Kauanko tää olo kestää?

Heips! Olen ollut polttamatta nyt noin 2 viikkoa. Hyviä puolia on se, että verenkierto on parantunut, hengitys kulkee paremmin jne. Mutta mutta, hirveän väsynyt olen, tuntuu, ettei ajatukset pysy kasassa, jopa ahdistuksen omaisia tuntemuksia. Millaisia oireita muilla on ollut? Kauanko kestänyt?

Viestejä yhteensä

 • Tupakassa kun on niin monenlaisia aineita, niin myös jotain, mikä vaikuttaa mielialaan. Ainakin näin olen ymmärtänyt. Nämä kuvaamasi oireet kuuluvat vierotusoireisiin ja menevät ohi vähän yksilöllisesti. Itselläni kesti n. kuukauden sellainen alavire, väsymys ja keskittymisvaikeudet.
  Mutta kaikesta selviää! Päivä kerrallaan ja joskus tunti kerrallaan. Ja ne olot loppuvat kyllä :)
  Nyt kun 2kk lähestyy, ei ole mitään oloja enää ollut pitkään aikaan. Tai on sittenkin, onnellinen ja tyytyväinen :)

 • Öh tuota..eivät ne lopu vaan niiden kanssa oppii elämään. Vitsi vitsi, kai ne joskus loppuvat mutta itselleni väsymys ja hölmöily ovat pysyvää olotilaa tupakasta riippumatta eli en oikeasti osaa sanoa mitään järkevää kysymykseen.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Kaikki oireet loppuu kyllä. Usko pois. Uskoa ja luottaa kannattaakin, että kaikesta selviää.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Mulla on ollut myös kaverina hirmuinen väsymys... nukun pitempiä öitä kuin ennen mutta silti voi keskellä päivää iskeä semmoinen uneliaisuuskohtaus että jos silmät kiinni laittais niin nukahtais heti. Uupumuskohtaus suorastaan. Ja mikään määrä kahvia ei auta. Nyt ihan viime päivinä olen kiinnittänyt huomiota siihen että se väsyneisyys alkaa väistyä, eli tässä kun 6 kk lopettamisesta alkaa lähestyä. Nyt jos väsyttää, se tuntuu semmoiselta normaalilta eikä sellaiselta että meinaa vajota koomaan :)

 • Minulla oli toisin, unettomuus oli pitkään vaivana. Hyvää nukkujaa minusta ei tule varmaan koskaan, mutta se alkuaikojen tila on väistynyt. Minulla esim. kesä- talviaikojen muutos tunnu missään.

 • siinä menee 1.tunti-1päivä. sit iskee vieroitus oireet. ja niiden kesto tai voimakkuus riippuu sinusta. nyrkkisääntö on abaut 1-2 viikkoa. ja sen jälkeen se pitäis olla vaan psyykkistä. mikä voi olla yhtä kovaa tai kovempaa kuin fyysinen. mutta sinä voit huijata halujasi. syö vaikka porkkanaa äläkä karkkia. liikunta. koita vältää niitä tilanteita missä vedit ennen kessua. tietysti tämä kaikki on vaan ohjeita tai neuvoja. sinä itse päätät vedätkö kessun vai et. äläkäkä luovuta vaikka lipsahdat.

 • hyvä kun itse jakaa neuvoja. ja nyt iski aiwan tajuton kessun himo.

 • Mulla noin kuukauden kohdalla tasoittu olot siedettäviksi, mahavaivat ja unet normalisoitui aikalailla, tähän kaikkeen auttoi terveelliset elämäntavat, liikunta ja ei alkoholia. Pikkuhiljaa olen ottanut lisätavotteita mukaan tähän eloon. Tupakkaa ei ole tehnyt mieli juurikaan lopettamisen jälkeen. Väsymys painaa kuitenkin välillä, johtuuko sit pimeästä vai lopettamisesta.
 • Komppaan edellisiä, 2 viikkoa oli ihan perseestä mutta koko ajan helpotti loppua kohden.
  Kun tuo 2 viikkoa kestää niin seuraavat 2 viikkoa menee jo paljon kevyemmin jne..

  Itse jätin oluen suosiolla pois alkuvaiheessa ja muutenkin pidättäydyin juomisesta. Oli helpompi hallita itseään näin toimien. Kun tuon ekan 4 viikkoa taisteli niin sitten alkoi helpottaa tasaisesti.
  Joitain kertoja näin unta että poltin ja aivan kamala morkkis herättyäni ;) Lopun viimen sitä oikein ihmettelin että miten hitosssa en lopettanut aiemmin?? Kun oli toki yrittänyt useasti aiemmin huonoin tuloksin. Nyt siitä hetkestä kun lopetin on jo yli 10 vuotta. Jokus sitä ajatteli että pääsenkö itse siihen koskaan mihin muut oli päässeet ja oli hieno fiilis huomata että minäkin siihen pystyin.

 • Tää on nyt mun viides päivä ilman tupakkaa ja on tosi vaikeeta! Osaako joku kertoo kauan tää kärsimys ja kauhee tupakan himo kestää?
 • Noi edelliset kirjoitukset aika paljon kertoo kunkin tuntemuksista ja kestosta, mutta koska
  kaikki ollaan erilaisia, niin ei sitä osaa sanoa kauanko kärsimykset kenelläkin kestää.
  Sitkeesti vaan eteenpäin, kyllä se ennemmin----tai myöhemmin helpottaa.

 • Joo oon kyllä lukenut muiden kommentteja. Mietin vaan että jos yli kuukauden kestää näin vaikeat olot niin mun lopetus yritys saa siirtyä tulevaisuuteen.
 • Ei se samanlaisena jatku, valoa siintää vähitellen tunnelin päässä.

 • Alussa päivät vaihtelivat tosi paljon. Välillä oli jo aika helppoa, mutta sitten tulikin huono päivä. Pikku hiljaa helpot päivät lisääntyi. Ei siis pidä vaipua epätoivoon, vaikka yhtäkkiä joku päivä olisi ihan kamala. Seuraava on jo parempi.

  Fyysisesti itselleni pahimpia oli viisi ekaa päivää. Henkisesti pahin alkoi toisella viikolla. Olin selvästi masentunut ja itkuinen. Otin herkästi itseeni ja itkeskelin. Väsytti ja mikään ei huvittanut. Kolmen viikon jälkeen alkoi helpottaa ja sen jälkeen ei oikeastaan fyysistä tarvetta tupakkaan ole tullut. Mielitekoja kyllä hetkiin ja tunnelmiin liittyen, mutta ne on ollut aika helppo ohittaa. Tsemppiä!
 • Mulla on kauheeta pahoinvointia, ruokahalu kadonnut. Eiks se pitäs olla toisinpäin!? Mikään ei maistu ja suussa koko ajan paha maku. Onks muilla ollut mitään vastaavaa?
 • Mulla ainakin makuaistin parannuttua tuli vastaan sellainen ongelma, että jotkut asiat jotka ennen maistui hyvältä oli muuttunut tosi pahanmakuisiksi... Eli vähän olen joutunut etsimään mikä maistuu nyt hyvälle. Kovaa pahoinvointia ei ole ollut, mutta ei mullakaan mitään hirveän suurta ruokahalua ole ollut. Ja paha maku suussa on kyllä ihan tuttua täälläkin!
 • hela20; tsemppiä! Näin hoitoalan ihmisenä aattelen, että tuo pahoinvointi ei johdu tupakoimattomuudesta. Arvelen, että johtuu ennemminkin siitä että verensokerisi heittelee. Syötkö nyt huomattavasti vähemmän kuin polttaessasi? Koita keksiä joku ruoka tai välipala jonka saisit nieltyä ja varaa sitä reilummin kotiisi. Kokeile vaikka jotain kylmää syötävää, rahkaa, jogurttia, vispipuuroa,tuorepuuroa... pahoinvoinnista kärsiessä saa yleensä helpommin kylmän ja raikkaan syömisen nieltyä, lämmin ruoka taas saattaa etoa. Susta tuntuu nyt tosi kurjalta, voin hyvin sen uskoa, mutta älä anna periksi!! Tästäkin selviää voittajana, ja fiilis on sitten sen mukainen <3 ! On aivan uskomaton olo kun huomaa voittaneensa tupakkahaamun jälleen kerran!

  Toisinaan sitä on tuulilasi. Toisinaan taas hyttynen.

 • Kiitos tsempistä! Joo nyt tupakoimattomana syön vähemmän kun kaikki etoo ja maistuu pahalle. Pitäiskö mun hakee jotain nikotiinikorvaustuotteita? Nyt oon ollut siis ilman tän kohta kuus päivää. Mut aattelin että kun oon jo kuus päivää ollu ilman niitä et kannattaako enää..onko teillä kahden viikon jälkeen ollu vielä pahoja himoja tms?
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.