Haluan lopettaa.

Moikka vaan! Oon 20 vuotias nuori mien ja polttanut noin kuusi vuotta eli aloitin vaikituisesti polttamaan 14 vuotiaana muttaa ensimmäisen kerran kokeilin ollessani vasta neljännellä luokalla. Nyt on tullut hetki että haluan lopettaa tupakan polttamisen kokonaan. Syy tähä on kamala sairauksien ja kuoleman pelko sillä haluan elää pitkän ja terveen elämän. Poltan normaalisti 1-20 savuketta päivässä ja nyt kun ajattelee se on oikeasti aika paljon. Mun tupakointi on ehkä enemmän sitä tapa polttamista ja tärkein tupakka on yleensä syömisen jälkeen. En yhtään tiiä mistä ja miten mun pitäisin lähtä liikkeelle että pääsen siihen pisteesen et ei enää ikinä tarttis kaupassa ollessa ostosten yhteydessä sanoa " ja yks maksi aski tupakkaa" ja että ei tarvii parvekkeelle mennä vaan että voin polttaa sen savukkeen. 

Viestejä yhteensä

 • Täällä itse taistelen. Ensimmäinen päivä mut hitsi kun on vaikeaa. Paniikki/ahdistus pahentunut. Muutenkin sairaseläkkeellä oleva nuori joka ei keksi päiviinsä tekemistä ja tottunut siihen kahviin ja röökiin kun on alkanut ahdistaa.
 • Alussa oli juuri noin, eikä mitään pystynyt tekemään vaikka jotain olisi keksinytkin.
 • lepuuttajalepuuttaja Turku
  editoi kesäkuu 2017
  sisilisko89:

  Minä myös sairaseläkkeellä ja tuntuu, että tupakanpoltto on yksi ajanviettotapa, kun ei muuta jaksa eikä huvita. Mulla on nyt Champix-kuuri, mutta ei siitä tunnu olevan mitään hyötyä. Vuorokauden pystyin olemaan tupakatta tahdonvoimalla, mutta olo oli kaamea enkä sitten pystynyt olemaan polttamatta tuon pidempään. Ahdistus tosiaan lisääntyi ikään kuin sitä ei muuten jo tarpeeksi olisi.
 • Marcsmoke:

  Olet ottanut nyt ensimmäisen askeleen, kun olet liittynyt tänne ja kertonut ajatuksistasi. Kannattaa muutenkin lueskella noita Stumpin sivuja. Tai ehkä tiedät jo kaiken, mikä liittyy tupakointiin, mutta tapa vain on niin tiukassa kuin mullakin. Mulla taas lähikaupassa myyjät jo tietävät, että ostan tupakkaa ja kysyvät jo "ja niitä savukkeita sitten?" Eilen en päässyt vielä kassallekaan asti kun myyjä jo kurkotti tupakkahyllylle.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi kesäkuu 2017
  Lepuuttaja, vois olla mahtava tunne sanoa kassalla, ei kiitos, olen lopettanut. Tai jos ei uskalla noin rehvakkaasti, niin vaikka: ei kiitos, ei tänään. 
  Minuun vetosi lopettaessani kaikki tieto, jota löytyi netistä.  Tupakan haitoista, syöpäkuvia, lopetuskeinoja ja ihan mitä vain foorumin lisäksi. Foorumikaan ei ollut tätä luokkaa silloin. 
  Mutta eri asiat vaikuttavat eri ihmisiin. Motivaatio voi löytyä läheltä tai kaukaa.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Olen lopettanut ja aloittanut monta kertaa elämäni aikana. Nyt 58-vuotiaana tiedostan vakavan sairastumisen riskit paremmin kuin aikaisemmin. Päätöksen tekeminen lopettamisesta on nyt vain uskomattoman vaikeaa koska elämä tuntuu muuten niin raskaalta välillä. Tupakka on lohdun lähde (joka mut varmaan täältä korjaa sitten aikanaan) jos en pysty lopettamaan. Välittömät hyödyt olisi varmaan parempi motivaation lähde sittenkin. Tänne kirjoittaminenkin aktivoi näitä lopettamisajatuksia ihan hyvin. Katsotaan...
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Kirjoittaminen on hyvää itseterapiaa. Se avaa ajatuksia ihan toisin, kuin vain niitä omassa päässä pyöritellen. Myöhäisellä iällä minäkin vasta lopetin, koin  vähän siihen malliin, että jos en kohta lopeta, en enää taida sitä rumbaa jaksaakaan.
  Koskaan ei ole hyvä aika lopettaa, paras aika on siis NYT! Sanoistatekoihin! Tsemppiä päätöksen tekoon. Pysyttele stumpissa ja mieti rauhassa motivaatiosi lopettamiseen (terveys, taikka raha) , sekä jonkinlainen strategia ja apukeinot. Pysy kanavalla!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • MeretaMereta Satakunta
  Olin Champixin avulla tupakoimatta neljä kuukautta, mutta sitten sorruin yhteen tupakkaan, sitten toiseen ja sitten ostin oman tupakka-askin. Nyt kahden kuukauden tupakoinnin jälkeen pitäisi yrittää uudelleen, mutta luomuna, koska pillereistä tuli niin huono olo, että käytinkin vain puolta annosta. Taustastani kaiken kaikkiaan, että aloitin tupakoinnin 18-vuotiaana ja piakkoin täytän 65 vuotta, joten liian kauan olen sauhutellut.
 • Sinulla yhtä pitkä historia kuin minulla. Muutaman kerran lopettelin ja viimeisen parin vuoden kessuttelun jälkeen alkoivat vähäiset aivosolut raksuttaa, että nyt tai ei koskaan. Itse irrottauduin kielenalustableteilla ja meinasin (kai jäinkin) niihin koukkuun melkein 8 kuukudeksi. Nyt olen päässyt irti ja kaikki hyvin. Pääasia on saavutettu, keinoista viis.
  Kovasti tsemppiä Mereta, pysy palstalla! 
 • Hei Mereta! Minulla nyt neljäs viikko menossa tätä toista yritystä. Keväällä jo yritin mutta sorruin ensin yhteen ja sitä rataa. Savuttelua takana yli neljäkymmentä vuotta. Ensin turhauduin ja lannistuin mutta nyt olen päättänyt yrittää uudelleen yhtä kokemusta rikkaampana. Minulla käytössä aluksi laastari ja imeskelytabletit mutta nyt olen jättänyt laastarin koska niistä tuli ikäviä oireita. Välillä helpompia päiviä ja välillä vaikeampia, kuten esimerkiksi tänään. Mutta ei lannistuta!
 • Liisa_Tuulikille . Paljon tsemppiä Sulle yritykseen .Olet jo hyvässä vauhdissa.. Yli neljänymmenen vuoden sauhuttelun jälkeenkin voi lopettaa. Apuna mulla oli sähkötupakka ja nyt en tarvitse sitäkään.
 • Kiitos Kaipar. Tänään on elokuun viimeinen ja huomen aamuna voin sanoa että olin sitten polttamatta koko elokuun! Eilen oli töissä liian kiirettä ja turhauttavaa. Aikaisemmin käynti tupakalla "rauhoitti". Nyt laitoin vaan imeskelytabletin suuhun kun oikein tuntui tuskaiselta. Ja hyvin pärjäsin. Kyllä tämä tästä.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.