MAALISKUUSSA 2017 LOPETTANEET

Tai vielä tällä hetkellä lopettavat. Tein sen päätöspäätöksen eilen ja 13.3.2017 on tarkoitus viimeistään olla ensimmäinen savuton päivä. Nyt vähentelen ja opettelen ajattelemaan ja tekemään jotain muuta niillä hetkillä, tällaista valmentautumista. Liikunta ja treenaaminen täytyy saada kuvioon, laiskaa ollut. Se on varmasti mukavampaa kun henki kulkee ja olo on puhtaampi. Tässä tunnelmia kun vasta päätöspäivä tiedossa.
«13456789

Viestejä yhteensä

 • Hyvä päätös, pidä siitä kiinni! Alkupäiviksi tee tänne pesä, tiukan paikan tullen tsemppausta löytyy. Oletko kauan polttanut? Aiotko käyttää apukeinoja, vai mennä ihan luomuna? Itse olen irrottautunut kielenalustabuilla. Vieläkin joskus imeskelen tiukassa paikassa yhden. Esimerkiksi eilen, kun huljautin öljypullon keittiön uudelle matolle.  :s
  Onnea matkaan! :) :)
 • Hieno päätös ja tervetuloa joukkoomme :)
  Tupruttelun loppu 25.8.2016 nyt ei savuille hoppu koska Tupruttelu on loppu <3
 • Tervetuloa joukkoon ja tsemppiä matkaan Bluezkaa!

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • Tervetuloa bluezkaa, hyvä päätös! Päivä kerrallaan etiäpäin. :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • tsemiä! Itse nyt pari päivää polttamatta ja on kyllä outo fiilis, varsinaista tupakanhimoa ei juurikaan ole, mutta kaikki vieroitusoireet maan ja taivaan väliltä on :expressionless:  Toivotaan että, fiilis lähtee nousuun tästä mahdollisimman pian.
 • Teretulemas hyrskynmyrsky! :)
  Kyllä ne vaan alussa tahtoo ne viekkarit jyllätä, mutta ihan takuulla ohi menee ja luovuttaa ei kannata. Yksi päivä vain kerrallaan, pitemmälle ei tarvitse ajatella. Aamulla päättää olla tänään polttamatta ja illalla taputtaa itseänsä olalle savuttomasta päivästä. Tämän mm. olen täällä Stumpissa konkareilta oppinut (Melisa, vko.. ) :)

  Onkos sinulla apuja savuttomuuteen vai ihanko luomuna menet? 
  Jätti-Tsempit, hyvän päätöksen olet tehnyt. :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Heippa ja tsempit kaikille juuri lopettaneille! Minä hyppään mukaan joukkoon mukavaan!

  Tänään on päivä 2 savuttomana ja kyllä vaan viekkarit vahvistuu vahvistumistaan.. Apuna on nikotiinipurkka joka tuntuu auttavan pahimman piikin yli.

  Mielessä pyörii tupakka usein ja on jotenkin  tyhjä olo, mutta motivaatio on kova, tällä kertaa on vain onnistuttava. Lopullisesti. Ehkä tänne kirjoittelemalla ja juttuja lukemalla saan vielä lisäpotkua ja syvempää sitoutumista tähän kiviseen taipaleeseen. :)
 • Tervetuloa NiuNau! :) Täällä kannattaa vierailla, täältä saa vertaistukea.
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Kiitos Olivinia! Paljon olen vanhoja ketjuja lukenut, mielenkiintoisia juttuja! Antaa voimaa itsellekin hoksata että hankalaa ollut muillakin, mutta niistä on läpi päästy ja savuttomina pysytty. :)

  Illalla tulee 3 päivää savuttomuutta täyteen, jes! :smiley: 
 • Kolmatta päivää mennään. Muuten on sujunut hyvin, mutta aina välillä iskee päälle jonkinlainen ahdistus/pelkotila ja siitä on vaikea päästä yli. Milläs muut on päässy noista henkisen puolen "ongelmista" ohi?
 • Ensimmäisten päivien aikanahan ne pahimmat tulee, viekkarit. Onneksi ne ei maailman tappiin kestä! :)
  Itse taisin juurikin sitä hokea monet kerrat itselleni, "ei nää olot maailman tappiin kestä tämmöisinä. Jaksaa jaksaa.." Ja liikunta auttoi myös, ihan vaikka kävelyllä käynti. :) Ja yleensäkin se, että kehitti ja kaivoi vaikka kivennavasta itselle jotain puuhasteltavaa, sai ajatukset muualle.

  Jätti-Tsempit! Jaksaa jaksaa, helpottaa kyllä ajan kanssa!
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Aika oli minulla se tehoavin lääke. 3 päivää kun muuttuu lukuun 3 kuukautta, on olo jo toinen.
 • Stumppasin maanantaina 6.3.2017 eli kolmas päivä menossa. Nikotiinilaastarit ja kielenalustabut apuna. Kolme viikkoa tein alustusta ja vihdoin pystyin lyömään lopetuspäivän lukkoon. Sairastan astmaa ja keuhkoahtaumaa. Siis aivan uskomaton muutos jo parissa päivässä hengitysarvoihin. Puhallan PEF-mittariin lukemia, joita en ole vuosikausiin nähnyt. Kyllä lisäsi motivaatiota huimasti.
 • Mistä tuo laskuri "polttamatta ja säästänyt" löytyy????
 • Tsempit Pelargonia! Hienon päätöksen olet tehnyt, motivaattorit sinulla kyllä voimakkaat, kun huomaa niin selkeästi sen vaikutuksen puhalluksiin :)

  Laskurin saat kun menet omaan profiilisi asetuksiin, löytyy allekirjoituksen asetus. Siellä laskuri :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Kiitos Olivinia tiedosta je tsemppauksesta. Valitettavasti tuttavapiirissä epäilijöitä riittää.
 • Pelargonia kirjoitti:
  Sairastan astmaa ja keuhkoahtaumaa.


  Minkä asteista keuhkoahtaumaa sairastat?

 • Hei,nimimerkki vko. Ensi tiistaina on spirometria. Sen jälkeen saan tietää millä asteella auhtauma on. Sen tiedän, että tilanne on pahentunut. Tää sairaus pisti miettimään ja tumpaamaan tupakan. Keuhkoinfektiot on lisääntynyt ja viimeisin kesti yli 8vkoa. En saanut kunnolla ilmaa. Kauhea tunne, kun tukehtuu. En tajua, miksi en silloin jo tumpannut. Ilmeisesti motivaation puute. Nyt on motivaatio 100% ja lopettamisen pohjatyö tehty. Tänään ollu jännä tunne. Välillä tehny tupakkaa mieli, mutta en halua polttaa.
 • Pelargonia, kovasti tsemppiä myös sinulle! Tuetaan täällä toisiamme pysymään hyvässä päätöksessä! 

  Tämä ilta on ollut kyllä rankka, koko ajan ärtynyt olo ja semmonen "kaikki on liikaa" fiilis. Kaikki energia menee mieliteon vastustamiseen, muuta ei oikein jaksais. :/

  Purkka poskeen toviks ja koittais nukkua (viime yö olikin uneton yö..), josko huomenna olis helpompi päivä. Hope so! :)
 • Et ole yksin sairauden kanssa, minulla on vaikea-asteinen ahtauma. Paheneminen on hidastunut lopettamisen ansiosta, parane se ei koskaan.
 • editoi maaliskuu 2017
  Tsemppiä Pelargonia! Älä anna epäilijöiden lannistaa, saavat niin nenilleen kunhan huomaavat että sinä todellakin onnistut!! :)
  Hienosti menee, 3 päivää ilman savun savua on jo todella hienosti ja lisää tulee. Päivä kerrallaan, pidemmälle ei tarvitse miettiä. Ja positiivisista vaikutuksista nauttien. Sairautesi pahenisi hurjaa vauhtia jos polttamista jatkaisit, hyvän päätöksen olet tehnyt. Isäni sairasti keuhkoahtaumaa, lopetti tupakoinnin 50 tupakointivuoden jälkeen. Sairaus ei tosiaan koskaan parantunut, mutta olisi kaatanut hänet varmasti nopeasti jos tupakointia olisi jatkanut. Hän menehtyi lopulta sitten sydämen sanottua työsopimuksen irti.. 
  Edit: Isällä siis oli paljon muitakin sairauksia, ja huomattava ylipaino. Mitään yksittäistä syytä sydämen pydähdykselle ei osattu sanoa. 

  Tsemppiä kaikille! Kyllä lopettaminen vain kannattaa! :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • vkovko
  editoi maaliskuu 2017
  Jos jollain täällä on parannuskeino ahtaumaan, sitä ei kannata pantata. Tiedossa olisi todennäköisesti Nobelin lääketieteenpalkinto ja uusi elämä minun kaltaisille potilaille.
 • Vko, harmillista että ahtautumasi on vaikea. Mun tuomionpäivä on parin kolmen viikon sisään. Kiitos NiuNau tsempistä. Neljäs päivä ja nyt on yksi päivän pahimmista hetkistä. Iltapäivisin olen tottunut "täyttää nikotiinivarastoja". Niksatabu suussa ja hiostaa. En polta. Ei ole kyllä mistä polttaiskaan :D
 • Neljäs päivä menossa täälläkin ja voihan pojat miten osaa mielialat heitellä ja hermoja kiristää! Itellä nyt isoin ongelma unettomuus. Umpiväsyneenä kaikki tuntuu entistä kurjemmalle. Eihän tämä unettomuus jatku pitkään, eihän? Sanokaa että ei, tahtoo nukkua!

  Keskittyminen on luokkaa nolla, vaikka kuinka olevinaan koittaa. Vakuuttelen itseäni että kun tästä taas selviän niin jo huomenna on helpompaa.

  Pelargonia, kerkesitkö pitkään sauhutella ennen lopetuspäätöstä? Itsellä savuamista noin 15 vuotta takana, pari vuoden taukoa mutta muuten sen askin päivässä imutellut.

  Iltapäivät-illat itselle myös ne hankalimmat, purkkaa kuluu. Leuat vahvistuu! :lol: 
 • editoi maaliskuu 2017
  Olen yrittänyt aina näperrellä jotain, mikä veisi ajatukset muualle. Ulkoilu on se klassikko. Olen myös järjestellyt valokuvia koneella, pitkäksi aikaa aina unohtuu niitä katselemaan. Olen myös opetellut leivän leivontaa. Täällä Stumpissa  kuluu aika rattoisasti. 
  Kyllä se ajanmittaan helpottaa, vaikka ei sitä nyt uskoisi. Kovasi voimia!
 • Hei NiuNau. 38 vuotta sauhuttelin enenemissä määrin. Noin 25-30 savuketta päivässä. Poltin sätkiä ja kaupansavukkeita. Tupakanpolton lopetuksen aloitin vähentämällä. Eka sata savuketta viikossa pois. Jatkoin toisen viikon noin 75 savuketta. Ja kolmannella viikolla huomasin junnaavani paikallaan. Sitten löin lopetuspäivän lukkoon. Unet on koko ns projektin ajan ollut pimeitä. Viime yönä en oikeastaan nukkunut yhtään. Uskon, että unet palaavat. Päivät tuntuu tyhjiltä. Makaan liikaa. Nyt on aika potkia itseä persuuksille. Aloin lukea Stumppaa tähän kirjaa. En ihan kaikkea siinä sanottua allekirjoita, mutta hyödyllistä tietoakin on. Ei ole kahta samanlaista lopettajaa.

 • Nyt on aivan pakko rekisteröityä ja päästä kirjoittamaan. Eli siis noin neljättä päivää mennään ja olo on aivan hirveä, champix on kyllä ollut apuna ja sitä syöty jo noin 1,5kk. Heti parin päivän jälkeen alkoi pää täyttymään limalla ja keuhkoihin sattumaan todella paljon, rupesi menemään niin pahaksi että lääkäriin mars ja totesikin että akuutti poskiontelon tulehdus eli antibiootit ja joku muu avaava lääke mukaan. Unettomuus vaivaa, oudot ahdistus kohtaukset ja paljon muuta. Haluisinkin nyt tietää että kauan suunnilleen tätä tuskaa joutuu kestämään???  Poltellut olen siis noin seitsemän vuotta...
 • Tsemppiä maaliskuisille,se voisi auttaa pysymään irti tupakasta kun tiedostaa kuinka vaarallista se on,tuhansia myrkkyjä sisältää...On se tupakasta pois pysyminen aikamoista psyykkausta,mutta se auttaa kun pysähtyy välillä ja miettii,mihin oikeasti sitä tarvitsen muka,ei mihinkään...Voin sanoa että,helpottaa ajan kuluessa varmasti...Itse nautin siitä kun treenatessa saan happea paremmin ja olen parantanut elämääni joka osa alueella tupakin pois jättämisen jälkeen,oisko se sit sitä että alkaa välittämään itsestään erilailla :)
 • Pelargonia, kuulostaa hyvältä tuo sinun asteittain vähentäminen ja sitten lopetus. On sinullakin tupakka kulkenut pitkän aikaa rinnalla. Mutta nyt me porukalla annetaan röökille monoa, potkitaan se pois meidän elämästä!

  Tuosta kirjasta olen kuullut kehuja mutten ole itse saanut aikaiseksi lukea. Täällä stumpissa notkun kyllä useaan kertaan päivässä ja luen keskusteluja.

  Minua vaivaa nyt eniten unettomuus ja sen tuoma pohjaton väsymys. Töissä pitäisi kuitenkin jaksaa entiseen malliin. Onneksi ihan pian on viikonloppu ja voi keskittyä täysillä vaan tästä koettelemuksesta selviämiseen. Sunnuntai-iltana tulee viikko savuttomuutta, vähän olen kyllä jo ylpeä itsestäni!

  Henkka92, unettomuuden kanssa kamppailen minäkin ja voin vain toivottaa jaksamista, sisua ja pitkäjänteisyyttä. Kyllä se tästä, eiks jeh!

  Eero83 kiitos tsempeistä, on tämä alku vaan yhtä vuoristorataa. Sinulla tulee ihan pian 2kk täyteen - wau! Hieno saavutus!
 • editoi maaliskuu 2017
  Mullaki oli tuo nukahtamattomuus alkuun ongelma(sydän hakkas) ja jatkuva heräily. Nyt nukun ku tukki,en oo yli 10 vuoteen nukkunut näin syvää unta kuin nyt(testattu),siinä tuli taas yks iso syy olla polttamatta,luulen et iso vaikutus uneen..Näitä hyviä vaikutuksia on ihan älytön määrä,niitä kannattaa kertailla alkuun :)ole hyvä vaan Niunau :)
  Ps.Aika alkaa kulumaan jossain vaihees tosi nopeesti ja huomaakin että pari kk takana,..
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.