kertomuksia

Monet täällä ymmärtääkseni kirjoittelevat mielellään tupakointiin liittyviä hauskoja tai ikäviä juttuja. Tuli mieleen, että voisi olla oma palsta tällaisia juttuja varten. Siellä vaan kerrottaisiin eikä sitten kehuttaisi tai morkattaisi toisen kertomaa. Olisi vaan juttuja. Voisin esimerkin tavoin aloittaa kun itsekin mielelläni kirjoittelen.

 

Pillitupakka

40 luvun lopussa ja 50 luvun alussa oli ns. pillitupakka (Klubi 77) tiskinalaista tavaraa. Isä poltti sitä tai sitten itse kasvatettua kessua sanomalehdestä revittyyn paperiin käärittynä ja sätkä imukkeeseen. Kävin päivittäin kirkolla yhteiskoulua, matkaa n. 10 km. Kerran isä pyysi minua menemään osuuskauppaan ja kysymään hänen hyvin tuntemaltaan johtajalta olisiko pilliklubia. Kaupassa oli aika paljon asiakkaita, mutta astelin johtajan eteen ja sanoin: ”Isä käski kysymään onko pilliklubia”. Johtaja vilkaisi ympärilleen ja naurahti kiusaantuneena, mutta sanoi, että hän käy katsomassa. Takaisin tullessaan sanoi ”Löytyihän sitä kaksi viimeistä askia”. Poistuin heti enkä tiedä moniko kaupassa olijoista kysyi jos vielä löytyisi.

Viestejä yhteensä

 • Heh onnea olla nuori ja kohta myös vapaa hengittämään :)
 • Mulla tuli mieleen kuinka kun lapsena oli korva kipeä. Piipunsavua eno korvaani puhalteli.
 • editoi joulukuu 2019

  Kuulin, että monia muita erilaisia laitteita ilmestyy, kuten esimerkiksi uuden sukupolven tupakka- tai lasikalvojen laastarit ikkunoille, jotka ovat ympäristöystävällisempiä ja niin edelleen ja niin edelleen.
  UPD: vastaus kysymykseen: Olen kiinnostanut ikkunakalvoista kylpyhuoneessa. Ehkä joku on kiinnostunut ja on mukavaa katsoa https://www.ikkunakalvot.online . He tekevät toimitusta koko Suomessa. On ilmainen toimitus UPS-kuriireilla.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Limop, mitä ihmeen kalvoja ikkunoille???
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Huomenta kaikille. Muistattehan, että sivuston käyttöehtojen/sääntöjen mukaan tuotteiden markkinointi tai mainonta on kielletty. Sivustoa ei siis saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.