Stumpin sivustouudistuksen marraskuun 2017 kuulumiset

Lokakuussa pidetyssä käyttäjätyöpajassa keskusteltiin lähinnä uuden sivuston visuaalisesta ilmeestä, sisällöstä ja sivuston rakenteesta. Työpaja oli varsin pienimuotoinen, mutta sieltä saatu palaute oli tästä huolimatta hyödyllistä. Uudistuksen onnistumisen kannalta on tärkeää saada palautetta ja mielipiteitä myös projektitiimin ulkopuolelta. Työpajaan osallistuneet pitivät erityisesti sivuston uudesta visuaalisesta ilmeestä, josta esimakua on nähtävissä Stumppi.fi Facebook-sivun kuvagalleriassa.

Uutta ilmettä pidettiin selkeämpänä ja helpommin luettavana. Sisällöstä keskusteltaessa nousi esiin toive monipuolisemmasta sisällöstä. Sisältö on tällä hetkellä hyvin tekstipohjaista ja pajaan osallistuneet toivoivat infoa myös kuvin ja esimerkiksi ranskalaisin viivoin jäsenneltynä, jolloin tekstin lukeminen ei olisi niin raskasta. Sisältöä on pyritty muokkaamaan helpommin omaksuttavaan muotoon palautteiden perusteella.

Uudistusprojekti on pysynyt hyvin aikataulussa ja etenee edelleen sulavasti. Alkusyksystä aikaa meni uuden sivuston suunnitteluun, eikä konkreettista tiedotettavaa vielä hirveästi ollut. Nyt kun projektia on ehditty jo työstää jonkin aikaa, alkavat sivuston palaset vähitellen loksahtamaan paikoilleen. Visuaalisen ilmeen uudistuksen lisäksi sivustosta tehdään myös helpommin käytettävä etenkin mobiililaitteilla. Projektin alussa oli tiedossa, että suuri osa sivuston käyttäjistä käyttää sivustoa kännyköillä ja muilla mobiililaitteilla. Tämä mielessä pitäen uusi sivusto on rakennettu toimimaan hyvin laitteella, kun laitteella. Sivuston toiminnallisuutta parannetaan myös laajentamalla käyttäjäprofiili osaksi myös tietosivuja, jolloin profiilin työkaluja pääsee hyödyntämään myös keskustelupalstan ulkopuolella.

Hengitysliiton tiimi vastaa sivuston toiminnollisuuksien testaamisesta, sitä mukaa mitä ne valmistuvat. Hengitysliiton puolella on tämän lisäksi käynnissä nykyisen sisällön muokkaaminen ja syöttäminen uudelle sivustolle sopivaksi. Kaikki teksti tulee muokata uudelle sivustolle ja kuvat miettiä uusiksi. Sisältöä on paljon ja tämä työ vie merkittävästi aikaa, mutta tekee uudesta sivustosta miellyttävämmän käyttää.

Seuraavaksi vuorossa on sitten keskustelufoorumin uudelleen rakentaminen ja testaaminen. Keskustelupalstan käytössä tulee todennäköisesti päivän tai kahden mittainen katkos uuden sivuston julkaisun yhteydessä. Palsta täytyy sulkea, jotta nykyisen palstan käyttäjät ja keskustelut saadaan siirrettyä uudelle palstalle. Yksityiskohdista tiedotetaan vielä sitten, kun tarkempi aikataulu varmistuu.  Palstan uudistuksen ei pitäisi näillä näkymin aiheuttaa käyttäjille mitään toimenpiteitä. Suunnitelmiin voi kuitenkin aina tulla muutoksia, sillä palstan työstäminen on vasta aloitettu. Palstauudistuksen etenemisestä tiedotetaan vielä joulukuun aikana.

Näillä näkymin aikataulussa pysytään ja uusi sivusto valmistuu vuoden loppuun mennessä. Käyttöönotto tapahtuu sitten tammikuun puolella.


Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.