Toukokuussa 2019 aloitin lopettamisen itseltäni salaa.

Kerralla lopettaminen ei onnistu, tiedän sen. Nuorena aloitin ja poltin n.15-vuotta. Tosin kolme viimeistä vuotta enää yksi tupakka illalla. Lopetin heti kun aloin odottamaan esikoistamme. Olin polttamatta 15-vuotta, sitten tuli stressi ja itkupotkuraivari. Aloin pikkuhiljaa polttamaan uudelleen, mutta vain iltaisin 2-3 per pvä. Nytkin poltin 3-5 per ilta eli päivisin en töissä polta vaan illalla "tuumaillessani".

Nyt kuitenkin tulin siihen pisteeseen, että tuntui kuin naapurini kyttäisi (mitä tekikin tuolilla seisten yläkerran ikkunassaan), josko olen rivitalon pihallamme tupakalla. Aina tarkkaan yritin katsoa ettei heillä vaan ole ikkuna auki ja savu mene heidän ikkunasta sisälle. Pari kertaa epähuomiossa poltin, kun heidän ikkunansa oli auki eli savua meni ilmeisesti sisään, jolloin ikkunaa hakattiin moneen kertaan ja pamautettiin kiinni. Naapurini aiheutti minulle oikeasti sydämen rytmihäiriön. No onneksi ogelmaan löytyi ratkaisu. Ostin sähkösavukkeen. Nyt voin rauhassa höyryttää vaikka ikkunoita kolisteleva terveysintoilijanuoripari olisi aidan takana. Ei haise yhtään. Jess!!! Tupakkaakaan ei tee enää mieli. Höyrytän harvoin ja kaikkein miedointa. Jossakin vaiheessa siirryn kokonaan nikotiinittomaan nesteeseen. Siitä on sitten jo lyhyt matka irti kokonaan. Ilman sähkötupakkaa olisin varmaan sairastunut häpeästä, pelosta ja ahdistuksesta, en todellakaan tupakasta.

Täytyy myöntää, että naapurin raivoraitis nuoripari sai aikaan muutoksen. Vaikkakin oma terveyteni siinä oli mennä. Naapuruus kylläkin on mennyt ja sanon heille pihalla vain Hei ja hymyilen. Uskon, että oma paheeni säästi minut tutustumiselta noin fanaattisiin ihmisiin. Ostimme aurinkovarjon, joka peittää heiltä näkyvyyden pihallemme, sillä en halua kenenkään kurkkivan meitä tuolilla seisten ikkunassa vahtien. Sähkötupakka antoi minulle ihmisyyden takaisin, en enää tarvitse hävetä itseäni ja öisin itkeä unettomana.
Tupakan polton lopettamisen kannustuksen olisi voinut tehdä ystävällisemminkin kuin ikkunoita hakaten ja ikkunassa vahtien. He olisivat voineet tulla ystävällisesti kertomaan ongelmasta. Niitä kertoja, kun savu heidän kotiinsa pääsi menemään kolmen vuoden aikana, jonka he ovat täällä asuneet, voi laskea yhden käden sormilla.

Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Olipahan tarina! Mut ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Näinhän tässä kävi, tosin vaikean kautta. Mut onnittelen sinua, et näin sit pääsit eroon polttamisesta.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Huomenta! Naapurisi ei vältsiin ole raivoraitis vaan psykopaatti joka haluaa määrätä kaikkien kaikki asiat. Ei pidä päästää niskan päälle. Saat hänet nöyrtymään kun pihalla riittävän äänekkäästi suunnittelet muuttoa ja nykyisen asunnon vuokraamista kriminaalihuollossa työskentelevän ystäväsi avustuksella. Eri variaatiot tilanteeseen sovitettuna tietysti käyttöön, vain mielikuvitus on rajana mutta palstan säännöt huomioiden en voi informoida enempää. Omat naapurini ovat erittäin kohteliaita ja huomaavaisia ;). En tarkoita että alkaisit tupakoida mutta kalojahan savustetaan ja grillaillaan kaikenlaista omalla pihalla.
 • Samoilla linjoilla KessutPois kanssa :D

  Taloyhtiöhän voi kieltää tupakoinnin alueellaan, mutta lupa siihen pitää anoa kaupungilta ja se maksaa.

  Sillä aikaa saa tuprutella ihan rauhassa. Minun kaveri valitteli hiljan kun hänen naapurissaan asuu ihmisiä jotka viettävät ramadaa, currykanan tuoksut tunkee joka ilta ikkunasta sisään. Saa mausteillakin kivat aromit aikaiseksi.
  Grilliin ostoon ja ulkoruokintaan ;)

 • Kiitos vinkeistä. Ostin jo ison aurinkovarjon, jonka käänsin niin, ettei naapurista nää kuin osan meidän pihaa. Siellä varjon alla voin rauhassa sähkösavukettani polttaa vaikka naapurit istuisivat aidan takana. Savu haihtuu nopeasti eikä haise. Toivottavasti pääsen tästäkin paheesta joskus. Niin tuosta grillauksestakin naapuri hakkaa ikkunoita eli ei jaksa sen kanssa enää lisää kiusata. Onneksi on kesäpaikka, jonne voi karata. Tuntuu kyllä jännälle, kun kaupungista on nykyään tullut vankila. Uusissa taloissa parvekkeetkin on tehty kokonaan lasista, että kaikki näkee mitä kaikki tekee, ettei vaan olisi mitään yksityisyyttä. Joku kertoi, että äänieristykset on sitä luokkaa, että on kuin laulussa "sua kuunnellaan sillä seinilläkin korvat on", Onneksi ei sentään ole sitä huolta. Asutaan päätyhuoneistossa ja on vain tämä yksi "terveysterroristi" naapuri.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.