Lokakuussa 2019 lopettaneet

2456722

Viestejä yhteensä

 • Eniten ottaa päähän, et ois voinu jättää siihen yhteen tupakkaan, oisin selvinny siitä "hengissä" ilman mitään "oireita" ja kokonaisvaltasta vitutusta. Mut ei, se pikkurilli vei koko käden, piti polttaa pari kottikärrillistä, saada keuhkot taas huutamaan tuskasta ja taas kärsitään tästä röhästä, joka kyl on jo helpottamaan päin, maanantaina ei siltä tuntunu ku viimosen tupakan poltin. Oikeesti, en meinannu enää saada henkeä. Jos ei keuhkot ois "tukkeutuneet" polttasin varmaan vieläki
  Älkää rakkaat kanssalopettajat, lopettaneet, kokeilko sitä samperin yhtäkää, kokemuksen rintaäänellä, lähes sata kertaa sen kokeilleena, voin sanoa et siitä ei seuraa mitään hyvää <3

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • editoi lokakuu 2019

  Maanantaita :)
  Viikko taas kolkuttelee ovella. Tää on kyl tuntunu tähän astisista yrityksistä lyhimmältä ensimmäiseltä viikolta ja ollu helpoin muutenkii.
  Tänää pilkoin laastarin vielä neljänneksiin, käytän nuo nyt loppuun ja sitte jätän nikotiinin kokonaan, en koe kyllä minkäänlaista tarvetta, mut käytetään nyt, ni ei hukkaan mene :D

  Onnittelut Elli49v:lle myös viikosta <3

  Edit. Nyt anto sielu jo periks muokata tuon bannerin uuteen uskoon :)

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Tjänare!

  Katotaanpa jos auttais tämä kirjottaminen näihin nikkishimoihin ja "angsteihin". Ei se ota jossei se annakkaa, vai miten se meni :smile:

  18 vuotta "nikotiinituotteita" käyttäneenä – joista ensimäiset 12v normi tupakan muodossa, seuraavat 6 sähkösavukkeen muodossa, ja nyt viimeinen ~1v "sekakäyttäjänä" kera sähkö + analoginen – päädyin lopettamiseen n. 2vk sitten, ilman sen suurempaa syytä sinänsä. Alko vaan tuntumaan käsittämättömältä ajatus että sähkösavuke oli kourassa kokoajan: sisällä tai ulkona, ja siihen päälle vielä satunnainen Westin aski (se toki vaan ulkona).

  No, nyt on sitten toinen päivä menossa ilman nikotiinia (lauantaina poltin illalla viimesen, ja oikein porisin sille, "se o nyt sit tässä! no more!"). En halunnut myöskään käyttää "korvaavia", koska sähkötupakan nimenomaan piti olla se korvaava jonka avulla pääsen savuttomaksi :smiley: No eihän se ihan onnistunut, heh.

  Motivaationa myös toimii ainakin tällä hetkellä: että talven rinnekausi alkaa olemaan ovella ja ois makia ku keuhkot kestäis enemmän laudalla rouhimista ku viime talvena. Plus onhan se säästöä ku ei käytä nuita.

  Fiilikset on aika oudot. Hermoja ei sinänsä kiristä, mutta on tosi malttamaton olo koko ajan. Keskittyminen on ihan hukassa: en kykene samaa asiaa tekemään kahta minuuttia kauempaa, vähä sellanen kultakala -fiilis siis.

  Kokoajan tekee kyllä mieli röökiä, oli se sitten sähköstä tai ei. Esimerkiksi aamulla heti herättyäni huomasin että käsi haki sähköröökiä yöpöydältä vanhasta tottumuksesta, ja päivän edetessä pitää jatkuvasti keksiä jotain ettei nouse ylös työpisteeltä ja kävele lähimmälle kiskalle.

  Eiköhän tämä tästä. Hilijaa hyvä tulee. Tuntupa hyvältä päästä paasaan :smiley:

 • Mun keskittymiskyky ei ole palautunut vieläkään...
 • Onnea seiskoista Sande ja Riu! Ei ole täälläkään keskittymiskyky sitä suuruusluokkaa kuin röökiaikana, muitakin dementiaoireita on havaittavissa mutta osaan salata ne ainakin toistaiseksi :D.
  Riu on säästänyt lähes puolitoista tonnia sekä 21 kartsaa röökiä ja väliröökit päälle. Ei huonosti.
 • Riu:lle onnea 7 kk:sta <3

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi lokakuu 2019
  Riulle onnea seiskasta. Kyllä sulla jotain keskittymiskkykyä on, muuten hyppisit seinille. Ja olisit hyppinyt jo 7kk :)
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Heippa vaan kaikille!
  Viimeksi täällä pyöriny 09/2018, eli hyvin on taas tupakka maistunu.
  Nyt oon tilanteessa, jossa on PAKKO lopettaa. Suoriltaan en enää pystynyt (koko kesä yritetty) ja lompakkokaan ei kestä enää tupakointia.
  Eli mulla on edessä haasteellisempi polvileikkaus. Ortopedian ylilääkäri oli ehdoton tupakoinnin suhteen ja kieltäytyy leikkaamasta, jos en nyt lopeta. Noh, ei siinä; soittoa tk-lääkärille ja Champix-reseptillä lääkkeet käteen. Aloitin lääkkeen 26.09.2019 ja nyt menossa päivä 12. Tajusin eilen illalla nukkumaan mennessä, etten ole polttanut koko päivänä lainkaan. Eikä tee edes mieli. Tapariippuvuus kyllä kummittelee, että nyt takapihalle, mutta nikotiiniriippuvuus ei. Tänään on siis jo toinen päivä ilman tupakkaa. Tästä se toivottavasti lähtee jälleen ja tällä kertaa lopullisesti! =)

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Tervehdys nalatsu ja tervetuloa taikaisin. Laitetaanko sulle keinonivel polveen? Mulla on molemmissa. Kirurgit eivät tykkää tupakasta. Paraneminen nopeutuu ja riskit on pienemmät kaikkiaan kun on savuton. Ehdin olla 4 vuotta savuton ennen ekaa polvea.
  Tsemppiä ja pysy kanavalla!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Ei laiteta, mutta lumpion alue rakennetaan uudestaan =)

 • No kiitos melisa..joo no paljon on sellaista että en ole edes kuullut/kuunnellut...töissäkin kaks asiaa sanottu niin en ole toista rekisteröinyt ollenkaan. Äijäkin sanoo välillä etten kuuntele...
 • Plus muille onnittelijoille
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Se on vaan se ikä riu :)
  Ei kait kaikkea kannatakaan...
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Tässä muutama vuosi sitten luin jostain että terveysalan henkilöstöä kehotetaan valistamaan tupakoitsijoita sen terveyshaitoista. Tarkoittaa käytännössä sitä että ensin kysytään tupakoinnista ja sitten nalkutetaan jos myöntää polttavansa. Siitä ei siis tarvitse välittää mitä he sanovat, puhun minäkin skeidaa töissä koska minulle maksetaan siitä, käytettyjen autojen kauppiaista puhumattakaan. Kyllä ikä ja geenit sekä oma asenne ja kyky sietää kipua ovat niitä asioita jotka eniten vaikuttavat paranemiskykyyn.
  Tupakka ei ole mikään mörkö, muuten vaan hitaasti tappava myrkky mutta mikäs kiire... :D
 • Onnittelut riu 7sta. :) ja isot tsempit kaikille uusille etenkin.
 • Moi kaikille! 1. viesti täällä, joten pitää tervehtiä ja käyttäytyä hyvin ;) Se olisi ties mones lopetus taas päällä, päivä nro kaksi. Apuna laastari 25mg, suihke ja purkka, joten yhdistelmähoidolla mennään. Fiilikset vähän samat kuin enneknin tässä tilanteessa; keskittymiskyky olemattoman ja nollan luokkaa, hermot riekaleina eikä päässä pyöri oikein muuta kuin savuttelu. Noh, nukuin sentään kuin tukki ja elinkautista kärsitty upeasti jo yksi vuorokausi...Alkais edes kunnon limayskä, niin tietäisi olevansa oikeilla jäljillä, mutta toistaiseksi vain mahan täysi toimimattomuus, mikä sinällään itselleni täysin poikkeuksellista, ei tapahdu koskaan. Tästä se lähtee, päivä nro 2 B)

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Tervetuloa Stumppiin Saukko, Ulle ja Elli49. Tämä on paras paikka lopettaa vertaistuen kannalta. Tänne saa purmuttaa niin paljon kuin jaksaa, jos on vaikeaa. Jos mahdollista tulkaa tänne vaikka lukemaan näitä juttuja entisten tupakkitaukojen tilalla.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Tervetuloa nalatsu ja Saukko :)
  Epämäärästä väsymystä ilmassa, syksy, lopettaminen vai mikälie. Toimeliaisuus luuraa jossain liian kaukana, ei jaksais tehä mitään, ei kiinnosta mikään, ei huvita mikään. Tätä kyl on jatkunu jo pari viikkoa, et ihan äkkiä en lähtis tätä lopettamisen piikkiin laittamaan, mut voihan se olla pahentavana osatekijänä. Tekis miel vaan nukkua, nukkua ja nukkua, mut sekää ei oo mahollista. Jotai pitäs keksiä, jotta piristys taas entisellee

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Olo on helpottanut paljon viime viikosta. Vieroitusoireita noin 5 kertaa päivässä, eli tupakkaa tekis mieli. Ei tulisi mieleenkään kuitenkaan polttaa. Pari minuuttia odottaa, niin menee ohi. Nukun tosi sikeästi. Tsemppiä kaikille! ❤️
 • Hei! Uusi täällä. 10 vuotta tupakointia takana. Nyt se on loppu. Haju hiuksissa, vaatteissa, jatkuva yskä ja hengenahdistus saivat lopettamaan. Jännittää mitä tästä tuleee.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Tervetuloa lauram!
  Onko sulla lopettamiseen apuja vai menetkö ihan ilman mitään? Kaikissa keinoissa on puolensa. Tärkeintä on, et tietää miksi lopettaa, tehdä päätös ja pysyä siinä. Aika on se, jonka kuluminen helpottaa oloa. Ole aktiivinen täällä. Kirjoittele, ainakin lue, mitä tässä kuussa ja aikaisemmissakin on lopettajat ovat kokeneet. Löydät varmaan vastaavuuksia, vaikka jokainen lopetus on erilainen.
  Tsemppiä matkaan!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Heips muutkin uudet ja onnea uusista etapeista!
  limainen yskä tuli täällä kylään, kun alkoi tänään päivä 4.
  mulla siis sauhuttelua takana 25 vuotta. muutamia kertoja oon ollu jopa vuodenkin polttamatta, mutta aina oon aloittanu uudestaan. nyt päätös olisi olla aloittamatta enää koskaan =)
  vatsa ei ole toiminut lauantain jälkeen, joten tässä jännän äärellä ollaan. viimeksi kesti 2vk, että lähti toimimaan. (onni on syntyperäinen, jäätävän hidas aineenvaihdunta luonnostaan)
  oudointa tässä tässä Champixissa on se, ettei mun tee edes mieli tupakkaa. siinä sivussa lähti muuten samat fiilikset alkoholiin, vaikka ihan kohtuukäyttäjä tai itseasiassa satunnaiskäyttäjä oonki ollu. en muista, että olisin koskaan ilmaisesta juomasta kieltäytyny, mutta lauantaina kieltäydyin, vaikka olis tarjottu koko ilta :open_mouth: eli samaan hetkeen jäi alkoholi ja tupakka. (tosin edellisestä alko-annoksesta oli lauantaihin mennessä jo 3vk =) )

 • Ja Melisalle kysymys!
  Miten oot saanu ton sinisen tekstin tuonne viestisi alareunaan? Mä haluun kans =)

 • Heräilin nähtyäni unta itsestäni tupakoimassa jossain tilanteessa pitkään, hartaasti ja suurella ahnaudella. Mi´ onni, mi´ autuus! Pänni ihan huolella, kun ymmärsin, että moinen touhu ei nyt onnistukaan. Eikö fiiliksen pitäis olla ikionnellinen, että savuttomuus jatkuu ja tuo oli vain unta? Noh, laastaria lätkiten ja suihketta läträten meni aamutoimet.
  Muuten samoilla alkupäivien fiiliksillä, ja purkkaa/suihketta kuluu naurettavia määriä. Päivän sijoitusvinkki: ostakaa Nicorettea, positiviinen tulosvaroitus on selviö B) . Uskon nyt jotain proffaihmistä, joka vakuutti, että korvaushoidolla lopettavat epäonnistuvat useimmiten käyttämällä tuotteita aivan liian pieniä määriä ja liian vähän aikaa. Reilu askin tahdilla yli 20v eli puolet elämästäni tuprutellen ei tästä helppoa voinut kuvitellakaan tulevan.

 • Ei mitään uutta, savuton ☺️

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
 • Mä lopetin ilman mitään nikotiinituotteita. Joskus otan pahimpiin "tuskiin" väkevän pastillin.

  Mielessä pyörii jatkuvasti ajatus, että jos yhden polttaisi, ja olisiko tulevaisuudessa jokin parempi aika lopettaa sekä tuhat ajatusta miksi nyt on huono aika lopettaa...

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Yks on huono ratkaisu. Se maistuu pahalle, sitä ei usko, sit polttaa useampia, kunnes alkaa ehkä tuntua samalta kuin ennen. Menetetty mandaatti.
  Joku konkari täällä kerran mainitsi, et jos aikoo mennä ostaa askin, ota mukaan kottikärryt. Ne menee kaikki lopulta kuitenkin. No, aina ei niin huonosti sentäs näy.
  Morkkis kyllä voi tulla.
  Aina voi tietty lopettaa uudelleen.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • lauram - Tiedän tunteen, siitä yhdestä se nikkis kuiskailee. Ota hetki kerrallaan ja selätä se 1 savuke kerrallaan. Näin alussa on lupa syödä herkkujakin. Itselläni 6 ensimmäistä päivää oli ne pahimmat, sitten alkoi helpottamaan.

 • Tiedän. Olin aiemmin jo polttamatta kuukausia. Sitten ajattelin polttaa yhden. Ja siitä lähtikin sitten kunnon "putki". Tuli aika poltettua aika monet yhdet...

 • Tuttua lauram.. Ja tervetuloa

  Savuton 30.9.2019 klo 18.30 alkaen
  Nikotiiniton 24.10.2019 alkaen
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.