Syyskuu 2017 lopettajat

Iltaa,
Täällä kohta 30v keski-suomalainen mies kyselee onko muita syyskuussa lopettaneita. Tai lopettamista yrittäviä paikalla. Itse kuulun jälkimmäiseen. Oma tupakointini alkoi 14-vuotiaana kavereiden kanssa, silloin tupakkia tuli poltettua harvakseltaan kun taas viimeiset 5-6 vuotta mennyt tupakkia n.30 kpl päivässä. Kerran olen ollut 5 viikkoa polttamatta vuonna 2014 syksyllä. Tällä kertaa aijon yrittää tosissaan nikotiinipurkan ja -pastillien avulla. (sähkösavuke on pahimpiin mielitekoihin)
Ensimmäisellä lopettamis kerralla motivaationi oli raha, tällä toisella kerralla terveys menee nyt etusijalle. 
Sairastuin 2 viikkoa sitten flunssaan, 4 päivää flunssan jälkeen tuli hengen ahdistus kohtaus, terveyskeskuksessa otettiin keuhkokuva ja muita testejä. Keuhkokuumehan sieltä löytyi. Tarkoitus oli lopettaa heti diagnoosin kuultuani, mutta ei se onnistunutkaan niin helposti. Tupakan määrä on kyllä vähentynyt kunnolla. Alku viikosta tupakkia paloi 6kpl päivässä, mutta loppu viikosta ei ole mennyt kuin 3-4 kpl. Tänä päivänä ei ole tullut poltettua kuin 1 savuke aamulla. Itselleni aamut ovat vaikeampaa aikaa kuin illat, mitä tässä viikon aikana olen huomannut. Mutta päivä kerrallaan mennään.
«1345

Viestejä yhteensä

 • Kyllä niitä lopettajia ilmaantuu. kun on jo otsikko auki. Tsemppiä eteenpäin.
 • Tsemppiä vaan. Taidat olla ensimmäinen syyskuun ilmottautuja mutta elokuulta meitä on aika montakin. Sulla helpottaa varmaankin ku tiedät mitä tuleman pitää ja viiden viikon pätkäkin on varmaan vielä muistissa. Osaa paremmin vältellä niitä karikoita.
 • divaDdivaD Pirkanmaa
  editoi syyskuu 2017
  Hei,

  Champix-kuuri alkoi viime viikon ma eli 4.9. Samana iltana meni vielä kolme tupakkaa ja sitten olinkin torstaiyöhön asti ilman, jolloin meni taas kolme tupakkaa ja perjantaina myös muutama yöllä. Alkoholilla oli osuutta asiaan to ja pe eli nyt tiedän, että jos haluan päästä eroon, en voi juoda holia. Ainakaan tässä "herkässä vaiheessa". Torstaina jo yhden siiderin juominen laukaisi halun polttaa, joten alkoholin määrällä ei väliä, paitsi että punaviini on ehkä pahin, koska siinä punaviinin ja tupakan yhdistelmässä on vaan sitä jotain.

  Mulla oli huono olo jostain syystä jo kuuria edeltäneenä päivänä ja myös kuurinaloituspäivänä ennen ensimmäisen pillerin ottamista. Todennäköisesti psykosomaattista oirehdintaa. Myös lääkkeen ottamisen jälkeen mulla on kohtuullisen kauan huono olo, tänään oli reilu tunnin (tänään otin ekaa kertaa 1 mg kerralla).

  Mun pahimmat koetinkivet ovat siis ilta-aika ja alkoholi sekä seura, missä poltetaan. Niin ja myös itsensä palkitseminen, joka liittyy aina ilta-aikaan, kun päivän hommat ovat pulkassa tai siivoamisen jälkeen jne. Miesystävä aloitti Champix-kuurin samaan aikaan, mutta koska hänen riippuvuustasonsa on huomattavasti mua suurempi, ei hän ole kokenut minkäänlaista vaikutusta kuurista vielä eli polttaa normaaliin tapaan, liki kahta askia päivässä. Sikäli surku, koska oma lopettaminen vaikeutuu, kun toinen polttaa. Nyt varsinkin, kun olen ns. herkässä vaiheessa. Ensi yönä tulee 3 vrk savuttomuutta täyteen. Toivon todella, että kuuri jo purisi pikkuhiljaa miesystävänkin kohdalla.

  Quit Tracker -sovellus muuten toimii kivana motivaattorina, saa ainakin Android-puhelimiin. Siellä voi mm. seurata säästötavoitteen toteutumista tupakasta säästyneistä rahoista. Mutta jonkinlaista korviketta tuohon palkitsemisjärjestelmän tyydyttämiseen tarvitsisin. Olen ostanut tikkareita, mutta pahoinvointien ja viime viikon tiistaina alkaneen flunssan tähden ei ole tehnyt niitäkään juuri mieli. Ruokahalu on myös heikentynyt eli syön vain 1-2 kertaa päivässä. Makeanhimokaan ei ole samalla tasolla kuin normaalisti tai rasvaisen ruoan himot ym. Normaalisti kuntoilen, mutta nyt en ole yleisvoinnin vuoksi kyennyt yli viikkoon tekemään sitäkään ja sekin turhauttaa. Unet ovat olleet erityisen vilkkaita ja myös univaikeudet ovat olleet jo valmiiksi unihäiriöiselle haastavia. Heräilen yöllä uniini ja vaikeus nukahtaa on syvempi, johtuen kesällä tapahtuneesta "luonnolliseen uni-valverytmiini" siirtymisestä, Nyt yritän aikaistaa sitä hieman, koska ylihuomenna alkavat opiskelut. Luonnollinen uni-valverytmini unijakso on siis n. 04-12. Suun normaalia suurempaa kuivumista tai sen tunnetta myös havaittavissa, mikä on kans aika ärsyttävää, koska mulla on normaalistikin kuivan suun tunne.

  Koitan hokea vaan itselleni, että nämä kaikki vaivat ovat sen tupakoinnin lopettamisen arvoista.

  Tsemppiä muille lopettamista harkitseville ja jo lopettaneille!
 • Tervetuloa MikkoL ja divaD!! :)
  5.8.2016 savuttomuus, elämäntapamuutos numero 1.
  8.8.2017 painonhallinta, elämäntapamuutos numero 2.
 • divaDdivaD Pirkanmaa
  No niin, kolme vuorokautta ilman tupakkaa! Jee! :)
 • Hyvä hyvä...siitä se lähtee  :) Mulle ainakin se muutama päivä oli sellanen oma pieni merkkipaalu. Alko tuntua et kai näinkin voi elää  :D
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Tervetuloa MikkoL ja divaD! Olette kyllä parhaassa mahdollisessa seurassa. Kovasti ehdotan tiivistä yhteydenpitoa Stumppiin. Kirjoittaminen ja lukeminen auttavat paljolti tässä alkuvaiheessakin selviytymiseen. Lukekaa myös aikaisemmin lopettaneiden kertomuksia.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Onnea elämänne parhaan päätöksen tehneille! Mukava että tänne tulee lisää fiksuja jotka ei halua myrkyttää itteään enää. Jokaisen pitäis rakastaa itteä niin paljon ettei syöpäkääröä vedä ja hanki sen lisäksi muitaki sairauksia. Kliseitä? ei ole ko totta vaan. Mieki komppaan Melisaa et käykää lukemassa aikasemmin lopettaneita alusta saakka niin tuntuu heti helpommalta oma olo ettei kippuroi yksin asian kans ja tänne foorumiin saa jankuttaa samoja asioita. Livessä ei oikeen kukaan jaksa kuunnella, varsinkaan tupakoivista ystävistä ei ole tähän apua, päinvastoin. 
 • divaDdivaD Pirkanmaa
  editoi syyskuu 2017
  Nyt kahdeksan päivää ilman tupakkaa! Kiitän tsempeistä. Mä selvisin jopa koetinkivestä eli kävin keikalla klubilla keskiviikkona ja onnistuin olemaan ilman tupakkaa, vaikka otin muutaman siiderin. Seuralainen poltti, mutta ei esimerkiksi keikan aikana ja vaikka olisi polttanutkin, niin en olisi seurannut kesken ulos. Sinne mennessä tosin poltti, mutta ei tullut mitään suurempaa himoa. Ainoastaan kun kävelin keikan jälkeen junalle, niin tuli tunne, että jotain puuttuu nyt. Mutta sekin tunne meni ohi, kun pääsin sisätiloihin.

  Löytyiskö ketjua erikseen Champixin sivuoireisiin? Huomaan, että olen menettänyt ilon myös sellaisista asioista, jotka ovat aiemmin tuottaneet minulle iloa. Myös parisuhde on koetuksella, koska kaikki asiat ärsyttävät potenssiin tuhat. Mulla oli eilen haastava pääsykoetilanne ja huomasin, että esimerkiksi jännitysoirehdinta kiihtyi niin että olin lähellä oksentamista. Ja mulla on ollut elämässäni aiemminkin vielä haastavampia ja merkittävämpiä pääsykoetilanteita, joissa ei noin kovaa oirehdintaa ole ollut. Stumpin puhelinneuvoja neuvoi olemaan liikkumatta raskaasti noiden mun sivuoireiden ja stressin takia, pahentaa kuulemma asiaa? Ja minä tietenkin pelkään, että lihon, tosin ruokakaan ei maistu niin kuin ennen ja olen pitänyt hyvää ruokaa liki ykkösasiana elämässäni aiemmin. Tänään yritän hissukseen siivoskella, kun olen sen pääsykokeen takia vaan lukenut n. kolme viikkoa kotona ollessani.

  Mietin vaan, että menevätkö nuo mielialan laskuun liittyvät tilat ohi kuurin aikana vai voivatko jatkua koko kuurin? 10 viikkoa kun olisi vielä kuuria jäljellä, tulee olemaan haastava taival sen suhteen.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Jos valitset valikosta Kategoriat, löydät sieltä Korvaushoidot ja lääkkeet-otsikon. Sen alla on postauksia myös Champixista.
  Olet varsin hyvin selvittänyt oireista huolimatta asioita. Osa oireistasi on tavallisia lopettajille, millä tahansa apukeinolla ja ilmankin.
  Toivottavasti löydät vastauksia. Jos pahaksi menee olo, niin yhteys lääkäriin on ehkä paikallaan. Champix on aivojen kautta vaikuttava lääke kuitenkin.
  Tsemppiä!

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • divaDdivaD Pirkanmaa
  Melisa kirjoitti:
  Jos valitset valikosta Kategoriat, löydät sieltä Korvaushoidot ja lääkkeet-otsikon. Sen alla on postauksia myös Champixista.
  Olet varsin hyvin selvittänyt oireista huolimatta asioita. Osa oireistasi on tavallisia lopettajille, millä tahansa apukeinolla ja ilmankin.
  Toivottavasti löydät vastauksia. Jos pahaksi menee olo, niin yhteys lääkäriin on ehkä paikallaan. Champix on aivojen kautta vaikuttava lääke kuitenkin.
  Tsemppiä!


  Kiitos neuvoista, käyn läpi parhaillaan ko. ketjuja!

  Kuinka pahaks pitää olonsa tuntea, että ottaa yhteyden lääkäriin? Hmm... Esim. olen aika eristäytynyt tällä hetkellä kotiini, kiinnostaa vaan opiskelureissuilla suuremmassa kaupungissa olevien ihmisten seura, eikä sellaisten läheisten, keiden kanssa on normaalisti tekemisissä päivittäin. Tästä miinus nuorempi vielä kotona asuva lapseni, joka on todella vaatimaton. Ei hätää hänen kanssaan! :smile: 
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Joskus läheiset voivat ahdistaakin. Teet niin kuin susta hyvältä tuntuu. Joskus on hyvä olla vähän erakkonakin. Tässä sentään käydään aikamoista projektia läpi. Aina ei itse tunne itseään entisenlaisena.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • DivaD Oireetkin jo kertovat minkälaista ainetta se tupakka on. Se on mua auttanut kun on miettinyt että täytyy sen olla aika kovaa myrkkyä kun tulee kaikenlaisia ihme oireita. Mulla oli kaks viikkoa pyörryttävä olo. Joskus tulee vieläkin mutta ei oo enää jatkuvaa. Jännitysoireita oli myös mutta nyt tuntuu että ne on jopa pienempiä kuin polttaessa. Sellaista yleistä hermostuneisuutta. Vaikka aina luuli että se tupakka helpottaa. Myös ekat pari viikkoa oli todella saamaton fiilis. Ei väsyttänyt eikä masentanut mutta mistään hommasta ei saanut kiinni. Nyt kun nuo on helpottanut niin tilalle on tullu huonot yöunet. Mutta eiköhän nekin väisty jossain kohtaa.
 • divaDdivaD Pirkanmaa
  Tumppaanko kirjoitti:
  DivaD Oireetkin jo kertovat minkälaista ainetta se tupakka on. Se on mua auttanut kun on miettinyt että täytyy sen olla aika kovaa myrkkyä kun tulee kaikenlaisia ihme oireita. Mulla oli kaks viikkoa pyörryttävä olo. Joskus tulee vieläkin mutta ei oo enää jatkuvaa. Jännitysoireita oli myös mutta nyt tuntuu että ne on jopa pienempiä kuin polttaessa. Sellaista yleistä hermostuneisuutta. Vaikka aina luuli että se tupakka helpottaa. Myös ekat pari viikkoa oli todella saamaton fiilis. Ei väsyttänyt eikä masentanut mutta mistään hommasta ei saanut kiinni. Nyt kun nuo on helpottanut niin tilalle on tullu huonot yöunet. Mutta eiköhän nekin väisty jossain kohtaa.

  Olen kyllä yrittänyt aiemminkin lopettaa ilman mitään, enkä kärsinyt niinä kertoina tällaisista oireista. Eli väittäisin näiden oireiden olevan suoraan yhteydessä Champixiin. Esim. lääkkeen ottamisen jälkeen tulee piakkoin se huono olo ja joskus se kestää todella pitkään, joskus pääsee helpommalla. Mä olen yrittänyt lopettaa aiemminkin Zybanilla, mutta siitä on liki 10 vuotta aikaa ja se vasta myrkkyä mun mielelleni oli. Lääkäri kehotti lopettaa melko pian sen kuurin, koska mun mielialani laski sen verran. Nyt mä tietty pelkään, että käyköhän tässä samoin.

  Inhottavaa, kun ruoka ei maistu niin hyvältä kuin ennen. Ei tule sitä "nam"-elämystä mistään sellaisesta ruoasta, mistä ennen piti. Ja aina olleet päivän kohokohtia minulle nuo ruokailuhetket. Pidän hyvästä ja slti kohtuullisen terveellisestä ruoasta, ajoittain herkuttelen roskaruoalla tmv, mutta kun ei ole enää himoja edes sellaisia kohtaan tässä ollut.. Sikäli hyvä, kun en uskalla nyt liikkua kovin raskaasti stressitason ollessa korkealla. Päätin silti yrittää ehkä tiistaina jotakin muutakin kuin hyötyliikuntaa (tänään sentään siivosin, eilen kävelin yhteensä viitisen kilsaa hyötykävelyä, perjantaina oli lukulepo ja ke-to välisenä aikana 12 km kävelyä) Huomenna pääsen talsiin jälleen vajaa 6 km.. Ja kun toi ruoka. Siis sitä menee välillä vaan se kaksi kertaa päivässä, korkeintaan kolme. Tänään onnistuin syömään sen kolme kertaa, huippua! :smile: Eli ei kai pitäisi olla huolissaan painonnoususta, jos edes vähän koittaa rauhallisesti käyttää hyväkseen hyötyliikunan muotoja ja syö normaalia vähemmän? BMI:ni on se normaali 25. Tavoitteeni olisi kyllä pudottaa muutama kilo... Mutta yksi asia kerrallaan... :neutral: 
 • Mä alan menettää toivoni :( aloin ,tyhmä kun olen ,polttaa aikuis iällä stressaavan elämäntilanteen aikana. Tietenkin jäin heti koukkuun enkä ole lukuisista yrityksistä huolimatta pystynyt lopettamaan. Eilen olin väsyneenä "työssäni" joka on näitä palkattomia töitä eli työkokeilu. No kun tuntui ettei millään jaksa niin tuli poltettua enemmän kuin normisti. No viime yönä kurkku oli niin ärsyyntynyt että yskin enkä nukkunut kunnolla taaskaan. Mitä tapahtui aamulla? TUPAKALLE ETTÄ HERÄÄ! suutuin itselleni. Kunhan apteekki aukeaa menen ostamaan ne laastarit, sen verran rahaa löytyy vaikka köyhä olenkin että ostan sen viikon kuurin 24 tunnin laastareita sekä purkkaa. laastari täytyy olla Purkan lisänä ainakin sen pahimman ekan viikon koska tavan lisäksi mulla on selkeästi kehittynyt se riippuvuus. Sen lisäksi vielä häpeän tupakointiani ja sitä että olen ollut niin tyhmä että tähän ikään selvinnyt ilman tupakkaa ja sitten mennyt aloittamaan. Ja nyt en meinaa päästä irti! Ja mitä syitä! En muka herää ilman kahta tupakkaa aamulla.illalla ei tule uni.päivällä "pakko" polttaa kun tulee stressi tai väsyttää. Parhaimpina päivinä olen "selvinnyt" 5 -6 tupakalla.pahimpina on mennyt 8-10. Onneksi yleensä  kuitenkin se 5-6 on riittänyt. No nyt menen viimeisen polttamaan " että herään. "Sitten mars apteekkiin. On se kumma kun ei aikuinen ihminen saa itseä niskasta kiinni! Hävettää sekin, tällä pikku kylällä tuntevat kaikki toisensa.mitä ne sielläkin ajattelee? "Sieltä se raukka taas taapertaa ostamaan laastareita, monesko lie kerta jo" voi että olen pettynyt itseeni! Minä kun olen tehnyt senkin että ottanut laastari pois ja polttanut tupakan ja laittanut sen sitten takaisin.naurettavaa.... Nyt en ota! Kyllä täytyy sen verran selkärankaa olla! Huh. Tulipa pitkä avautuminen...ja joo tiedän että laastareita pitäisi käyttää monta kuukautta mutta rahani ei riitä siihen kun on noita lemmikkieläimiä jotka vie suurimman osan rahoista. Niinpä yritän pahimman ekan viikon yli päästä laastarien  avulla ilman yhtään tupakkaa ja sen jälkeen purkka/pastilli. Voi että olisin onnellinen kun sinne asti pääsisin! Olo vaan alkaa olla aika toivoton kun niin monta kertaa yrittänyt ja epäonnistunut. Pakko vain yrittää koska minä todella haluan tuosta myrkystä eroon!
 • divaD kirjoitti:
  Ja kun toi ruoka. Siis sitä menee välillä vaan se kaksi kertaa päivässä, korkeintaan kolme. Tänään onnistuin syömään sen kolme kertaa, huippua! :smile: Eli ei kai pitäisi olla huolissaan painonnoususta, jos edes vähän koittaa rauhallisesti käyttää hyväkseen hyötyliikunan muotoja ja syö normaalia vähemmän? BMI:ni on se normaali 25. Tavoitteeni olisi kyllä pudottaa muutama kilo... Mutta yksi asia kerrallaan...
  Eikö tuo ole aivan ihanteellista?
  En viitsi laittaa tähän omia ruokailutottumuksia, varsinkaan niitä tupakointiajoilta, voi jotakuta järkyttää.

 • Kissanminttu, kuulostaa ainakin että olet motivoitunut lopettamiseen. Vaikka käyttää korvausta, väitän että siltikin tulee oireita ja tupakanhimoa. Siihen kannattaa jo etukäteen varautua ja valmistautua. Muista, että sinä ET kuole niihin tuntemuksiin. Pysy Stumpissa, käy kirjoittelemassa tuntemuksiasi ja lueskele muiden juttuja. Tarvitset tukea ja täältä sitä saa. Kaikki tietävät, mikä on homman nimi ja mistä puhut. Tsemppiä aloitukseen!!
 • Joo, korvaavat ainoastaan tasoittaa huippuja, mikä oli minulla kaiken onnistumisen edellytys.
 • Päivää kaikille! Minä nyt liityn takaisin lopettajien joukkoon, nöyränä ja lakki kourassa ja vähän mieli maassa. En ole ollut oikein hyvä tässä tupakoinnin lopettamisessa, ja olen joutunut tunnustamaan olevani voimaton Marlboron herttuan edessä. Keväällä onnistuin olemaan muutamia viikkoja polttamatta, mutta ei siitä tullut pysyvää olotilaa. Poltin koko kesän mutta suunnitelmana oli heittää tupakointi poijes kun syksy saa. 
  Tämäkin on nyt kuukauden sisään kolmas lopetus. Kaksi aiempaa kosahti viidennen päivän karmeaan oloon. Nyt uskon olevani jo paremmalla asenteella liikenteessä. Ostin ja luin Allen Carrin tupakinlopetuskirjan. En täysin pitänyt kirjan jyrkästä sävystä, mutta sain siitä silti kannustusta ja paljon vahvistusta lopettamisen asenteelle. Epäonnistumisistani johtuen päätin poiketa Carrin opeista ja ostin niksasumutteen ja -purkkaa tukemaan heikkoja hetkiä. En usko ilman niitä pärjääväni. 
  Noh, olen nyt päättänyt häätää Marlboron herttuan luotani lopullisesti. Herttua on minulle selittänyt mm että tarvitsen tupakkaa pitämään kilpirauhasen toiminnan normaalina, tarvitsen tupakkaa hermo- ja unilääkkeeksi, ja tarvitse sitä selviytyäkseni työn aiheuttamista paineista. Carrin ansiosta ymmärrän, että tämä on vain paholaisen sumutusta, enkä minä tarvitse tupakkaa yhtään mihinkään. 
  Lopetin nyt siis lauantai-aamuna lopullisesti. Tupakoitua tuli noin pari vuotta, sitä ennen noin 10 vuotta kokonaan polttamatta. Olen kovasti itseeni pettynyt, kun noin pitkän tauon jälkeen ratkesin uudestaan - oli jo päässyt unohtumaan miten vaikeata lopettaminen oli. Nämä epäonnistuneet lopettamisyritykset ovat kyllä syöneet miestä, eikä nyt mieliala ole kovin korkealla. Vieroitusoireetkin ovat kohtalaisen kovat. Ajattelimpahan tännekin kirjoitella välillä mietteitäni ja väliaikaraportteja. 

 • Flunssa alkoi ja en ole polttanut ollenkaan. Viimeeksi kipeenä 2 vuotta sitten ja olin pisimmillään 3kk polttamatta. 
 • Ja tosiaan lopetin viime yönä. Pitkästä aikaa taas täällä. Lopetin kun täytin 28. Niin tein nyt.
 • No niin alkaa syyskuullekin kertyä lopettajia. Hieno juttu.
 • Uutta yritystä savuttomaksi ! ei helppoa mutta mahdollista.
  46 vuotta polttanut

 • divaDdivaD Pirkanmaa
  Sisilisko89 kirjoitti:
  Ja tosiaan lopetin viime yönä. Pitkästä aikaa taas täällä. Lopetin kun täytin 28. Niin tein nyt.

  Mulla alkoi kans heti kun lopetin, niin flunssa. Kurkkukipua ja pientä nuhaa piti reilu viikon.

  Kolmas viikko lähti Champixia tänään. Vieläkin tulee huono olo hetki sen ottamisesta, mutta minusta pahoinvointikohtaukset ovat vähän lyhentyneet.

  Muuten paha sanoa fiiliksistä mitään, kun 13 tunnin päivä takana, klo 22 kotona.

  Mutta Quit Tracker ilmoitti, että ihan just tulee 10 savutonta päivää täyteen, jes!
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Tervetuloa BroncoBilly ja Sisilisko89. Oletteko molemmat paluumuuttajia? Billyn muistan ja hämärä kuva olis sisiliskostakin???
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Eka savuton aamu taas.tuntuu ettei herää ollenkaan kun ei mene tupakalle.mutta en mene! Laastari vaihdettu ja purkka suussa...mutta vielä on muistissa eilisen päivän kurkkukipu ja muut ärsyttävyydet mitä tupakan poltto aiheuttaa...toivottavasti ei unohdukkaan pitkään aikaan. Mutta alkaapa palata mieleen sekin miten hankalaa on pysyä polttamatta...nyt täytyy onnistua etten kohta ole taas samassa jamassa!
 • Minua alkaa tosissaan tuituttaa tämä jatkuva lopettaminen ja nämä karmeat olotilat. Nyt saa vissisti olla viimeinen kerta kun lopetan! Neljäs päivä eikä yhtään tee mieli tupakkia  :#
 • Haluan nyt tuoda välillä jotain positiivistakin ilmi, enkä vain ainaista potutusta: ostin marketista vähän laadukkaampia perunoita, sikliä, ja voi taivas että niistä tuli hyvä tuoksu keitettäessä! Ihan ihmettelin, että tuoksuuko oikeasti keitetyt potut noin hyvältä. Sekin on hyvä, että ruoka on alkanut maistua. Yhtenä syynä tähän lopetukseen kun oli huoli omasta laihtumisesta. Vuodessa paino on laskenut 12 kg ja olin alkujaankin laiha kuin lapin kurki. Esimies, entinen ketjupolttaja, kannusti, että elä nyt laske kaloreita, vaan mätä ruokaa minkä jaksat. Liikuntaa kun lisää, niin ei ainakaan pötsi pääse kasvamaan. 
  Kävin ostamassa nikksilaastareita, kun en oikein osaa tai tajua annostella oikein purkkaa ja sumutetta. Tupakkapirun torjuntaan ei voi olla liikaa aseita!
 • Muistan ton ekan tuoksun minkä huomas...sulla se oli nyt perunat ja mulla se oli huuhteluaine  :) Mulla kanssa maistuu ruoka paremmin ja tuntuu että treenit on kulkenu paremmin. Tosin viimeaikaiset uniongelmat on hyydyttäny niitä mut noin pääsääntöisesti. Ekat kaksi viikkoa mätin kaikenlaista iltaisin mitä ennen en niin syönyt...pullaa, leivoksia ja kaikenlaisia majoneesi"salaatteja"...peruna, italian yms. On ne nyt vaan hyviä. Painoa on nyt 6 viikkoon tullut 1,5kg lisää mutta kun oon 190 pitkä niin ei oo paha. Ja jos sullakaan ei oo paino-ongelmia siihen suuntaan niin anna mennä vaan ja hae sitä korvaavaa mielihyvää herkuista. Mä oon nyt joutunu gluteenittomalle ruoalle niin ekalla viikolla hakemalla hain gluteenittomia herkkuja ja löysin riisipiirakat. Oon sitten vetäny pussitolkulla niitä iltapalaks. Kymppi painoa joksikin aikaa lisää on paljon parempi kuin seuraavat 20 vuotta käryttää.
 • Selvisin "työ" päivästä mainiosti ilman tupakkaa.mutta mulla tuntuu pahin oire tässä olevan väsymys. Millään ei jaksaisi mitään. Aion kyllä tarkistaa veriarvotkin ettei olis raudan puute kun syön aika huonosti. Huomenna siis verikokeisiin niin selviää sekin.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.