Miten ihmeessä??

Koko aikuisikäni ajan tupakoinut...kauan haaveillut lopettamisesta. Rakastan tupakointia... parasta ystävääni. Mutta...inhoan haista pahalle, yskiä kuivaa yskää aamuisin/ nauraessa. Tupakasta kellertäviä hampaita, tupakan orjuuttavaa hallintaa minusta. Jos voisin lopettaa niin se olisi kuin uuden "kulttuurin" omaksuminen, luopuminen kaikesta "turvallisesta". Miten ihmeessä saisin elämäni takaisin ilman tupakkaa??? Niin paatunut tupakoitsija, että v****aa ! Apua!

Viestejä yhteensä

 • editoi maaliskuu 2020

  Moi Aksa,
  Kannattanee ensi miettiä, että millä apukeinoilla sitä aloittaa savuttoman elämän vaiko ilman mitään apukeinoja :) Apukeinoja on aika hyvin tuolla etusivulla, kohdassa lopettajan polku. Tietysti tarvitaan motivaatio ja halu, mitä tuosta kirjoituksestasi päätellen riittää! Sitten, kun olet päättänyt tumpata viimeisen, niin voipi liittyä sen kuukauden lopettaneisiin ja saa sitä kautta vertaistukea, tietty täällä on vähän kaiken "ikäisiä" lopettajia tukemassa - tsempit ja tervetuloa :)
  Ps: Ei se viimeisen tupakan tumppaus sitten olekaan niin vaikeaa, kuin alkuksi kuvittelee! :)

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  editoi huhtikuu 2020
  Näin just, pelko pois ja lopettamaan.
  Itsekin poltin 40 vuotta. Mut niin vain selvisin raikkaalle puolelle.
  Tänä aikana kannattaakin lopettaa tupakointi. Monenlaista muutakin muutosta käytäntöihin, niin sit sopii lopettaminenkin.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Aksa, tsemppiä lopettamiseen! Mie olin myös paatunut tupakoitsija, ja eka lopetus helmikuun alussa kariutui jo kahteen päivään. Mie voitin pelkoni sillä, että hommasin tuekseni Nicorette inhalaattorin ja imeskelytabletit. Mie rupesin ajattelemaan että kun mie saan nikotiinia noista tuotteista, niin mie en menetä lopetuksessa heti yhtään mitään. Se auttoi mulla tosi paljon päätöksen teossa. Mie pelkäsin eniten sitä tupakointitavan loppumista, sitä etten enää pääse tupakalle rutiininomaisesti. Kävin alussa inhalaattorin kanssa "tupakalla", mutta loppujen lopuksi en käyttänyt ees sitä ekaa nikotiinipatruunaa loppuun kun en sitä vaan kokenut tarvitsevani. Kirjoita vaikka paperille ylös ne asiat, mitä sie koet tarvitsevasi lopetuksen tueksi, se voi antaa sun ajatuksiin selkeyttä ja lopettamispäätöksen syntymiseen varmuutta. Sie pystyt siihen kyllä, usko pois <3 !

  Toisinaan sitä on tuulilasi. Toisinaan taas hyttynen.

 • Rehellinen veikkaus muutama lopetus harjoitus ja sitten pari retkahdusta. Jossain kohdin päätät että loppui nyt ja se on sitten siinä. Se on vain omasta päästä kiinni. Sieltä lähtee kaikki. Nämä nikotiini hässäkät jne jutut on tehty juurikin vahvistamaan sitä heikkoa päätä. En usko että kukaan polttaa nikotiinin takia vain tupakan takia. Nikotiini poistuu kai täysin 48h tunnin kuluessa ja sen aika ihminen on vaikka löysässä hirressä jos niin päättää. Toki osalla auttaa nämä itselläni nikotiini purkka esim lisäsi tupakan himo aikoinaan. Sen verran pahasti luulin olevina koukussa ettei tunnin auto matka ilman nikotiini purkkaa tullut kyseeseen. Mutta se vahva päätös nyt lopetan on tärkeä. Epävarma ei onnistu. Onnea ja vahvaa päätöstä.
 • Muistan miten tupakasta luopuminen tuntui jo ajatuksena ihan ylitsepääsemättömältä ja pelkkä ilman olemisen kuvittelu aiheutti pieniä paniikinomaisia tuntemuksia. Niin ovelat olivat nikotiiniriippuvaiset aivoni jo silloin kun pelkkä ajatus alkoi tuntua pelottavan todelta! Lopetin Champixilla enkä usko että tahdonvoimani olisi riittänyt lopettamiseen ilman sitä. Kun vain jotenkin pääsee alun pahimpien aikojen ohi, niin se helpottaa kyllä huomattavasti

 • Vähän samaa tarinaa meillä ja ajatus myös lopettamisesta. Kiitän kyllä champixia tässä lopetuksessa. En nyt muista kipax mutta kuinka kauan käryttelit? Itellä meni 32 vuotta putkee.
 • Noin 25 v, ja putkeen myöskin - en muista pitäneeni päivänkään taukoa edes sairaana. Ja tämä on siis ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen lopetuskerta :)
 • Sama vika. Jossain täällä keskusteluissa heräteltiin ajatusta kun champixin vaikutus lakkaa niin ...
 • Sama vika. Jossain täällä keskusteluissa heräteltiin ajatusta kun champixin vaikutus lakkaa niin ...
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.