HUHTIKUU 2017 lopettajat :)

Hei! Tervetuloa tähän ketjuun kaikki, jotka lopetatte tai suunnittelette lopettavanne tupakanpolton huhtikuussa 2017! Itse lopetin eilen (kohta 24 tuntia ilman :smiley: )  ja tiedän, ettei tämä tule olemaan helppoa, mutta motivaatio on kova! Olen nelikymppinen nainen ja polttanut 14-vuotiaasta asti, lukuunottamatta seitsemän vuoden taukoa välissä.

Olen miettinyt tollaista "palkitsemisjärjestelmää", eli millä korvaisin ne tupakan tarjoamat pikku palkinnot (esim kun töihinlähtö onkin ollut ihan mukavaa kun matkalla sai vetää päivän ekan tupakan, tauot työpaikalla jne.). Mun työmatkan varrella on kahvila, niin ajattelin, että nyt vaikka ekat kaksi viikkoa saisin poiketa sinne herkkuaamiaiselle joka arkiaamu. Jotain kivaa ja palkitsevaa täytyy keksiä, sillä se sellainen suru, menetyksen ja sisällön puutteen tunnehan tässä iskee jossain kohtaa, sen tiedän, ja se on mulla ainakin se pahin. 

Mutta ehkä ekaa kertaa mulla on nyt sellainen olo, että tupakointi ei kerta kaikkiaan ole coolia, ja hävettää olla ihmisten edessä tupakka kädessä. Siis huom ekaa kertaa...oon mäkin lapsellinen...

Toivottavasti tulis muitakin mukaan tähän ketjuun, mä luulen, että tää foorumi on mulle iso apu!
«13456714

Viestejä yhteensä

 • Tsemppiä lopetukselle.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi huhtikuu 2017
  Tervetuloa lopettamaan ja isot tsempit sulle! Olet niin vaan hyvällä tiellä nyt.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Hienoa, huhtikuun potero auki! :) Isot tsempit Noppapeli, hyvä päätös. 
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Kiitoksia tsemppauksesta! Onnittelen itseäni päivästä yksi. Tupakkaa ei ole ihme kyllä tänään tehnyt mieli monta kertaa, mutta se varmaan johtuu siitä, että olen ollut lasten kanssa, jolloin en ole polttanut. Huomenna kun menen töihin, voi olla enemmän mielitekoa - tupakka on kuulunut mun mielessä just näihin tilanteisiin ilman lapsia. Sitä "omaa aikaa", joopa joo...
 • Tsemppiä noppapeli lopettamiseen :)
 • Tervetuloa porukkaan mukaan Noppapeli ja tsemppiä matkaan!!

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • editoi huhtikuu 2017
  .
 • Tervetuloa Noppapeli ja hurjasti tsemppiä!  <3
 • Terve NiuNau! Olet ollut polttamatta jo kohta kuukauden, hienoa! Onko olo helpottanut, mitkä asiat sulla ovat muuttuneet tässä ajassa? Ainakin melkein 150 euroa säästettyä rahaa...!
 • Hei ! Noppapeli , hienoa että olet päässyt alkuun ja tsemppiä edelleen. Itselläni savuton päivä on huomenna ja tänään vihoviimeinen tupakka on poltettu joten en voi vielä sanoa että olen savuton. 
 • Tervetuloa Stumppiin heikko! B)
  Hyvä päätös tehtynä ja viimeinen tupakka poltettu. Ne isoimmat askeleet otettu, nyt babysteps eteenpäin. Päivä kerrallaan. Hienoa! :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Tsemppiä teille kaikille lopetuspäätöksen tehneille  :).

 • Hei heikko! Niin kiva kun tulit, että tässä ketjussa on nyt muitakin. Ensimmäinen hyvä juttu, jonka huomasin, oli se, että ei tarvinnut hävetä omaa tunkkaista hajuaan aamulla työpaikalla. Tsemppiä huomiseen. Mä olen hengaillut täällä palstalla aika paljon. Ajatukset pyörii tässä alussa tupakan ympärillä kuitenkin, joten täällä siitä voi jauhaa sopivalla näkökulmalla.

  Onko sulla jotain apuvälineitä käytössä tai varalla? Mulla on kauhea kasa mynthonia ja sisuja, sekä 2mg nikotiinitabuja. Otin tänään ekan sellaisen kun vanne alkoi illalla kiristää päätä. Muuten uskomattoman vähän tekee tupakkaa mieli, en voi käsittää, mistä se johtuu. Normaalisti jos en oo puoleen päivään saanut tupakkaa niin hypin jo seinille ja nyt meni jo toinen kokonainen päivä ilman. Outoa, mutta en todellakaan valita!
 • Noppapeli, juu, kuukaus tulee pian täyteen. Ihan uskomatonta. :) Rahaa olen tosiaan 40e per viikko laittanut säästöön, eli 160e on jo säästössä! Tupakoita jäänyt polttamatta melkein 500, huhhuh. 

  Alku oli mulla tosi vaikee. Oli unettomuutta, mieliala oli myrskyisä, surullinen, ahdistunut. Maha oli kuin ilmapallo, turvotusta ja tuskaista oloa, iho puski täyteen finnejä vaikka aina ollut hyvä iho. Hirvein oire oli kuitenkin "pehmee pää", en tiedä johtuiko väsymyksestä vai mistä, mutta ajatus ei kulkenu, kävin hitaalla enkä saanut aloitettua oikein mitään.

  Olen sanonutkin että niin hirveät oli ekat 2viikkoa etten vaan VOI enää röökiin retkahtaa, en kestäis tätä uusiks. :smiley: 

  Mut hei aatella että kuukauden kohdalla on jo kuitenki tosi tosi tosi paljon helpompaa. Vaikka vaikeella hetkellä kiristelee kovastikin niin helpottaa tietää että ihan nurkan takana on jo se helpompi hetki. :)

  Tsemppiä huisisti, sinä onnistut!  <3

  Heikko, tsempit sinnekin! Hyvällä polulla ollaan!
 • Hei ja kiitos kannustuksesta <3  kaikille. Noppapelille vastaus, minulla on imeskelytabletteja kyllä jemmassa, mutta tänään "eka päivänä" en vielä ottanut kun suu maistuu yök, ehkä se tästä suttaantuu, tsemppailut sinulle !
 • NiuNau, olet siis tosiaan laittanut jemmaan tuon rahan. Se on hyvä idea. Multa ei nyt jää säästöön, kun mulla on sellainen, että aamutupakan tilalla syön tupakka-askin hintaisen herkkuaamupalan kahvilassa.

  Mä todella ihmettelen tätä helppoutta. Tupakkaa ei kovin paljon tee mieli. Ikinä ennen ei ole ollut näin helppoa. Otan sen niin, että tällä hetkellä olen onnekas, mutta odotan kuitenkin että nikkikset voi iskeä päälle tietenkin. Mutta jostain syystä nyt on jo useampi päivä mennyt näin hyvin. Olen pystynyt nauttimaan kaikista hyvistä puolista mitä tähän liittyy. Raikas olemus on ehkä päällimmäisin, mutta toinen tärkeä on myös se, että voin olla kotona vapaasti lasten kanssa, eikä tarvi miettiä, voinko nyt halata ja kauanko tupakasta on :( ja minkä verukkeen keksisi että pääsisin tupakalle. Totta kai jos nyt suoraan sanon, niin onhan mieli myös levoton ja sen verran tekee mieli, että toki huvittaisi tuo veruke keksiä ja lähteä polttamaan, mutta kun nyt en polta, niin olen pystynyt nauttimaan myös siitä.

  Heikolle ekaan päivään tsemppiä! Kun selätät tämän päivän himot, niin illan päätteeksi voit todella onnitella itseäsi!
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Noppapeli, tupakan hajua ei voi piilottaa, ellei käy totaalisesti suihkussa, pesee tukan ja vaihtaa kaikki vaatteet. Hengityksestäkään ei poistu pastilleilla tms. Tietty haju ei ole niin vaffa vähän ajan päästä kuin suoraan tupakalta tulleena. Itse ruiskuttelin hajuvesiä. Mahtoi olla aromi tämä tupakan ja hajuveden sinfonia
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Melisa kirjoitti:
  Noppapeli, tupakan hajua ei voi piilottaa, ellei käy totaalisesti suihkussa, pesee tukan ja vaihtaa kaikki vaatteet. Hengityksestäkään ei poistu pastilleilla tms. Tietty haju ei ole niin vaffa vähän ajan päästä kuin suoraan tupakalta tulleena. Itse ruiskuttelin hajuvesiä. Mahtoi olla aromi tämä tupakan ja hajuveden sinfonia
  Niinpä. Itse keksin itselleni tällaisen yhden tunnin aikarajan. Että tunnissa haju olisi haihtunut ja lapset eivät tajuaisi mitään. No varmaan tajusivat. Tytärkin on kysynyt tässä mun viimeisen tupakointijakson (n neljä vuotta) aikana useampaan kertaan, olenko polttanut ja vihjaillut, että se tai tämä vaate haisee tupakalle. Hävettää, mutta olen valehdellut päin naamaa, että en polta :( En ole tästä kovin ylpeä. Nyt on ollut mielessä, että haluaisin ottaa asian puheeksi, sanoa, että olen polttanut ja anteeksi kun valehtelin, ja selittää, miksi, ja miten vaikea asia tuo on kaikin puolin. Voisi olla myös hyvä noin ihan tupakkavalistuksen kannalta. Mutta tuntuu, että en halua ehkä ottaa sitä puheeksi ihan vielä, vaan ehkä parin viikon päästä, kun olen vahvempi. Pelkään, että lopettamisen tuominen julki lapsille lisäisi omia paineita onnistua, ja tällä hetkellä suurin motivaatio tulee nimenomaan siitä, että ITSENI TAKIA haluan lopettaa. Jos toisin tähän lisäksi paineet onnistua lasteni kanssa, se alkaisi ehkä tuntua enemmän suorittamiselta kuin halulta.
 • Noppapeli, toi herkkuaamupala on hyvä, tosi hyvä idea! Röökin sijaan sulla on muuta odotettavaa ja niin paljon parempaa! :)


 • editoi huhtikuu 2017
  Hei! Viides päivä alkoi ja olo on entisenmoinen, eli ihmeellisen hyvä. Ei kovin hermostunut, ei isoja mielitekoja. Mynthon toimii parhaiten, pari nikotiinitablettia olen imeskellyt. Edelleen vaan ihmettelen tätä tähänastista helppoutta. On kyllä ollut muutenkin aika sopiva viikko tähän, kun töissä on ollut leppoisaa, eikä muutenkaan mitään erityisiä kiireitä. Olen yrittänyt edelleen repiä kaiken ilon irti mitä vaan keksin siitä, että en polta. Eilen olin jumpassa, ja olin huomaavinani, että henki olisi kulkenut paremmin, eikä hengästyessä olis tuntunut niin pahalta, mutta voi olla, että se oli lähinnä kuvittelua, en tiedä, palautuuko hengityselimet yhtään näin nopeasti. Mutta yhtä kaikki tuntui paremmalta ja minä laitan kaiken positiivisen tällä hetkellä tupakoimattomuuden piikkiin :D Oli myös kiva mennä eilen yhteen kokoukseen, kun ei tarvinnut ajatella, miltä haisen vierustoverin nenään.

  Heikko, miten sulla on mennyt? Ja jos joku muu tätä lukee ja harkitsee lopetusta, niin kirjoitelkaa myös! :)
 • The user and all related content has been deleted.

  14.7.2017. klo 12.45
 • Körtsy, tervetuloa! Mullakin on lopetusyrityksiä takana joitakin. Tämä on toivottavasti viimeinen, jota tarvitaan. Eri ihmisillä auttaa eri asiat, mua auttaa mm. tämä palsta. Kun rööki pyörii mielessä kuitenkin, niin täällä sitä saa velloa tupakka-asioissa, mutta sillä lailla, että se ei aiheuta lisää himoja. Ja olen lukenut täältä monen ihmisen juttuja ihan samoista oloista, mitä itsekin käy läpi. Se jotenkin auttaa tajuamaan, että ärsyttävät olot, pinnan kireys, himot ym. on ihan asiaankuuluvia, ja ennen kaikkea että ne menee ohi.
 • Minua vähän arveluttaa perjantai. On sovittuna illanistujaiset kaverin luona, viiniä tarjolla ja jotenkin tuntuisi epätodennäköiseltä, että malttaisin olla ihan kuivin suin. Meitä on neljä, joista yksi vaan polttaa, hänkin vain silloin tälllöin. Ajattelin, että uskallan mennä ja selviän illasta ilman retkahdusta polttamaan, mutta pelottaahan se. En todellakaan halua pilata tätä hyvää alkua. Enkä usko, että yhden illan tupakoinnin jälkeen jaksaisin heti ruotuun takaisin.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Pitää vain päättää LUJASTI, ettei polta, ei vaikka mikä olisi ja vastaan tulisi. :D
  Selviät varmaan, kun päätät niin. Ehkä on hankala olo eikä ole niin hauskaa ehkä kuin ennen. Mutta huonompi olo sulle tulee toisaalta, jos poltat. Jos vaikka kerrot, et olet juuri lopettanut ja jos tämä ainoa tupakoitsija polttais parvekkeella tai ulkona, niin ehkä pääset helpommalla. Jos mahdollista, lähde pois mieluummin kuin poltat.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Onnittelut ja tsempit huhtikuun lopettajille. Itsellä alkoi ihan uusi elämä lopettamisen jälkeen. On motivaatiota pitää huolta itsestään muutoinkin kun ei enää myrkytä kroppaansa.
 • editoi huhtikuu 2017
  Kiitos tsemppauksesta bluezkaa. Ja kiitos Melisa, nythän tuo kuulostaa ihan järkeenkäyvältä, että päätöksen voi tehdä itse. Tai siis olenhan mä tässä päättänyt joka päivä muutenkin olla polttamatta, mutta tuon illan suhteen olo oli vähän epävarma. Kyllä ne mun kaverit jo tietää että oon lopettanut. Kaksi on itsekin lopettanut aikaisemmin. Ja se yksikin polttaa niin vähän että epäilen lähteekö sekään yksin tupakalle. Siinä on muuten sellainen ihmisharvinaisuus, joka ei ole jäänyt tupakkakoukkuun. Se saattaa polttaa just juodessa ja joskus muutenkin illalla yhden, mutta ei joka päivä. Kadehdin, mutta mulle on ihan selvää, että moinen ei mulla onnistu. Tai kadehtisinko mä nyt edes sitten kun tästä riippuvuudesta pääsen...?
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Joskus mieleen tulee kans nuo ihmiset, jotka eivät jää koukkuun. Heitä on kuulemma 10 %.  Mutta lääkärit ovat sitä mieltä, että jokainen tupakka on riski. Sitten miettii, kun katsoo tupakoimista, et onpa tyhmän näköistä imuttelua. Näkökulman muutoksella voi kääntää ajattelun suuntaa. Sitä tässä lopettamisessa tarvitaan monta kertaa.
  Ole iloinen ja ylpeä savuttomuudestasi.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • The user and all related content has been deleted.

  14.7.2017. klo 12.45
 • Noppapeli, rohkeasti vaan mukaan illanistujaisiin, mutta ota varoivaisemmin alkomahoolin kanssa ettei käy niin, että korvaatkin tupakilla käynnit ylimääräisillä juoma-annoksilla :o Tiukka savuttomuuden päätös mukaan ja hyvin illasta selviät! (ja se tunne mikä seuraavana aamuna tulee, kun tajuaa selvinneen illasta savuttomana, se on aikamoinen! ) 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • Tervetuloa takaisin Körtsy ja tsemppiä matkaan!

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.