Kerran lopettanut ja uudelleen aloittanut

Jotenkin pallo on hukassa. Tekisi mieli lopettaa tupakointi, joka on ainut "päihteeni". Inhoan kyllä hajua, joka siitä lähtee. Pesen tupakoinnin jälkeen käteni ja hampaani. Kyykötän salaa takapihallamme tupakalla. Ensin varmistan ettei naapurin ikkuna ole auki. Joskus, kun en ole huomannut avointa ikkunaa niin se pamautetaan niin kovaa kiinni, että seinät ulkona tärisee. Naapurinamme asuu nuori ja täydellinen aviopari ja heillä on yksi lapsi. Naapuri suorastaan kyttää, että josko olen tupakalla. He pitävät ikkuinoita melkein aina auki, jopa talvellakin. Tämä vain siitä, kun valitetaan että tupakoijat dominoivat. Kyllä se dominointi on suurelta osin päin vastoin.

Häpeän itseäni niin, että tervehdin naapureita pihalla yksioikoisella Hei -sanalla. Olen saanut siitä kyttäämisestä rytmi- ja unihäiriöitä. Yleensä kävelen lähimetsään tupakalle. Sielläkin on koirien ulkoiluttajia, joten yritän pitää tupakkani piilossa.

Tuntuu, että polttaisin kenties vähemmän, jos kukaan ei kyttäisi. Tuntuu kuin maailman pahin synti olisi tupakka. Todellisuudessa kukaan ei välitä tupakoijien terveydestä, vaan heitä häritsee savun haju.Lisäksi mahdolliset terveysmenot, jotka he joutuvat muka kustantamaan Maailmassa on kyllä muitakin pahoja hajuja . Jos oikein tarkkaan mietitään myrkyllisiä aineita, niin kaikkein myrkyllisimmät ovat näkymättömiä ja hajuttomia.

Tämä kamala syyllistäminen ja sormella heristely tupakoijia kohtaan aiheuttaa enemmän sydänhäiriöitä minulle kuin tupakka. Jatkuva syyllisyys polttamisesta ja lisäksi syyllistämisestä. Jos söisin mielialalääkkeitä ahdistukseeni tai joisin alkoholia, niin kukaan ei moittisi. Kaikki ymmärtäisivät ja taputtaisivat päähän. Jos joisin terveyteni ja menettäisin työni, minulle annettaisiin asunto ja asuntotuet. Esimerkkinä voisin kertoa, että äitini ei 97-vuotiaana saanut vanhusten palvelutalosta asuntoa vaikka oli todella sairas, mutta 60-vuotias ekslankonii sai ja on nyt nauttinut asumisesta yhteiskunnan varoilla yli kymmenen vuotta. Olen kuullut, että tämä on hyvinkin yleistä, että alkoholistit vievät vanhusten paikat. Nämä vanhukset ovat rakentaneet tämän yhteiskunnan, joka hylkää heidät kuolemaan ilman apua ja hoivaa. Alkoholisteille annetaan kaikki tuki ja turva. Miksiköhän alkoholijuomapullojen kyljessä ei ole kuvia sen aiheuttamista haitoista. Voisikohan olla niin, että tämä tabu-aihe on niin yleinen ongelma, että siitä ei voi puhua. Verotulos alkoholista menee kyllä siitä aiheutuviin kuluihin. On laskettu, että jokaisen alkoholistin lähellä kärsii vähintää 10 ihmistä.

Olisiko joskus hyvä pohtia miksi joku tupakoi ja miksi joku juo. Suomessa katsotaan aina asioita ulkokohtaisesti ja syvällinen pohdinta jää sormella osoittelun tasolle. Onko syyllinen tupakka vai ympäristötekijät.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.