Kunniaa Riki Sorsalle

Kävin juuri facebookissa jonne ystäväni oli linkittänyt iltasanomista Riki Sorsan videon.
Mies on antanut nimensä, kasvonsa ja persoonansa hienolla ja liikuttavalla tavalla tupakoinninvastaisen kampanjan käyttöön.
Kaikki te jotka yhä harkitsette, käykää katsomassa. Ja me jotka jo lopetimme, voimme vain kysyä Riki Sorsan tavoin: lopetinko liian myöhään.
Respectiä.

Viestejä yhteensä

 • Kyllä toi pistää aika hiljaiseksi ja mietityttämään. Sitä tosiaan vaan toivoo ettei lopettanu liian myöhään.

  Voimia Rikille hoitoihin ja paranemista :smile:

  image

  15.4.2015 Viimeinen tupakka. No more

 • Nyt vasta katsoin tuon vaikka huomasin mummi64:n suosituksen aiemmin. Löytyy youtubesta hakusanoilla lopetinko liian myöhään.

  Kyllä tuo pistää miettimään. Itseä myös mietityttänyt oonko lopettanut liian myöhään, mutta parempi kuitenkin näin kuin että jos edelleen polttaisi. Mitään tupakkasairausdiagnoosia ei mulla ole, mutta tuntuu siltä että se on siitä kiinni etten ole vielä käynyt lääkärissä.
 • Sairaus on ja sen kanssa on mentävä eteenpäin. Tietysti olisin mieluimmin terve.
 • Ei ole diagnoosia, vielä. Mutta ikäväähän tässä on se, että tupakoinnista johtuvia sairauksia voi löytyä vielä vuosia lopettamisen jälkeen. Riki Sorsakin lopetti kymmenen vuotta sitten, ja keuhkosyöpä löytyi vasta nyt.
  Mutta ainoa mitä voimme nyt itse tehdä hyväksemme on huolehtia siitä, ettemme enää ikinä polta. Siinä tämä stumppi on mainio tuki. Ja te kaikki stumppaajat!
 • Katsoin kyseisen videon myös, ja hiljaiseksi veti.. Vaikuttava video, toivotaan ettei Riki tai kukaan meistä lopettanut liian myöhään.
 • Ei voi valita ketä koetellaan kova paikka itselle ja lähimmäisille. 
  Elämä on raadollista vaikkakin niin ihanaa  <3
  46 vuotta polttanut

 • Katsoin myös tuon Riki Sorsan videon pariinkin kertaan.
  Hiljaiseksi vetää ja mietteliääksi, tässä kun muutenkin harkitsen lopettamista.

 • Ei se taida nemi olla asianosaisille kovin ihanaa.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Mun isäni sairasti kans 1959 ensin kurkunpääsyövän. Hän oli kova tupakkamies. Olen itsekin koko lapsuuteni elänyt piipunsavussa. Kirurgi ei leikannut, ennen kuin oli käynyt Saksassa seminaarissa, jossa opetettiin leikkaamaan niin, että ääni säilyisi. No säilyi puolet, isäni kähisi kuin Louis Armstrong konsanaan loppuelämänsä. Laulukuoro jäi siihen paikkaan. Äiti meinas saada sydärin, kun isä varmaan viikon päästä leikkauksesta jo kärytti jälleen.
  Meni lähes 20 vuotta, todettiin keuhkosyöpä. Toinen keuhko leikattiin pois, ei auttanut. Kuoli 1976. Nyt on varmaan hoito edistynyt, mutta keuhkosyöpä on edelleen aika huono kokonaan paranemaan.
  Itse polttelin edelleen, enkä ymmärtänyt, että mulla voisi olla sama edessä.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • vkovko
  editoi maaliskuu 2016

  Lainaus: Melisa

  Toinen keuhko leikattiin pois, ei auttanut. Kuoli 1976. Nyt on varmaan hoito edistynyt, mutta keuhkosyöpä on edelleen aika huono kokonaan paranemaan.

  Se on ymmärtääkseni erittäin ärhäkkä leviämään muualle ja jos on vaikeaa keuhkoahtaumaa ei tuollainen leikkaus ole edes mahdollinen.

 • mummi64 kirjoitti:
  että tupakoinnista johtuvia sairauksia voi löytyä vielä vuosia lopettamisen jälkeen. Riki Sorsakin lopetti kymmenen vuotta sitten, ja keuhkosyöpä löytyi vasta nyt.
  Riki Sorsan ensimmäinen syöpä todettiin kymmenen vuotta sitten, käsittääkseni. Nyt se uusi ja levisi.  Mutta anyway, surullista. Tietenkin tupakoinnista aiheutuvat sairaudet ilmenevät vuosikausiakin myöhemmin. Vaikka lopettaisikin. Mutta lopettaminen kannattaa silti, näinhän sitä sanotaan.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi toukokuu 2016
  Oliko Rikin keuhkosyöpä samaa syöpää vai uusi tapaus, sitä en muista sanotun.

  Tottakait sitä joutuu tässä miettimään, et lopettiko liian myöhään. Ex-työkaverini lopetti sydänvaivojen takia ja hänelle puhkesi keuhkosyöpä 10 vuoden kuluttua.
  Mut skannattiin, ultrattiin, kuvattiin PET-TT:llä, röntgenillä ja magneetilla ja etsittiin mm. syöpää marraskuussa korkeiden tulehdusarvojen johdosta. Ei löytynyt muuta kuin nämä pahasti romahtaneet ja tulehtuneet nivelet, joita nyt kohta korjaillaan. Mut kukaan ei tiedä tulevaisuudesta.
  Riki Sorsa kyllä teki hyvän liikkeen siinä, että tuli julkisuuteen. Uskon sen vaikuttavan moneen lopetuspäätökseen.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Riki Sorsa on kuollut. R.I.P.
  En ollut miehen musiikin erityinen fani, mutta arvostan suuresti sitä, että hän antoi kasvot monen tupakoitsijan kohtalolle, keuhkosyövälle. Ainakin minulle hänen kohtalonsa antaa lisää voimaa pysyä päätöksessä, ei enää ikinä tupakkaa.

 • Se "Lopetinko liian myöhään"-video sai hienosti näkyvyyttä ja toivottavasti vaikutti moniin lopetuspäätöksiin. Oli upea teko Riki Sorsalta. Itselläni se oli (muiden pohdintojen ohella) yksi juttu, joka vaikutti siihen, että lopultakin tumppasin. Kiitos siitä, ja kiitos musiikista.

  Kevyet mullat. • BCBC Helsinki
  Olin ala-asteella, kun Riki Sorsan Reggae Ok valittiin Suomen Euroviisuedustajaksi. Inhosin sitä, sillä oma suosikkini oli Juicen Ilomantsi. Tänään kävin kuitenkin YouTubesta katsomassa kyseisen esityksen (ja Juicen myös).

  Terveysasioita mietin itsekin juuri tänään ennenkuin tuosta Riki Sorsan kuolemasta olin lukenut. Tupakkaa tekee mieli, mutta kun niitä myrkyttömiä röökejä ei tuolta kioskilta löydy. (Siis mihinkään korvikepelleilyyn en lähde) eli ostamatta on edelleen.


  image

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.