Miten pitää yllä hyvä alkumotivaatio jatkossakin?

Edellisillä lopettamisyrityskerroilla alkumotivaatio pikkuhiljaa hävisi ja sitten motivaatio ei enää riittänyt olla polttamatta. Ostin tänään 4 mg nikotiinipillereitä pahimpaan tupakanhimoon. Baari-iltoina ja joskus muulloinkin on mennyt savuke 15 min välein. Se on kyllä aikamoinen tahti poltella. Toisaalta lopettamispäätöksessä pysymisessä houkuttelee tupakoimattomuuden tuomat taloudelliset säästöt ja muuten niin fyysinen kuin henkinenkin terveys. Tupakkalain tiukennukset ovat hyvä asia ja passiiviselle tupakoinnille altistuminen on minimissä jo tänä päivänä. Pitää vain ajatella niin, että lopetan tupakoinnin itseäni varten, enkä ketään miellyttääkseni. Motivaatio on avainsana ja sitä pitää ylläpitää parhaansa mukaan.

Asiat eiv�t ainakaan parane tupakoimalla.

Viestejä yhteensä

  • Samaa mietin. Mietin myös, että mitä jos olisi tupakkaa ilman nikotiinia? Olisi varmaan kiva tukehtua siihen kun polttaisi x- ajan kuluttua viimeeksi poltetusta. Sitä ehkä odottaisi euforiaa, mihin on tottunutkin, mutta kohtaakin pahan maun ja hajun... Tuo pitää minut ainakin toistaiseksi kaidalla tiellä. Nyt on vasta niin vähän aikaa oltu tupakoimatta mutta on sitä lakkoiltu ennenkin... Ja se yksi tupakka, josta kuvitteli saavansa euforian tunteen, maistui kamalalle ja koukutti nikotiiniin. Nikotiiniton tupakka... Maistuisiko? En tiedä.
  • Tupakan vaihtaminen toiseen tupakka-nikotiinivalmisteeseen lie helppoa itse kullekin, mutta siinä on jo pointtia, että käyttää aikansa synteettistä nikotiinia ja huomaa joskus, että enää ei sitäkään tarvitse!

    Addikteilla on käytännössä ikuinen karenssi kerran koukuttaneihin päihteisiin, eli ei koskaan, on sopiva väli koittaa onneaan vanhan orjuuttajan kanssa!
  • Muovikrääsän lisääntyminen on suoraan verrannollinen ihmispopulaation ylikasvuun ja mukavuudenhaluun. Syypää kiertäen katsoen on aina vain se, joka haluaa lisääntyä hallitsemattomasti eli sivistymätön ihminen. Osittain muovista tehty tupakka on oire ja tulos, ei syy.

    En odota tähän viestiin vastausta, koska nyt ollaan kuitenkin sellaisella foorumilla jolle tällainen keskustelu ei välttämättä tietyssä muodossaan kuulu.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.