Lopettamisvinkkejä odotetaan, mutta ei mainoksia!

:) :) Foorumilla jokainen käyttäjä voi muille vinkiksi kertoa, minkälaiset keinot häntä auttoivat tupakoinnin lopettamisessa. Kuitenkaan tarkoitus ei ole, että yksi lopettamiskeino saa liikaa näkyvyyttä tai varsinkaan se, että yksi keino mielletään ainoksi oikeaksi tavaksi lopettaa. Mikäli käyttäjät kokevat, että tällaista tapahtuu, on syytä ottaa yhteyttä ylläpitoon, joka tarvittaessa puuttuu asiaan. Markkinointi foorumilla on jyrkästi kielletty.

Meiltä usein kysytään, miksi emme jaa tietoa esimerkiksi Allen Carrin Easyway-menetelmästä tai sähkötupakasta. Stumpin toimintaa perustuu tutkittuun tietoon, valtakunnalliseen Käypä hoito-suositukseen. Tässä keskeistä on oman lopettamismotivaation vahvistaminen, vieroitusoireisiin varautuminen, (tarvittaessa nikotiinikorvaus- tai lääkehoidolla) ja lopettajan tukeminen hänen muutosprosessissaan. Sähkötupakan vaikutuksista puuttuu tutkimustieto, joten sitä ei voi suositella tupakoinnin lopettamisen avuksi.

Tsemppiä kaikille lopettajille ja sitä harkitseville!  

Viestejä yhteensä

 • editoi huhtikuu 2016
  Suosittelen lämpimästi ns. Kerrasta poikki menetelmää.
  Ei minkäänlaisia nikotiini korvaushoitoja apuna.
  Motivaatio kohdalleen ja lopetusta kehiin ;)

  Lisätäänpä vielä perustelua: Yritin monta kertaa ja pari vuotta nikotiinikorvaushoidolla irti tupakasta.
  ..ja aina retkahdin polttamaan, nikotiininhimoni kävi joka kerta ylivoimaiseksi kestää.. ja rööki huuleen 
  Syynä pidän nikotiini purkkaa jota käytin, se piti yllä tuskaista oloani.

  Tajuttuani kokeilla ilman nikotiinikorvaushoitoa homma onnistui.
  Vieroitusoireet olivat kovat, päänsärkyä, unettomuutta ym.. mutta se jatkuva himo polttaa jäi pois.
 • Minä olen nimimerkin "tupakoimata" kanssa ihan samaa mieltä. Muualla täälläkin olen jo useammin sanonut, että kaikenlaiset korvikkeet ovat pelkkää rahan tuhlausta. Ei siihen auta sitoa päätänsä eikä hermoja, niin kyllä onnistuu. Tai onhan se paha sanoa, kun ei ole muuta kuin, parin vuoden kokemus.

  Sitä en tiedä, onko tämä vielä voimassa vuodelta 2016, vanha on ainakin.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Jokainen tulee autuaaksi uskollaan. :)
  Minua auttoivat niksakorvikkeet ja monia muitakin. Toisia auttaneet lääkkeet jne. Toiset pystyvät lopettamaan ilman mitään apukeinoja. Kaikki on ok, jos ja kun pääsee tupakoinnista eroon. Olemme kaikki niin erilaisia heikkouksiemme ja vahvuuksiemme suhteen.
  Mielipiteitä on joka lähtöön. Stumpissa pyritään välttämään kärjistyksia, Jokainen saa valita omat keinonsa,eikä niitä teilata.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Minäpä olen taas Melisan kanssa aivan samaa mieltä. Ilman korvikkeita en olisi päässyt eroon, yritetty on, joten kukin omalla tyylillään, jos lopputulos kuitenkin sama. Joten liian tiukkoja "ainoita oikeita mielipiteitä ja tapoja" turha jaella. :)

 • Tietysti jokaisella on oikeus olla ihan mitä mieltä tahansa ja hyvä niin, jos keinot ovat toimivia. Minä vaan olen ajatellut, kun täälläkin puhutaan monista ja erilaisista keinoista, niin joku voisi uskaltaa yrittää ihan yksinkertaisinta keinoa. Ei se varmasti ole keneltäkään pois, jos rohkeana yrittää, eikä silloin vielä ole euroakaan hävinnyt.
  Hyvää joulua kaikille, jos ei satuta enää "näkemään".

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.