Maaliskuussa 2020 lopettaneet

1246724

Viestejä yhteensä

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Stumpin taikaa :)
  Mut niin totta.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Täällä taas. Kuluneet kaksi viikkoa on ollut todella ristiriitaista aikaa, olen vuoron perään puhunut poikaystävälle että tupakoinnin pitää nyt loppua ja sitten taas hetken kuluttua ruinannut sitä "yhtä" tupakkaa. Umpikujan olo on ollut valtava, kun vielä poikaystävä on puhunut että lähtisi viikoksi Lappiin jättäen minut yksin tänne neljän seinän sisään sekoamaan. Eilen sitten purskahdin itkuun ja kerroin hänelle että en tässä tilanteessa selviydy yksin viikkoa ja että tupakoinnin täytyy oikeasti nyt loppua. Poikaystävä oli aivan kultainen. Lupasi jäädä Helsinkiin kanssani, ja vahtia että en pääse polttamaan. Tuli jotenkin sellainen valtava helpotuksen tunne, että en olekaan yksin tämän asian kanssa.

  Tänään ensimmäistä kertaa aikoihin täysin savuttomana.

  Yllättäen, yhtään vieroitusoireita ei ole tullut. Ehkä en sitten tällä sekoilullani olekaan sekoittanut asioita niin pahasti kuin pelkäsin. Pakko sanoa että paljon on ollut apua siitä että työpaikkani etätyöyhteydet ovat niin kuormittuneet, että töitä pääsi tekemään vasta neljän jälkeen. Käytiin vain monen tunnin kävelylenkillä kumppanin kanssa.

  Valoa pilkottaa!

 • Hieno homma Lumi81, että poikaystäväkin auttaa ja tukee ihan oikeasti! :) Kovasti tsemppiä ja pari valonsädettä siulle :)

 • jaakkoteppo79, se on kyllä totta, tänne kirjoittelu auttaa muakin, saa purkaa ajatuksensa ja tietää että täällä ihmiset ymmärtää mistä puhun. Hirmusti sulle tsemppiä lopetukseen :) !
  Lumi81; monesti se on se selittämätön ahdistus mikä vaikeuttaa lopetusta ja usein myös estää sen kokonaan. Hienosti poikaystäväsi päätti tukea sua, uskon että nyt lopetuksesi sai uutta tuulta purjeisiin! Pura tänne sitkeästi kaikki vaikeat hetket joita sulle tulee, ja puhu niistä myös poikaystäväsi kanssa. Tsemppiä; kyllä sie tupakkahaamun selätät <3 !

  Toisinaan sitä on tuulilasi. Toisinaan taas hyttynen.

 • Kiitos petterik ja Nassimainen <3 Poikaystävä on kyllä paras!

 • Nassimainen, sehän itselläni on todella veikeää ettei edes kaipaa että kukaan vastaa tai mitään sitä vaan kun saa ns. Purkaa itseään niin se antaa sitä voimaa. Nyt jotenkin ollut helpoin päivä. Eli 72-96 tuntia on vaikuttanut että nyt ainakin hetkellisesti helpottaa.
 • Halleluja, muutaman päivän päästä 3vk täynnä! Toisaalta tuntuu turhalta, että jos tässä kotonaan kuolee lähikuukausina kuitenkin, niin onko järkeä elää viimeiset ajat kitken ilman tupakkaa. Vai oisko sama polttaa menemään.. Mutta toivotaan että lukeutuis niihin jotka tästä selviää.
 • merituulia93 - olet jo tehnyt terveytesi eteen ison liikkeen - olet lopettanut tupakoinnin. Tästä selvitään!
  Onnittelut 3 viikosta !

 • Matka jatkuu. Enään ei varsinaisista vieroitus oiretta ole. Mutta tavan mukaan esim ruuan jälkeen meinaa vaistomaisesti mennä ulos. Tai ennen nukkumaan menoa meinasin kans mennä ulos, sit naurahdin et mitä siellä tekisin. Tapa ja mielihalut olemassa mutta vierarit on jo poissa. Eli fyysinen vaihtui henkiseksi.
 • Se on omansa se henkinen puoli, miulla ajatuksissani meinasi ikäänkuin "vahingossa" hakeutua se aski ja sytkäri käteen, jos oli likellä ja sitten vasta huomaa, että hei, enhän mie polta! No sata tupakkaa oot jo ollut polttamatta, siitä on hyvä jatkaa savuttomuutta :)

 • Tulin kirjoittamaan, että näkisin monesko päivä mulla on menossa :-) Ei ole ollut yhtään niin vaikeaa kuin pelkäsin. Ekana iltana otin yhden Zonnicin kun uni ei meinannut millään tulla, sitten olen pärjäillyt ilman. Korona-aikoina on kyllä hyvä olla polttamatta. Itsekin kuuluisin jo tupakoijana moninkertaiseen riskiryhmään kun olen jo diabeetikko jolla elinmuutoksia.

  En voi edes kuvailla miten paljon on ollut henkisesti helpompaa olla polttamatta kuin polttaa ja kokea siitä huonoa omaatuntoa. Olen saanut taas mielenrauhan takaisin (sormet ristissä että se pysyisi edes jonkin aikaa). Kaikki menee kyllä hyvin ja paremmin koko ajan, kunhan vain pysyy erossa röökeistä!

 • editoi maaliskuu 2020

  Hieno homma Lumi81, että on lähtenyt etenemään mukavasti tuo savuttomuus! :) Pidin nyt molempia peukkuja noin viisitoista sekuntia - hankala kirjoittaa peukut pystyssä :D Miulla on keskivaikea retinopatia ja vähän oli viime kontrollissa munuaisarvot korkealla, mutta muuten nyt uudella hyvällä pitkävaikutteisella mennään aika hyvin (tresiba) ja sitten tänään aloitan vähentämään champixia, että aamulla kokonainen ja illalla puolikas, kattoo nyt, mitä niistä kahdesta jäljellä olevasta lastusta sitten arpoo :)

 • Hei hienoo ja hurraahuudot jaakkoteppo, lumi, merituulia ja kaikki muutkin urhoolliset ihmiset!! Me pystymme tähän.
  Ja niin totta tuo Lumin pointti siitä, että näinä aikoina TODELLA kannattaa olla polttamatta. Muistaakseni jo 2 viikon savuttomuus pienentää infektioriskiä.
  Täytyy myöntää, että itselläni on korona-ahdistus vienyt osan tupakoinnin lopettamis-ahdistuksesta. Tai sanotaanko näin: kaikki tuntuu tällä hetkellä sen verran epätodelliselta, että tupakattomuus menee siinä sivussa, tavallaan yhtenä poikkeustilana isommassa poikkeustilassa - tosin savuttomuus ei oo poikkeus siinä mielessä, että enää koskaan palaisin ns. "normaaliin" (tupakointiin), vaan pelkästään siinä mielessä, etten vielä ole täysin tottunut uuteen normaaliin (savuttomaan elämään). -- Joo tästä sepustuksesta ei ota erkkikään selvää. Mut haluan sanoa vaan: voimia kaikille, taistelkaamme yhdessä!
 • Miksi mieli on niin tyhmä. 6 päivää täynnä ja mieli puskee viestiä et kyl sää yhden voit polttaa. Tiedän en voi. Ei mitään ongelmaa ole oll polttamatta vai alitajunta puskee tätä viestiä joka helppo ohittaa. Ainakin vielä. Matka alussa ja matka jatkuu. Tsemppi kaikille jotka nyt taistelee myös tupakan perkelettä vastaan.
 • editoi maaliskuu 2020

  Hieno homma kaikille pyöreitä numeroita saavuttaneille ja alussa joka päivä on voitto! :)
  EDIT: Tietty jatkossakin, mutta muistakaa palkita itseänne myös o:)

 • Ja jaakkoteppo79, se on se sama mieli, mikä heiluttaa siun käsiä, on valveilla, nukkuu, herää ja käskee käppäillä johonkin suuntaan, nyt sen on vaan käskettävä olemaan kävelyttämättä itseään savuttamaan! :) Huomenna sitten ensimmäinen viikko täynnä! :)

 • Hei jaakkoteppo79, juttu on just niin ku petterik sanoo: ole ylpeä itsestäsi, keskity siihen että huomenna on jo kokonainen viikko täynnä! Se on mahtava saavutus, älä luovuta! Se "yks rööki" on aina eka pitkässä jatkuvassa röökien ketjussa. Voimia!
 • Onnittelut täydestä viikosta, jaakkoteppo79! :)

 • Kiva lukea juttuja kun immeisillä menee niin hyvin savuttomuuden kanssa. Hyvä myö!
 • editoi maaliskuu 2020
  Moikka! Tuun tänne tsemppejä ja vertaistukea hakemaan. Eilen illalla viimeinen poltettu.
  Tupakointia takana 23 vuotta. Pari lopettamisyritystä on ollut. Nyt olis tahtotila aika kova. Elämän- ja maailmantilanteen takia.
  Pienen lapsen yksinhuoltajana pelottaa vaan, jos kovin kiireelle vetää hermot jne..
  Toistaiseksi mennyt tosi helpolla. Mielessä monesti, mutta ei paha vielä.
 • Tervetuloa Taica. Nyt oot just oikeessa paikassa. Tänne saapi kaikki oloset purkaa ja miten juttuja lukemalla huomaa ettei tätä tappelua tarvita yksin käydä. Tsemppiä.
 • Eilen lopetin, ja heti aamulla riitaa tyttöystävän kanssa. En polttanut. Tsemppiä kaikille kanssakulkijoille.

  Stay calm and never take another puff!!! <3

 • Ja matka alkaa ekasta askeleesta ja tervetuloa mukaan ihan liian pitkä nimimerkki.
 • Onnea ja voimia immeiset! Mukava ollu seurata tätä palstaa:) Huomenna oisi itellä deathline päätetty kun yövuorosta pääsen niin ajattelin vetää viimeset tupakat ja rueta nukkuu.. sitte herätessä jättäs tosiaan sen tupakan polttamatta. Champiksia on nyt alla 10 päivää että semmosen avulla tässä liikutaan. Huhhu aika mielenkiintosilla fiiliksillä huomiseen ja toisaalta hirvittää tää parinkymmenen vuojen tottumuksen jättäminen, ei sillä että mikään hieno harrastus oisi:D
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Rohkeasti vaan eteenpäin! Luota siihen, että pystyt!
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Nyt se olis sitten viikko täynnä ilman savuja. Pakko sanoa että fyysiset vieroitusoireet loistaa poissa olollaan. Mutta tää henkinen puoli... tää on jotain aivan kamalaa. Koko päivän vain ja ainoastaan mielessä jos sitä yhden vois. Saas nähdä miten käy ennen kun päivä on ohi.
 • Onnittelut jaakkoteppo79! Tervetuloa kaikki uudet lopettajat <3

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Et sä mitään polta jaakkoteppo79! Pidät nyt vaan tiukasti kiinni siitä. Yhtä ei ole olemassakaan. Eräs alkuaikojeni konkari kirjoitti täälläkin, jos menet ostamaan tupakka-askin ja ajattellet polttavasi sen yhden - ota kottikärryt mukaasi, poltat kuitenkin ne kaikki muutkin askit. Oletko kehitellyt mitään konstia, millä noista pahoita hetkistä pääsis eroon? Mikä tekeminen, minkä ajattelu....

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Yli kymmenen vuotta on siitä kun viimeksi ollut yli päivän ilman tupakkaa. Nyt olisi sitten kaksi savutonta päivää takana ja yllättävän helposti on mennyt. Tällä hetkellä aika voittaja fiilis ja toivottavasti siitä on apua seuraaviin heikkoihin hetkiin.
  -
 • Tervetuloa Stummppin Taica, peksa13 ja jannethepumpkineater85! :) Täältäpä saa sitä vertaistukea heikkoihin hetkiin ja pulinaseuraa muihin :) Tsempit pekiou ekalle savuttomuuspäivälle!

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.