Kuurakuonon savuton elämä :)

Ensimmäinen savuton päiväni oli 29.12.16 eli nyt on viikko täynnä :) Yllättävän hyvin on mennyt, limaa on valunut kurkkuun ja välillä kummallista hiotuksen tunnetta päässä ja huimausta. Verensokerit on laskeneet, on saanut vähentää insuliini annoksia. Tänään olen huomannut että näkö on vähän hämärtynyt. Korvaustuotteita minulla ei ole käytössä. Vanha sähkötupakka on hätävarana missä on nikotiinittomia patruunoita. Mitään suurempia tupakanhimoja ei ole tullut. Koko syksyn valmistelen itseäni tähän lopetukseen ja nyt se tuli hyvään saumaan kun olen ollut lomalla.

Viestejä yhteensä

 • Onnea ekasta viikosta Kuurakuono! :) Hienosti tuntuu menevän. Kaikenmaailman "kotkotuksia" varsinkin lopetuksen alussa tulee, kroppa reagoi puhdistumiseen.

  Tsemppiä! :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Onnea ekasta viikosta Kuurakuono! :+1: 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • En ole ollut kova hikoilemaan mutta nyt olen huomannut että saunassa hiki irtoaa paremmin ja salillakin tuntui että hiki tuli pintaan ja jaksoi treenata paremmin muutenkin. Iho alkaa varmaan puhdistua, nenän pielet tuntuu kovin tahmealle, talimaiselle. Ja hampaita pitäisi olla pesemässä kokoajan :D Maha toimii hitaammin, useampi toimimaton päivä välissä. Tupakkaa ei ole juurikaan tehnyt mieli :)

 • Kymmenes päivä :) Tänään ollut lihaspistoja vasemmalla puolella selässä. Viides päivä että maha ei toimi, hieman tukala olo. Kävin tänään apteekissa hakemassa Pegorionia ja otin tänään sitä. Ostin myös Activia jugurttia. Kyllä tää kohta helpottaa ihan varmasti :)
 • KuurakuonoKuurakuono Suomi
  editoi tammikuu 2017
  Päivä nro 12 menossa :) Ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Hyvin meni, työkaveri kävi tupakalla mutta ei tehnyt mieli mennä mukaan. Maha ei edelleenkään toimi kunnolla ja limaa valuu kurkkuun.
 • Kaksi viikkoa savuitta :) Mahan toiminta on huomattavasti hidastunut mutta jotenkuten toiminut kuitenkin. Eikä pissallakaan tarvi rampata kokoaikaa niin kuin ennen. Turvotusta kyllä on. Järjettömät aivastuskohtaukset yöllä ovat loppuneet.
 • Onnea kahdesta viikosta Kuurakuono! Hieno saavutus! :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Kahden viikon onnittelut Kuurakuono! Hienosti menee :+1: 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Kaksi viikkoa takana. Onneksi olkoon Kuurakuono!  :)
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Kun tuota laskuria kattoo niin toi tupakan määrä tuntuu järkyttävälle vaikka en polttanut kuin max 12 tupakkaa/pv. Syksyn aikaan meni päiviä jolloin poltin vaan 5-8 tupakkaa. Tupakka käy vähemmän ja vähemmän mielessä enää enkä ole haikaillut polttamisen perään. Väsymys on kaikonnut ja pirteämpi olo tullut. Aikaa tuntuu olevan enemmän ja jaksaa paremmin. Välillä olen ottanut savut nikotiinittomasta sähkötupakasta mutta todella harvoin. Enää en edes aamuisin ota siitä haikuja. Yleensä jos sitä olen polttanut niin 2-3 savua on riittänyt. Tällä viikolla tuleekin kolme viikkoa täyteen :)

 • Kolme viikkoa takana :) Nyt on alkanut yskittämään välillä ja kurkku tuntuu ajoittain karhealle. Maha toimii mutta hitaaammin kuin ennen. Yllättävän hyvin on mennyt.

 • Onnea kolmesta viikosta Kuurakuono!! :smiley: 

  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Kolmen viikon onnittelut Kuurakuonolle! Hienosti kulkee  :)
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Kiitos onnitteluista :) Nyt kuukausi takana :) Flunssaa meinaa olla, kurkku kipeä. Finnejä ilmestynyt. Välillä ottaa henkeen. Muutama päivä sitten tupakointi kävi mielessä mutta meni nopeasti ohi. Kun haistaa tupakoivan ihmisen ei tee mieli polttaa.
 • Onnea kuukaudesta! Mulla oli tuo maha myös toimimattomampi n.5päivän ajan alkuvaiheessa,mutta alko helpottaa muutamassa päivässä runsaalla teen juonnilla ja kuitupitoisella sapuskalla.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Kuurakuonolle onnittelut ekan ja tärkeän kuukauden saavuttamisesta!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Kiitos :) Reilu viisi viikkoa nyt polttamatta. Tupakka käy useammin mielessä mutta menee ohi. Yhtään lähellä piti tilannetta ei ole ollut. Kunnon flunssan pukkas päälle kera kuumeen viime viikolla. Silloin kävi mielessä että ennen olisin mennyt vaan ulos tupakalle. Nyt olin onnellinen kun en polttanut kun muutenkin tuntui että henki ei kulje kunnolla ja yskitti.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Toipuminen on savuttomalka nopeampaa. Ja varmaan myös vastustuskyky parempi.
  Onnittelut viidestä viikosta.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Melisa, niin mäkin luulin että toipuminen olisi nopempaa. Mies ja lapsi ovat toipuneet jo ihan hyvin mutta minulla jo kolme viikkoa tämä tauti jyllännyt :( Tupakka käy mielessä ja mietin usein miten mukavaa olisi mennä tupakalle tai mietin jotain tilannetta ja sitä miten mukavaa oli mennä tupakalle. Ihme mietteitä. Todellisuudessa ei kuitenkaan oikeasti tee mieli tupakkaa ja tasan tarkkaan tiedän miten pahalle se eka tupakka maistuisi pitkän tauon jälkeen. Odotan sitä aikaa kun tämä flunssa viimein loppuisi ja henki alkaisi kulkemaan ja hajua -ja makuaisti palaisi.
 • Minulla myös taudit vaivanneet heti lopettamisen jälkeen. Ensin tuli kurkunpääntulehdus, 2 viikkoa oli ääni pois ja muutaman päivän päästä tavallinen flunssa. Siitä kun selvisin, aktivoitui suolistotulehdus. Ei tarvinnut kärsiä ummetuksesta enää, kun lääkkeet on niin tujut, että pakki on ihan sekaisin. :D En muuten ole moneen vuoteen sairastanut. Sisko sanoikin, että siinäs näät, tupakka tappaa kaikki, pöpötkin. Tästähän selvitään!
 • Tsemppiä Mummukka :) Nyt alkaa flunssa jo helpottamaan. Liikkuessa huomaa että ei hengästy niin helposti. Välillä tupakka käy mielessä mutta menee pois hyvin pian kun alan miettimään positiivisia vaikutuksia mitä lopettamisen myötä on tullut. Tää aika on pahinta mulle, kuukauden-kahden välillä olen aikaisemmin ratkennut polttamaan. Nyt on pidettävä pää kylmänä ettei nyt käy niin. Toisaalta nyt on lopettaminen tuntunut niin vahvalta ja itsekuria tuntuu tulleen enemmän. Uskon että minä voitan tällä kertaa tämän taistelun :) Ensi viikolla tuleekin jo seitsemän savutonta viikkoa täyteen :)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.