Nyt tuli stoppi

Hei! Aloitanpa tänne uuden poteron, nimittäin punnitsinpa itseni eilen aamulla. Nyt on tullut 6 kiloa painoa lisää noin puolentoista kuukauden aikana. Alkaa olemaan nivelet kipeenä, kun painoa vaan tulee ja tulee. Eli, nyt tuli stoppi tähän mässäilyyn. 3.10. oli ensimmäinen päivä, kun aloin katsomaan, mitä suuhuni laitan. Katsotaan nyt, mitä tästä tulee. Lähden sillä linjalla, että kaikki makea pois, sekä turhat rasvat. Syön monipuolisesti, salaatteja aina ruoan kanssa. Välipalana smoothiet, rahkaa, ananasta, riisikakkuja, ruislastuja jne. Kun pääsen vauhtiin, voin pitää kerran viikossa pienen herkuttelupäivän, mutta nyt mennään näilla. Laittakaa kohtalotoverit, miten olette päässeet kiloista eroon. Liikunta rajoittuu tällä hetkellä pieniin pyörälenkkeihin, työ on periaatteessa pelkkää liikkumista.

16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

«13456724

Viestejä yhteensä

 • Odeska, kilot tuli siis lopetuksen "takia"?

  Mulla auttoi se, että tein vakaan päätöksen lopettaessani, että en korvaa tupakkaa millään napostelulla ja teen entistä pitempiä lenkkejä (Käypä hoito: tupakointi lisää kalorinkulutusta 70 kcal päivässä, 80 % ihmisistä lihoo, naiset keskimäärin 3,8 kg). Tämä tiukka päätös siksi, että muutama vuosi sitten laihduin 20 kg enkä halua kiloja takaisin.

  Tässä kävikin niin, että paino on pudonnut n. 2 kg lopettamisen aikana. Mutta se on vaatinut kyllä aika tarkkaa ruokavaliota. Olen kuitenkin pitänyt lauantaisin täysin vapaan päivän syömisen suhteen, tosin olen myös varmuuden vuoksi tehnyt extrapitkän lenkin. (Jaa nyt luinkin tarkemmin, että liikut työssä paljon, silloin ei ehkä jaksa niin lenkkeillä.)

  Tsemppiä!

 • Mulla on mennyt kans vähän överiks nuo syömiset, vaikka champix kyllä hillittee himoja (monellakin tapaa). Suklaa maistuu vaan niin perhanan hyvältä ilman kielen peitteitä :# Kahvin kanssa menee usein keksiä/pullaa. Jälkkäriä pitää olla ruuan jälkeen. Vaakalle en ookkaan nyt uskaltanu. Hetken aikaa nyt vielä itseään huijaten... Sitten otan myös itseäni niskasta kiinni.

  Smoke-free since 10.9.2020
 • Siis mulle tullut koko kesän ihan tasasesti lisää painoa, kun on tullut herkuteltua, mutta tän lopettamisen myötä ihan riistäytynyt käsistä tuo herkkujen syöminen. Suklaa ihan ekana, voi mennä levy yhdellä istumalla, sitten pullat, keksit ja sipsit. Voi kääk.
  No nyt on kolmas päivä menossa ilman herkkuja, katsotaan kuinka ämmän käy.
  Ja ainakin tollaset neljä kiloa on tullut ihan puhtaasti lopetuksen jälkeen. Ärsyttää, kun vaatteet kaikki pieniä, ja tuntuu, et maha on koko ajan tiellä. :smiley:

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Ketoilu auttaa turvotuksiin. Täytyis vaan saada aikaseks :D
  Smoke-free since 10.9.2020
 • Mul ei oo onneksi turvotusta, mut läskiä kyllä löytyy :disappointed:

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • No niin, se olis viikko takana. Ei sokeria, paljon salaatteja, kuitenkin kerran päivässä ihan normi lämmin ruoka. Painoa pudonnut 1,1 kg. Mä en osaa sanoa, et onko toi hyvin vai huonosti, mikä olisi se hyvä vauhti painon tippua. Mut periaatteessa kyllä oon tyytyväinen, nälkää en ole yhtään nähnyt.

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Toi on vähän turhankin kova tahti, suositus vissiin on n. 500g/vko.
  Itellä kanssa painon kanssa ongelmia ja olenkin ollut Kiloklubin jäsen, nykyisellään vain taustailemassa, mutta liityn sinne uudestaan kunhan saan tän savuttomuuden varmemmaksi. Ei oikein viitsi kahta isoa elämäntapamuutosta ihan samanaikaisesti.

 • Hyvä odeska! Reilu kilo on hyvä. Aluksi lähtee nesteet liikkeelle. Sopiva vauhti tosiaan se puol kiloo viikossa niin pudotuksesta tulee pysyvää. Itsellä pysynyt paino samoissa röökin polton lopettamisen jälkeen. Pudotin alkuvuodesta puol kiloo/viikossa-vauhtia yhteensä 8 kiloo. Ja ne on pysynyt tosiaan poissa. Vielä olis varaa hyvinkin 20 kiloo tiputella. Odotan motivaatioo siihen ;)
  Smoke-free since 10.9.2020
 • Just tossa mietin, että on vaikeeta. En oo näin kiukkunen ja masentunut ollut koko lopetuksen aikana, kuin nyt, kun en syö mitään makeaa. Pitää varmaan alkaa pitämään joku herkkupäivä viikossa, muuten tää on ihan karseeta. Mitä ihmettä sitä esim. kahvin kanssa söis, ku niin tekee mieli jotain makeaa. Ajattelin kokeilla tosi tummaa suklaata, kun sanotaan, että se ei olis niin paha, ja vie hyvin makean himon.

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Toinen viikko takana, ja painoa putosi 0,400 kg. Oli synttärit tossa torstaina, ja vähäsen kakkua ja suklaata tuli syötyö, muuten aika hyvin olen pysynyt ruodussa, Katsotaan miten jatkuu.

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Mites kolmas viikko on mennyt?
  Smoke-free since 10.9.2020
 • Smeagol82, ei tullut stoppia. Oli liian kova juttu yrittää luopua kahdesta asiasta yhtäaikaa. Melisa sitten sai meikäläisen järkiinsä, kun sanoi, että en voi vaatia liikaa itseltäni, kun aloin tuntea ihan oikeasti masennuksen oireita. Ja en halua, että mun hyvä savuttomuus kaatuu tähän.
  Painoa mietin sitten, kun voin ihan käsi sydämellä sanoa olevani savuton.
  Eli nyt mennään ihan normi herkkulinjalla, siis tänään leivon juustokakun. :smiley:

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Heippa! Champixin eka päivä menossa! 31.10 tulee olemaan ensimmäinen savuton päiväni. Paluumuuttaja Stumpissa. :smile:
  Olen myös tässä pitkän parisuhteen lomassa ihan huomaamatta onnistunut kerryttämään sellaiset 40kg ylipainoa, joita jojoillen aina välillä saanut pois, ja sitten tulee rytinällä tuplasti takaisin. Oikein ottaa aivoon tämä mun tyyli elää tätä elämää, innostun nollasta sataan sekunneissa, mut tuntuu että asioiden loppuun asti vieminen, kun on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista kyse, on täysi mahdottomuus. On vaikeaa saada mitään pysyvää arkeen, töiden jälkeen tuntuu että se vahva työmoraali ja tunnollisuus vaihtuu patalaiskaan ja saamattomaan pölkkypäähän. :smiley:

  Kohtalotovereita?
 • Hyvähyvä odeska! Ole lempeä itsellesi. Laihduttaa ehtii tosiaan sittenkin kun savuttomuus on varma. Eikä se painonpudotus aina välttämättä onnistukaan ennen kuin elimistö on tasaantunut lopettamisshokin jäljiltä!

 • Odeska, varmasti hyvä päätös. Ei liian isoa palaa kakkua kerralla ;) Mulla on nyt mennyt ihan kohtuuttoman paljon suklaata... fiilikset aika huonot. En tiedä mikä vaivaa. Toivotaan, että ohimenevää. Virtaa on kyllä vaikka muille jakaa, ja jalat ei kestä matkoja joita haluaisin juosta. Uusi ongelma :)
  Smoke-free since 10.9.2020
 • Tää on asia mikä itsellä kans aina alkuun lähtee vähän lapasesta, ja toki kun sykkeet ei pauhaa niin korkealla niin sekin vaikuttaa siihen ettei kuluta ihan niin paljoin kuin mitä tupakoidessa. :smile: nyt on normaalipainossa ja olis ihan hyvä koittaa pysyäkin. :smiley: pitää ostaa jotain porkkanoita, kukkakaalta ja kurkkua ja varmistaa et niitä on aina pilkottuna jääkaapissa!
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Mitä metodia käytit? Pelkkää kalorilaskentaa, VHH - tai keto vai mitä ne nyt onkaan. Itsekin pitäis pudottaa aika paljon, ja toivoisin vinkkejä.
  Paljonko Sulamo maksaa esim. 6 kk? Olin joskus tätä edeltävässä Kalorilaskuri-ohjelmassa mukana.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Sulamo maksaa
  20 e / 6 kk tai
  30 e / 12 kk.
  Myös lyhyemmissä jaksoissa eli pienemmissä erissä voi maksaa.
  Itse olen tykänny.
 • Moikka! Jospa jatkaisi tätä aloittamaani poteroa. Eli aloitin painon pudotuksen eka kertaa ihan liian aikaisin, oli jotain 1-2 kuukautta lopettamisesta. Alkoi tulemaan tiukkoja masennuksen oireita, eli tuntui, että elämässä ei ole enää mitään kivaa, joten päätin olla itselleni armollinen, ja ottaa yhden projektin kerrallaan.
  Aloitin uudestaan sulamossa vuoden vaihteen tienoilla. Ja nyt on painoa pudonnut 3,2 kg, mistä olen siis ihan järkyttävän onnellinen. Jospa nyt onnistuisi tämä pudotus, kun savuttomuus on jatkunut jo kohta puoli vuotta. Vitsi muuten, et tuntuu hyvältä sanoa noin! :smile:

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Kerralla ei kuulemma saisi muuttaa liikaa, mutta kun tein alkon kanssa tukilakon, tuli liikunnan lisääminen ihan luonnostaan kuvioihin. Ja ateriarytmin korjaaminen (painotus enemmän aamupalaan ja lounaaseen). Eli en niinkään ajattele mitä syön, vaan miten syön. En ole käynyt vielä vaa´alla enkä vielä hetkeen aio käydäkään. En aio laskea liioin kaloreita, mutta olen etsinyt/löytänyt maukkaita 15% juustoja, vaihtanut oivariinin rahkasta tekemääni kevytlevitteeseen ja pyrin syömään monipuolisesti. Vaatteiden perusteella luulen, että ihan pikkuisen on saattanut lähteä painoa pois.

 • Ai niin, tämä potero tuppaa unohtumaan! siis jospa kirjoittaisi tännekin muutaman rivin.
  Onnea odeska! Reilu 3 kg on jo tosi paljon - ja melko lyhyessä ajassa! Ja Rosamunda sullakin tuntuu menevän asiat järkevästi hyvään suuntaan. Liian rankkoja muutoksia ei kannata tehdä äkisti, eikä ryhtyä kidutuskuureille, vaan tehdä just niin kuin sä teet eli suosia mieluummin noita pieniä muutoksia ja nimenomaan elää niin että uudet elämäntavat ovat pysyviä.
  Mä oon kans Sulamossa. Laskurin mukaan olis pitäny lähteä n. -300 g / viikko, mutta lopettamisen jälkeen en ole pystyny edes pitämään painoa ennallaan, vaan nousua tullut vuoden aikana + 3 kg. Ja tämä on tulos suht tiukalla syömisellä (n. 350-500 kcal päivävajeilla) & olen aina liikkunut n. tunnin päivässä (no, lauantait on olleet karkkipäiviä). Heh. Olin kyllä laiha lopettaessani polttamisen, eli oli kai vähän varaakin lihoa. Ihmiset vakuuttelee, ettei toi missään näy. Itseä vaan kyrsii.
  Vasta nyt viime viikkoina painon nousu näyttää pysähtyneen. Haa! Ehkä pääsen vielä entiseen kokooni kesäksi...
 • Kyllä tämä painon pudotus on sitten oma kamppailulajinsa. Viikolla mene suhtkoht hyvin ja pysyn hienosti Sulamon kalorirajoissa, ja sitten tulee viikonloppu..... Eilen meni ihan hyvin siihen saakka, kun valvoin, ja katsoin lempparimurhaohjelmia televisiosta. Tyttärentyttäen sipsipussi oli jäänyt keittiöön ja kaikki varmaan arvaa, miten siinä kävi. Ei muuta kuin ostamaan poppareita ja ruissipisejä kaupasta, jos niillä selviäisi. Mulla ei oo mitään itsehillintää, jos talossa on herkkuja.
  Nyt on painoa pudonnut jotain 4 kg paikkeilla.
  Haluaisin pitää kanssa herkkupäivän lauantaisin, mutta kun mulla ei sitten siinä herkuttelussa ole mitään rajaa :wink:

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • No niin rakkaat siskot ja veljet, nyt näyttää siltä että mun painon nousu on nyt (vuoden päästä lopettamisesta) vihdoin ja viimein pysähtynyt. Tässähän on se hurja kuvio, etten missään lopettamisen vaiheessa ole korvannut polttamista herkuttelulla, vaan mennyt kaikki arkipäivät + sunnuntait n. 400-500 kalorin vajeilla. Paino ei siis pudonnut, vaan lisääntyi vuodessa reilulla 3 kilolla!! :s
  Voin vain kuvitella, mitä olis tapahtunut, jos olisin syönyt laskennallisen kulutuksen mukaan.
  Huh sentään. No, mulla ei oikeastaan ole tarvetta laihduttaa, mutta jos nuo muutamat kilot nyt keväällä lähtisivät liikkeelle, niin kyllähän se olisi iloinen yllätys...
  voihan se tietysti olla, että minun lauantaiset "herkkuillat" (=punaviiniä ja pizzaa) ovat estäneet painon laskemisen, mutten oikein jaksa uskoa yhden illan vaikutukseen noin isossa kokonaisuudessa.
  Kuinkas teillä menee, vieläkö odeska sulla hurja pudotustahti jatkuu?

 • No tervehys SIKsak. Mun painonpudotusvauhti on nyt vähän niinkuin pysähdyksissä. Se nelisen kiloa lähti aika kivasti, mut nyt on muutaman viikon pysynyt melkein paikoillaan. Olen kyllä viikonloppusin vähän mennyt kaloreissa yli. kun yritän pysyä noin 1390 kalorissa per päivä.
  Viikolla on helpompaa, kun on raskas työ ja aikaisin nukkumaan kun pitää herätä viiden aikoihin, niin illalla ei tule kiusauksia. Viikonloput on vaikeita. No onneksi ei kuitenkaan ole nousuun lähtenyt. Tavoite olisi vielä sellanen viitisen kiloa saada pois.

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Tutulta kuulostaa, odeska! Mullakin liikkuu päiväkalorit noilla tienoin, suunnilleen 1400-1500 tienoin, riippuen päivän liikuntamäärästä. Mulla ongelmana on välillä se, että nälkä kasvaa viikonloppuun mennessä mahtaviin mittoihin. Saatan herätä pe-la välisenä yönä jääkaapille, ei hyvä... :D

 • Nyt olen taas ruodussa, ja kalorit kurissa, mutta voi luoja, kun se viikonloppu tulee......
  Yritän aina keksiä jotain vähäkalorista iltanaposteltavaa, mutta kun ei ne maistu miltään :wink:
  Ja en tykkää porkkanoista ym. juureksista ja kasviksista.
  Ja mun itsehillintä on kärpäsen luokkaa. Tyttärentytär on meillä aika paljon viikonloppusin ja yleensä teen pannaria oikein voin kanssa, niin ei mitään rajaa, voisin vetää vaikka koko pellillisen :smiley:
  On tää yhtä tuskaa, mutta periksi en anna. Kyl se viis kiloa vielä täytyy saada pois.

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Mukavat hetket perheen kesken ovat kieltämättä hankalia, kun tarkoitus olisi nauttia yhdessä jotain oikein hyvää. Tuo on tosi ymmärrettävä ongelma!
  Ja pitäähän sitä vaikka yhtenä päivänä viikossa saada jälkkäriä, kun loput viikosta pysyy ruodussa.
  Mulla ei ole lapsia eikä lapsenlapsia mutta miehen kanssa tykätään laittaa viikonloppuisin ruokaa. Viime aikoina on ollut käytössä vuolukerma eli smetana (lisukkeena blinien ja mädin kanssa). Ei ihan kevyttä muonaa sekään! :#
  No, viikot kuluvat meilläkin sitten spartalaisittain. Iltamuonana saattaa olla kaurapuuroa.
  Kovasti tsemppiä sulle ja muillekin kuihdutuslaarin ääressä kituuttaville!

 • Moro tännekkin!Kuten jo tuossa toisessa poterossa kerroin niin kyllä kiloja nyt tulee n.1,5kg viikossa :# ja tää korona aika ei sitä helpota kun missään ei voi liikkua ja oon lomautettuna.Niin liikunta siinä sitten päivisin kun kuljen tasaisin välein sänky,sohva,keittö ja vessa väliä o:) Ja nettikaupasta tietty kasa herkkuja silloin kun tilauksen tekee :D Saa nähdä paljonko näitä kiloja kertynyt kun arki joskus koittaa.Mikäli silloin vielä pääsen ylös mistään ja vaa'alle :D
 • Kiitos SIKsak. Repesin ihan totaalisesti, kun tajusin ton käännöslauseen. Pakko kyllä sanoo, et kyllä tuntuu et välillä kuihdutuslaarin reunalla ollaan tässä kuurin aikana :smiley: :smiley:
  Ja camille, tosiaan mulla sellanen kymmenen kiloa tuli, ja yritin aluksi liian aikasin laihduttaa, ni masennuin aikalailla. Nyt tuntuu, että on oikea aika.

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • Hauskaa odeska, että "kuihdutuslaari" saa suupielet hymyyn - täytyyhän tästä jotain riemua repiä :D
  Ja camille75, voin samaistua tilanteeseesi. Mursin nimittäin eilen pikkuvarpaani eli mullakin reitit kulkee lähipäivinä sohvan, keittiön, makkarin ja vessan väliä. Tänään pystyin tosin raahautumaan työhuoneelle, mutta kipeää teki.
  Mulla on muuten toisinaan tapana lipittää sokeritonta limua jos maha alkaa kurnia liian aikaisin. En tosin tiedä, kannattaako tommosta kellekään suositella tai vinkata, eihän makeutusaineetkaan terveellisiä ole.
  Tsemppiä teille!

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.