Zyban vai Champix

10v sitten onnistuin Zybanin kanssa lopettamaan ja olin polttamatta noin 3vuotta. Sitten tupakointi alkoi pikkuhiljaa uudestaan. Nyt kokeilin Zybania taas, mutta 2-3 viikon jälkeen ei mitään mainittavaa muutosta polttamiseen - maistui pahalta, mutta jatkoin sinnikkäästi.... Sitten lopetin koko Zybanin ja olen vedellyt röökiä normitapaan. Mietin, pitäisikö kokeilla tuota Champixia vai eikö tämä tule onnistumaan millään ilveellä. Tilasin myös sen Carrin kirjan. Ärsyttää aivan hirveästi kun Zyban ei auttanut tällä kertaa. Motivaatiokin meni epäonnistumisen myötä..... :'(

Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  En ole itse lääkkeitä käyttänyt, mut Champixilla nyt ainakin täällä suurin osa lopettaa. Siis ne, jotka lääkkeillä lopettaa. Zybanista en ole kuullut aikoihin.
  Tsemppiä uuteen yritykseen!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Kiitti tsempistä. Pitää ehkä yrittää sitten tuota Champixii ja "kirjallisuutta".....aaarghhh! Olis niin kiva viettää kesä ilman tupakkaa.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Kyllä se on ihan mahdollista!
  Savuton kesä. Muistakoo kukaan vanhaa mainosta tupakoinnin lopettamisesta: Haista, maista kesä!
  Ekaa kertaa metsämansikat tuokduivat ja maistuivat kuin lapsena. Tuoksut toivat paljon lapsuuden muistoja mieleen.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • chch
  editoi tammikuu 28

  Nostan vanhan ketjun, kun on valmiiksi oikea otsikko. Zybanin olemassaolo on ihan hyvä muistaa, se voi olla pelastus, jos champix ei sovi. Minulla lopetus ei olisi onnistunut champixilla.

  Omakohtaiset kokemukseni tiivistäen: Champixilla tulee niin sairaaksi, ettei halua mitään eikä pysty mihinkään ja siksi haluaa lopettaa tupakan että pääsisi vain siitä painajaisesta. Zybanilla on mukava olo, vierotusoireita ei juuri huomaa, mutta tupakkaa saattaa silti tehdä joskus mieli.

  ** Kumpikin vie tupakanhimoa mutta eri tavalla. Champix vie tupakasta tehon, siitä ei saisi mitään, eikä hyödytä polttaa. Silti elimistö suorastaan huutaa tupakkaa koko ajan, koska dopamiini on niin alhaalla että siitä tulee sairaaksi. Zyban taas huolehtii dopamiinista ja olo on niin hyvä, ettei tupakkaa tarvitse. Se ei kuitenkaan tee tupakkaa samalla tavalla tehottomaksi eli itsekuriakin tarvitaan.
  ** Kumpikin vie unet, siinä ei oikein eroa, mutta zybania helpompi annostella siten, ettei valvottaisi yöllä.
  ** Champix pitää aamullisen tupakanhimon paremmin loitolla, illan tabletti vaikuttaa yhä. Zyban auttaa vasta kun aamulääke alkaa imeytyä (tapahtuu aika nopeasti).
  ** Zyban vie enemmän ruokahalua, ei aina muistaisi syödä kun pitäisi (champixin kanssa ei vain tehnyt mieli).
  ** Champix vei kaiken energian, zyban antaa paremmin energiaa selviytyä töistä ja elämästä (ei silti ihan tupakan luokkaa). Sama pätee mielialaan - champix suorastaan masensi, zybanilla ihan optimistinen olo.
  ** Zyban on tosi kallista, 172e/90tbl eli 45pv, jos normaaliannos (pienempikin annos voi riittää, esim. 1.5 tbl/pv riittää 60 pv:ksi). Champixin aloituspakkaus kuukaudeksi oli vain reilu 60e eikä jatkokaan varmaan paljoa kalliimpaa (champixista saa kela-korvauksen).

  Lopuksi rottakokeesta opittua: Tarpeeksi suuri annos bupropionia (zybanin vaikuttava aine) sai rotat vähentämään nikotiinin käyttöä, mutta pienempi annos taas saattoi jopa lisätä käyttöä. Eli zybanin annoksen on oltava kohdallaan ja itsekuriakin tarvitaan. (Mutta parhaiten addiktirottiin tehosi kun saivat sekä bupropionia että varenikliinia (champixin aine)...)

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Hienoa on tässä se, et uskalsit lähteä Zybaniin ja se sopii sulle. Itsekuria varten luet Stumppia ja mietiskelet :)
  Ei vaan, löydät varmaan omat reseptisi siihenkin. Mut varmaan sun postauksistasi joku vielä hyötyy.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Kiitos, Melisa! Itsekuria zybanin kanssa tosiaan tarvitaan aamuisin. Normaaliaamut menevät, mutta jos on stressiaamu (tänään), on vaikeaa ennen kuin zyban alkaa vaikuttaa (nopeasti nikotiinisumutetta ensiavuksi). Ehdin syödä vähän aikaa päällekäin champixia ja zybania vaihtovaiheessa ja se oli oikeastaan tehokkainta (1/2 champix ja 1.5 zybania päivässä).

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Huh, lääkecocktaili! Mut ehkä se auttoi sut hyvään alkuun. Positiivinen mieli kantsii pitää mukana, ja itselleen puhumisessa kans. Ei ehkä ääneen, ettei ihmiset ala kattoo
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.