajatukseen.


 • sistersister Helsinki
  editoi tammikuu 2015
  Uutta motivaatiota kehiin taas viikonlopun karkki/ sipsipussien jälkeen. Painoa tuli puol kiloa lisää, mutta keskivartaloturvotus on vähän laskenut. Aloitin myös sen vesihaasteen 2 litraa/vrk. Tämän viikon tavoite on -1 kg. Syön lähinnä kevyttä kasvisruokaa ja riisiä, munaa, hapankaaliraastetta (oma tekele). Nälkä on uusi paras kaverini, tietysti teidän lisäksi. Eilen piti mennä lenkille, mutta en saanut itseäni nousemaan sohvalta. Ihan kuin olisi ollut kankkunen, vaikka mitään ollu ottanut. Jostain solumuistista kroppa varmaan kaivoi tunteen esiin. Uusi viikko uusi alku.
 • editoi tammikuu 2015
  Tarttis saada lisää lihaksia.

  Lihas kuluttaa energiaa, läski ei. Sillai sais kompensoitua hidastunutta aineenvaihduntaa edes jonkin verran.

  Tietoa, taitoa ja työkalut mulla on: treenasin ja pudotin painoa aikoinaan Jillian Michaelsin nettiryhmän avulla 25 kg ja olin tosi timmissä kunnossa.

  Nyt... no, jos sohvalta pääsis ylös niin sehän olisi jo yhden sortin saavutus :roll:
 • marvesmarves Etelä-Karjala
  editoi tammikuu 2015
  Pääpaino elämässäni on (jälleen kerran) välttää kaikkea hyvää (nyyh-nyyh), yrittää elämäntapamuutosta kun herkuttelu oli ryöpsähtänyt aivan överiksi. Tässä vaikeutena se, että ne kalorit maistuu hyvältä, mitä enemmän, sitä herkullisempaa. Ja tarjonnalla ja makuskaalalla on vain taivas rajana. Mutta näillä järkevillä ja terveellisillä syömisillä on paljon vaikeampi hakea makuelämyksiä. Sitä se ruoka mielestäni on, ei vain tarvittavaa polttoainetta, vaan nautinto. Kun päivittäin teen kuitenkin ruokaa, jota aina itsekin otin, olen nyt kyennyt ihanasta tuoksusta (ja näläntunteesta) huolimatta olemaan koskematta ja itse syönyt muuta, joka on melko tuoksutonta. Nyt siis menossa kaksi kurinalaisuutta vaativaa, savuttomuus ja herkkuboikotti :wink: Uusille ja vanhoille stumppilaisille tahtoa ja voimaa jatkaa eteenpäin ilman tupakkaa, koukutuksesta vapaaksipääsyä :wink:
 • sistersister Helsinki
  editoi tammikuu 2015
  Niin se on marves, ja tuntuu vaikeammalta hillitä nälkää kuin tupakanhimoa. Söin eilen merkkareita, heräteostos alekorista, nyt kaduttaa, se on vaan se yksi hetki kun maistuu hyvälle, seuraukset vyötäröllä kestää kauemmin! Tein kuitenkin kalakeittoa, paino pysynyt samana eli kilon tavote ei toteudu, ehkä loppukuusta sen saisin. Pienetkin teot vievät kuitenkin kohti parempaa...Pieni kävelylenkki eilen, tänään 30 min vatsa/selkätreeniä.
 • editoi tammikuu 2015
  Täällähän on kohtalotovereita! Syksyllä sain pudotettua n. 6 kiloo, joista joulun jälkeen takasin n. puolet :/ Ylipainoa on n. 8 kiloa, en ihan tikkulaihaksi haluakaan ja vissiin oon rakenteeltani vähän raskas.. Olen aloittamassa sellaista elämäntapamuutosta, jossa on yhdistettynä detox-kuuria ja 5:2 dieettiä ja sitten sitä joogaa. Noissa kaikissa on mun järkeenkäypiä juttuja, vain hyviä hiilareita, terveellisiä rasvoja pähkinöistä jne.. Kaiken perustana mulla tärkeimpänä kuitenkin annoskoko ja Se, että pääsisin tästä sohvasta irti. Toi liikunta saa tulla sitten bonuksena, kun olen saanut ruokatapoja terveempään suuntaan ja ilmat vähän lämpenee(olisko Tää joku tekosyy, etten heti lähde lenkille..) Olinkin unohtanut tuon sovituskopin mahtavan tsemppauksen :D:D:D Taidankin ensi viikolla käydä ostamassa itselleni uimapuvun.. Jo pelkkä ajatus hirvittää, että miltä sitä näyttää niissä valoissa...
 • sistersister Helsinki
  editoi tammikuu 2015
  Kiva, että on muitakin kohtalotovereita. :D Vaaka ei ole heilahtanut ollenkaan alaspäin, joten jätän nyt viljat pois ruokavaliosta. Ainakin ennen se on auttanut turvotukseen. Viikonloppu meni ilman liikuntaa taaskin, en vain päässyt lukuisista yrityksistä huolimatta sohvalta ylös, joten joku porkkana pitäisi siihenkin keksiä. Kirjauduin kiloklubille eilen, jos se vaikka auttaisi kun laittaa ylös syömiset ja varmaan löytyy myös hyviä vinkkejä sieltäkin. Päivittelen tänne sitten edistymistäni ja tulkaa ihmeesssä kohtalotoverit myös kertomaan miten teidän projektinne edistyy. Nimimerkillä: En näe varpaitani, vatsa on tiellä ja vaatteet vissiin kutistunut pesussa. :D
 • sistersister Helsinki
  editoi tammikuu 2015
  p://www.TickerFactory.com/weight-loss/wCr3esW/]
  weight.png[url=htt
  [/url]
 • sistersister Helsinki
  editoi tammikuu 2015
  Testasin tota janaa huvikseen tännekin. Toimii näköjään. Siinä sitä tavotetta olis taas kerrakseen, unohtuu tupakkatuskat kun näitä ruokia pistelee ylös ja pääsisin ehkä tästä sohvaltakin. Tänään puolentunnin kävelylenkki. Kaikenlaisia tekosyitä mukamas iltaan asti ja sitten kello onkin jo liian paljon ettei enää voi liikkua. Broilerisalaattia olen syönyt ja ostin riisikakkuja leivän korvikkeeksi.
 • editoi tammikuu 2015
  Tänään paastopäivä.. Söin tunti sitten iltapalaksi greipin ja pikkasen hapankaalia.. Päivällä salaattia, jossa 1/2 broikun filettä, aamupalaksi tosi löysää kaurapuuroa, jossa oli psyllium-jauhetta.. Onneksi huomenna voi syödä normaalisti! Tämä ruokavalio torstaina uusiksi. Kyllä mulla ainakin tupakka on kaukana mielestä, kun näiden kanssa kärvistelee. Vaikka kaupungilla käydessä tuntui joka toinen polttavan..! Arjen pieniä tekoja: jätin auton muutaman korttelin päähän työpaikasta ja KÄVELIN!!! Onneksi pian pääsee nukkumaan... Ja huomenna saa syödä..!
 • sistersister Helsinki
  editoi tammikuu 2015
  Hyvä Kristiina P, ne arjen pienet teot tuo kokonaispottiin paljon miiinuspainoarvoa. Tulin tänne tuulettamaan omaa kahden kilon laihtumistani. Siis kahdessa paivässä paino tippunut 2 kiloa. Ihan uskomattomalta tuntuu, vaikka onkin nestettä varmaan. Jätin viljat pois ruokavaliosta, lisäsin kasviksia ja hedelmiä, liikkunut en tietenkään ole vieläkään, hyötyliikuntaa vaan. Odotan sitä inspiraatiota milloin pääsisin liikkeelle, ehkä mieli virkistyy kun olo keventyy. Tartteisin kunnon potkun persuksille, ja tupakkaa tekee vieläkin mieli, mutta uuden ruokavalion harjoittelu ja syömisten listaaminen vie ajatukset pois tupakasta.
 • editoi helmikuu 2015
  Tänään taas paastopäivä ja kyllä on hermo kireellä.. Ei niin, että tupakkaa tekisi mieli, mutta nyt ruoka on jotenkin korvien välissä - tai ruoan puute :| tupakan kanssa ehkä helpompaa, kun siitä voi irrottautua kokonaan, mutta ruokaa vissiin on pakko syödä, joten vieroitusoireiden helpottumiseen ei oikein voi tuudittautua... Jos vaan jotenkin sitten saisi vatsalaukkua pienenemään, niin ettei ruokaa ees tekisi niin mieli.. Mutta nyt on viimeiset hetket, alan oleen kohta jo niin vanha -44 v - että ei enää laihdu kunnolla ja oikeastaan tässä on kyse ruokailutottumusten muuttamisesta.. Mutta aina näin alussa itseinho on mieletön ja tuntuu, ettei ole mtn muuta kuin läskit :( Olen miettinyt sitäkin, että voiko pelkästään tupakoinnin lopettaminen nostaa painoa, vaikkei esim. alkaisikaan syömään karkkia tai muuta lohduketta.. Tuntuu niin epäreilulta...
 • sistersister Helsinki
  editoi helmikuu 2015
  Tiedän tunteen... Pinna ollut itselläkin kireällä kun verensokerit laskee, ja diettiruokaa pitää syödä enemmän. Ota joku omena, banaani tms. Vaikeeta välillä kun ei keksi vaihtoehtoja tarpeeksi ja alkaa kyllästyttämään. Tein eilen pastaa vaikka piti jättää viljat pois, mutta ostin spelttipastaa ja hinta oli 3,50e, syletti maksaa niin paljon. kastike oli: aurinkokuivattu tomaatti, kirsikkatomaatti, valkosipuli, purjo. Mausteet: mustapipp. rosmariini, suola ja parmesania päälle, oli hyvää ja täyttävää, kaloreita 599. siihen hedelmiä lisäksi. Yritän syödä sen 1200 kaloria. Itsellä sama kun ikää alkaa tulla, kohta 37v. ja pelkäään ettei nahka enää vetäydy ja harmittaa sekin miksen ole aiemmin laihduttanut. Parempi myöhään kun ei milloinkaan.
 • editoi helmikuu 2015
  Paras on malttaa edetä hitaasti, vaikka kärsimättömyys tunkee päälle.. Vitsit, näitä läskejä on kerätty 10 vuotta.. Oikeastaan kilo/ vuosi on ylimääräistä ja jos ylimääräisistä koittaisi eroon vaikka 2 kg/ kk, niin olisihan se hienoa! Työkaveri pelasti päivän ja sanoi, että odotas vaan vaihdevuosia, niin silloin niitä kiloja vasta alkaakin kertyä..
 • PeePeePeePee e-p
  editoi helmikuu 2015
  Moi,
  mä pudottelin 2009-2010 103kg->76kg. Meni vähän liiankin alas kun mulle hyvä on sellaset 80+.

  No, ruoanlaitosta kun tykkään, niin vaa'an lukemat hiipi taas tuonne 95kg:oon vähitellen ja kun tupakoinnin lopetin niin muutama kilo tuli vielä päälle. Vuodenvaihteen jälkeen vaaka näytti parhaimmillaan 104,5kg ja olo oli mahtavan turvonnut. Kävin pelaamassa lätkää itseäni puolta nuorempien jannujen kanssa ja vaikka aika hyväkuntoinen olenkin, niin kyllä huomasi, että läskireppu hidastaa. Ajatus kulkee mutta jalat ei käy samaan tahtiin...Pakko tehdä jotain ja muutaman viikon päästä pitäisi vanhaan pukuunkin sopia.

  No, nyt reilut kolme viikkoa on tullut syötyä paremmin. Vyötäröltä pois 8cm ja lähtöpainosta pois 6-7kg. Taistelu jatkuu.


 • editoi helmikuu 2015
  Voi syvä huokaus... Nyt näyttäisi, että viikossa olis yksi kilo pudonnut.. Tänään taas paastopäivä ja suolet huutaa hoosiannaa.. Helpottaa, kun tiedän, että huomenna saa syödä normaalisti, eikä ole mitää mättöjuhlia tehnyt mieli
 • marvesmarves Etelä-Karjala
  editoi helmikuu 2015
  Olen pian kuukauden elänyt muuttuneilla ruokatottumuksilla. Vaikeinta on silloin, kun tunnen ahdistusta rakkaitteni murheista. Silloin lipsun hetkeksi ainakin..... ja ikävä kyllä se tunnesyöminen tuntuu auttavan :cry: Aina kuitenkin nousen, suohon en halua vajota, voimia saan jälleen. Stressiä en kuitenkaan halua ottaa painonpudotuksesta. Innolla odottelen Daxas-lääkettä, jonka lääkäri sanoi pudottavan painoa. Oikein odottelen niitä oksennus- ja ripulikohtauksia :roll: joilla tuo paino alkaa pudota, sen verran masokismiä minussa. (Lääke ei siis ole painonhallintaan, vaan keuhkoahtaumataudin hoitoon).
 • PeePeePeePee e-p
  editoi helmikuu 2015
  Väliäkös sillä pudotusnopeudella kunhan suunta on oikea.
  Mulla ei vaaka juuri kehitystä näytä, mutta mittanauha ja vaatteet näyttävät.
 • vkovko
  editoi helmikuu 2015
  marves kirjoitti:
  Innolla odottelen Daxas-lääkettä, jonka lääkäri sanoi pudottavan painoa. Oikein odottelen niitä oksennus- ja ripulikohtauksia :roll: joilla tuo paino alkaa pudota, sen verran masokismiä minussa. (Lääke ei siis ole painonhallintaan, vaan keuhkoahtaumataudin hoitoon).
  Minullekin lääkäri puhui tuosta lääkkeestä.
  En voi sitä käyttää, tuon sivuvaikutuksen takia. Minulla on paino-ongelma toisin päin.
 • editoi huhtikuu 2015
  Viikko tupakoimatta ja yksi kilo kevyempänä :wink: Eipähän vaan kaippa ne niitä nesteitä on mikkä on liikkeelle lähtenyt. Päätin lopettaessani että syömään en ala tupakanhimooni ja oon kovasti yrittänyt maalaisjärjellä muutella ruokavaliooni terveellisempään suuntaan. Kaloreita en siis jaksa laskea enkä hiilareitakaan.. Kroppaani kuuntelen korvat höröllä.. Ja enkä nyt laihduta varsinaisesti vaikka eihän se haittaa jos tuosta vaikka 4kilookin lähtisi. :lol: Lähinnä tavoittelen terveellisempiä elämäntapoja.

  Aikoinaan oon ison painon pudotuksen tehnyt(40kg) ja kilojen tippumisesta innostuneena meinasi pieni syömishäiriökin tulla päälle :oops: silläpä ilman ressiä ja kaloreiden laskemista etieppäi.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi huhtikuu 2015
  Hyvä suunta sinulla Raivo! Oletkin aikamoisen urakan jo tehnytkin - 40 kg - huh!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.