Lokakuussa 2019 lopettaneet

No nii. Se nyt sitten olis tässä, lokakuisten ketju. Tervetuloa mukaan :)
Otin pienen varaslähdön ja lopetin jo eile illalla. Laastarin ja tablettejen kanssa taas liikkeelle, monennetta kertaa lieneekään. Pisin tauko keväällä kesti vissii 5 kuukautta, kunnes otin taas ja retkahdin. Ei hermo vaan kestäny, tapahtu liikaa kaikenlaista kesän ja alkusyksyn aikana.
Nyt sitte ilosesti flunssassa jo 2 kuukautta ja eile meinas happi loppua, pakko oli laastari läntätä. Tupakointihistoriaa takana reilu 30 vuotta, ja sitä on palanu järettömiä määriä. Lopetusyrityksiä on niin paljon et en osaa enää ees arvioida määrää, mutta niitä alkaa olemaan varmaan jo lähemmäs 100.

Tervetuloa taas alun vierotusoireet (hikoilu ja unettomuus) ja sitten helpotus, toivottavasti nyt viimoista kertaa. Pinnaa ei kuitenkaa kiristä ;) muu ku oma tyhmyys :rage:

Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
«13456733

Viestejä yhteensä

 • Tää on nyt jotenkii tyhmää, tai siis tuntuu tyhmältä. Olla täällä taas... Nii tuoreessa muistissa on kaikki alkupäivien viekkarit, seesteys, unettomuus ja kaikki hyvät asiat, mitä lopettamisesta seuraa. Ku ne on kirjottanu jo monia kertoja, ei enää jaksa :D
  Samaa aivosumua, huippausta ja silmien tsuumailua tää on, hiki valuu, väsyttää, ei kiinnosta mikään. Ja pari päivää eteenpäin, tulee taas se euforinen olo, no unettomuus toki sitten ku alkaa, jatkuu jatkumistaan, kunnes taas loppuu...
  Nyt on vaan jotenkii niiiiiin v*ittuuntunu fiilis muutenkii, et en tiiä. Tupakkaa ei kuitenkaa miel tee, on noi keuhkot niin tukossa etteivät varmaan siedä ees jos joku vieressä polttais.
  Yritän nyt keikutella linjoilla kuitenkii taas...

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Niinpä, kahden päivän päästä sinulla on homma ennenkin ollut paketissa.

 • Moro. Mulla vasta viikko takana, ajoitin lopettamisen vähän kuin vahingossa veemäiseen elämäntilanteeseen ja sillain yhtäkkiä, että "äh, en mä jaksa röökiaskia hakea, enpä taida muuten hakea huomennakaan". Nyt ei tiedä johtuuko kiukku ja masennus lopettamisesta, vai muuten kököstä elämästä, joten röökittömyyttä ei voi syyttää. Siksipä oli oikein hyvä ajoitus. Paljon tsemppiä sinulle Sande.
 • Kiitos Sam79, ei tässä nyt mitää hätää ole. Ei todellakaan tee mieli tupakkaa. Jotenkii vaan on sellanen "tyhjä" olo: TAAS sitä täällä ollaan.
  Saunaan aattelin lähteä jatkamaan tätä hikoilua ja sitte ruokaa ja unille. Ihan helppo päivä tää muuten on ollu, ku on saanu pääasiassa vaan olla.

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Sanden teksteistä tulee vaan mieleen se, että lopettaminen saattaa olla helpompaa kun siitä ei tee niin perkeleellisen suurta numeroa ja manaa kaikenlaisia vaikeuksia esiin tietentahtoen kuten suuri osa ihmisistä tuntuu tekevän. Toki saa piehtaroida tuskissaan niin halutessaan, mutta sellainen ei ole automaattinen seuraus kun tupakointia lopettelee, vaan siihen voi ihan itse omilla ajatusmalleillaankin vaikuttaa miten prosessi lähtee etenemään tai jatkumaan. Tupakista voi päästä eroon jo parissa viikossa, se on uskomattoman pitkä aika pahalle addiktille olla ilman. Ei tarvitse aina odottaa johkin vuoteen, jotta voi julistaa itsensä jo voittajaksi.

 • Ajatusrikollinen kirjoittaa asiaa.

  Tosin viimeisestä lauseesta voidaan olla montaa mieltä. Toiset sanoo että vasta 2:n !! vuoden jälkeen ollaan irti tupakasta.
  Henki on altis ja liha on heikko.... vai miten meni :#

 • Aika kuluu odottamattakin, kuluva päivä on se tärkein. Meillä on vaan erillaiset tiet, kaikilla ei onnistu ajatusmaailman manipulointi. Toisilla ei tule vieroitusoireita ollenkaan, toisilla ne ovat vaikeita. Jos "vaikeudet" alkavat vasta kahden kuukauden jälkeen, voi sanoa, ettei vieroitusoireita ollut ollenkaan vaan on jostain muusta kyse.

 • Kolmas päivä menossa, apuna champix. Eilen alkoi ärtyneisyys ja hermostuneisuus. Takana 35 vuotta tupakointia. Jatkuva yskä alkoi ahdistamaan, hävetti. Motivaatio hyvä.
 • Hyvä Elli49v! Tsempit!!! Mulla tupakka on ollut aina ystävä, lohduttaja, avain onneen jne..tai oli sitä 25 vuotta. Täytyy sanoa näin 40 vuotiaana paljon urheilevana 4 vuotiaan lapsen suht korkealle koulutettuna ja alallaan menestyvänä äitinä, että kettu mitä shaibaa. Ei tupakka kaveri ole, se on vain pakokeino pahoista tilanteista. Nyt ei pääse tupakalle, vaan pitää ottaa asiat vastaan, kuten ne on ja katsoa peiliin. Ei ole pakoteitä. Tänään istuin kuten ennenkin, terassilla aamukahvilla. Vain tupakka puuttui eikä se haitannut. Ei ollut edes hölmö olo.
 • Tsemppiä Sam79! Olen aina ollut vähän salassa polttaja. Oman takapihan kuisti paras paikka. En voisi tupakoida julkisella paikalla. Siitä on nyt apua. Illalla kotona vaikeinta.
 • Samaa rataa tää menee ku useimmiten ennenkii. Tupakkaa ei tee mieli, ei oikein oo viekkareitakaan, hikoiluttaa vaan jonku verran ja väsyttää. Ihme kyllä nyt ei huippaa, eikä silmätkää enää zuumaile omiaan. Ei hemmetti ees ärsytä mikään, paitsi edelleen se oma hölmöys ku piti mennä repsahtamaan. Tää on suorastaan tylsää ja tylsyydestä en tykkää yhtään, siihen ja kamalaan kesään se savuttomuus kaatukii. Onneks nyt kuitenkii pystyy liikkumaan, se helpottaa paljon.
  Sori et oon vähä pahantuulisen ja masentuneen olonen, ottaa vaan niin päähän tuo hölmöys, kai tästä joskus yli pääsee
  Tsemppiä Sam79 jaElli49v

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Selkeytän eilistä viestiäni, etten missään nimessä vähättele kenenkään oireita tai sitä mitä niille voisi tehdä tai miten niihin suhtautua. Kannustaen pyrin kirjoittamaan siksi, että moni ei ole itselleen tarpeeksi armollinen vaan voi palkita itseään jo lyhyestä tupakoimattomuudestakin, sillä se saattaa jo olla avain onneen. Minulla kesti vuoden unohtaa tupakka arjesta, mutta toisille se muutos voi olla nopeampi. Ei ole yhtä ainoaa tapaa suhtautua tupakoimattomuuteen ja kuluvaan aikaan, mutta ihmiset voivat yllättyä kuinka helppoa se rajuistakin oireista huolimatta voi olla. Taatusti aina vähintään kokeilemisen arvoista. Lokakuu on ihan hyvä siihenkin kokeiluun...

 • Mulla tuli just kolme kuukautta täyteen. Lopettaminen oli helppoa, enempi pelotti ennen lopettamista kun lopetus päivän olin päättänyt. Champixin kakkosviikon lopussa siis. Mutta tämä mitään sanomaton harmaus on ollut pettymys, ei mitään voittaja fiiliksiä.

 • ozonejr: Sinulla on oletettavasti vielä sellainen vanhan (elämäntavan) kaipuu mielessäsi. Tupakoinnin lopettaminen ei välttämättä tuo mitään konkreettisesti tilalle vaan siihen pitää suhtautua kuin läheisen menettämiseen - se kirpaisee hetken inhorealismissan, mutta alkaa kasvamaan arjessa ruohoa ennen pitkää. Tupakasta ei tavallaan pääse koskaan eroon sen lopetettuaan, vaan käyt haudalla ja kastelet kukkia tarpeen mukaan.

 • Hitto, hyvä tuo haudalla käynti ja kukkien kastelu. Pitää vaan varoa ettei kastele liikaa..
  Tsemppiä kaikille lokakuisille, siitä se lähtee johonkin suuntaan.
 • Ku suututtaa se ratkeeminen, ja sehän tiedetään, et ku ratkeen, ni se ei lopu enneku keuhkot on niin tukossa ettei happi enää kunnolla kule. Miks vitussa? Ku on hyvä olo, pitää mennä pilaamaan kaikki. Nyt taas menee varmaan 2 kuukautta et hengitys alkaa helpottaa, tai no, on se helpottanu nyt kahessa päivässä jo mut vituttaa tää yskiminen, lima ja rohina. Tiiän et monella on asiat pahemminkii keuhkojen suhteen ja samalle tielle itekkii tässä varmaan päädyn jos en saa tätä ratkeilua kuriin. Kai mie oon jotekii kieroon kasvanu ku ikäni ollu tupakan myrkkyjen alasena...

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Pitäiskö sun Sande vähän entrata tuota bannerias, niin hyvältä kuin se näyttääkin. :)
  Kyllä se taas alkaa sulta sujumaan tuo savuttomuus. Muistat vain, ettei tupakka ole mihinkään ratkaisu, mikään tilanne tai tunnetila ei parane sillä, et alkaa uudelleen polttamaan. Mut tiedät tämän ehkä liiankin hyvin, vaikka usein huonosti on käynytkin. Josko tällä kertaa olis se viimeinen...
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Hahaa, nyt ne taas tuli näkyviin, pariin päivään näkyny kenenkää bannereita :D
  Saapi nyt vaan olla tuossa tuo, muistuttamassa, katotaa 6kk:n 24pvän päästä muutanko sitä, sittenhä se näyttää jo yli vuoden...
  Ja unirytmit sekasin, heräsin miehen yskään neljältä, en saanu enää sit unta. Kävin sitte koiran kanssa reippaalla lenkillä ja keittelin kaffeet.

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Ja maha jumissa. Koko kesän leikkauksen jälkeen toiminu heti ku vaan sängystä pääsee ylös, nyt ei mitään toimintaa vaikka kahvia juo (ennen toimi välittömästi aamukahvin jälkeen) Pakko vetää kai Levolac- kuuri, en yhtään tiiä miten tuo maha suhtautuu jos totaalijumiin vetää...
  Hikoilu, no tottakai kroppa puhistautuu myrkyistä, mut samperi ku kirvelee ja pistelee ihoa, päänahkaa varsinkii.
  Pikkasen alkaa vitutus laantumaa, kyl se yskänpuuskissa varsinkii takaraivossa on, mut nyt ei enää ihan koko ajan. Kai tää tästä taas, ku helpolla kuitenkii tuntuu taas pääsevän...

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Yks mielenkiintonen huomio tältä aamulta, kolmas päivä menossa ja en saanu juotua ku 3 mukillista kahvia, normaalin 4-6 sijaan, ja ennen kahvin kulutus on vaan noussu ku ollu polttamatta

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Wrouv82Wrouv82 Kymenlaakso

  Sande, olen varsinaisena kahvikissana huomannut saman.
  Kahvinkulutus on vähentynyt savuttomuuden myötä; ensin vähentyi kuppimäärä, nyt olen hankkinut jo pienemmän kupinkin :D Kahvia rakastan edelleen ja sitä kuluu paljon, mutta ihan selvä vähentyminen on kyllä havaittavissa.

  Tupruttelua 19 vuotta ~aski/pv - viimeinen tupakka 25.11.2017

 • 3 vuorokautta kohta takana, ei sillä et laskisin, ei oikeestaan enää ees päivät kiinnosta. Huominen on varmaan taas se vaikein päivä, tai sitte ei. Ei tänää tehny yhtään tiukkaa olla kahen tupakoivan vieressä, ei minkäänlaista halua pummata tupakkia. Eniten mietin tilanteessa sitä, et ei kai se haju tartu uuteen takkiin, joka päällä ei oo kertaakaa tupakoitu.
  Mutta, edelleen vituttaa... Oon kuitekii kiitollinen et repsu ei ollu tän pitempi "onneks" keuhkot "tukkeentui" flunssan jäliltä. Röhä ei vaivaa ihan koko aikaa enää, välillä tulee hirveitä yskänpuuskia, hävettää oikein jos julkisella paikalla tulee. Iltasin ku nukkumaan menee, on kaikkein pahinta. Kestää n. tunnin ku vaakatasoon menee, välillä noustava istumaan et saa limat keuhkoista pois rohisemasta, mut nukkuessa, en ainakaa ite tiiä, ei yskitä yhtään. Aamulla sit taas yskittää.
  Kyllä niitä positiivisuuksiakii on jo tullu, ruoka maistuu paremmalta, hengitys on kevyempää, sormet ei enää kellerrä, iho on varmaan hikoilusta johtuen pehmeämpi, silmien turvotus on vähentyny huomattavasti, ja valkuaiset on vaaleemmat. Ilme vaan ei oo piristyny yhtään, naama on norsunvitulla koko ajan...

  Kuhan vaan toivon, et tää ois se viimonen kerta, en tiiä jaksanko enää yhtää retkahtamista...

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Nuo sinun yskäsi ym kuulostavat jo niin pahoilta oireilta että kannattaa miettiä toisenkin kerran ennen kuin repsahtaa. Silotoc yskänlääkettä voit kokeilla jos se sopii yhteen astmalääkkeiden kanssa, se avartaa röörejä niin että illalla rohina loppuu nopeammin.
  Meistä ei muutama rööki päivässä- polttajia saa tekemälläkään vaan urakoimme oikein kunnolla niin parempi olla sitten kokonaan ilman, tämähän me tiedetään. Jaksamista, pärjäät kyllä.

 • Silmien turvotus mulla yhdistyy nesteytykseen ei tupakkaan.... ja myös vatsallaan nukkuminen aiheuttaa sitä...jos päiväseltään töissä juo puoltoistalitraa plus illan mittaan ees puol litraa niin tod näk ei ole aamulla silmät turvonneet...
 • Joopajoo, oiskohan täs vitutuksen suossa nyt rämmitty tarpeeks.. Tuntuu ainaki siltä, et alkaa vanne katkeemaa pään ympäriltä.
  Ei mitään uutta taipaleella. Viimeyön nukuin hyvin, mitä nyt taas miehen yskään heräsin yheltä ja tunnin kiroilin, enneku uuestaa nukahin. Pinnaa ei kiristä, mikä kyl on outoa, yleensä neljäs päivä on ollu pahin. Kahvi nyt vaan ei jostai syystä oikein maistu, ruoka kyllä maistuu hyvälle, tuore kurkku varsinkii tuoksuu ja maistuu taivaallisen hyvälle.
  Nyt on vaan pidettävä huoli, et näin ei pääse enää käymään, ei missään tilanteessa. Ei nimittäin takuuvarmasti hermo enää kestä, eikä varmaan terveyskään...

  Mahakii toimii taas melkei normaalisti :)

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Pirtsakkaa lauantaiaamupäivää. Meille tuli lunta vähän maahan, piristi vähän lisää mieltä ku ei näy vaan märkää ja mustaa, mut kylhä nuo tän päivän aikana jo sulaa pois.
  Hirveesti ei savuttomuustaipaleessa muutoksia oo havaittavissa, herkkäunisuus on alkanu ja hikoilu vähentyny. Kahvi maistuu taas. Yskä helpottaa päivä päivältä, muuttuu limasemmaks ja helpommin yskittäväks, pientä rohinaa vielä välillä keuhkoputkistossa. Mielitekoja ei oo ollu ensimmäistäkää, eikä häirihe jos joku vieressä polttaa, sen verran vaan, et haisee pahalle ;)

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Alkuajat menneet hyvin, niin kuin sulla aina. Se on hyvä juttu, monilla ei ole ensipäivät/viikot noin helppoja.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Huomenna viikko savuttomana. Tuntuu ainakin kuukaudelta. Yskä loppunut kokonaan.
 • Ei varmaan enää tartteis noita laastareitakaa. Toissapäivänä jo puolitin (joo, ei sais mut puolitin silti) ja unohin eilen vaihtaa koko laastarin. Laitoin aamulla kuitenkii uuden puolikkaan, käytän nyt nuo loppuun, vaikka selviäisin varmasti pelkillä pillereillä. Niitäkää ei enää paljoo mene, 6-8kpl/pvä. Jännä ku muistan lopetusyrityksiä, jolloin ollu kokonainen laastari ja pillereitäkii meni 24/ pvä.
  Tää olotila on jotenkii outo. Enää ei vituta, mut on jotenkii sellanen periksantanu, alakulonen olo, toki siihen voi vaikuttaa muutkin kesän/alkusyksyn aikana tapahtuneet asiat. Ku tupakkaa ei kuitenkaa ole yhtään ikävä, ei sitten niin yhtään. Saunaoluetkii eilen meni ilman minkäänlaista nikotiinin tuskaa...

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Aina lopettamisesta jotain oireita tulee, joko fyysisiä tai psyykkisiä. Hyvinhän se mut taas sulla kulkee kuitenkin.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.