Tupakasta irti pääsemisen vaikeus...

Hei! olen polttanut n. 10 vuotta askin päivässä. Nyt olen kipeänä flunssassa ja jouduin käymään tänään lääkärissä ja hän kysyi olenko miettinyt lopettamista ja sanoin että olen ja usein. Kuunneltuaan keuhkot hän totesi että mun tilanteessa keuhkoahtauma tauti on mahdollinen ( olen syntynyt keskosena ja aina ollut ahtaat keuhkot) ja määräsi astmatutkimuksiin mitkä viimeksi tehty 2008. Tästä tiedosta järkytyin todella... =( ja kaikki on jo kokeiltu, champix ja purkat.... laastari olisi yksi vaihtoehto vielä mikä on kokeilematta mutta ovat vaan niin kalliita ja pelkään ettei sekään onnistu. Tarvisin tukea todella paljon että tulisi edes muutama elinvuosi lisää ja olen vasta 25 vuotias.
«1

Viestejä yhteensä

 • Suomalainen sisu on yksi parhaista keinoista, puree hammasta yhteen ja lausuu muutamat ärräpäät kun on vaikeaa.
  Tahdonvoimaa tässä tarvitaan roppakaupalla.
  Niksalaastarit on kuitenkin halvempi kuin ruumisarkku, kannattaa sekin oljenkorsi käyttää mutta se voimakas oma tahto ja sisu on avaimet onnistumiseen ;)

  Täällä on paljon tuen antajia, kukin toisilleen, tervetuloa :)
  ~160 000 savuketta ja lopetus 31.01.2016 --> ilman nikotiinia 01.03.2016
 • Kannattaa aina hintoja verrata tupakan hintaan, pysyy oikeissa mittasuhteissa. Toisilla on sisua mutta voivat nekin lopettaa, joilla sitä ei kovin paljoa ole, mm. minä. Spirometriassa keuhkojen tila kyllä selviää, toivotaan nyt parasta.
 • Mitenkähän osaisin neuvoa sinua? Yritystä ja erehdystä, lempeyttä ja armoa itseä kohtaan jos välillä tulee takapakkia. Mieti asiaa rauhassa. Oma päätös ja halu on tärkeintä. Kasvata motivaatiotasi, kirjoita itsellesi ylös syyt, miksi haluat lopettaa. Voit muistuttaa itseäsi sillä kun tulee paha paikka.
  Kaikenlaisia vieroitusoireita on edessäpäin (toisilla enemmän, toisilla vähemmän). Hanki tietoa (sinulla varmaan jo onkin sitä jonkun verran), mieti ja kysy itseltäsi haluanko lopettaa ja miksi. Millä menen näistä vaikeista hetkistä yli?
  Ulos kävelylle lähteminen kuulostaa "tyhmältä", mutta raittiiseen ilmaan lähteminen ja pieni liikunta auttaa oikeasti. :)
  Minulle tämä foorumi on ollut ISO apu. Luin kirjoituksia jo ennen omaa päätöstäni, täältä saa hyviä neuvoja ja tsemppausta. Kun tulee hankala paikka, voi purkaa fiilistään ja kysyä mitä vaan. Tai sitten vaan lueskella. Alkuun kannattaa käydä ahkerasti. Käyttää vaikka aiempi tupakointiaika täällä surffailuun. ;)
  Minä käytän nikotiinisuihketta. Minulle se on sopinut, alkuun suihkauttelin siitä aina kun tupakka tuli mieleen. Kuukausien myötä sitten vähemmän. Se maistuu paremmalle kuin tupakka. Ja tottahan sekin on että tuskailen välillä sen lopettamisen kanssa, mutta vielä ei ole sen aika. Tällä hetkellä tärkeintä on savuttomuus.
  Suihke on myös ehkä hieman kalliimpi (25€), mutta jos yksi pullo riittää n. kuukaudeksi, niin kyllä kai se tulee halvemmaksi kuin tupakointi.
  Tässä muutamia minun ajatuksiani, millä olen päässyt näinkin pitkälle. Pysy foorumilla. Ja voimia sinulle! :)

  image

 • Kiitos kaikille
 • editoi lokakuu 2016
  Alssi kirjoitti:
  Kiitos kaikille. Sain älyttömästi voimaa. Erään läheisen kommentti vaan satutti. Sanoi että tulen kuolemaan tähän ja vieläpä tukehtumalla että ei kaunista katseltavaa... 

 • Olipas kännykäl tän sovelluksen käyttäminen vaikeeta... :) joten kiitos ja anteeksi =) niin siis haluan kiittää kaikkia vastanneita, tuli todella hyvä mieli =) tuntuu välillä että on aivan yksin niin hienoa huomata että on tälläinen keskustelu palsta =) huomenna soitto tupakanvieroitushoitajalle... =) nyt kone kiinni ja nukkumaan. Hyvää yötä =)
 • Alssi kirjoitti:
  Sanoi että tulen kuolemaan tähän ja vieläpä tukehtumalla että ei kaunista katseltavaa... 
  Kaikkien ennustajaeukkojen jutuista ei kannata ottaa itseensä. Päivä kerrallaan on hyvä suhtautumistapa, ei aina niin helppoa.

 • vko kirjoitti:
  Toisilla on sisua mutta voivat nekin lopettaa, joilla sitä ei kovin paljoa ole, mm. minä.
  Nimimerkistäsi on jäänyt ainakin itselleni mieleen että olet maininnut useasti kuinka vaikeaa tupakasta irti rimpuilu kohdallasi oli. Ehkä sanan sisu voi käsittää eri lailla, mutta itse ajattelen sen tarkoittavan lähinnä periksiantamattomuutta eli vaikka on kuinka vaikeaa niin periksi ei anneta prkl!
  Kirjoitustesi perusteella jos jollain on sisua niin, Sinulla  ;)

  Tätä periksiantamattomuutta tarvitaan tupakoinnin lopetuksen onnistumisessa, Champix ja niksakorvaustuotteet ovat vain siinä aputyökaluja, mutta onnistuminen on omasta tahdosta kiinni.
  Harva onnistuu ekalla kerralla, mutta ei kait sekään mahdotonta ole, riippuvaisuuden asteitakin kun on niin erilaisia.
  ~160 000 savuketta ja lopetus 31.01.2016 --> ilman nikotiinia 01.03.2016
 • Kannattaa täällä käydä lukemassa näitä juttuja vaikket ihan vielä lopettaisikaan. Täältä voi saada sen kipinän että entä jos minäkin. Ehkä kun pakon edessä luopuu tupakoinnista. on se haastavampaa kuin jos se lopettaminen lähtee ihan puhtaasti omasta halusta hetkellä jolloin ymmärtää että se tupakointi ei kyllä anna niin yhtään mitään hyvää elämään. Terveyden säilyminen edes ennallaan on hyvä motivaattori mutta valitettavasti monille se ei riitä kun nyt kuitenkin vielä jotenkin henki pihisee. Mä olen niin monta kertaa lopettanut tupakoinnin ja tämäkin matka on vielä alussa mutta jotenkin tämän kertainen tuntuu erilaiselta. Ehkä mä vaan sain sitten lopullisesti tarpeeksi ja olin ottanut opikseni aiemmista virheistäni. Läheisesi kommentti satuttaa mutta niin kauan kuin ei ole faktoja sun kuolintavasta niin jätä omaan arvoosi se. Mieti niitä syitä jotka estää sua lopettamasta, listaa ne paperille ja sitten alat yksi kerrallaan kyseenalaistamaan niitä. Stumpista saat tukea, ihan varmasti. Tsemppiä sinulle :)

 • Voi kiitos =) Nyt on varattu aika tupakan vieroitushoitajalle, ensi viikon maanantaina... Ja alkaa jo omaa haluakin löytyä lopettamiseen. Olen alkoholin jättänyt jo melkein vuosi sitten pois elämästäni niin miksi sitten en pystyisi tupakkaa lopettamaan? jossain luki että ainoa asia mikä estää tupakoinnin lopettamisen on pelko...
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Pelko on varmaan ollut monellakin lopettajalla. Ei ole voinut uskoa, että tulee toimeen ja enää koskaan nauttii elämästä - ilman tupakkaa.
  Sekin uskomaton asia sitten tapahtuu, siitä eteenpäin on jo helpompaa. Harvoille kuitenkaan helppoa, mutta mahdollista kaikille.
  Omaa ajattelutapaa ja asennetta tupakkaa kohti pitää vähän ajan kuluessa ruuvailla. 
  Tsrmppiä Alssi!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Nyt on käyty tupakanvieroitus hoitajalla ja kyllä sieltä aika tuomio tuli kun häkämittaus tehtiin... noh sanoi että mulla on nii vahva oma halu että kyl tässä onnistun =) nyt on si nikotiinilaastari käytössä ja toivon todella että tää onnistuu
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Usko ittees ja lopettamiseesi. Pelko pois ja etiäppäin.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Alssi kirjoitti:
  Nyt on käyty tupakanvieroitus hoitajalla ja kyllä sieltä aika tuomio tuli kun häkämittaus tehtiin
  Kun olet ollut vuorokauden polttamatta on tuo häkä poistunut elimistöstäsi :)
  Hyvä että on vahva tahto, sitä tarvitaan koska niitä heikkoja hetkiä kuitenkin tulee ja mielitekoja, ehkä hyvä etukäteen miettiä miten niistä selviää eli sotasuunnitelma valmiina ;)
  Voimia ja tsemppiä lopetukseen, kiität itseäsi myöhemmin jos noin nuorena saat jo tehtyä stopin tälle järjettömälle touhulle.
  Kunpa nuoriso tajuaisi jo teineinä kokeiluvaiheessa ettei siinä ole mitään coolia ja kuinka vaikea siitä saattaa olla rimpuilla pois.
  Onneksi suhtautuminen tupakkaan on muuttumassa koko ajan negatiivisempaan suuntaan, eipä siitä kauaa ole kun töissäkin sai vielä sisällä polttaa.
  ~160 000 savuketta ja lopetus 31.01.2016 --> ilman nikotiinia 01.03.2016
 • Huomenta. Nyt jo melkein toista vuorokautta polttamatta, eilen tuli klo 15 vuorokausi täyteen. Olo on outo koko ajan kun ei mene aikaa tupakalla ramppaamiseen ja tupakoivat ihmiset ja paikat missä tupakoidaan on alkanut haisemaan todella pahalle... Ja hienoa huomata kuinka rahaa säästyy :) Oli eilen tapaaminen hyvinvointivalmentajan kanssa ja nyt sit treenataan puol vuotta kohti terveellisempää elämää... On tää savuttomuus kyl ihan uus juttu mulle, ja hyvält tuntuu vaikka nää yöt tuppaa oleen vaikeita ku meen niin aikaisin nukkumaan että heräänkin aikaisin.
 • editoi lokakuu 2016
  Ja mietippäs kun pian tulee talvi (ei kai se vielä ole tullut, ehheh) ja kaikki tupakoijat kiroilee sitä kun pitää tuonne tuiskuun tai pakkaseen mennä vetää henkoset. Vähintään nenäkarvat jäätyy. Näen itseni sielun silmin millainen olin viime talvena kun oli ihan pakko kollegan kanssa töissä mennä hermosavuille kun otti jokin työasia päähän. Oikeasti, sen jälkeen otti päähän vielä kauheammin :expressionless:

  Savuttomuus hyödyttää paljon enemmän kuin niksaorjuus. Sen tajuaminen ja käsittäminen kesti itselläni pitkäääään.
 • Tänään tulee 5 päivä polttamatta ja uskokaa tai älkää mutta tähän alkaa tottumaan =) mun mielestä pahin piikki on menny jo ohi =) laastari ja purkka ovat olleet mainio apu tässä lopetuksessa =) ja kaverilta sain kuulla että äänikin on paljon heleämmän kuuloinen kun ei ole enää tupakansavua keuhkoissa ja hengitys kulkee tosi hyvin =) kiitos kaikille tsempeistä, täältä olen myös saanut paljon tukea =)
 • Kyllä minä tuohon uskon, olet niin nuori ihminen ettei sinulla mitään tupakkasairauksia ole.
 • Upeaa Alssi, hienosi on lähtenyt savuton taipaleesi käyntiin! :+1: 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • heipsan =) onko ketää lukenut stumppaa tähä kirjaa? luin melkein puoli väliin ja si tuli stoppi. ilmeisesti se on tarkoitettu henkisesti vahvoille ihmisille. siinä myös sanottii että pitää polttaa kirjan lukemisen aikana ja mähän niin kokeilin ja tuli yhdestä tupakasta nii hirveä olo ja oksetus ettei tosikaan. ja myös ettei saisi käyttää nikotiinituotteita. No oli pakko jättää lukeminen sikseen ja siirtyä takaisin nikotiinilaastariin, parempi näin. =) eteenpäin...
 • Monet kehuneet kirjaa niin olisi mielenkiintoa tutustua, mutta ei sitten enää viitsi koska 9kk:tta jo savuttomuutta ja 8kk:tta ilman nikotiinia, harmittaisi nyt alkaa polttamaan jos kerran kirjassa näin kehotetaan tekemään... :o ;)
  ~160 000 savuketta ja lopetus 31.01.2016 --> ilman nikotiinia 01.03.2016
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Mä luin sen, vsikka olin jo lopettanut ja niksapurkkaa käyttäen. Siitähän olimme Carrin kanssa myös eri mieltä. No muutama hyvä ajatus kirjassa kyllä oli...
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Eikös tämä guru lopulta itse kuollut tupakkasairauksiin.
 • joo siis otti niin koville että pelkään koko kirjaa enkä sitä halua lukea... kyl tässä täytyy käyttää järkeä että käyttää vaan niitä nikotiinilaastareita ja purkkaa niin kauan ku on tarvis, eikä usko yhtä kirjaa... =)
 • editoi lokakuu 2016
  Minä luin, jo lopetettuani tosin. Ja niin kuin herra mainitsee kirjassa, jos olet jo lopettanut niin tarkoitus ei ole aloittaa uusiksi. :wink: 
  Minä tykkäsin kirjasta. Monella tavalla olen elämässäni tupakoinnin lopettanut, ja lopettamistavasta riippumattomista syistä retkahtanut uusiksi polttamaan. Nyt menen luomuna, ja ainakin vielä ihan hyvin menee. Sopii minulle ainakin nyt näin. :) Hyvältä tuntuu, kirjasta sain lisää rentoutta.

  Olen sitä mieltä, ettei yhtä oikeaa tapaa ole lopettaa. Pääasia että lopettaa. Täytyy mennä kuten itsestä hyvältä tuntuu. Konstit on monet.

  Juu, Allen Carr kuoli keuhkosyöpään, vaikka oli lopettanut jo vuosia sitten. Lopettiko liian myöhään? Kuka tietää, ei kukaan. Samaa muistaakseni epäili Riki Sorsa, ennen kuin kuoli :( Ja kannusti ihmisiä lopettamaan. Tuota välillä huomaan miettiväni itsekin välillä, entä jos lopetin liian myöhään? Nooh, ei passaa liikaa miettiä. Pääasia ettei enää jatka tupakointia. :) Ja nauttii savuttomana päivän kerrallaan.

  Mukavaa savutonta sunnuntaita kaikille!

  -Olivinia
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Carr oli jo pitkään ollut polttamatta, varmaan 15 vuotta tai sinnepäin. Tehnyt tätä vieroitustyötä. Hänellä oli ihan klinikoita tähän hommaan ja piti kursseja jne. Syöpä oli kaiketi ollut piilemässä jo ja keuhkosyöpään kuoli. Oli sikoinaan polttanut vissiin kolme askia tupakkaa päivässä.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Allen Carr poltti omien sanojensa mukaan 100 savuketta per päivä, ennen kuin lopetti. Huh.
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Ai se oli niin paljon!! Ja ilmeisesti kauan. Eipä ihme sit, et lopulta sairastui.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Nyt se tapahtui... luin kirjan sitten illalla vaikka oli henkisesti tosi paha olla, ja sitten väsyneenä menin nukkumaan, 2tunnin pääst heräsin ja pam, tupakan tuska mikä oli vaivannut sen 10vuotta oli kadoksissa ja kaikki tärinät ja ahdistus poissa. Olin äsken kaverin luona teellä ja hän sitten poltti tupakan, ja mä olin vieressä eikä tehnyt ollenka pahaa eikä tehnyt mieli polttaa... eikä myöskään tupakka ällötä ku nyt ymmärrän että ne ketä polttaa on riippuvaisia todella, mutta itse en sitä enää vetäisi. =)
 • Hienoa Alssi! Kuulostaa aikas tutulta "Ahaa-elämykseltä" minkä itse sain taannoin. Huumeriippuvainen sitä on ollut, ei voi mitään. Mutta ei enää, enää en siihen ala. :)
  Ja ihan sama miten ja millä lailla ja kirjan lukemalla tai ei se lopettamisen "juttu" löytyy itse kullekin, kunhan löytyy. Minulla jopa nykyään käy tupakoitsijoita sääliksi, kun heitä näen. :smiley: 
  Mahtavaa! Tuosta on kuule hyvä jatkaa. Ja jos ahdistus yrittää hiipiä, kirja käteen vain uusiksi ja lukemaan.

  -Olivinia
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.