Hammashoitolassa/ientulehdus

Reilu kuukausi polttamatta ja tänään oli aika hammashoitolaan. Hammaslääkäri sanoi että näkee ihan selvästi että lopetuksesta hetki aikaa, ikenet turvoksissa ja vuotavat herkästi. Kun kysyin syytä tähän, sainkin kuulla että tupakointi aiheuttaa ientulehdusta joka onkin piilevä tietenkin kun ääreisverenkierto ei toimi. Sitten kun lopettaa polttamisen, se ientulehdus sitten "näkyy" kun verenkierto paranee. Toki se siitä sitten lähtee hoitamalla pois mutta oli mielenkiintoinen tieto. 

KOska on tullut kuukauden aikana palkittua itseä eri tavoin niin tänään sitten palkitsin itseäni ostamalla sähköhammasharjan. Empä muista milloin olisi ollut niin kivaa hampaita pestessä!!!  :D 

Viestejä yhteensä

  • Jännä miten se kyllä vaikuttaa kaikkeen. Oliskohan aika itselläkin käydä hammaslääkärissä.
  • Niimpä, en tiennyt minäkään. Mulla oli roikkunut vajaan vuoden verran "pitäs käydä" mutta nyt sain tämänkin rykäistyä. Sovittiin "paranemisaika" muutaman viikon päähän niin motivoi hoitamaan ja seuraamaan että lievä tulehdusreaktio toipuu. 

    Huomasin tänään myös että kädet on tosi lämpöiset, aiemmin käytin hanskoja jo, tajusin tänään olleeni ilman jo jonkin aikaa. Veri kiertää  <3 
  • Varmasti kannattaa pitää huolta kalustosta. Minä en ollut sitä tehnyt, hammaslääkäriin menin vasta pakon edessä ja silloin yleensä aloitettiin antibioottikuurilla. Tänä päivänä on asia kunnossa, tuli kyllä aikaisemmat laiminlyönnit maksamaan ihan riittävästi.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.