Kaikki keinot sallittuja, kerro omasi!!

Kuten otsikko kertoo, kokoan tänne keinoja liittyen viekkuista, nikkiksistä, mielihaluista ja yleensäkin lopettajan arjesta ja juhlasta selviämiseen. Kerro oma mottosi, keinosi, vinkkisi tms., jotta muutkin voivat onnistua. Kiitos!"Muista aina: Joskus se, ettet saa haluamaasi, on onnekasta." -Dalai-Lama

"If you have health, you probably will be happy, and if you have health and happiness, you have all the wealth you need, even if it is not all you want." -Elbert Hubbard


Viestejä yhteensä

 • Hellurei Murbe ja tervetuloa  :) Mulla jeesaa jonninverran näinkin urpo keino ku Mynthon  :p Ja se sitä vahvinta mallia mitä rahalla saa. Eli kun rupee ajatus harhailemaan, niin pastilli naamariin. Sitten hönkäilee ku jääkarhu ja miettii, et kuinka karseelta hengitys haisi sen 20 vuotta, jonka ehdin kiskoa mahorkkaa. 

  Tsemppiä!

 • Täällä palstalla on monta erilaista tarinaa, kannattaa niitä lukea. Minä selvisin korvaushoidolla, se sopi minulle.
 • Kyllä, olen samoilla linjoilla ku vko, kyllä korvaavat kamat on Se Juttu, kun nikkis iskee. Siinä paljo pastillit auta  :D Mutta kannattaa olla paljon aseita käytössä, kun sotaan lähtee! 

 • Sama se miten. Pääasia että tupakat jää pois  ;) Toiset lopettaa ilman korvaavia ja toiset korvaavilla. No siitä nikotiinistakin pitää vieroittaa itsensä ennemmin tai myöhemmin, mutta auttaa kyllä noi korvaustuotteet varmasti alussa ettei ihan seiniä pitkin kiipeile. Kannattaa niitäkin sitten vähennellä pikkuhiljaa vähentäen niin ettei jää vuosikausiksi niihin koukkuun. Niitäkin tapauksia on  :o  

  Joo, jokaisella oma juttu, itse päätin luopua jo melkein heti alussa viikon jälkeen noista korvaustuotteista ja vieroittaa itseni nikotiinista ulos.  Se oli ehkä omalla kohdalla avain onnistumiseen ja vieroitus onnistuikin aika nopeasti. Enemmän ne kaikki tavat ja rutiinit kesti unohtaa ja tuotti ongelmaa ja tuskaa. Mutta kyllä niistä vaan pääsee kun on määrätietoinen lopetuksen suhteen eikä anna periksi. Vaatii vaan lujan päätöksen ja siinä pysymisen. Pahin menetys oli ehkä se aamukahvi ja tupakka sekä ruokasauhut  :(  ,  Näin vuoden jälkeen enää ei kyllä niitä kaipaa. 

  Pastillit oli itsellä suurena apuna. Aina vaan väkevää pastillia suuhun kun teki mieli tupakkaa. Ja liikunta autoi myös pahimpien tuskien ylipääsyyn. Kävelylenkit, lenkit, uinti yms. mahdollisuuksien mukaan. Joo ja kahvi jäi alussa aika vähille kun tupakka ja kahvi olivat hyvät kaverit keskenään, nykyään taas kahvia kuluu miltei entiseen malliin, eikä tavitse tupakkaa sen kaveriksi B)

  Hyvä motivaattori tohon lopetukseen on oma terveys ja hyvinvointi. Ja alkoihan tuo tupakointi jo hävettämään kun ei sitä oikeen missään enää saa polttaakkaan.  :*  Tsemppiä vaan lopetuksiin kaikille. Se kannattaa  B)

  image

  15.4.2015 Viimeinen tupakka. No more

 • Korvaavilla mennään. Alkuun auttoi paljon raitis ilma ja kävely. Kun tuli himo, niin ulos vaan kävelemään. (nyt on kävelyt jäänyt vähemmälle, pitänee opetella uudestaan.) ;)
  Nyt menee paljon myös tavallista purkkaa.
  Jokapäiväistä uusien tapojen ja elämäntavan opettelua tämä on. Kiinnitä huomiota onnistumisiin ja muista kiittää itseäsi: Tästäkin selvisin ilman tupakkaa.

  image

 • BCBC Helsinki
  Oma keinoni on toiminut vaikka se ei mikään kauhean hyvä keino ole ollutkaan. Tupakkaa olen korvannut syömisellä. Auttaa kyllä, mutta kiloja on tullut kymmenen lisää siitä kun tupakanpolton lopetin eli ei kaikista paras ja terveellinen tämä minun konstini :D

  image

 • En ole käyttänyt mitään korvaavia koska pidän sitä asian siirtämisenä , mutta jos se auttaa joitakin se on hyvä asia.  :# Itse pidän itsetunnon ylläpitämistä vaikeuksista huolimatta tärkeimpänä asiana. OLET TÄRKEÄ  <3 MUISTA SE muutkin välittävät terveydestäsi et ole yksin tai olet vain itseäsi ajatteleva hölmö  o:)
  46 vuotta polttanut

 • BCBC Helsinki
  Taas näitä rästitöitä pakerran ja stressi painaa. Olin jo antamassa itselleni luvan yhteen tupakkaan (hah hah, tiedän, ettei sitä yhtä ole vaan niitä tulee taas askitolkulla, jos sille linjalle lähden) No, meninkin YouTubeen ja vilkaisin jonkun tupakanvastaisen mainoksen. Ja sieltähän näitä videopätkiä sitten löytyi pilvin pimein. Kun olin katselut parikymmentä minuuttia mustia keuhkoja, yms ei nyt taas sen kummemmin halutakaan enää poltaa.
  Täytyy toistaa tuo sama juttu uudelleen, jos kovin alkaa tupakkaa mieli tekemään. Sen verran ällöttävää, mutta myös pelottavan näköistä tavaraa niillä videoilla on, että taitaa minulle ainakin toimia hyvänä tupakanvieroittimena.

  Jotain tähän stressiin pitää kuitenkin keksiä. Samoin kuin keskittymiskyvyn puutteeseen.

  image

 • Lopetin sekä tupakoinnin että alkoholinkäytön. Ne olivat sellainen riippuvuusyhdistelmä. Alkoholinkäyttökin on varsin turhaa ja onhan tutkittu, että alkoholikin on karsinogeeni. Alkoholin kohtuukäyttökään ei ole useilla suomalaisilla mahdollista, vaan nautituilla määrillä on taipumus olla suuria. Lisäksi alkoholi altistaa onnettomuuksille.
  Asiat eiv�t ainakaan parane tupakoimalla.
 • Veikkaisin, että alkoholi saa enemmän pahaa aikaan kuin hyvää. Tästä syystä ja huomioiden etanolin olevan karsinogeeni, pitäisi alkoholituotteetkin laittaa kaupoissa pois näkyviltä tupakan tavoin. On käsittämätöntä, että nyt nelosoluetkin tulevat tavallisiin kauppoihin, vaikka alkoholin näkyvyyttä ja myyntiä pitäisi vähentää terveydellisistä syistä. Olen Räsäsen linjoilla näissä alkoholiasioissa.
  Asiat eiv�t ainakaan parane tupakoimalla.
 • Vahva kahvi pienissä määrin nautittuna ulkona. Minulla ensimmäisten tupakattomien päivien pelastus.. :)
 • Vihreä tee toimi mulla hyvin tupakanhimoon ensimmäisten savuttomien päivien, viikkojen ja kuukausien aikaan. Lisäsin muutaman tipan sitruunamehua voimistamaan teen hyviä vaikutuksia.
 • Hoffnar kirjoitti:
  Veikkaisin, että alkoholi saa enemmän pahaa aikaan kuin hyvää. Tästä syystä ja huomioiden etanolin olevan karsinogeeni, pitäisi alkoholituotteetkin laittaa kaupoissa pois näkyviltä tupakan tavoin. On käsittämätöntä, että nyt nelosoluetkin tulevat tavallisiin kauppoihin, vaikka alkoholin näkyvyyttä ja myyntiä pitäisi vähentää terveydellisistä syistä. Olen Räsäsen linjoilla näissä alkoholiasioissa.
  Hyviä ajatuksia mutta pidettäiskös tää keskustelu nyt kuitenkin niihin röökin lopetus keinoihin liittyvänä...  "Muista aina: Joskus se, ettet saa haluamaasi, on onnekasta." -Dalai-Lama

  "If you have health, you probably will be happy, and if you have health and happiness, you have all the wealth you need, even if it is not all you want." -Elbert Hubbard


 • Joo, harvalla täällä on voimia ryhtyä maailmanparantajaksi. Historiasta kun vielä ilmenee, kieltolaki aiheutti vain pirtun juontiin siirtymistä ja trokausrikollisuuden kasvua.
 • editoi lokakuu 2016
  Tän palstan lisäksi muistan että se Nicotinellin älypuhelinsovellus myös auttoi aivan alkutaipaleella, siinä tuli kerran päivässä motivoivia viestejä ja myös siinä näkyy kuinka kauan ollut polttamatta ja paljonko rahaa säästynyt.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.nicotinell.sevenkeys
  Täältä Stumpistahan saa myös tilattua sähköpostiinsa kannustusviestejä.
  http://www.stumppi.fi/portal/stumppi/lopettaminen/kannustusohjelma/
  ~160 000 savuketta ja lopetus 31.01.2016 --> ilman nikotiinia 01.03.2016
 • Onnittelut Ruususuu ensimmäisestä vuodesta! Tupakasta irtautumiseen on jokaisella omat konstinsa. Minulla ei ole onnistunut aiemmin lopetus Nicoretellä, mutta Champixin avulla olen onnistunut olemaan polttamatta nyt reilu 5 kk.. Lopetin lääkkeen kolmen kuukauden jälkeen sivuoireiden takia, mutta vieroitusoireista pääsee helpommin yli lääkkeellä. Vain tapariippuvuus on ollut vaikeata, kun tupakka on liittynyt niin moneen hyvään ja huonoon hetkeen.
 • Onnea Ruususuu ekasta vuodesta! Se on hieno saavutus, johon itsekin tähtään :smile: Toki se isoin tähtäin on se, että on savuton koko loppuelämänsä. Itsekään en väistä mitään tilanteita, uskallan haastaa itseni ja katson miten reagoin. En tiedä vaatiiko tämä tapa kovaa itsekuria mutta minulla se on toiminut. Tupakka ei tuoksu hyvälle minusta...en voi enää sietää sitä lemua :tongue: 
 • JSMJSM Etelä
  editoi tammikuu 2017
  Korvaustuotteiden lisäksi pahimpiin hetkiin porkkanaa ja kahvakuulaa. Jälkimmäistä niin että tuntuu ihan tosissaan! Yritän tällä myös pitää aineenvaihdunnan käynnissä, en todellakaan haluaisi lihoa. 

  Vaikka laskurini näyttää vasta 1 päivää ilman tupakkaa, niin pitkään olen jo harjoitellut näitä keinoja koska en polta töissä enkä tiettyjen ihmisten seurassa lainkaan. Eli ennen "virallista" lopetustakin olen ollut useasti vaikkapa vuorokaudenkin ilman. 
 • Minulla usein aamupäivä vähän vaikea. Silloin laitan ukon lenkille, niksatabun kielen alle ja alan leipomaan. Siinä se niksapiru paistuu pois sämpylöiden vierellä. Käyn kyllä itsekin lenkillä, mutta olen huomannut, että sinne ei kannata äkeissään lähteä pilaamaan toisenkin ulkoilua.
  Kyllä tämä tästä!
 • Itse käytän raakaa inkivääriä, pieni kolikon kokoinen kuorittu palanen suuhun ja kevyttä pureskelua, aluksi aivan jäätävän pahaa mutta ei ole savut mielessä , ajan kanssa tottuu ja jopa terveysvaikutuksia saa samalla.
 • editoi kesäkuu 2017
  Mynthonit, aina sellainen suuhun kun tupakka tulee mieleen niin aika pian siihenkin ehdollistuu ja saa suorittaa jonkun toiminnon eikä tarvi istua tumput suorina kun impulssi olis lähteä tupakalle.

  Liikunta, ulkoilu. Kävelyt.

  Kylpy tai lämmin suihku silloin kun jalat tahtovat illalla viedä parvekkeelle. 

  Illan viimeisen röökin tilalla hampaiden pesu. Hammastahnan raikkaalla suulla ei ainakaan heti tee mieli tupakkaa.

  Stumpin lukeminen/kirjoittaminen on hyvä korvike silloin kun on tauko, jolloin normaalisti olisi lähtenyt tupakalle. Tai esim bussia odottaessa (kiitos älypuhelimet!)

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.