Heinäkuun 2018 lopettajat

Ei tainnut olla vielä heinäkuisten ketjua?
Täällä ”ikuinen lopettaja”. Oon aloittanut tupakoinnin 15-vuotiaana, lopetin 25- vuotiaana ekan kerran ja olin noin 10 (!) vuotta polttamatta. Sitten joku kerta kännipäissään retkahdin, ja siitä se sitten lähti. Kolme vuotta oon poltellut siis, välillä mennyt aski viikossa ja välillä aski päivässä. Välillä lopettanut ja pari kuukautta mennyt ilman, sitten taas retkahtanut. Yleensä jonkun tupakoivan seurassa tullut pyydettyä se yksi, ja seuraavaksi oman askin ostoon..

No nyt oon ihan täynnä tätä soutamista ja huopaamista, en halua polttaa ja yskä on kauhea. Eilen tumppasin viimeisen, jääköön viimeiseksi tässä elämässä. Kaikki keinot mitä vaan on aion käyttää, nyt syön nikotiinipurkkaa (se närästää) ja huomenna käyn ostamassa ainakin suihkeen ja laastareita (tehäänkö niitä enää?).
«13456722

Viestejä yhteensä

 • Hyvä päätös, pantsu!

  Mäkin kuulun noihin soutajiin ja huopaajiin. Mulla vaan ei ole takana juurikaan savuttomia jaksoja sen jälkeen kuin kuusi vuotta sitten aloitin, mutta nelisen vuotta olen yrittänyt lopettaa. Yrityksiä täytyy olla takana jo ainakin sata ja vielä vaan taisto jatkuu...

  Kyllä laastareita vielä tehdään. Itsekin kokeilin, mutta en saanut niistä apua. Toivottavasti löydät itsellesi sopivat keinot. Tsemppiä!

 • Tsempit Pantsulle!

  Laastareita löytyy vielä ja jos tapariippuvuus on niin niitä inhalaattoreitahan on olemassa
 • Pantsulle paljon tsemppiä ! Kyllähän Sinulla on aika hyvä savuttomuusjAkso elämässäsi takana...joten... etköhän onnistu tälläkin kertaa...ja toivottavasti lopullisesti :)
 • Kiitos tsempeistä! Laastaria en oo ikinä koittanu, eka kerralla lopetin imeskelytabuilla ja sen jälkeen oon käyttäny lähinnä purkkaa. Mut vois olla hyvä tuo laastari jos se vaikuttaa koko ajan.
 • Kolmas päivä takana ja olo on ollut aika helppo. Tupakkaa ei oo tehny mieli oikeastaan ollenkaa mutta purkkaa on mennyt paljon. Väsymystä ja vähän alakuloinen olo, mutta eihän se tupakoimattomuuden vika välttämättä ole. Yleensäkin ekat päivät/viikot on ollut helpompia, ehkä korvaustuotteiden takia tai sitten myöhemmin vain ote herpaantuu helpommin. Laastareita en vielä uskaltanut ostaa, aika moni oli saanut niistä ihottumaa kai? Muutenkin kuivuu ja kutiaa iho helposti niin ehkä niitä ei kannatakkaan ostaa.

  Melko hiljaista on täällä heinäkuisissa, eikö kukaan muu tuu kaveriksi lopettamaan? :smile:
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Jatka vain valitsemallasi tiellä pantsu!
  Purkat riittävät hyvin, voi olla et laastarit tuohon päälle ovat jo liikaa. Itse lopetin purkalla. Söin kauan, paljon ja hartaasti, mut niiden avulla pysyin tupakasta erossa.
  Kirjoittele vaan, ehkä tänne vielä ilmaantuu muitakin.
  Tsemppiä!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Mä lopetin 1.7. ja yllättävän kivuttomasti on mennyt tähän asti. Aikaisemmilla kerroilla ollut hermot kireellä ja tehnyt mieli koko ajan napostella jotakin, mutta tällä kertaa ei mitään negatiivista. Hengitys kulkee jo paremmin, hajuaisti hiukan parantunut ja hampaatkin jo vähän vaalentuneet! :) Nikotiinipurkkaa käytän ja vähentelen sitä asteittain, nyt menee 4mg purkkaa 7kpl/pv (alkuun meni 10kpl) ja parin päivän päästä vähennän sitä 5kpl/pv jne. Koitan tosta purkastakin päästä mahdollisimman nopeesti eroon.

  Mä oon nyt innostunut liikkumaankin ja syömään terveellisemmin tässä samalla. :) Oikeestaan toi kuntosalin alottaminen motivoi mua alunperin lopettaan, kun tiedän etten tupakoivana jaksa liikkua yhtään. Mieliala on tosi paljon kohentunut jo näin lyhyessä ajassa! En todellakaan aio enää palata entiseen.
 • Niin ja taustaa vielä sen verran, että polttanut olen n. 17 vuotta suunnilleen askin päivässä. Nyt viime vuoden aikana olen saanut röökimäärän vähennettyä n. 10 tupakkaan päivässä. Epäonnistuneita lopettamisyrityksiä on ollut aika monta, mutta nyt on sellanen fiilis, että tällä kertaa tää onnistuu! :)

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Tervetuloa Jadena! Joskus kun motivaatio ja monet muutkin asiat loksahtavat sopivasti, lopettaminenkin sujuu helpommin. Jatkuvaa sileää ja savutonta tietä sulle!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Täällä kans yksi lopettaja! Viimisen tupakan poltin eilen illalla ennen nukkumaanmenoa, tänään lätkäsin nikotiinilaastarin heti herättyäni, noin tunti sitten. Päätös lopettaa lähti siitä, kun ampiaiset ovat terrorisoineet parvekettani toukokuusta asti (4 kertaa yritetty myrkyttää) ja tupakanhimoissani aloin polttamaan sisällä. Havahduin eilen töistä tullessani, että jestas mikä haju kämpässä oli! Siis hyi, haisi ihan vanhoilta tumpeilta! Ja toivon, että saan tämän nikotiiniriippuvuuden lisäksi selätettyä sokeri- ja peliriippuvuuden, jos pelaan nettikasinoilla, silloin saattaa mennä purutopasta helposti puolet parin tunnin sisään. Sokerilakon haluan aloittaa koska olen noin 10v juonut kokista 1-3L päivässä, ja pelkään painon nousua ja lihomista, joten limut jää ensi viikon torstaina pois. Torstaina alkaa pieni loma, mutta tarvitsen sokerilakkoon useamman päivän, ensimmäiset päivät menee sängyssä maatessa hikoillen, täristen ja oksennellen. Toivottavasti tuohon verrattuna tupakkalakko on huomattavasti helpompaa.
  Menipäs OT, mutta tsemppiä ja hurjasti jaksamisia kaikille tupakasta eroon pyristeleville! :)
 • Hieman mietityttää, miten selviän kävelystä ja bussin odottelusta, molemmissa olen tottunut polttamaan. saattaa tulla aika levottomat kädet xD
 • Tervetuloa Jadena ja Jenniska!
  Täällä savuttomuus jatkuu, purkkaa meni eilen levy mut tänään en oo muistanu ottaa ku kerran. Olo ihan normaali, tupakka ei mielessä oikeastaan ollenkaan.
 • Kyllä kai mäkin jo uskallan ilmoittautua tähän ketjuun. Kuudes päivä ilman tupakkaa alkoi puolilta päivin. Ensimmäisinä kolmena päivänä ei tullut tupakka edes mieleen, vetelin sähkötupakkaa, mutta sitten vahvempi neste loppui ja siirryin astetta miedompaan ja kyllä täytyy sanoa, että kolmena viime päivänä tupakka on jo käynyt mielessä. Mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä tuskaa ole ollut. Ajattelin siirtyä taas vahvempaan nesteeseen, kun oli sen kanssa helpompaa, kunhan saan edellisen, miedomman kulutettua loppuun.

  Se huono puoli tuossa sähkötupakassa on, että sitä pitää ladata suht usein. Ja lataus kestää parisen tuntia ellei ylikin. Se on jo pitkä aika entiselle ketjupolttajalle.

 • Hienoa lepuuttaja!
  Tänäänkin yks purkka vaan mennyt, eikä oo tuskaista ollut. Hermot vähän kireällä mutta se on aika normaali olotila monesti B) mutta tupakointi ei oo mielessä silti käynyt. Tässähän tais viikko tulla täyteen, aika helposti meni.
 • Pantsu se viikko tulee oikeasti nopeasti :smiley:

 • Joo ihan huomaamatta tuli kyllä :o millonhan ne hankalat ajat oikein alkaa.
 • Moikka! mä liityn mukaan. Mulla on aika kovat paikan edesä, kun tein päätöksen että lopetan rahapelienpelaamisen ja tupakoinnin samaan aikaan. Olen siis nikotiini- että peliriippuvainen. Aloitin n. viikko sitten voxran syönnin ja nyt pari päivää on mennyt niin että tupakasta ei saa mitään irti. Ei "nouse päähän", maistuu vähän puulta. Mulla on noita imeskelytabletteja koitan niillä pärjätä.

 • Hmm..Eka kahvi ilman röökiä. Istuskelen parvekkeella ja on tyhjä olo. Miten ootte selvinneet kahvisauhuista?
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Olin tottunut siihen, et toisessa kädessä tupakka ja toisessa kahvikuppi. Jouduin juomaan kahvit molemmat kädet kupin ympärillä. Mut tämä auttoi vain käsien osalta. Hengitteleminen syvään auttoi siihen ahdistuksen tunteeseen, joka välillä puristi rintaa.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Tervetuloa keltainenhiiri. Aamusavut taitaa kyllä olla vaikein paikka :#

  Tänään oli kyllä hankalampi päivä, aika monesti halutti polttaa. Purkat loppui eilen ja en oo saanu ostettua lisää, pakko kai huomenna hakea. Vaikka ei niitä mennyt viime päivinä kuin yhtä päivässä niin pakko olla varalta. Mielummin jauhan purkkaa vaikka loppuelämän kuin retkahdan polttamaan.
 • Juu onhan toi nikotiinipurkka paljon parempi vaihtoehto kun se, että ratkeis taas polttamaan! Mulla tulee huomenna kaks viikkoo täyteen savuttomuutta ja purkkaa menee se 5kpl päivässä tällä hetkellä. Ens viikolla vaihdan miedompaan purkkaan ja koitan syödä sitä sen 5kpl päivässä ja siitä sit vähennellä sitä pikkuhiljaa. Alkuviikko oli mulla jotenkin vaikee, teki mieli tupakkaa tai ehkä enemmänkin jotain tekemistä, ja olis tehny mieli napostella kauheesti jotain koko ajan mut pysyin tiukkana ja se olo helpotti muutamassa päivässä. :) Kyllä tää tästä alkaa sujumaan..

 • Mää myönnä kaike! Elikkäs tuli ostettua sikariaski ja poltin sen perjantain-lauantain aikana. Torstaina illalla iski kova tupakanhimo ja se jatkui aina perjantaille iltapäivään asti ja annoin himolle periksi. Mutta ostin "vain" sikariaskin, en kokonaista tupakka-askia. En aio nollata laskuria 10 sikarin takia.

  On tässä tullut säästettyä jo yli kartonki tupakkaa. Se tuntuu hurjalta määrältä.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Hei lepuuttaja, laskuri on etupäässä sua itseäs varten. Hyvä, jos jäivät siihen, sehän on tärkeintä, että jatkaa savuttomuutta eikä "jää tuleen makaamaan". Miltäs se tuntui polttaa, olikos se mukavaa vai tuntuiko vieraalta?

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Hei, Melisa! Polttaminen oli valitettavan mukavaa, täytyy sanoa. Vanhasta tottumuksesta se meni, vaikka en ennen sellaisia sikareita ole polttanutkaan eli ei ollut edes tuttu maku.

 • Kyllähän mulle tuli toinen ja kolmaskin retkahdus... Mutta nyt yritän psyykata itseäni siihen, että höyryttely sähkötupakalla on oikeastaan mukavaa ja nautinnollista, kun höyry on hyvänmakuista ja sitä tulee kunnon pilvi (tämä jostain syystä mulle tärkeää). Eikä höyry haise ja haittaa naapureita. Vähän kyllä yskittää, muttei häiritsevästi. Tai en tiedä häiritseekö naapureita.

 • Pistän heti ekana päivänä nenäni tänne. Olen polttanut ensimmäisen tupakkani 7-8-vuotiaana. Noin 13-vuotiaana aloitin säännöllisen tupakoinnin. Välillä olen ollut polttamatta pidempiäkin aikoja (pari vuotta), välillä ollut "viihdepolttaja" ja välillä sitten polttanut lähes askin päivässä. Joinakin päivinä enemmänkin. Nyt vajaan vuoden verran ollut taas tämä aski päivässä-vaihe ja nyt on pakko saada lopetettua. Helevetin kallista hommaa ja kauhea köhiminen jo alkanut. Eilen poltin viimeisen tupakan noin klo17 ja nyt reilu vuorokausi ilman. Päätä vähän särkee ja ketuttaa. Ja koko ajan tekee mieli syödä... Huomenna töihin, siellä helpompi olla polttamatta :)
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Tervetuloa Katmandu Stumppiin ja lopettamaan.

  Toivotaan parempaa jatkoa lepuuttaja. Olit jo 8 päivää sähkärillä, pystyt parempaankin, eikö totta?

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Tervetuloa Katmandulle munkin puolesta :)

  Niin Melisa, 12 päivää ilman tupakkaa on mun ennätys keväältä, joten kyllä pitäisi pystyä tosiaan parempaan. Edes siihen.

 • Kiitos Melissa ja lepuuttaja :)
  Illalla ollut vähän väliä tupakka mielessä. Se tunne lähinnä, kun istuu yksin pihalla tupakalla. Aamulla heräsin 4.30 ja mietin, että normisti kahvi tippumaan ja tupakalle, mutta mitäs nyt. Lähdin kävelylle ja tekihän se hyvää :) Aikaisesta heräämisestä ja tupakantuskasta johtuen olen illan ollut kiukkuinen kuin ampiainen. Harmittaa, kun tulee sitten lapsille äyskittyä :s

  Lepuuttajalle kovasti tsemppiä matkaan
 • Viimevuoden heinäkuun "lopettaja" ilmoittautuu taas kerran mukaan. Joo viime kesänä lopetin loman aikana ja olinkin sen kolmisen kuukautta ilman kunnes taas....
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.