Kuinka monta kertaa olette yrittäneet lopettaa?

Itse olen viimeisen puolentoista vuoden ajan yrittänyt lopettaa. Aina ratkennut uudestaan, aina. Mikä neuvoksi? Onko jollakulla tarinaa siitä, että on pitkään kamppaillut ratkeamisten kanssa ja lopulta onnistunut? Toivottavasti sellaisiakin tarinoita on, koska muuten tämä minun tilanteeni alkaa näyttää jo aika epätoivoiselta.

Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Sen 40 vuoden aikana, jonka poltin, yritin lopettaa kymmeniä kertoja. Useimmiten lakot kestivät päivästä viikkoon. Pisimmän lopetusajan eli 6 kk sain aikaiseksi vuosituhannen vaihteessa. Silloin niksapurkalla. Se sortui alkoon, turhautumiseen ja riitelyyn. Tämä nyt meillään oleva lopetus seurasi 3,5 vuoden kuluttua. Niksapurkalla edelleen lisättynä vertaistuen foorumilla.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Siis melisa syötkö vieläkin niksapurkkaa?
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi marraskuu 2
  No en syö enää, söin kyllä aika kauan 6-7 kk. Sit siirryin Airwavesiin. Purukumi auttoi keskittymään töissä.
  Foorumiin jäin vähän kuin "maksaakseni velkaa." Koin, että foorumi oli se seikka, joka ratkaisi savuttomana pysymiseni.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • No nyt kun oli kirjautumisongelmaa ja kahteen päivään päässyt tänne iski jonkinasteinen ärtymys ja hermostuminen...samoin aikaisemmin
 • Kiitos viesteistänne.

  Itsellä tupakkalakko on aina kaatunut johonkin tunnekuohuun. Yleensä lakko päättyy siihen, että olen vihainen ja ratkean polttamaan tuon vihan tunteen vuoksi. En ole oppinut käsittelemään tunteitani terveellä tavalla. Isäni on alkoholisti, ja hänellä on aina ollut se ongelma että hän on aina vihaisena tarttunut pulloon. Minä taas tartun vihaisena tupakkaan. Joku voisi sanoa, että se on pienempi paha kuin alkoholi, mutta minä en menisi vannomaan...

 • Nuorempana olin usein eri pituisia aikoja polttamatta johtuen siitä että tarvitsin siihen menevät rahat johonkin muuhun, lopullinen lopettaminen ei siis ollut pienessä mielessäkään. Myöhemmin lopetukset kariutuivat riitelyyn jo suunitteluvaiheessa, mies tiesi että keskittyisin vain ja ainoastaan itseeni alkuvaiheissa ja mahdollisesti osoittaisin hänelle ovea, alkoi siis haastaa riitaa. Minun on saatava olla yksin kun teen elämäntapamuutoksia, muista on vain haittaa siinä, ex tiesi sen aika hyvin.
  Foorumi on minulle ihan vaan pelkkä foorumi, kirjoitan myös muihin foorumeihin muiden harrastusten (joo-o, tämä siis tuntuu harrastukselta) tiimoilta. Rööki ja sen lopettaminen on lanka jota myöten mennään porukalla ja halutaan tietää mitä kavereille kuuluu.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.