Marraskuussa 2019 lopettaneet

145791025

Viestejä yhteensä

 • Kyllä toi 3vkoa oli kamalaa aikaa itelle, nyt on paljon parempi viilis.
 • Kuukauden päivät ylitetty.Näin se aika kuluu.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Onnittelut ekasta kuukaudesta! Siitä on hyvä jatkaa. Minkälainen olotila sulla nyt?
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Hyviä asioita,ääreisverenkierto parempi.krooninen yskä lieventynyt.tuntoaisti parantunut yms.Paino noussut 6kg.Champix piti lopettaa ärtyneen suolistovaivan takia.Tupakka tuoksuu kyllä hyvälle ja edelleen pidän tapaneuroosia pahana,varpaillaan ollaan koko ajan tervapastilleja menee.

 • Moi, miulla menee vihreetä teetä ja salmiakkifisuja :) Isot onnittelut, taidat olla ensimmäisten joukossa, kuka sai marraskuun lopettaneista kuun täyteen, oisko banneri jo paikallaan? Täällä päin katkesi nettiyhteys isosta osasta "kylää" - sai reloadaa stumppia hikipäissään. Meinasin oman ekan kuukauden laskea 31 päivän pituiseksi, muut kuukaudet sitten tulee mukana, oli nyt kk sitten miten pitkä tahansa :) ja Eege83 onnea neljästä viikosta!

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Ihan tuo on normaalia karri, tapa on kovasti kiinni. Mut parannusta on jo paljon.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Wuhuu, ekoilla kuukausi täynnä!
  Tuntuu olevan kyllä hyvin pitkä tämä eka kuukausi. Mut eiköhän se tosiaan tästä helpotu. Pahin tupakantuska on kyllä ohi. Sellainen jännityksen, hermostuksen ja ahdistuksen sekainen tunne rinnassa, kun tekee tupakkaa mieli.
  Ihan hyvä kirjoittaa näitä paskatunteita tänne ylös, niin voi niihin palata, jos joskus tekisi mieli polttaa. Ei ihan liikaa kiinnosta tulevaisuudessa käydä tätä samaa rumbaa alusta lähtien läpi.
  Parempi koittaa hoitaa kerralla maaliin, niin ei tarvii enää arpoa.
 • Kiitti elinamm. Kuukausi on 30,4 päivää ja 4viikkoa on 28päivää :D Yhtäkkiä on tullut levollinen ja rento fiilis, kiva tunne. ONNEA Karri kuukaudesta!
 • Kiitti elinamm ja ISOT onnittelut Karrille ja Eege83:lle kuukauden savuttomuudesta, perässä tullaan. Kyllä tämä tästä ja lauantainen jaakopin paini mielihalun kanssa on taaksejäänyttä elämää.

  Ei se niin mene ettei jotenkin mene.

 • Onnea Karri huisisti, hyvä sinä! ja Eege83, sulla just kans kuukausi häämöttää näköpiirissä:)
 • Moi, isot onnittelut kaikille myös 3-viikkolaiselta! Ei ois pitkä aika enää kokonaiseen kuukauteen :)

 • Mielettömän hienoa! Onnea kaikille hurjasti! :blush:

 • Kiitos Leenu! Seuraava etappi ensvuoden alkuun :*
 • Olen miettinyt, että jos tupakoidessani olin istumassa iltaa savuttoman kaverin kanssa baarissa, niin hänellä oli varmaan aika yksinäistä. Tupakoija ravaa tupakalla, tiskillä, vessassa ja sama rumba alusta. Muutaman alkoholijuoman jälkeen tupakalla käynti vain kiihtyy.
  Olin tänään tupakoivan ystävän kanssa parilla. Saihan siinä jonkun verran keskenään istuskella, kun hän kävi tupakalla :smiley: Mut ei haitannut lainkaan. Nyt ei hiukset ja vaatteet haise tupakkakopille, eikä kurkkua karhenna. Silti ehti kuulumiset hyvin vaihtaa.
 • Mä mietin tupakoidessani usein samaa kuin elinamm. Ylipäätään mulla, varsinkin viimeisinä vuosina, siihen polttamiseen usein liittyi enemmän tai vähemmän häpeää. Valtaosa kavereista ei polta, eikä kumppanikaan (hän on lopettanut jo vuosia sitten, mutta käytti pitkään nuuskaa ja nyt viimeisen noin vuoden nikotiinipastilleja, kunnes lopetti ne täysin seinään muutama viikko sitten :smile: ) ja usein liki missä vain tilanteessa mua sitten nolotti lähteä kessulle. Ennen leffaa, leffan jälkeen, ennen ravintolaillallista, sen jälkeen, kesät talvet ja satoi tai paistoi. Eipä onneksi tarvi enää.
  Oon jo vähän unohtanut kauan tässä on itsellä mennyt, kai 6+ viikkoa nyt mittarissa. Oon alkanut säännöllisen epäsäännöllisesti ulkoilemaan (kävelyjuoksemaan :smiley: ) ja harkitsen vakaasti että ilmoittautuisin ensi vuodeksi johonkin juoksutapahtumaan, kymppiin tai puolimaratoniin, jos se motivoisi myös jatkamaan.
 • Tänään 4 viikkoa! :smiley: Jee!
  Viikko sitten oli kauheeta, nyt on mennyt mukavasti. Toivottavasti mullekin tuli pysyvämpi helpotus 3 viikon jälkeen.
  Eege83 hyvin realisoi tosta ajasta mua :smiley: Ehkä sen ansiosta aika on kulunut nyt sujuvammin.
  Toi on hienoa, että monelle tulee liikuntaa lisää elämään. Todellinen tuplahyöty tupakoinnin lopettamisesta.
 • Onnea elinamm 4viikosta ja kohta paukkuu kuukausi, onhan tää aika rankkaa ollu sulle aurata sileä tie ;)
 • Kiitos Eege83, täällä perässä on ollut helppo tulla :# :D
  Latu on siis auki, ei muuta kuin eteenpäin mennään!
 • Juu perästä hiihdetään ja elinamm kanssan onnea 4 viikosta ja Eege83 kuukaudesta! Toivottavasti ei tartte huudella ladulle "havuja perkele" :D

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Onnittelut elinamm 4 viikosta ja Eege83 kokonaisesta kuukaudesta. Kohta pääsette sanomaan,, et lopetin jo viime vuonna :)
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • editoi joulukuu 2019

  Moi,
  Ettei nyt ihan menisi onnittelujen jakamiseksi, niin pitää avautuu vähän tuosta keskittymiskyvystä :o
  Aiemmin se on ollut niin "rautainen", että voi keskustella jonkun kanssa jotain diibadaabaa ja samalla esim. tehdä töitä. Nyt menee sellaiseksi haaveiluksi välillä - ei aina tosin, eli vähän ailahtelevaa.. sitä huomaa tuijottaneensa tyhjyyteen 10 minsaa ja unohtaa mitä oli tekemässä :D
  Mutta ohi mennee tämäkin vaiva, tästä avauduinkin toisessa ketjussa jo :#
  Ensimmäinen tupakkauni sitten lopettamisen oli toissa yönä, tupakoidessaan niitä tuli yllättäen nähtyä enemmän ja niissä oli aina tupakit yleensä lopussa :/
  Ennen tätä lopettamistani olen nähnyt ainakin viisi kertaa unta sitten tupakoinnin lopettamisesta ja ne jotenkin herätteli tähän päätökseen (enneunia? uskoo ken tahtoo).
  No tänään taas haaveilututtaa hiukan vähemmän, saa nähdä, mitä huomenna :)
  Onneksi saapi joulun välipäivät tehdä töitä etänä, niin voi tehdä poikkitieteellisiä havaintoja rauhassa tästä haaveiluilmiöstä...
  EDIT: Sokerittomien pastillien napostelu muuten pierettää aika mehevästi, lienee se sorbitoli niissä >:)

 • Kiitos petterik! Vekkuli tuo juoksu on minunkin mieleen, kisa tavoitteena ois kova sana. Kävin tuossa kokeilemassa n. 300metrin mäessä, intervallia ni 3kertaa pystyin täysiä vetää ylös, hängästytti mut ei kone sakannut, eli henki kulkee jo paremmin, lämmittelynä juoksin 4km ennen itervallia.
 • Tänään oli jäätävä vitutus ihan aiheesta. Mielessä kävi, että normaalisti vetäisin varmaan 3 kessua putkeen, mutta sitten palauttelin itseäni todellisuuteen ja ajattelin, että tupakka vain kiihdyttää, ei rauhoita. Pulssi nousee, verenpaine nousee, rahat menee, epäonnistuminen harmittaisi jne. Kyllä se harmituksen aihekin sai sitten järkevät mittasuhteet, asiaan löytyi ratkaisu ja mieli rauhoittui. Ihan hyvä oppimiskokemus taas savuttomuudesta ja hetkellisen mieliteon vastustamisesta.
 • No onneksi sait vitutuksen "hallintaan"! Joo, kyllä se morkkis niistä röökeistä on ihan hyvä pelote kanssa varsinkin, jos on muille kertonut projektistaan, niin saa miettiä, että miten monta mukana kannustanutta ihmistä pettää samalla. Tietysti pitää osata antaa anteeksi myös itselleen. Itsellä nyt ei vielä mistään varsinaisesta syystä ole ottanut tässä aivoon, on vaan ollut muutamia ns. generaalivitutuspäiviä...

 • Täällä on joku 5-6 viikon kärsimysvaihe. Tupakkaa tekee tosi paljon mieli ja nyt kun lähestyy joulu, jonka vietän yksin muiden nauttiessa perheistä ja suvuista niin tulee mieleen, että minkä hiton takia tässä lopettikaan... jotta pysyy hengissä voidakseen viettää taas lisää jouluja yksin? Muutenkin tuntuu, että kaikenlaista kremppaa on tullut tupakoinnin lopettamisen jälkeen vaikka toivoisi, että paranisi elämänlaatu. Tiedän toki, että elimistö käy läpi tervehtymiskriisiä, mutta silti. Kaikki on ihan mälsää. Kunpa saisi tupakoida. Tietty se ei vaan ole mahdollista, koska sitten tulee se hillitön morkkis. Mut hyvää joulua kaikille muille ja hyvin ootte selvinneet tähän asti!

 • Elinam, sä teit sen, 1kk,Onnea!Eiks ollukki helppoa :)
 • Onnittelut vaan elinamm, en edes huomannut tuota banneri-lukemaa.. vissiin tuota omaa vahtaa niin tarkkaan :D

 • Hei vaan kaikille! Hienolta kuulostavat teidän "selviytymistarinanne"! Itsellä on ollut paljon kaikkea touhua, ettei ole tupakointi käynyt kauheasti mielessä. Nyt tulin tänne sivustoille kun tuli vähän sellainen haikea tai apaattinen olo. Jostain olen lukenut, että tupakoinnin lopettamisesta voi seurata masennustakin..?Onhan sitä nyt luopunut "uskollisesta ystävästä", joka aina lohdutti kaikessa, oli paikalla niin iloissa ja suruissakin.. ikävääkö? En myöskään ole käyttänyt mitään korvaavia tuotteita hetkeen. Enää ei sillä tavalla tee mieli lähteä tupakalle, päinvastoin hieman jopa ällöttää ajatus, että olen joskus keuhkoihini vetänyt tuota myrkkyä ja tästä ajatuksesta yritän pitää kiinni!
 • Kyllä siitä masennusta voi tulla, mutta se iskee heti, ei kuukauden päästä.

 • Kiitos Eege83 ja petterik :blush: Vaihtelevaa menoa oli tää eka kuukausi. Olis voinu olla kauheempaakin, mut kyllä tässä koettelemuksia oli ihan tarpeeks. Mieliala, ärtyneisyys, ne oli pahimmat. Onneks kuitenkin vaiheittaista, ettei koko ajan. Enimmäkseen varmaan kuitenkin oli ihan ok.
  Irqqu, voimia sinne! Nyt ei kannata luovuttaa. Muistele, miksi päätit lopettaa. Nikotiinin vieroitusoire voi olla alakulo. Aika myrkkyä tupakan täytyy tosiaan olla, kun tuollaistakin aiheuttaa!
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.