2.11.2018 Osallistu tutkimuksen kyselylomakkeen koekäyttöön - noin 20 vastaajaa toivotaan

Auta osallistumalla tupakointia, tupakoinnin lopettamista ja Stumppi.fi -keskustelufoorumia koskevan kyselytutkimuksen koekäyttöön, johon Turun yliopiston väitöskirjatutkija Chenglong Li toivoo saavansa noin 20 vastausta, jotta voi arvioida kyselyn käytettävyyttä ja toimivuutta. Varsinainen tutkimusjakso alkaa myöhemmin.

Kyselyn saatesanoista ei kannata pelästyä, vaikka voi kuulostaa hankalalta:
”Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää tietämyksen jakamisen käytäntöjä sosiaalisissa sähköisissä yhteisöissä tupakoinnin asiayhteydessä.”

Kyselyyn voi vastata englanniksi tai suomeksi/ kielivalinta tehdään heti ensimmäisellä sivulla, jossa on teksti ”Select survey language”.
Kyselyyn vastaaminen vie noin 20 minuuttia ja kyselyyn on vastattava kerralla (sitä ei siis voi jättää keskeneräiseksi ja jatkaa vastaamista myöhemmin).

Kyselyyn pääset oheisesta webropol linkistä
https://link.webropolsurveys.com/S/F31C45D152FA7A15

Jos kyselyn linkki on suljettuna, kun yrität vastata, vastauksia on saatu kyselyn kokeiluun tarvittava määrä.
Voit myöhemmin osallistua varsinaiseen kyselytutkimukseen, kunhan linkki siihen avataan. Kyselylomake on sama.

Kyselyyn vastaaja (myös kyselyn koekäyttö) saa palkinnoksi yhden elokuvalipun, joka toimitetaan myöhemmin sähköpostitse.

Viestejä yhteensä

 • Tervetullut!
  Kyselyyn vastaaja (myös kyselyn koekäyttö) saa palkinnoksi yhden elokuvalipun, joka toimitetaan myöhemmin sähköpostitse.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Pieni kritiikki kyselystänne. Koska vastasin siihen jo aikaisemmin, en saa enää auki sitä. Asia, jota todella jäin ihmettelemään, oli kysymys vastaajan koulutustasosta. Oliko siellä vaihtoehtoja mm. maisteri, tohtori jne... Ehkä kannattaisi ottaa tuohon osaan mallia gallupin tms. kyselyistä, joissa laajempi ja varmaan toden mukaisempi koulutustasojako.
  En tiedä muuten, olenko oikea henkilö vastaamaan enää, koska olen roikkunut täällä Stumpin tämänhetkisen tiedon mukaan jo vuodesta 2007.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi marraskuu 2018

  Kiitos palautteesta. Tarkoitus tosiaan on, että kukin vastaa vain kerran ja nyt kokeiluvaiheessa vastanneet eivät vastaa varsinaiseen kyselytutkimukseen.

  Kyselyn teknisistä asetuksista vastaa ja kysymykset on laatinut väitöskirjatutkija (& hänen ohjaajansa). Kyselyä on käsitelty yhteisessä palaverissa ja keskusteltu muun muassa koulutustason jaottelusta (jota tutkijan piti käsittääkseni selkeyttää) ja siitä, että kysely on pitkä, mihin vaikuttavat tutkimuksen taustateoriat.

  Koulutustason valintavaihtoehdot näyttävät olevan
  Mikä on korkein suorittamanne tutkinto?
  Peruskoulu
  Lukio tai ammatillinen koulutus
  Kandidaatin tutkinto
  Maisterin tutkinto
  Tohtorin tutkinto

  Terveisin,
  Stumppi työryhmä

 • editoi marraskuu 2018

  Osio 2. Tupakointi
  Ensin pyydetään valitsemaan vaihtoehto, joka parhaiten kuvaa suhtautumista tupakoinnin lopettamiseen - tämä ok, ja ilokseni valitsen kohdan "Olen onnistuneesti lopettanut tupakoinnin, ilman tupakointihaluja ja 100% varmuudella" (tosin en koskaan voi olla 100% varma), mutta sitten toisessa kysymyksessä kysytäänkin, että "Montako tupakkaa tai vastaavaa käytätte keskimäärin päivittäin"? ja pienin vastausvaihtoehto on: "Tupakoin mutta en päivittäin" (vaan kun enhän minä enää polta, kun olen juuri yllä ilmoittanut onnistuneesti lopettaneeni..) ?

  Kaikkien kysymysten idea ei oikein avautunut minulle..

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Samoin ei mullekaan. Kun ajattelee foorumin väkeä, niin 99 % on jo lopettanut, mut harva heistä kuuluu kandidaatin, maisterin tai tohtorin luokkaan. Vähän enemmän vaihtoehtoja alkupäähän, kuten yleensä onkin.
  Eikö kukaan Stumpin väestä saanut kritisoida kyselyä etukäteen?
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi marraskuu 2018

  Juuri tuosta jaottelusta oli puhetta yhteisessä palaverissa/ ohjaava professorikin asiasta mainitsi. Osittain ongelman aiheuttanee tutkijan tausta. Suomalainen koulutusjärjestelmä tutkintonimikkeineen ei ole kovin tuttu. Laitamme hänelle viestiä tästä vielä, mutta koulutustaso ei tutkimusasetelmassa liene oleellisin asia kuitenkaan.

  Kysymysten loogiseen etenemiseen emme osaa ottaa kantaa - ne ovat tutkijan päättämiä ja teoreettisen viitekehyksen mukaisia. Eikös kyselylomakkeessa ole vapaatakin vastaustilaa, johon voi palautetta laittaa suoraan tutkijalle.

 • Olen ollut täällä sivustolla vasta 3 päivää ja aloin vastailla kysymyksiin tällä tietämyksellä tai tietämättömyydellä. Jätin kyselyn kuitenkin kesken koska kysely oli selkeästi suunnattu jo pidempään tällä sivustolla olleille kysymysten asettelusta päätellen..

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  No, eivät tule saamaan kovin kattavaa tulosta, kysely oli aika kökkö, jos vertaa muihin galluppeihin, joita paljon täyttelen. Jos lopettajien taustoista olisi haluttu parempi kattavuus, olisi siihen varmaan saatu apua Stumpin väeltä.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Varsinainen kysely tehdään myöhemmin; lähitulevaisuudessa kuitenkin. Tämä on nimenomaan kokeiluversio, jonka käyttäjäpalautetta tutkija toivoo, jotta voi vielä muokata varsinaista kyselyä toimivammaksi. Kannattaa siis kirjata lomakkeelle palautetta. Tutkimuksen teoriatausta (useampi teoria sovellettuna kysymyksiin) vaikuttaa kysymyksenasetteluun. Vastaaminen on tosiaan vapaaehtoista ja jokaisella oma kokemuksensa vastaajana.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Koska kyselyyn ei enää pääse, voisitte varmaan viedä tämän poteron tekstit heille.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi marraskuu 2018

  Kerromme palautteen tiedoksi, kuten jo aiemmin mainittuna, mutta ihan vain muille vastaajille vinkiksi tarkoitettu, että kannattaa vastatessaan kommentoida asioita avoimiin vastaustiloihin. Kyselyn tekniset asetukset ovat väitöskirjatutkijan ratkaisuja.

  Tämän enempää emme tätä koekyselyä kommentoi.

 • Vastasin kyselyyn. Tässä oli enemmänkin kyse palstasta itsessään, ei niinkään tupakoinnin lopettamisesta.

 • editoi marraskuu 2018

  Mielestäni kyselyssä ei kyllä ollut yhtään avointa vastaustilaa, mihin olisi voinut kommentteja kirjoittaa. (tästä kannattaisi ehkä ainakin mainita kyselyn laatijalle, jos tarkoitus on siis saada käyttäjäpalautetta kyselystä muualtakin kuin tätä kautta)

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu

 • Vastaustila on aivan kyselyn lopussa.

 • Minäpä pääsen kyselyyn uudestaankin, vaikka olen sen jo kerran täyttänyt. Ei siellä tosiaan ole vapaata kenttää, missä palautetta kysyttäisiin tai mihin sitä voisi antaa

  4.6.2016 illasta se loppu, ei oo sittemmin ollu tupakille hoppu

 • Outo juttu, minulla kyllä oli.

 • Hello, all!
  Thank you very much for your participation, we have closed the survey link for the pilot study. The respondents of the pilot study will get an electronic movie ticket via email next month.
  Also, thank you very much for your comments, we will revise our questionnaire, and the new survey will come soon.
  Welcome participation! Each respondent will get an electronic movie ticket as a gift :)

 • Hei kaikki!
  Kiitos osallistumisestasi Turun yliopiston väitöskirjatutkija Chenglong Lin kyselytutkimuksen koekäyttöön. Kysely on nyt suljettu ja siihen osallistuneet saavat elektronisen elokuvalipun ensikuussa. Kiitos paljon kommenteistanne. Uusi kysely alkaa pian.
  Uudistamme kysymyspohjiamme. Tervetuloa osallistumaan. Jokainen osallistuja tulee saamaan lahjaksi elektronisen elokuvalipun.

Tämä keskustelu on suljettu.