Stumppi.fi uudistuksen kysymykset ja vastaukset


Stumppi.fi nettisivusto uudistuu syksyn 2017 kuluessa. Halusimme vastata mahdollisimman moneen uudistusta koskevaan kysymykseen kokoamalla tärkeimmät tiedot FAQ-tyyppiseen muotoon, jotta mahdollisimman moni Stumpin käyttäjä saa tietää, mitä tuleman pitää.

Miksi sivusto uudistetaan?

Tavoitteena on modernisoida sivusto, jotta siitä tulisi entistä parempi ja helppokäyttöisempi kaikille käyttäjille. Stumpin palveluilla on jo melkein 15 vuoden historia ja haluamme pitää huolta siitä, että ne pysyvät ajantasaisina myös tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa sekä sisällöllisiä, ulkoasua koskevia, että sivuston tekniseen toteutukseen liittyviä uudistuksia.

Milloin uusi nettisivusto tulee käyttöön?

Uusi nettisivusto otetaan käyttöön ennen vuoden vaihdetta.

Muuttuuko nettisivujen osoite?

Ei. Stumppi.fi säilyy jatkossakin.

Miten nettisivusto uudistuu?

Sivuston sisältö ja ominaisuudet, kuten laskurit, pysyvät pääosin ennallaan. Tekstisisältöä muokataan, jotta tieto on ajantasaista, tekstit selkeitä lukea ja sivustoa mukava silmäillä. Sivusto saa täysin uuden ulkoasun. Sivustolla liikkumisen kategorioita uudistetaan ja uusille nettisivuille tulee enemmän automatisoituja linkkejä sen perusteella, mitä käyttäjä lukee.  Tämä auttaa käyttäjiä löytämään tarvitsemansa tiedon sivustolta kätevämmin. Myös sivuston kuvat uusitaan, jotta ne toimivat yhtä hyvin mobiili- ja pöytäkoneversioissa ja sopivat omiin aihealueisiinsa.

Miten keskustelupalsta muutttuu?

Keskustelufoorumin aihealueet uudistetaan, jotta myös keskustelupalstan käyttö olisi vaivatonta. Stumppi.fi sivuston tapaan myös foorumin ominaisuudet pysyvät suurimmaksi osaksi samoina. Kirjautuneen käyttäjän näkymän elementit, kuten laskurit ja päiväkirja, säilyvät myös uudella sivustolla. Tiedotamme myöhemmin mahdollisista toimenpiteistä, jotka foorumin käyttäjien tulee tehdä varmistaakseen käyttäjätunnuksensa säilymisen, jos tälle tulee tarvetta.

Kuka uudistuksen toteuttaa?

Exove Oy on digitaalista markkinointia ja palveluiden kehittämistä tarjoava yritys, jonka projektitiimi suunnittelee ja toteuttaa uuden nettisivuston yhdessä Hengitysliiton viestintätiimin ja Stumppi työryhmän kanssa. Tiivis yhteistyö varmistaa, että uuden sivuston lopputulos on tavoitteen mukainen ja saamme tarjottua käyttäjille siistin, modernin ja helposti navigoitavan nettisivuston, josta vierailija löytää tupakoinnin lopettamiseen tarvitsemansa tiedon ja tuen vaivattomasti.

Mistä voin seurata projektin kulkua?

Kerromme projektin etenemisestä eri kanavillamme. Kirjoitamme päivityksiä Stumppi.fi uutisiin/ajankohtaisiin asioihin sekä keskustelupalstan ”Stumppi tiedottaa”-osioon. Näiltä kanavilta löytyvät siis ajantasaiset tiedot projektin etenemisestä. Stumpin sosiaaliseen mediaan teemme pienempiä päivityksiä ja tärkeimmät päivitykset lisäämme myös Hengitysliiton eri kanaville.

Pystynkö jättämään palautetta uuden sivuston toiminnallisuudesta ja suunnittelusta?

Järjestämme myöhemmin syksyllä käyttäjätyöpajan, jossa pajaan ilmoittautuneilla on mahdollisuus päästä jakamaan mielipiteensä sivustoon liittyen ja kahvittelemaan projektitiimin kanssa.  Tiedotamme tästä lisää hyvin pian. Lopulliselle sivustolle tulee myös nykyistä vastaava palautelomake, johon sivuston sisällöstä ja käytettävyydestä voi jättää palautetta.

 

Edellä ovat mielestämme polttavimmat kysymykset uudistukseen liittyen. Jos teille tulee mieleen jotain lisäkysymyksiä, laittakaa ne vaan rohkeasti tänne. Näin saamme keskustelun rullaamaan ja mahdollisimman monillle kysymyksille vastaukset.

-Stumppi työryhmä


Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Toivoisin, ettei uudistus hävittäisi näitä nykyisiä sisäänkirjauksia. Viimeksi oli vanhoilla vaikea päästä sisään.
  Toivoisin lisää hymiöitä, koska en osaa niitä itse tehdä. Toinen on ongelma, jonka hymiöt joillekin kännyköille tekee. Koko teksti katkeaa ja näkyviin tulee vain osa. Olikohan se Lumia, jossa näitä ongelmia on. 
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Miksi ne pitäisi kirjautumatta pystyä lukemaan?
 • Melisa kirjoitti:
  Toivoisin, ettei uudistus hävittäisi näitä nykyisiä sisäänkirjauksia. Viimeksi oli vanhoilla vaikea päästä sisään.
  Toivoisin lisää hymiöitä, koska en osaa niitä itse tehdä. 
  Toinen on ongelma, jonka hymiöt joillekin kännyköille tekee. Koko teksti katkeaa ja näkyviin tulee vain osa. Olikohan se Lumia, jossa näitä ongelmia on. 
  Pyrimme pitämään sisäänkirjautumiset samoina, tästä juttelimme ensimmäisten asioiden joukossa. Haluamme tehdä siirron mahdollisimman kivuttomaksi nykyisille käyttäjille, sillä te olette foorumin kulmakivi ja paras tupakan polton lopettemiseen vertaistukea tarjoava ryhmä Ilmoitamme tästä vielä sitten tarkemmin, kun asiat lyödään lukkoon foorumin osalta. Foorumin alusta pysyy samana, joten siltä puolelta ei ole ongelmaa.

  Hymiöitä voi kyllä ulkopuolisilla lisäosilla tähän foorumi tyyppiin lisätä. Keskustelemme tästä sisäisesti ja katsomme mitä voimme asialle tehdä. Saattaa kyllä olla, että päädymme pitämään toiminnallisuudet aivan perustasolla, jotta palstaa on jatkossakin sitten helppo käsitellä. Tuon tämän esille seuraavassa palaverissamme.

  Lumioissa ja Windows puhelimissa ylipäätänsä on tuo ongelma, ettei niitä kovin usein tueta kunnolla ohjelmien ja alustoiden luojien toimesta :( Tämän tyyppiset yhteensopivuus ongelmat voivat johtaa tuon tyyppisiin pieniin, mutta ärsyttäviin bugeihin.  Katsomme kyllä jos tälle ja muille pienille bugeille voi tässä uudistuksen ohessa tehdä jotain.

  tmk kirjoitti:
  Kiitos T72! Täytyypä tarkentaa: ennen pystyi lukemaan jonkun tietyn nimimerkin kaikki viestit' ilman sisään kirjautumista eli ns. vieraana ja sitä ominaisuutta tarkoitin.
  Voin tämänkin tuoda esiin seuraavassa tapaamisessa, mutta uskoisin että tämä toiminnalisuus pidetään semmoisena kun se nykyisinkin on. Rekisteröityminen on kumminkin varsin helppoa ja vaikka näiden käyttöönotto on adminien hyväksynnän takana, ei keskustelupalstalle pääsemisen pitäisi kauan kestää.
 • Pyysin jo edellisen uudistuksen kohdalla, että yhden käyttäjän viestiketjujen lukeminen pitäisi olla mahdollista toisin päin, siis ensin vanhimmat ja viimeksi tuorein. Näin voisi seurata kiinnostavien forumilaisten matkaa savullisista savuttomiksi. Kuten vaikkapa sitä, millaiset Melisan alkuvaiheen tuskat olivat ja kuinka hän siitä seestyi nykyiseen, merkittävään rooliinsa. Kirjautuminen on minusta ok, mutta yrittäkääpäs itse kaivaa Melisan tai jonkun muun alkuajat esiin, niiden lukeminen aikajärjestyksessä ensimmäisistä viimeisiin ei käytännösää onnistu.
 • Melisan kohdalla saattaa olla vaikea toteuttaa, hän kun on lopettanut jo ennen tämän palstan syntymää.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Juu näin on. Lopetin Tupakka.org:n foorumilla. Kun se foorumi lopetettiin, ainoa uusi koti oli meille Stumpissa. Sieltä tänne meitä muutti monta. Stumppiakin uudistettiin ja liekö ihan alkuajan viestit enää tallessakaan.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi syyskuu 2017
  mummi64 kirjoitti:
  Pyysin jo edellisen uudistuksen kohdalla, että yhden käyttäjän viestiketjujen lukeminen pitäisi olla mahdollista toisin päin, siis ensin vanhimmat ja viimeksi tuorein. Näin voisi seurata kiinnostavien forumilaisten matkaa savullisista savuttomiksi.
  Nykyisessä tuo on tosiaan aika työlästä, etenkin jos viestejä on paljon. Tuon tämänkin esiin ja selvitellään minkälaisen systeemin sinne saisi tilalle.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Miten tämä Stumpin uudistamnen etenee? Tuliko varteenotettavaa palautetta 4.10. olleesta työryhmästä?
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Tapaamisessa mukana ollut henkilö on tällä hetkellä lomalla, mutta häneltä  kuullun perusteella tapaamisessa saatiin varteenotettavia kommentteja ja mielipiteitä, jotka otetaan huomioon sivuston uudistuksessa. Uudistus on työn alla uudella palveluntuottajalla, työ etenee ja yhteispalavereja pidetään säännöllisesti. Uusi sivusto aukeaa todennäköisesti tammikuun alussa.
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Huh! Olihan vaikea päästä sisään. Mulla on ollut automaattinen sisäänkirjaus aina. En muitanut salasanaani, se vaihdettiin. Sit kuitenkin piti muistaa se vanha salasana. Kääk! Puhelimen tiedostoista sen sit löysin.
  Eikö olisi voinut pitää sisäänkirjausta ennallaan? Joka kerta kun uudistetaan, osa vanhoista Konkareista ei pääse sisään. Kaikki eivät jaksa tätä rumbaa läpi.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi joulukuu 2017
  Joo heti ilmestyivät kun valitin ;)
  Toinen juttu, jonka löysin äsken, on muokkaus. Se löytyy kun ottaa esikatselun päälle. Mut vielä yksi juttu: miten pääsee muokkaamaan omaa, jo lähetettyä viestiänsä. Mulle tulee kirjoitusvirheitä kun paljon kännykällä näpyttelen. En aina siinä niitä heti huomaa.

  Edit; Kääk, sorry! Just huomasin senkin rattaanpyörän ilmestymisen. Korjataanko tätä koko ajan?
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Kun kerran tämä toivomuslaari on auki, niin voiskos saada vielä värit, mieluusti vähän useampia kuin ennen.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Voiskohan työryhmä valaista, mistä tällanen uudelleen rekisteröitynyt saisi myös bannerinsa laitettua uudelleen. Melko tärkeä ja kannustavakin asia minulle, kuin varmaan monelle muullekkin uudelle ja vanhalle lopettajalle!!!!! :s

 • Ei näytä ylläpitoa kiinnostavan vastailla, eli banneria kaipailen minäkin.

  Tupakoinnin lopetin 8.6.2014.

 • Tätä asiaa on käsitelty useammassakin keskusteluketjussa ja asiasta on tietoa myös Stumppi.fi etusivun uutisessa. Bannerin saa kytkettyä päälle uudella keskustelupalstalla Muokkaa profiilia -napin kautta.

  Terveisin,
  Stumppi työryhmä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Ihan erilaiset ja vähän turhankin isot bannerit ilmestyivät eilen monille. Näin ne hienosti pöytäkoneelta, mut en kännykästä. Ettekö saa entisenlaisia bannereita millään takaisin. Ne ovat tyylikkäitä, mut eivät hypi silmille.

  Sit kaipaan sitä tekstin muokkausta. Usein kirjoitan viestejä pitkiäkin kännykällä, virheitä tulee enkä pääse niitä enää lähettämisen jälkeen korjaamaan. Hetken oli se vanha ratas tuossa oikeassa yläkulmassa, mut se hävis .

  Värit teksteihin takaisin. Miksi poistaa ominaisuuksia, jos ne pelittivät hyvin ennenkin.

  Ja vielä kysymys: onnittelukukat hep-poterossa. En saa niitä kuvia muokattua pienemmiksi kuten ennen. Ennen sai näpäyttämällä kuvan kulmiin ruudut, joista saattoi pienentää kuvan kokoa.

  Eipä tällä haavaa muuta.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi tammikuu 2018
  Kokeilen tässä nyt ekaa kertaa puhelimella kirjoitella ja minusta kyllä tuo uusi banneri on hyvä, mahtuu leveyssuunnassakin kokonaan näytölle ja näkyy päivätkin, vanhasta jää osa piiloon ja täytyy sivusuunnassa kelata nähdäkseen kaikki, eikä uusi vie sen enempää tilaa kuin jos on erikseen allekirjoitus ja lisäksi sen alla banneri. Värit kyllä sais olla ja kukkakuvien muokkailu, ihan kiva kun melisa niitä laittaa ja tietysti tekstin muokkaus jälkeenpäin, vaikka ite yritän aika tarkkaan lukea kirjoittamani ennen lähettämistä niin virheitä voi toki jäädä ja varmaan jääkin, mutta hyvää alkanutta viikkoa kaikille
 • Hei nyt taas kirjoittelen läppärillä ku helpompaa, mutta minulla kyllä näky puhelimessa hammasratas mistä pysty korjaamaan lähettämisen jälkeen, kun oli jäänyt yks sana pois ni sain lisättyä :)

 • Voi Taivaan Talikynttilät,,,,Toimiipa hyvin,,,,Just Joo :'(

  Viimeisin Savuke 18.3.2015 B)

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.