PAINONHALLITSIJOIDEN AVAUTUMISKETJU

1101113151619

Viestejä yhteensä

 • Täytyy toivoa että laihdutus sitten myöhemmin olisi tepsivämpää! Tuttavat jotka ovat pari vuotta sitten lopettaneet eivät ole kyllä laihtuneet itsestään, vaan tulleet kilot ovat jääneet pysyviksi. Eli kyllä siinä jotain vaivaa pitää nähdä - mikä nyt sinänsä on ihan loogistakin, että kun tupakka kiihdytti aineenvaihduntaa, ja nyt se ei enää kiihdytä, niin ei se samoihin vauhteihin itsestään nouse. Lisäksi on tässä hyväksyttävä sekin että kun ikää tulee joka vuosi lisää, aineenvaihdunta jo senkin takia hidastuu koko ajan. Eli se että joskus kymmenen vuotta sitten onnistuin laihduttamaan huomattavan määrän, ei tarkoita sitä että se sujuisi likimainkaan yhtä helposti nyt - varsinkaan kun on tuo tupakanlopetus vielä sekoittamassa kuviota lisää. Kaipa sitä tottuu tämän mahalöllerön kanssa elämään!

  Mulla on yhdet tavoitefarkut kaapissa... ehdin ostaa ne ennen kuin lopetin polttamisen, ja eiväthän ne enää mahtuneet päälle. Kävin sitten ostamassa toiset samanlaiset, yhtä kokoa isommat farkut joita voin nyt pitää "toistaiseksi" kunnes ne alkuperäiset mahtuvat taas päälle. Jos eivät enää ikinä mahdu, jäävät sitten kaappiin muistomerkiksi menneistä vuosista :)

 • Ollaan niin samoilla kuvioilla liikentees..Juu eipä paljon auta salaatin syöminenkään..tuntuu että mitä vaan syö niin ei vaan housujen vyötärö löysty...tosin olut meikän miina tässä heikkoutena
 • Enkä vieläkään oo mennyt vaakaan
 • Se on jännä miten aiemmin jos pari päivää eli pelkällä salaatilla niin heti oli hitusen litteämpi olo vatsassa, mutta nyt on aina vain pullero olo niin kuin ne ruoat ei sulaisi lainkaan.
 • No älä muuta sano...No ainakin henki kulkee jos jotain positiivista tähän...
 • Henki kulkee ja varpaita ei palele! Menee tää näinkin :)
 • Mulla lopettamisessa nous paino 6 kiloo ja nyt tässä vuosien myötä ilman mitään laihduttamista
  pudonnut 8 kiloo, mistä sitten lie johtuu, tiiä häntä, mutta ei pudotus kuitenkaan hetkessä tapahdu, tämä paino jo jonkun aikaa ollu.

 • Kun mennään kolminumeroisissa lukemissa nii en ihan noin rennosti osaa ottaa!

  Ensiviikolla on sokerirastukset ja muita verikokeita :# vähän meinaa pelottaa mitä sieltä tulee! Onneksi paino on nyt pysynyt samassa eikä vaan noussut ja noussut vaikka en ole jaksanut laihduttaa mitenkään aktiivisesti... mutta jos sieltä diabetes napsahtaa niin ainakin saan syyn ja ehkäpä apuakin laihduttamiseen!
 • Peukkuja Uninen että tilanne paranee, tavalla tai toisella!
 • Ja ei mullakaan ole varaa päästää painoa nousemaan enempää tai ollaan jo pelottavissa lukemissa. Mulla kun kävi niin että viime talvena vähän vahingossa oli tullut viitisen kiloa lisää, ja olin ajatellut keväällä tiputella ne - mutta sitten lopetinkin tupakan ja paino alkoikin vain nousta!

  Nyt siis alistun siihen että paino ei laske, mutta olen tyytyväinen jos painon nouseminen on pysähtynyt dieetillä
 • Paino pysyy edelleen samassa. Refluksikin kiusaa... apteekissa farmaseutti sanoi että kyllä se tosiaan vuoden kestää että aineenvaihdunta toipuu. Luin myös jostain että kilpirauhasarvotkin voivat heittelehtiä noin vuoden ajan lopettamisen jälkeen. Tässä taitaa nyt olla tosi monta asiaa sotkemassa painonhallintaa :) Työterveyshoitaja pyysi pitämään ruokapäiväkirjaa parin viikon ajan ja oli kovin varma siitä että sieltä se syy painon junnaamiseen löytyy. Vähän arveluttaa kyllä... ainahan sitä jotain sanomista helposti löytyy - syö liian harvoin, liian vähän, liian usein, liian paljon, syö vääränlaista rasvaa, jne jne mutta kirjoittelen nyt vihkoon ylös kaiken. Ei se ota jos ei annakaan. Nyt olen kuitenkin tottunut olomuotooni, ja ehkä se ihra on vähän vaihtanut paikkaakin koska ei ole ihan niin turpea olo. Vaatteetkaan (nämä uudet, kokoa isommat) ei silleen enää kiristä, ja välillä on suorastaan aika sutjakka olo, jos ei katso peiliin. Liikuntaharrastuksia olen jatkanut - ei niistä ainakaan haittaa voi olla, ja onhan se hyvä jos kunto paranee että jaksaa tämän ylipainon kantaa! :)

  Onkos kellään muulla enää mitään avauduttavaa? Tän aiheen keskustelu on vähän hyytynyt... ehkä kaikki muut jo tiputteli kilonsa ja elelevät nyt hoikan onnellista elämää?

 • Ei tässä nyt vielä ole päästy kiloista eroon. Onneksi painon nousu on sentään pysähtynyt. Olen kyllä tässä laihduttamisessa vähän onneton, kun enpysty olemaan erossa suklaasta. Jos ei muuten niin kahvin kanssa syön aina muutaman suklaakeksin. Joten olen syönyt vähemmän oikeaa ruokaa. Hah, eikö kuulostakin hyvältä. Ja voileipä ihminen vielä... mutta olen taas jättänyt perunat vähemmälle...

 • Onko täällä muita syömishäiriöisiä? Mulla on dilemma, mitä tehdä lounaan suhteen. Tavallisesti jätän sen väliin kuten aamupalankin, ja menen sijaistoimintona tupakalle, nyt ei ole sitä vaihtoehtoa käytössä. Olen miettinyt, pitäisikö syömishäiriö pistää tauolle tupakoinnin lopettamisprojektin ajaksi, mutta pelkään lihomista. Mulla on siis ihan tavallista että jätän väliin sekä aamupalan että lounaan, ei tule nälkä eikä ahmimisoireita iltoihin.

 • editoi tammikuu 7

  Moi, miten rasittavaa työtä teet - minä täällä konttorihommissa vedän pienen-joqurttipurkin ja pillimehun lounaaksi :) ja tietty roikun täällä stumpissa :D Vyötärössä toi ei tosin vähentävästi näy, kun pitäisi sitä kulutustakin viitsiä lisäämään :)

 • Mä en ole koskaan syönyt aamiaista ja lounasta (paitsi jos on joku lääkekuuri jolloin on ollut pakko syödä ennen lääkettä - väkisin). Ei tee mieli, eikä tule nälkä ennen kuin töistä palattua. Onko se syömishäiriö?

  Harmi kyllä kulutuksen lisääminen ei kauheasti laihduta - sitä ei normaali työssäkäyvä ihminen edes ehdi kuntoilla niin paljon että se vaikuttaisi. Syömisestä se on kiinni. Mitä syö ja miten paljon. Jokaisella lienee oma uskomus siitä mikä sen osalta toimii - ääripäät lienevät "lautasmalli kolmen tunnin välein ja liian vähällä syömisellä vain lihoo" ja toinen sitten rajoittaa joko hiilareita tai kaloreita tai ruokamäärää tai jotain muuta :) En ota kantaa mikä kellekin on paras kun mua jo kerran on täällä nimitelty kun mainitsin että marjoissa oleva sokeri on ihan samaa sokeria kuin muukin syöty sokeri :)

 • Mulla itsellä on tunne että nyt kun on tarpeeksi aikaa kulunut lopettamisesta (nyt 7 kk ja rapiat) elimistö alkaa tuntua normaalimmalta, joten yritän laihduttaa nyt uudestaan - jospa nyt joku konsti tehoaisi! Alkuun ei tosiaan tehonnut yhtään mikään. Oma strategiani on noilla Tirenan linjoilla, eli hiilareiden vähentäminen. Perunat pois, pasta pois, riisi pois, leipä pois jos ei pois jättäminen aiheuta ongelmia vatsan toimivuuden kanssa. Limsoja ja karkkeja tai pullaa en kauheasti ole nauttinut tähänkään mennessä, mutta nekin siis tietysti pois. Vain 70% suklaata jos herkkuja tekee mieli.

 • editoi tammikuu 7

  No oikeassa olet tuossa, että glukoosiksi ne kaikki hiilarit muuttuu :) Tulivat sitten leivästä, maidosta marjoista, yms... Ps. otan sen riskin, että alkavat nimittelemään :D

 • Näinpä juuri :) Joo ehkäpä sä olet turvassa - nimittely varmaankin edellyttää että kohde on muutenkin hankala ihminen ja nimittelijälläkin hermot kireällä!

  Muutenhan tietysti liikkuminen on terveellistä toki - minäkin rupesin harrastamaan liikuntaa kun huomasin että tupakinlopetuskilot eivät lähde millään ilveellä pois, niin pitää sitten olla vähän paremmassa kunnossa että jaksaa ne kantaa. Kunnes ne lähtee :)

 • Vähän tökkii vielä tämä aloitus. En viitsi selitellä kun ihan itsestäni on kiinni. Nyt ostin tarjouksesta uuden digivaa`an. entinen kun oli vielä sellainen vanhanaikainen pyörivällä kiekolla oleva malli. Sen lukemat heitteli niin, että ei oikein voinut luottaa
  Itse syön kyllä normi aamupalan ja nyt kevyehkön "lounaan" kolmen-neljän maissa. Sitten hedelmää välipalaksi ja iltapalaksi vielä jotain lähinnä teetä ja leipää. sen verran että uni tulee. Nälkäisenä ei voi mennä nukkumaan ja kahvia joka tapauksessa pari pannullista päivän aikana
  Lopputulema on se että 100g on pudonnut :D

 • Hahah mä tein ton saman silloin viime kesänä - ostin digivaa'an kun vanha vaikutti epäluotettavalta. Paino mokoma ei laskenut vaan vaappui edestakas samoissa kiloissa! Ajattelin että ei se vanha vaakaraukka enää näin korkeissa lukemissa voi näyttää oikein :) No ihan samaa näytti digivaaka :D

  Totta on ettei nälkäisenä saa unta, ja uni on oikeasti tärkeää. Sen verran pitää syödä että saa nukuttua, jaksaa tehdä töitä, ja pysyy terveenä. Nythän on muodikkaita noi pätkäpaastotkin, joissa koko päivän ravinto syödään jonkun tietyn tuntimäärän sisällä, eikä pitkin päivää. Eli meille aamiaisettomille ja lounaattomillekin on "oma" dieetti :D Mikä todistaa sen että se laihtuminen ei ole siitäkään kiinni mihin aikaan sitä syö.

  Muista kuitenkin Tirena että jos ei meinaa ruveta kilot tippumaan, niin sun elimistösi ei ole vielä asettunut lopettamisen jälkeen, joten älä stressaa, vaan yritä sit myöhemmin uudelleen. Mä olen nyt saanut 2 kiloa joulun jälkeen pois, ja jos ne tulee viikon sisällä takaisin, se kertoo että heiluriliike ei ole vieläkään loppunut ja on turha yrittää mitään kitudieettiä. Jos ne nyt pysyvät poissa, otan seuraavan vaihteen silmään ja rupean erittäin vähille hiilareille!

 • Kyllä noi läskit tosiaan tuntuu uhmaavan luonnon lakeja :D Ihan niinkuin elimistö jotenkin saisi energiaa tyhjästä eikä kuluttaisi noita minnekään :)

 • Niinpä... se aineenvaihdunta kun tupakinlopettamisesta hyytyy niin elimistö imee energiaa vaikka pahvilaatikosta jos sen suuhunsa laittaa. Ja pitää tiukasti kiinni joka kalorista eikä suostu kuluttamaan yhtään! Mähän silloin aluksi varsinkin söin normaalia vähemmän kun siitä Champixista tuli niin huono olo ettei ruoka maistunut. Kilot silti lisääntyivät :)

  Oikeasti yllättävää miten hirmu moneen asiaan se nikotiini (ja nyttemmin sen puute) vaikuttaa! Miehillä tilanteen pitäisi olla hitusen parempi, koska lihakset pitää aineenvaihduntaa yllä ihan olemassaolollaan.

 • Öh tuota, yksi dieetti juuri on sellainen että aamulla ja aamupäivällä mätetään pöperöä niin paljon kuin maha vetää eikä illalla klo 18 jälkeen enää mitään. Sovelsin sitä itse väljemmin ja niin teen vieläkin että klo 15 mennessä pitää olla tukevat ruoat syöty ja illalla ajoissa vain vähän jugurttia ja marjoja, nyt iltapalan ajankohta on venynyt, pitäisi jättää se pois kokonaan. Laihduttaessa nimenomaan pitää opetella menemään nälkäisenä nukkumaan. Yhtään leuhkimatta sanon että se toimi, kokoa 34 röökin lopettamiseen asti eli koko aikuisikäni.
  Viimeksi olen ollut tällainen laardiläjä joskus 16- vuotiaana, eli siihen asti kun luin jostakin siitä dieetistä. Pitäisi taas alkaa noudattaa sitä.

 • Tuohon dieettiin minä en pysty... oksennus tulee jos pitää aamulla väkisin syödä, etenkin jos vielä paljon pitää syödä! Enkä kesken työpäivän osaa ruveta syömään - silloin tehdään töitä. Mutta jos se toimii sulla, niin kannattaa ehdottomasti sitä noudattaa! Melkein mikä tahansa dieetti laihduttaa ainakin jonkin verran, ja se jatko on sitten se hankala asia, että millaisella ruokavaliolla saa sitä ylläpidettyä ja edistettyä. Sullakin KP on lopettamisesta jo niin kauan että pitäisi ruveta dieettien tepsimään pikkuhiljaa!

 • Onnittelut Kipax 2kg todella hyvä alku!
  Nyt otan uuden alun ja yritän pysyä suunnitelmassa :) Eli suklaakeksit ei kuulu tähän diettiin :D

 • Tässä ei ole kuukauteen noudatettu mitään dieettejä, se kyllä näkyy :#. Vuoteen ei pysty kiskaisemaan koiran kanssa vielä puolimaratonia, pitänee olla syömättä siihen asti ettei tarvitse pyöriä lenkkipoluilla.
 • Ps. Edes lopettamisen lopettaminen ei vältsiin auta, ainakaan kaikilla. Yksi tuttava repsahti lähes vuoden jälkeen polttamaan ja lihoo edelleen. Sukunsa naiset ovat kyllä lihoneet vanhetessaan kuten meidänkin suvussamme tupakoimattomille on käynyt. Hyviä kokkeja ovat olleet kaikki, siinä ehkä syy.
 • Hyvä ruoka on tosiaan paha kiusaus... osaisinpa tehdä oikein epähoukuttelevaa ruokaa niin tää olis kovin paljon helpompaa :) Joo, jossain terveyssivustolla jossa siitä lopettamisen aineenvaihdunnanhyytymisestä puhuttiin sanottiinkin että uudelleen aloittaminen ei laihduta tulleita kiloja pois. Luulin että se estäisi edes uusien kertymisen mutta ilmeisesti siis ei? Eli peli on menetetty :D

  Muistahan KP että se tuleva hauva on pentu - ei se jaksa vielä juosta lujaa eikä kauan, joten sä voit nostatella omaa lenkkikuntoasi ihan rauhassa pennun kanssa samaa tahtia!

  Terveisiä zumbatunnilta! Hiki tuli :) Mullehan se on toki paljon tehokkaampaa kuin niille gasellinmuotoisille tanssillisille neitokaisille, kun mä joudun retuuttamaan tätä pelastusrengasta joka askeleella mukana :) Välillä itseäkin meinaa naurattaa moinen virtahepotanssi :)

 • Lenkkikunto on jo, mikäli polvet kestävät tätä silavan määrää. Venyyköhän iho liiaksi kun laardit hyllyvät ravatessa :o. Epäilyttävää löysyyttä on edesmenneiden jenkkakahvojen kohdalla, lisäksi hieronnat ym venyttävät ihoa. Se ei palaudu tällä iällä kovin helposti. Hieronnat kyllä loppuvat kun lenkit alkavat, aika ei riitä kaikkeen.
 • Enpä ole koskaan ajatellut että hieronta venyttää ihoa! Mulle tulee varmaankin siivet kun lapojen ympäriltä on möyhitty kerta toisensa jälkeen :) Joskaan se ei mua itseä kovasti haittaa kun en sinne selkäpuolelle näe...
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.