Elokuu -17 lopettajat

Moikka,
Täällä 41 v naisihminen Pirkanmaalta kyselee onko muita lopettamispäätöksen kanssa taistelijoita paikalla.
Tupakointihistoriaa on kertynyt 26 vuotta. Miljoona lopetuspäätöstä ja yksi viiden viikon lakko -17 helmikuussa taustalla.
Nyt vaakakupissa painaa viimehetkellä tikittävä biologinen kello - perheenlisäystä olisi saatava ja tammikuun lopussa vietetty viikko keuhkosairauksien vuodeosastolla.
Ongelmaa tuottaa stressaava elämäntilanne, tupakkia kuluu 20-30 per pv ja tupakoiva kumppani.
Olen päättänyt ottaa avuksi kaikki keinot ja laastarit ja inhalaattorit on hankittu, stumppaa tähän kirja on kesken ja täälläkin mouruan asiaa.
Mutta vaikealta tuntuu. 

«13456726

Viestejä yhteensä

 • Hei Marijan ja tervetuloa linjoille! Sinulla saman suuntaiset lähtökohdat kuin minullakin; tupakkia kului 20-30 savuketta / pv, kumppani polttaa ja reilu 40 vuotta käryyttelyä takana. viime keväänä päätin että nyt se on loppu! Huhtikuu ja toukokuu menikin hyvin mutta sitten tuli kesäloman aika ja sorruin "vain kokeilemaan kerran" ja se vei taas mennessään. Kesän sauhuttelin ja ajattelin epämääräisesti että kohta lopetan. Jonakin aamuna yritinkin mutta pyörsin päätökseni jo aamupäivällä.Sitten päätin että elokuun 1.pv se loppuu, ja nyt  olen ollut viikon savuttomana. Viimeiset päivät ennen lopetusta vedin tupakkia niin että savua tuli melkein korvistakin eli aivan ilmeisesti sairastin tulevaa.
  Minun lopettamispäätöstäni auttoi selkeästi päättämäni päivämäärä ja nyt käytän apuna laastaria ja tupakan tuskan tullessa pistän suuhuni imeskelytabletin (2-4/pv). Sen opin keväästä että mieluummin kannattaa käyttää reilusti nikotiinikorvausta kun kiusata itseään; vieroitusoireita riittää ihan kivasti muutenkin. Ja vaikka en keväällä vielä onnistunut niin se ei tarkoita ettenkö nyt onnistuisi. Tsemppiä sinulle päätöksen tekoon!
 • Kymmenen päivää täynnä; osa helpommin ja joinakin päivinä enempi mielessä. Jotenkin kuitenkin koko ajan sellainen ajatus takaraivossa että tupakki ei ole vaihtoehto. En siis ajattele että en saa polttaa vaan että se ei ole vaihtoehto. Eli olisiko sittenkin niin että että viimein olisi mennyt ihan alitajuntaan asti se ajatus että minun ei enää tarvitse polttaa. Laastarin lisäksi kuluu edelleen muutama imeskelytabletti päivässä mutta jotenkin jo huomaa olossaan että ei enää savuuttele. Mitään isompaa masennusta tai kiukutusta ei ole ilmaantunut, vielä (?). Aurinkoisia syyskesän päiviä kaikille.
 • Täällä myös ensimmäinen vuorokausi heilahtanut täyteen. Onko Marijanilla se tilanne ettei kumppani edes harkitse lopettamista? Voin kuvitella että se tekee hommasta paljon vaikeampaa. Mutta eiköhän sovita niin että kun nyt luetaan kateellisena ketjua elokuussa 2016 lopettaneet ja mietitään että noi on jo pahimmasta selvinneet...niin 2018 joku muu lukee samalla fiiliksellä meidän elokuu 2017 ketjua  :)
 • Tsemppiä teille :) onnistutte varmasti, kun on riittävä tahtotila. Täältä saa kivasti kannustusta, sitä kannattaa hyödyntää <3

  Tuntuu jotenkin hurjalta tuo omien polttamattomien tupakoiden määrä vuodessa.... Rahaakin pitäisi jossain olla, vaan en tiedä minne ne olen ehtinyt kadottaa...

 • Tsemppiä uudet elokuiset!! Hyvän päätöksen olette tehneet! :) :)
  Päivä kerrallaan eteenpäin, pidemmälle ei tartte miettiä. Kun tämmöinen röökimuijien röökimuijakin kuin minä on selvinnyt jo vuoden kessutta, selviätte tekin. :smiley: 
  Alussa niitä oloja saattaa pidellä, yksilöllistä että mimmosia. Ja toisilla enempi ja toisilla vähempi. Niistä yksi kerrallaan ohi, jokainen ohitettu haaste tekee vaan vahvemmaksi.

  Jätti-Tsempit!
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • abe kirjoitti:
  Tsemppiä teille :) onnistutte varmasti, kun on riittävä tahtotila. Täältä saa kivasti kannustusta, sitä kannattaa hyödyntää <3

  Tuntuu jotenkin hurjalta tuo omien polttamattomien tupakoiden määrä vuodessa.... Rahaakin pitäisi jossain olla, vaan en tiedä minne ne olen ehtinyt kadottaa...
  Tuo raha on kyllä myös iso motivaattori. Itse olen ajatellut niin että laitan joka tilistä 200€ sivuun. Sen verran niistä kuitenkin on hävinny savuna ilmaan tähän mennessä. Ja ne rahat sitten käytän johonkin kivaan enkä edes harkitse niillä mitään "järkevää". Pitkään harkinnan alla ollut kotiteatteri olisi ensimmäinen hankinta....toivottavasti sinne päästään  :)
 • Huh Huh. Kymmeniä ja kymmeniä kertoja käynyt palstaa selaamassa. Nyt rekisteröidyin. Jotain 30 v röökaamista takana. Kaksi taukoa polttamisesta, imetysajat eli 3 kk ja 6 kk. Muutamia lopetusyrityksiä, joista pisin kesti viikon
 • Tervetuloa Stumppiin maria72! :)
  Onko sinulla lopetuspäivä lyötynä lukkoon, vai joko viimeisen tumppasit? Entä onkos apukeinoja käytössä?

  Minä vedin kuin korsteeni 28 vuotta, kunnes riitti.  Kovasti tsemppiä! :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Mukaan vaan remmiin Maria72. Tehdään tästä elo2017 ketjusta sellanen onnistujien ketju ;) Itse olen ainakin huomannut että kun tupakka vielä pyörii mielessä joka toinen minuutti niin täällä käynti ja kirjoittelu jeesaa kummasti.
 • Kiitos vain. Jostain syystä en saa toimimaan tuota laskuria. Mutta eilen 13.8. olen savut vetänyt eli vuorokausi takana. Pienin askelin edetään. Käytössä on Nicoret suusuihke. Se on aivan järkyttävän makuista... Herää kysymys, miten tupakka voi olla niin hyvää??? Mutta en oo mikään aivan karmea polttaja ollut. Aski kestää vähintään kaksi päivää. Nyt olen käyttänyt suihketta ehkä viisi kertaa tänään ja kohtalaisesti pärjään. Välillä käy mielessä että lähtis pihalle mutta olen vielä saanut hillittyä
 • Tsemppiä tänne elokuun poteroon! Hieno päätös on teillä tehtynä, siitä se matka alkaa! :+1: 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • Itsekin sitä suihketta käytän ja siihen tottuu. Sen huomasin että kannattaa yrittää osua poskeen sillä suoraan. Kun osuu kieleen niin maistuu paljon pahemmalle.
 • No saman olen minäkin havainnut että ei missään tapauksessa saa sumuttaa suoraan kohti nielua. Nyt on vaan kurkku ja keuhkot sen tuntoset etten tiedä, tulenko oikeasti sairaaksi. Mutta anyway, tupakaton päivä alkaa olla taas takana. Enkä meinaa ennen nukkumaan menoa edes sumutella!
 • Onhan se toki mahdollista että sulle ei toi sovi. Inhalaattori voisi olla yksi kokeilemisen arvonen. Tai sitten ne vaan reagoi kun ei tule päivittäistä nikotiiniannosta. Mä aina sumutan ennen nukkumaan menoa ihan siinä toivossa että se takais paremmat yöunet. 
 • Uusi päivä valkeni ja kaikki hyvin. Olen ollut kolme varttia ylhäällä eikä vieläkään edes korvausta. Jossain ketjussa törmäsin itsensä palkitsemisen ja joku kävi ihanalla aamiaisella kahvilassa. Minä päätin kokeilla tätä kotona. Aiemmin join kahvia ja vedin parit röökit. Nyt syön rauhassa hyvän aamupalan ja oikein nautin. Toivottavasti tästä tulee hyvä päivä....ja ps. jatkan kyllä sumutetta. Olkoonkin sitten kurkku karhea eli ei. Otetaan varman päälle.
 • Hei kaikki!! Täällä myös yksi elokuun lopettaja ilmoittautuu.. Ensimmäinen savuton päivä tänään, eli ihan uusi tulokas olen :#  Champix-kuuri on itselläni ollut reilun viikon käytössä, mutta valitettavasti taidan kuulua niihin onnettomiin, joihin se ei vaikuta.. Eli tahdonvoimalla mennään!!! Tsemppiä kaikille :)
 • Jee! Kaksi viikkoa täynnä tänään! Mutta valehtelisin jos väittäisin että mielessä ei ole käynyt. Ei kuitenkaan ole ollut suurempia tuskia, onneksi.
 • editoi elokuu 2017
  Hienoa Liisa_Tuulikki! Onnea kahden viikon savuttomuudesta! Tupakka pyörii mielessä varmasti, mutta ajan myötä koko ajan erillä tavalla. :) Hienosti menee.

  Ja tervetuloa Nala79! Tahdonvoima tavalla tai toisella lopettaneilla oltava mukana, hyvän päätöksen olet tehnyt! :)

  Tsemppiä kaikille uuteen savuttomaan päivään, myös Tumppaanko ja maria72!
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Juu kyllä se mielessä käy. Mulla viides päivä menossa ja tuntuu, että se on mielessä koko ajan :( Ja se tapa....se tuntuu toistaiseksi vaikeimmalta. Mitään suurta tupakanhimoa ei ole vielä ollut, mutta itse otankin suihketta aina silloin tällöin ihan vaan varmuuden vuoksi. Hieman "pihalla" oleva olo vaan jatkuu ja ilmeisesti vielä jonkin aikaa joten on vaan kärvisteltävä :)
 • Heissan vain kaikille hyvän päätöksen ootte tehneet ja ensivuonna tähänaikaan kannustatte uusia elokuun tulokkaita.alku on vaikeaa,mutta jo päiväkin on plussaa voitettuna :)kyllä täällä kannattaa käydä mulla on ollut paljon apua ja vaikkei haluu kirjoittaa aina niin kandee vilkaista muiden lopettaneiden kokemuksia.tsemppiä ja oikein mukavaa aurinkoista syksyä kaikille.
  Tupruttelun loppu 25.8.2016 nyt ei savuille hoppu koska Tupruttelu on loppu <3
 • Kahden viikon onnittelut Liisa_Tuulikki!! Nyt samaa rataa vaan kohti seuraavia viikkoja :+1: 

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu 
 • Kiitos Olivinia :) Kovin helppo urakka ei edessä taida olla, kun jo ensimmäisenä päivänä huomannut montakin tilannetta joissa olisi helppo sortua ihan vain tavan vuoksi.. 
 • Työpäivä pulkassa. Tänään on tullut enemmän tuntemuksia kuin eilen. Lähinnä siis vaan semmoisia "ja nyt röökille" tilanteita ja on yhtäkkiä tajunnut että eikä ku... Ei mielestäni sietämättömiä viekkareita, mutta kuitenkin. Sumutteen kanssa mennään. Tänään olen "oppinut" jujun eli sihtaan poskeen suihkeen niin saan oltua sen muutaman sekunnin nieleskelemättä ja maku laantuu. Nyt kaivoin Stumppaa tähän -kirjan ja ajattelin sitäkin selata. Saatan aiheuttaa kotiväelle ohimosuonten pullistumua, kun tämä projekti on nyt koko ajan tapetilla. Aiemmin olen yrittänyt lopettaa niin etten ole puhunut kenellekään, mutta nyt mä päätin kokeilla eri kulmaa: Kuulutan koko maailmalle, että tämmöistä yritellään täällä. Kiitos tsempeistä ja samaa kaikille muille. Pysytään sitkeinä
 • Olen kanssa huomannut että se kun muistaa mainostaa asiaa ja käy vähän väliä täällä selailemassa niin se helpottaa kummasti. Jonkun verran täällä on porukka sanonut että tämä sivusto ja forumi auttoi pääsemään eroon niin se on kyllä helppo uskoa. 
 • Savuttomuuslaskurin allekirjoitukseksesi saat maria72 kun menet profiiliisi, siellä muokkaa profiilia ja allekirjoituksen asetus. Siis jos haluat laittaa sen itseäsi tsemppaamaan :)

  Päivä kerrallaan, hienosti menee :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • Tuolta olen yrittänyt Olivinia lisätä laskurin, mutta ei vaan näy. En tiedä, pitäiskö kokeilla ihan tietokoneella käydä kokeilemassa. Nyt käytän puhelinta. Noh, ei anneta laskurin puuttumisen harmittaa. Pitää nyt vaan keskittyä positiivisiin asioihin. Tämän suhteellisen haastavan päivän jälkeen toivotaan huomisesta parempaa...
 • No voihan laskuri! Se ei tosiaan ole se tärkein, eikä tarvi harmittaa. Positiivisiin asioihn keskittyminen hyvä juttu.

  Tsemppiä kaikille uuteen savuttomaan päivään! :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Tumppaanko kirjoitti:
  Olen kanssa huomannut että se kun muistaa mainostaa asiaa ja käy vähän väliä täällä selailemassa niin se helpottaa kummasti. Jonkun verran täällä on porukka sanonut että tämä sivusto ja forumi auttoi pääsemään eroon niin se on kyllä helppo uskoa. 
  Stumpissa lopettajat ymmärtävät toisiaan. Täällä ollaan viikottain, kuukausittain ja vuosittain aidosti iloisia onnistumisista. Kyllä voi lopettamistaan mainostaakin lähimmäisilleen ja kavereilleen. Julkisuuskin voi auttaa tupakasta pidättäytymisessä.
  Koska itselläni oli xx kerta kun lopetin, en sillä enää lähimmäisiäni vaivannut. Parin viikon päästä huomautin, etten enää tupakoi. Se oli suuri ylläri.  

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Minä olen aina ajatellut että luon itselleni vain turhaa painetta kertomalla asiasta. Olen luonteeltani tietyllä tapaa miellyttäjä ja haluan näyttää muiden silmissä onnistujalta. Mikä rasite sekin!! Mutta ehkä ikä tuonut itsensä hyväksymistä ja ennen kaikkea omien heikkouksien hyväksyntää. Päätin että nyt mennään avoimin kortein ja katsotaan kuinka ämmän käy. Mutta savuttomana edelleen!!
 • Hyvä hyvä ja jaksaa jaksaa  :) sama täällä....ei luovuteta. Toisaalta jos haluat näyttää onnistujalta niin pieni julkinen paine voi olla hyväksikin lopettamisen suhteen.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.