ns.leukoplakiat

Miulla löydettiin hammaslääkärin vuositarkastuksessa 3 ns. "leukoplakiaa" poskissa. Ne on siis suusyövän hyvänlaatuisia esiasteita. Googlasin vähän noita ja selvisi että riski sairastua suusyöpään on 2-6 % (peräti!) 10 vuoden kuluessa, mikäli röökaa vielä. TULI HYVÄ SYY LOPETTAA!!

ps. onko täällä muilla??

Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Heippa Tomi75 ja tervetuloa Stumppiin! On sinulla todella hyvä syy lopettaa. En ole kuullut täällä kenelläkään olevan tätä leukoplakiaa, joskin muistelen jollain epäilyksiä. Juttu päätyi sitten punajäkälään, jota itsekin poden poskieni sisäpinnalla. Tosin vain aika ajoin. Stressi sen yleensä tuo esille.
  Onko tilanne nyt se, että kun lopetat polttamisen, nuo eivät pahene? Paraneeko se vai jääkö seurantaan?
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Eilen kävin tarkastuksessa, ei mainintaa leukoplakiasta, mutta todella ärhäkkä ientulehdus päällä (alatakahampaan ientaskusta turskahti jopa mätää, kun hammaslääkäri sitä piikillään sörkki :s ) ja ientaskut hammaskiveä täynnä.. huomenna aloitetaan perusteellinen puhdistusoperaatio. Hammaslääkäri onnitteli savuttomuudesta, tuumasi että loistava homma ja ajoitus osui kohdalleen - savuttomuus edesauttaa huomattavasti tulehduksen paranemista puhdistuksen ja hoidon myötä. Mutta voi sitä kipua ja tuskaa minkä huomenna saa tuta kun hammaskiveä rupeavat pois raaputtamaan :persevere: 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Kuulin et jossain ultraäänellä tms poistavat. Ei niin sattuis. Kyllä tuokin vahvistaa lopetustpäätöstä.
  Tsemppiä huomiselle!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • BCBC Helsinki
  Minä olen sen verran hammaslääkärikammoinen ja suustani kipuherkkä, että suuhygienistillä käydessä vaadin puudutuksen hammaskiven poisto-operaatiossa. Hammaslääkäri käy sitten erikseen lyömässä puudutuspiikin, koska suuhygienisti sitä ei saa tehdä. Joskus hammaslääkäri ajan säästämiseksi tekee koko operaation, siis puudutuksen ja puhdistuksen. Tällä tyylillä hammaskivenpoistosta muodostuu aina kaksi eri käyntiä, sillä koko suuta on huono puuduttaa eli ylä- ja alaleuka eri päivinä. Maksaa vähän enemmän, mutta puudutuspiikin jälkeen ei tunnu vaikka kuinka ikenien reunoja rassataan.

  image

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Mä oon säästynyt hammaskiveltä kokonaan, mut muita remontteja on tuhatkin euroa vuodessa. Implantteja ja kruunuja. Kun on aikoinaan paljon paikattu, ne myös irtoaa ja paikkojen saumat "vuotaa", joten juurihoidotkin tulleet tutuksi. 
  Älyttömän tarkka syyni kuvineen ja tarkennuskuvineen ennen keinonivelleikkauksia. Jos on pieninkin epäilys jostain, mitä ei pystytä juurihoitamaan, otetaan hammas pois. Vaikka ei yhtään muuten vaivais. Myös loppuelämäni joudun vainoharhaisesti hoitelemaan hampaita. Niistä kun pöpö lähtee verenkiertoon, se on just keinonivelessä. Yksityisellä on käytävä, saa nopeasti ajan ja on jo kohta 40 vuoden asiakkuuskin.
  Tupakointi ei ollut eduksi mullakaan. Kaikki verenkiertoa heikentävä voi vaikuttaa myös hampaisiin.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Eipä se sitten niin kauhian tuskanen operaatio onneksi ollutkaan - sekä ultralla että käsipelillä kiviä irrottelivat, muutaman kerran vihlasi kyllä niin, että varpaatkin meinasi solmuun mennä .. Elokuussa jatketaan hampaan paikkauksella ja katotaan onko tulehdus saatu kuriin. 
  Vaan on se kumma juttu - vaikka kuinka älli ja ajatus sanoo, että tupakoinnin aiheuttamia/edesauttamia "tuhoja" tässä nyt korjataan, niin mitä tapahtuu lähes välittömästi sen jälkeen kun hampaat on rapattu puhtaaksi ja kipristelyistä selvitty - no rupeaa tekemään sitä tupakkia taas mieli :tired_face: 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Ihminen on aikamoinen epeli, mikä tuosta sinunkin kirjoitukses huokuu. Mut mietipä kuinka hienoa on pitää hampaansa a) suussa b) puhtaina. On siinä aihetta pysyä savuttomana. Ei niitä hampaita tule aina ajatelleeksi, mutta niin vain pitäis. :#
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Joo, itellä oli myös aika taistelu hampaiden kanssa,kun tupakoinnin lopetin. Oli melkoiset ientulehdukset ja ja sain juosta useaan otteeseen parodontologilla ja muilla hammaslääkäreillä hoidattamassa hammaskalustoa. Tupakka oli saanut tuhoa jo ikenille ja jouduttiinpa repimään myös hammaskin pois, kun äityi niin tuskaiseksi  :( ettei enään muu auttanut. Eli on se tupakka vaan aika myrkkyä ja saa tuhoja aikaan koko kropassa. pitäisi vaan uskoa ajoissa, ettei oo liian myöhäistä  :'(

  image

  15.4.2015 Viimeinen tupakka. No more

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.