korvaushoito valehtelu.

Olen pian ollut vuoden polttamatta, mutta tullut ongelma noiden nikotiinikorvaushoitojen mainoksien suhteen, kestän katsoa tupakin polttoa ja muita, mutta mainokset on alitajuntaan tarkoitettuja käyttämään nikotiini korvaushoitoja. Eli katsoin jonkin matkaa a-studion eroon tupakasta vuonna 2030 niin yli läääkäri puhui siinä nikotiinista eroon ja muuta kivaa ja siitä että ei saisi enää ostaa tupakkaa, mielstäni koko hommma oli niin absstrudi kuin olla ja voi puhuttiin nikotiinista eroon ja sokea pitää olla joka ei ole huomannut sitä asiaa että kun tupakkiaskit on menneet piiloon, niin nikotiinikorvaustuoteet ovat vieneet suuremman tilan hyllyiltä kuin ennen ja se on kasvava suuntaus, eli sauhuttelu loppunut mutta nikotiini riippuuvuus on ainakin pysynyt samassa tiedän kun tiedän lopettaneita niin ovat jääneet nikotiini koukkuun, se ei ollut sille lääkärille merktyksellistä vaikka nimen omaan sanoi että nikotiini koukku niin puhui vaan tupakoitsijoista, katsokaa kaupan kassoja miten valikoima lisääntyy ja markkinointi nikotiini korvaustuotteille on lain vastaista esim nikocorette sanoo onnistumisen olevan 150 prosenttia niin mainoksessa sanottiin ja nikotinellilla on 7 kohdan lopetus prosessi, kukaan ei sano sitä että nikotiini lopetuksessa on kuin huume narkkari saisi huumetta vieroituksen aikana.

Viestejä yhteensä

 • editoi lokakuu 2015
  lopetuksen pahin epäonnistumine on se että kun alarvioidaan lopetuksen vaiheita ja annetaan liian ruusuisia kuvia siitä, 150 prosenttia on huima luku, käykö niin että nicorette yhtiö listii sitten kaikki lopettaneet ja silloinkin tulos on 100 prosenttia. taas on hulluus mennyt valloilleen ja tekis mieli vetää savut koska huiputettu on ja paljon. tulee vielä ajat eteen jolloin tupakkia kasvatetaan kotona.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi lokakuu 2015
  Jarska45, olen kanssasi eri mieltä - ihan oikeasti. Riippuu aina ihmisestä itsestään se, miten lopetus sujuu.
  Lopetti sitten lääkkeillä, niksakorvikkeilla, sähkötupakalla tai ilman mitään.
  Aina viime kädessä pitää olla se päätös ja sisäinen tahto ja puhe.
  Mikään ei itsestään tupakointia lopeta. Apukeinojen tarkoitus on auttaa alkuun, kunnes ihminen oppii olemaan ilman tupakointitapaa, oppii itsestään sen verran, että tietää vaaran paikat jne.
  Täällä Stumpissa on iso määrä lopettajia nyt, ja ollut aiemminkin, jotka ovat lopettaneet niksakorvikkeilla. Onnistuneesti!
  En puolusta niitä yhtään sen enempää, paitsi, et olen itsekin niillä lopettanut.
  Ekalla kerralla ei niilläkään onnistunut, mut toisella sit jo.
  Jos nuoriso tai kuka tahansa alkaa ostamaan niksatuotteita tupakan korvikkeena kaupoista, ollaan ehkä väärillä teillä. Mut sit mietitään sitä, kumpi on pahempi. :roll:
  Jos ihminen haluaa itselleen ja terveydelleen tehdä hallaa, ei sitä kukaan oikein voi estääkään.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi lokakuu 2015
  Minä tiedän että minulle ei sovi nikotiinikorvaushoito, koska olen monesti lopettanut sillä yrittänyt ainakin 3 viikkoa kestää kun käyttä niksaa niin sitten palaa kyllä malborokin, tunnistan itsessä sen että nikotiini ei sovi vieroitusoireisiini,koska riíppuvuustekijä niin kova kaikki karahtaneet kiville korvaushoidossa edellinen lopetus ilman korvauta kesti 5 vuotta ja nyt on mennyt pian vuosi, eli ei humpuukimainoksia pidäottaa todesta jos on todellakin se nikotiini riippuuvuus pahana, tuo nicoretin mainos on lain vastainen ja tutkimusten mukaan nikotiini korvaushoidon ja ja ilman sitä ero on jotain 2 prosentin luokkaa ihan tutkitusti ja kaveri ollut polttamatta 7 vuotta ja taas e on nikotiini koukussa. hautausmaalla on ne lopulliset lopettajat, muttanyt on mennyt korvaushoitojen mainostukset sille tasolle että lupaavat sitä mihin ei pysty ja se on yrittäneille kova pettymys sitten kun lopetus menee harakoille mainoksen väittämistä huolimatta, se on selkokielellä huijausta ja olen yhden valituksen tehnyt siitä jossa mainostettiin 2 kertaista onnistumista kun sitä ei ollut tapahtunut ja markkinatuomioistuin laittoi asiat oikeaan mittasuhteisiin.
 • vkovko
  editoi lokakuu 2015
  Mainokset pitää jättää omaan arvoonsa, mainostetaan sitten mitä tahansa, en jaksa niitten suhteen toimia korttelipoliisina. Minulle korvaustuotteet olivat avuksi, juuri niin kuin pitikin. No, minä olen varmaan lopettanut väärin, siitä saa ihan vapaasti ottaa herneen nenäänsä, minä en kuitenkaan rupea kenenkään mieliksi uudestaan tupakoimaan.
 • editoi marraskuu 2015
  Hyvä Jarska45, kerrankin kunnon asiaa !
  Asia on juuri kuten sanoit, vaikka nämä kaksi aina ryömivät jostain kiven alta nikotiinikorvaushoitoa puolustelemaan :shock:
  Tai jos tarkkoja ollaan niin tämä täti sininen luettelee aina varmuuden vuoksi kaikki keinot maan ja taivaan väliltä :P
  Ja tämä toinen peruspositiivinen hokee aina ettei ala uudestaan polttamaan..
  Täh ? .. Käskikö joku :?: :?:
 • editoi marraskuu 2015
  Minäkin lopetin ilman lääkkeitä tai korvaavia. Mutta en halua tyrmätä muita tapoja lopettaa enkä arvostella heitä joiden kokemukset ovat erilaisia. Mikä sopii minulle, ei välttämättä sovi jollekulle toiselle. Tämä tapa tuntuu sopivan, vaikka näin alkuvaiheessa vielä vaikeaa välillä onkin.

  Suuren lohdun olen saanut lukemalla vanhoja keskusteluketjuja. On hyvä kuulla esimerkiksi siitä, millaisia vaikeuksia muilla on ollut ja kuinka he ovat niistä selvinneet. Puhumattakaan siitä, että ketjuista on löytynyt iloa, lämpöä ja huumoria. Vanhat kesksteluketjut - ja toki nykyisetkin - ovat vertaistukea, josta on apua ja iloa!
 • hippaheihippahei Varsinaisesti-Suomi
  editoi marraskuu 2015
  Mainokset ottaa pattiin allekirjoittanuttakin. Olen kuitenkin vasta lopettamisen alkumetreillä ja koraushoitomainokset herättävät minussa nikotiinin psyykkisen himon. Itse asiassa kestän varmasti paremmin nylyään tupakkamainonnan (mikäli niitä Suomessa olisi), kuin korvausmainonnan. Eniten korvausmainoksista inhoan Nikotiiisuihkemainosta....

  Valitsin riskivaihtoehdon ja lopetin s-tupakan ja nikotiinisuihkeen avulla. Nyt olen neljä kuukautta ollut tupakkaa ja parisen kuukautta täysin ilman nikotiinia, näin ollen olen lopettanut apujen kanssa. Kaikille ne ei sovi, ja kaikille ei sovi luomulopetus. Ei ainakaan minulle, ja se stumppaa tähän kirja saa minut lähinnä vihaiseksi.

  En kuitenkaan lähtisi julistamaan näitä mainosten prosentteja jne. itsestä lopettaminen kuitenkin lähtee liikkeelle, mutta en lähtisi myöskään arvostelemaan niitä, jotka apuja käyttää. Jokaisella meillä on sama suunta, pyrimme sinne vain itsellemme sopivin keinoin. Piru se tuntui pahalta, kun ensimmäiset viikot taistelin tupakkaa vastaan, tietoisesti käyttäen e-tupakkaa apuna, ja lähes poikkeuksetta sain kuulla huomautuksia, miten typerää e-tupakan käyttö on, miten se ei ole lopettamista, eikä varmasti auta lopettamaan. Samaan aikaan kanssani aloittaneet luomuilijat, polttavat nyt samaan vanhaan tyyliin, ja minä olen täysin nikotiini-, korvaushoito-,e-tupakkavapaa, ainakin fyysisesti. Ja uskon tällä tiellä pysyväni.

  Kiteytettynä kantani: Jos nikotiinin korvaustuotteita on pakko mainostaa, niin toivoisin todella niiden pysyvän hyvän maun rajoissa. Ei mitään suuria lupauksia, ja hassuja 7 kohdan oppaita. Rehelliset mainokst tosin ovat vähissä, mutta ehkä voimakkaasti riippuvuutta aiheuttavien tuotteiden osalta yheiskuntakin voisi rajoittaa mainonnan tyyliä. Puuttuuhan yhteiskunta niin moneen muuhunkin asiaan.
 • Totta puhiset ja puhallat
 • päivitys 12.11.2017 eli edelleen polttamatta ja välistä tulee mieleen, mutta edelleen ärsyttää nuo nicoreten mainokset, koska ne sitten laittaa mieleen sen tupakoimisvaiheen ja kuten sanottua sauhuakaan en ole ottanut 3 vuoteen ja ei haittaa jos joku polttaa vierellä, mutta en lähde kyllä nikotiinikorvikkeita edes kokeilemaankaan, koska saattaa johtaa sitten johonkin muuhun. Mutta puuta heinää ei saa luvata mainoksissa ja osalle sopii toinen ja osalle toinen tapa, itse huomasin että korvaustuetteet eivät sopinineet minulle ja asia on subjektiivinen eli minun näkeymys a<siaan omalta kohdaltani. kunnioitetaan kaikkia vaikkei ehkä ns. pääse eroon tiettyjen kaavojen mukaan, eli voisi sanoa palopäälikön kommentti että tuli on sammunut mutta väärin sammutettu. :)

 • Hmmm. Olen myös lukenut Stumppaa tähän- kirjan ja sen takia nyt uudelleen lopettaessani minimoin nikotiinin saannin. Nikotiinituotteissa saisi puolestani olla varoitus sen riippuvuutta mahdollisesti aiheuttavasta vaikutuksesta. Ihan kuluttajasuojasyistä.

 • Tämä se jakaa mielipiteitä paljon. Aika monet on vaikuttaa täälläkin lopettavan ihan luomuna ja mulle on tullut sellainen tunne lukiessa niitä, että joillekin se ilman korvaavia lopettaminen on se "the juttu". Tehdään se suuri elämäntapa-remontti kertarysäyksellä että "ikinä koskaan milloinkaan en enää nikotiiniin koske" -tyyliin. Ja mennään siitä sitten hammasta purren eteenpäin.

  Hetken mietin että viitsinkö mielipidettäni kirjoittaa ja siis haluankin painottaa että en pidä kumpaakaan tapaa vääränä enkä oikeana. Lopputulos on se joka ratkaisee :)

  Luulen että tuo on paljon luonteestakin riippuvainen. Toiset runnoo asian kuin asian läpi vaikka väkisin ja päätä seinään hakaten, mutta rehellisesti uskon että mun lopettaminen ei olis kestänyt tähän asti ilman korvaavia.
 • Pointti tuolle vuodatukselle oli se että kirjoissa olevat ohjeet olla ilman korvaavia ovat minun mielestä hieman jopa vaarallisia lopetuksen onnistumisen kannalta jos on yhtään sellainen luonne että antaa periksi. Kolmen viikon nikotiinittomuus on yhtä tyhjän kanssa jos ei pysty pitämään sitä päätöstä.

  Ja edelleen. En mollaa luomuna lopettajia. Toivon että olisin siihen itsekin pystynyt mutta luulenpa että en olisi...en uskaltanut ottaa riskiä :)
 • Olen samaa mieltä, että on varmasti luonnekysymys ennen kaikkea. Korvaavissa on vain hyvä muistaa aloittaessa mahdollinen toinen riippuvuuslopetusprojekti. Minnesota-hoidossa puolestaan kielletään ehdottomasti tupakoinnin lopettaminen alkoholin käytön lopettamisen yhteydessä. Minulle taas tupakka ja alkoholi ikään kuin täydentävät toisiaan. Ja kun en polta, en nyt lähiaikoina edes uskalla ottaa alkoholia. Alkaisi kuitenkin selittämään itselleen joitain perusteluja myös tupakasta. Itse pidän varalla nikotiinipastilleja ja ensimmäisinä päivinä ne olivat tosi tarpeeseen. Nyt jo useamman päivän ilman, mutta pidän silti saatavilla. Minulle tupakka on kuitenkin enemmän psyykkinen riippuvuus; oljenkorsi, rauhoittaja, palkinto, ajankulu ja vaikka mitä. Tärkeämpää on löytää niille jokin korvaushoito.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Luonnekysymys varmaan, mutta myös muutenkin olemme fyysisesti erilaisia. Ehkä toisten kroppa tai aivot ovat enemmän riippuvaisia nikotiinista kuin toisen, tai tapariippuvuus tai rauhoittumisen aste tupakalla tai... Tässä voi olla monta muuttujaa.

  Itse en myöskään uskaltanut edes yrittää ilman korvaavia, vaikea sanoa, oliskos onnistunut vai en. Pääsin kyllä korvaavistakin eroon suhteellisen tuskattomasti. Voi olla, että joku muu taas ei. Vaikea sanoa tuokin.

  Loppujen lopuksi vain se merkitsee, että pääsee tupakasta eroon, korvaavistakin jollain aikataululla. Olen usein sanonut, ettei kukaan (Stumpin ulkopuolella) enää kysy minulta, miten lopetin. Eikä sillä ole enää mitään merkitystäkään. Alkuavaiheet ja ensimmäien vuosi ovat aika ratkaisevat. Toisena vuotena savuttomuus aivan kuin "kiinnittyy", eikä sen jälkeen enää ole suurta vaaraa repsahtaa, ellei sitten tieten tahtoen hae sellaista tilannetta tai mielentilaa.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Juu toi mitä melisa sanoi oli sitä mitä hain takaa. Eli kaikki ollaan erilaisia fyysisesti ja psyykkisesti. Ja tämän takia suhtaudun hieman skeptisesti esimerkiksi siihen että jossain kirjassa sanotaan että tee näin - älä tee näin - tämä on oikea tapa. Tietysti osalle ne neuvot osuvat täydellisesti.

  Perunaaiti on siinä oikeassa että ei se nikotiinin saanti sitä koukkua poista. Tunnistan kyllä että mulla on jonkinlainen koukku tuohon vielä olemassa näin 5 kuukauden jälkeenkin, mutta uskon että siitä irrottautuminen käy helpommin kuin tupakasta. Ja tosiaan luulen ettei ilman niitä tarttis tällä hetkellä asiaa miettiä kun olisin tossa parvekkeella kiskomassa LM:ää :)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.